Mistress Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Ja sam pitala profesorku sa ginekologije koja nam je drzala jako korisno predavanje o kontraceptivnim i day-after pilulama, da li ove prve, kad vec sprecavaju ovulaciju istovremeno i stede jajne celije (u smislu da ako jajnik ne izbaci jajnu celiju svakog meseca, da li nam ostaje vise za posle :D, tipa da li mozemo da "probijemo" gornju granicu starosti za ostajanje u drugom stanju), i ona je rekla da zaista stede. Sto mi je bilo jako zanimljivo da cujem. Dakle sto se tice Yaz-a (to je ta Bayerova pilula koja "ubija"), ona sadrzi 3mg drospirenona, i 0.02mg estrogena, isto tako Yasmin 3 mg drospirenona i 0.03mg estrogena, zanimljivo da se nisu uhvatili Yasmina koji u principu ima istu kolicinu drospirenona i za 0.01mg VISE estrogena? Da vam ne lici to malo na negativan marketing "farmaceutske mafije"? I diane-35 koje sadrze ciproteron acetat 2mg (ima istu antiandrogenu funkciju kao drospirenon samo je potentniji) i estrogen 0.035mg, koje su bile tema svih prica vezanih za tromboemboliju vec mnogo godina, samo su sad valjda uspeli u sabotiranju tih pilula, pa su ih batalili i presli na druge.. A diane su bog&batina za policisticne jajnike, najbolje deluju jer kao sto je dzoni napisao u nekom postu, najveci problem kod PCOS je u stvari povecana sekrecija androgena kod zena, a ove imaju najbolji anti-androgeni efekat. A odakle je krenula sva ta kontroverza oko pilula - od 60tih godina kad su se pojavile, tada je zaista i moguce da su imale neke znacajnije stetne efekte, posto su sadrzale koncentracije hormona koje su 3,4,5 puta vece od ovih danas. Pa su onda ovi nasi matori lekari koji su to tad naucili, skontali da to tako jeste i danas (nije da medicina napreduje stalno, al ajde), i furaju tu pricu onima koji nece da se potrude da se sami informisu. Elem, ja pijem Yaz, mozda vec 3 godine, i jedini stetan efekat koji su do sad pokazale je po moj novcanik (jebeno kostaju malo preko 1000 din a traju 28 dana) :D A da, posto pusim (i to 2paklice dnevno kad udjem u frenzi fazu ucenja -sto je sad) a to je jos jedan risk factor za tromboemboliju, slabo se krecem narocito u ispitnim rokovima (sto je isto sad), doduse nisam gojazna i imam jos malo pa 24godine, al ono ocigledno radim na tome (ugrozavanju svog zdravlja) i videcemo ako do kraja julskog roka ako ne dobijem troboemboliju nisam nista napravila :D 2 Quote Gde god krocim tu topik ne raste (ubivam s komentari topike) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 E moj Dule, bolje ti idi kod zubara da ti čekira zube, nego što si odmah po mandibuli udario. Ccc. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Kada krenu vrucine, na poklon dobijem naduvene noge, koje uglavnom uspem da izlecim plivanjem, drzanjem nogu iznad nivoa srca (no homo), oblogama od alkohola (o/ dule) i stavljanjem listova kupusa na otok. Vec imam probleme sa kapilarima na rukama, odnosno, dobijaju onu mrtvacku boju kada je hladno, pocrvene kada je vruce. Doktorka mi je rekla, nakon kapilaroskopije, da je to "per si". da su kapilari zdravi ali ne rade uskladjeno i da jedino mogu da rokam aspirine. Pusim oko 10 cigara na dan, i dosta slatku kavu. Da li bi trebao da snimim i vene, posto je ovo vec 4ta -5ta godina kako mi se desava ili postoji neka "E, nemoj to!" alternativa Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 genetika. moze se odliziti sportom. meni je na levom stopalu sad vec izrazena prosirena vena, pojacala se prosle godine. cale je prvu oprraciju imao sa 34. ja je za sada odlaxem svemocnim plivanjem, cak bi rekao da je stanje dosta bolje nego proslo leto. ali ceka i mene.i svako ih snimi. mada, hteo sam prosle godine da odem do vma, ali mi je cale rekao nakon sto me je pogledao da ne idem jer ce mi svakako reci da idem na operacije/sranja, a kad te jednom dohvate lekari, nema ti leka Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 krvopije su ti lekari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 pije pije Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Kad ti se naduju noge uzmi caj od persuna i onda ces da ispiskis visak vode i splasnuce ti noge. Postoje u apotekama i kapsule od persuna koje mozes da popijes, ili najzdraviji je svez ali mislim da treba da pojedes odjednom citavu vezu da bi delovalo, ali je jako zdravo 1 Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Чек, здраво је да избацујеш воду из организма? Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Pa ima slucajeva kad je zdravo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Kad ti se naduju noge uzmi caj od persuna i onda ces da ispiskis visak vode i splasnuce ti noge. Postoje u apotekama i kapsule od persuna koje mozes da popijes, ili najzdraviji je svez ali mislim da treba da pojedes odjednom citavu vezu da bi delovalo, ali je jako zdravo Volim ja da se posolim persunom, mislim, volim persun. Hvala na savetu! Ako se budemo videli, vodim te negde da potrosim barem 400-500 dinara, cisto da ti pokazem emocije i zahvalnost 1 2 Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Чек, здраво је да избацујеш воду из организма? Па да, зато и гледаш да исциркул'шеш сто литара кад си болесан, да би се испиро од болеса. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 A i lasiks se roka kad imas neke zajebane edeme, zar ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zr.ninja Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Da on je diuretik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Imam problem sa bradavicama po telu pa bih zamolio da mi preporucite neki preparat za uklanjanje istih. Hvala puno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 mislim da to moze da se skine nekim tecnim azotom, nikakav problem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 To znaci da ti je imunitet los! Verovatno od ogromnog stresa. Popravi ishranu i idi kod dermatologa da ih skine i posalje na analizu (mozda nisu bezazlene). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 What daky says. Pritom, radi 12-24-12-48 smene... I spavanje mu je verovatno u kurcu, a na to najvise skrecu paznju lekari... Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistress Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 pa bradavice nece da iskacu svakom od stresa, prolly imas neki HPV, pa ko sto rece neko - dermatologu pa na histopatolosku analizu, mozda ti i da ti da nesto da mazes, al u principu nista od tih mazalica ne radi pos'o, jedino mogu da ti ih skinu laserom il iseku il tecniazot (mada se azotom sve redje radi) al opet zavisi kolike su..u sv slucaju i to samo privremeno radi pos'o jer ce kroz neko vreme ponovo da ti se pojavi... sjebano je to :/ najbolje da se pomiris sa tim i prihvatis bradze kao deo tebe :Da inace za edeme ja bih najradije popila neki diuretik dan dva, i otarasila se edema (na par dana i opet u krug ako se pojave)...to je bar legit i farmakoloski provereno da radi, ne verujem ja bas u te prirodne lekove (moj stav samo) :) a plus - dobro dodje diuretik ako imas i povisen pritisak pritom :) Quote Gde god krocim tu topik ne raste (ubivam s komentari topike) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 imam oko vrata 3 bradavice, jednu ispod desne ruke. Nisu crne, boje koze su i ponekad mi jako zasmetaju a pritom sam cuo da su pojedine bradavice izuzetno toksicne pa eto, bilo bi dobro da ih se sto pre resim. Takodje sam cuo da nije preporucljivo sa tecnim azotom uklanjati iste.. U jednu ruku Mistress ja sam se bio i pomirio sa cinjenicom da cu imati ceo zivot bradze ali od kako sam cuo za toksicnost bradzi, da izvines u*ro sam se .. @ Daki, Sto se tice stresa, u poslednjih 20 godina ga ima dosta a pojacan je od kako sam se zaposlio u sluzbi a da ne govorim od kako mi je majka umrla.. Otici cu sutra do koznog pa neka uklone to sto pre.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 ja sam kao klinja imao neku bradzu na dlanu, ne znam dal spadaju u istu kategoriju, al' skinuo sam je sa nekim bućkurišem koji mi je napravila baba (babe znaju sve). Beli luk potopljen u sirće, to je stajalo par dana, natopim parče vate u to i zalepim na bradzu selotejpom il hanzaplastom, otpala je posle 10 dana i nikad se nije vratila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 (edited) pa bradavice nece da iskacu svakom od stresa, prolly imas neki HPV, pa ko sto rece neko - dermatologu pa na histopatolosku analizu, mozda ti i da ti da nesto da mazes, al u principu nista od tih mazalica ne radi pos'o, jedino mogu da ti ih skinu laserom il iseku il tecniazot (mada se azotom sve redje radi) al opet zavisi kolike su..u sv slucaju i to samo privremeno radi pos'o jer ce kroz neko vreme ponovo da ti se pojavi... sjebano je to :/ najbolje da se pomiris sa tim i prihvatis bradze kao deo tebe :Da inace za edeme ja bih najradije popila neki diuretik dan dva, i otarasila se edema (na par dana i opet u krug ako se pojave)...to je bar legit i farmakoloski provereno da radi, ne verujem ja bas u te prirodne lekove (moj stav samo) :) a plus - dobro dodje diuretik ako imas i povisen pritisak pritom :)Lol pa nisam mislio da izlaze od stresa. Vec da ima neki virus koji je bio u hibernaciji u celiji i kad je imunitet popustio on je pohrlio da se razmnozava. Scumbag virus Edited July 2, 2013 by Цар 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistress Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 napisala sam HPV humani papiloma virus, taj ima milion tipova, al u principu gomila izaziva te benigne bradavice po telu, a par tipova 16, 18, 33, 35 i jos neki izazivaju onaj ozloglaseni karcinom grlica materice i kojesta jos. Enivej, ti to po kozi sto imas il je benigna varijanta ovog virusa (i nije toksicno nit ce ikad da postane maligno!) il ti je nastalo hronicnom iritacijom koze nevezano za virus (jer su nas ucili da na tim pregibnim mestima kao sto su pazuh il zadnji deo vrata hoce da se stvara samo od sebe, tacnije proliferacijom odnosno bujanjem povrsnjih celija koze, i kao najcesce nastaje na zadnjoj strani vrata kod ljudi koji nose neke lancice i tako to, pa zapinjanjem lanceta, jelte iritiraju kozu). Tako da bih ja otisla kod dermatologa (on ipak ima specijalizaciju iz toga a ja samo polozen ispit iz derme :D), on bi ti odmah prepoznao sta je to ili bi uzeo isecak i poslao patologu da ispita. I istovremeno bi skinuo. Tako da ne brigaj sve u svemu nije opasno jedino sto verujem da zesce smara :/ Quote Gde god krocim tu topik ne raste (ubivam s komentari topike) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Kod mene je na prednjoj strani vrata... Pre 3-4 godine sam nosio zlatan lancic ali ne preterano dugo, neki kratak period. Hvala na savetima i definitivno cu sutra otici do doktora ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Idi u Džordža Vašingtona za to. Moja drugarica je imala hiljadu na vratu, a dok nije otišla mislila je da su mladeži, smarali su je godinama i smetalo joj je da nosi lančiće i slično, i kad je otišla skinuli su joj sve za pet minuta. A zašto su rekli da je tečni azot loš? Znam ljude koji su imali dosta problema sa kožom u pubertetu i posle i sredili su tečnim azotom Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Izaziva nekakvu vrstu infekcije, trovanje.. Sad, koliko ima istine u tome ja ne znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts