mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 A nije vam palo na pamet da pricate o babama i zabama .... O lekarima u domovima zdravlja koji prepisuju antibiotike za sve da skinu paciente sa kurca i o najelitnijoj zdravstvenoj ustanovi kod nas. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Dule, jedna krvna slika bude gotova za manje od pola sata. Po difoltu se daje antibiotik? Šta ako je virusna infekcija? I kakvo je to lečenje ako nemaš uvid u stanje pre terapije? Nema svrhe raditi dijagnostiku ni posle terapije, jer nema s čim da uporediš. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Ovaj novi sistem je horor. Ili me zakazu za 3 dana, a ja do tad ili sam ozdravio ili se raspao ili da dodjem bez zakazivanja ako je hitno i onda da cekam sve penzose koji zakazuju za svaki dan da slucajno ne izvise ako zatreba ... i to se obicno zavrsi tako sto cekam po dva sata sto se skoro uvek poklopi sa zavrsavanjem smene i prestankom "zakazanih" pregleda. I onda dodje stija i kaze da je impresioniran nivoom klinickog centra ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa ok je to znati ali ne mozes sa tim argumentom napusiti nekoga u diskusiji o domovima zdravlja. Mozes reci kako makar klinicki, vma i jos neki i dalje drze neki nivo. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Na vakcinaciji je bila tema o sladjani, moj citat je bio tek neki po redu, ali ti nije smetalo da me iskenjas. Super sto sam debil koji pise o bionima ozbiljno. Al ok je, kapiram da sam sam kriv na kraju krajeva Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Jbg niko te nije tuko po usima da otvaras deus :D Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa da ne moras da placas obavezno zdravstveno mogao bi da uplacujes u neki privatni fond i da za te sitne stvari ides kod nekoga ko te nece jebati, a za krupnije da platis klinickom ili vma ili gdegod ... to je igor ciljao, a ne da nece nikome da placa, vec da mu se ne placa usluga koju dobija u domu zdravlja. Ako to uopste moze da se nazove usluga ... Meni oni sluze kao birokratija da dobijem uput za specijalistu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Ne, napisao si post da sam JA to napisao. Jel tesko napisati "llol zajebao sam se, citirao si sladjanu" umesto nastavka prozivanja? I da, voleo bih opciju da ne placam obavezno zdravstveno, jer poslednja dva puta nisam dosao na red, a bio sam baš bolestan i platio privatno. I krenuo sam da placam priv.zdr.osiguranje jer nemam uslugu u javnoj ustanovi. I po čemu je to razlog da se od 10 napuš postova nakačiš na moj? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 mogao bi da uplacujes u neki privatni fond i da za te sitne stvari ides kod nekoga ko te nece jebati, a za krupnije da platis klinickom ili vma ili gdegod ? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa ima. Eto možeš videti i ugovor. Imam i vma. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa tog specijalistu isto plaćaš ti preko doprinosa. A u privatnom sistemu nema kliničkog centra ni vma, gde možeš da završiš ozbiljne stvari za nepostojeći keš. Meni je naš zdravstveni sistem civilizacijsko dostignuće, koji treba popraviti i uliti još para, a ne ugasiti jer je Igor sa ozbiljnim problemom morao da se bori sa babama koje uglavnom nemaju pametnija posla Pa sistem gde dom zdravlja sluzi da penzosi bleje, a da ja ne dobijam nista ne funkcionise i onda lepo kad bi moglo ne bih placao zdravstveno osiguranje jer deo toga ide i njima vec bi placao direktno po potrebi ili kroz ugovor ovim ustanovama koje imaju smisla. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Ja ne pricam o elitistickom stavu vec o tome da te ili mozda MALO vece pare koje vec dajes na zdravstveno drzavi koja od toga placa domove zdravlja koji sluze kao domovi za starce dajes u neki fond i da zapravo dobijes neku uslugu na tom dom zdravlja nivou. Meni recimo ide na k sto je dz svaki put kad odem pun penzosa i sto se pare rasipaju na takve gluposti, a onaj klinicki nije okrecen milion godina jer ne mogu da odvoje za tako nesto jer im tipa fali gaza ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Brate igore, oni naplaćuju te dodatne usluge i od priv. osiguranja, ali da li ti misliš da se oni od toga izdržavaju? Srsly? Ja opet kažem, ukini obavezne doprinose i nema više kliničkog i vma, a usluge tih lekara u privatnoj praksi ćemo plaćati 10x skuplje Ok u pravu si. Ali ja i dalje osećam gorčinu jer pored obaveznog, moram da plaćam i privatno da bih dobio osnovnu uslugu. Mislim ne moram, ali onda jebiga ne smem vise od jednom god da se razbolim malo jače. Dva odlaska kod priv. su mi skuplja od priv osig. na godisnhem nivou I ja ne krivim lekare, ja se njima divim. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 A iz budzeta dobijaju i klinicki i dom zdravlja s tim sto je dz kurcu ne sluzi ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa nismo to rekli, izvini. Vec sam ovde postovao kako je uzas sto maltretiraju lekare da 1 ili dva rade smenu i da deca cekaju po 2 sata. Njima kapa dole Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa daj da pobijemo sve te pendžose, samo primaju penzije za džaba i smaraju po domovima zdravlja. Čitava poenta rasprave je da umesto da se popravi sistem koji postoji (da se zaposli još lekara) , vi želite da ga promenite, a ja ne @igor - naravno da osećaš gorčinu jer su ti uvalili kitu, ja se isto tako osećam za penziono, plaćaš doprinose čitav život da bi na kraju dobio kurac Ili da nekako resimo to sto penzosi tuku antibiotike kao da su bombone ... a zdravstveni sistem to zdusno podrzava ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Pa jeste, nisam razmisljao o tome. Ali ono nisam srecan zbog situacije Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted February 13, 2015 Popular Post Report Share Posted February 13, 2015 po cenu da zvucim kao trpy, nemam stvarno komentara na ove vase price...vi uopste nemate uvid u stanje u primarnoj zdravstvenoj zastiti...evo cak i Mara koja radi na VMA, zato sto je to tercijarni nivo i mogu da rade dijagnostiku koju hoce kad im se nakrivi patka...al ne, ona me jos proziva kako nemam pojma i dajem antibiotik napamet...mi jebeno nemamo s cime da radimo, laboratorija nema vise reagenasa ni za osnovne analize, RTG, ultrazvuk i sve ostalo se zakazuje za po tri meseca...i naravno da niko nece da ceka mesec dana da mu pacijent umire sa temperaturom nego ce mu dati antibiotik iako to nije po protokolu...a to pljuvanje po lekarima opste prakse da su oni samo birokratija i da nista ne znaju mi tek ide na kurac...kad ste vi obrazovani i inteligentni ljudi sa takvim shvatanjima o tome, kako onda da ne ocekujem da me neki redneck u ambulanti ne prebije zato sto mu nisam dao uput...koliko puta specijalista ne zna nesto sto je u njegovom domenu, a o drugim stvarima da ne pricam...uopste narod je toliko ostrascen prema lekarima i to mu je jedino mesto gde moze da istrese sve frustracije bez ikakvih posledica...a to sto lekari nisu krivi sto je sve sranje (makar u vecini slucajeva) njih boli kurac...gadite mi se, pogotovu Mohi sa njegovim pljuvanjem DZ-a i Mara sa njenim stavom ja sam prepametna sestra sa VMA, a pojma nemaju o cemu pricaju 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 nemoj da ides stanko, bitnije je od mafijaskog bosa koji drzi biznis da ne zaglavis u bolnici :C danas nisam mogao, posto sam otvarao, verovatno cu sutra da iskuliram, pa ako mi i dalje ne bude dobro, otvaram bolovanje :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Dule, smiri se. Žao mi je što si shvatio kao ličnu prozivku. Ja samo kažem kakva je procedura, drugo je to što nam je zdrastvo u haosu. :( 2 Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 u pravu si, verovatno suvise licno shvatam sve to...ali mi je preko glave prepotentnih i prepametnih pacijenata koji mi pisaju po glavi, a ja radim kao konj i najbolje sto mogu u ovim uslovima rada...i onda jos dodjete vi na forumu i poserete mi se dodatno...kapiram da nije licno, al jbga, overburnovacu izgleda:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 niko nije hejtovao lekare. imamo nesto protiv same organizacije i nacina rada Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 nije je li? zašto praksa nije da čoveka koji dođe jednom u nikad zapravo pokušate da izlečite, a babe koje su kod lekara svakog neparnog dana kljukate brufenima i šaljete kući da napokon umru i oslobode vas bede? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Dule, Mara ti objasnila kakva je procedura, sad je sve ok. @Lekari i ustanove: Iz svog iskustva, najjeftinije mi bilo kad sam platio. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 nije je li? Gde ti tu vidiš hejt na lekare majke ti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts