Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

cao dule!

treba da zakazem pregled kod ortopeda ovde u novom sadu, u drzavnoj bolnici, i kazu mi preko telefona da mi treba uput od mog lekara. meni je tog 'mog lekara' keva nesto sredjivala dok nisam bio tu i on je u somboru. da li to znaci da moram da idem u sombor po uput? ili mogu da odem kod random opste prakse po uput?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

da, dobio sam sluzbu zakazivanja konacno pre nekih sat vremena, zakazuje se za april, tako da cu otici privatno.

nego kad smo vec kod toga, postoje li kod nas neka osiguranja koja refundiraju troskove privatnog lecenja?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

postoje naravno, znam da generali ima neku varijantu u saradnji sa ristićem i VMA (koji se ponaša kao privatna bolnica kad plaćaš), al ne znam kako to ide van beograda

de si maro

Parametri proračuna

Početak osiguranja 20.03.2013.

Kraj osiguranja 20.03.2013.

Pol osiguranika muški

Datum rođenja osiguranika 19.06.1985.

Član porodice 1 Ne

Član porodice 2 Ne

Član porodice 3 Ne

Dodatni lekovi Ne

Participacija 10% participacije

Rezultat proračuna

Ukupna premija (EUR) 728,00

HA_HA_HA_OH_WOW.jpg

uput vazi 6 meseci, moze da ti napise bilo koji lekar, ali samo za svoj grad...recimo ja mogu da pisem samo za ortopeda u smederevu, ne bih mogao za novi sad...jedino ako si ranije isao pa je to neka kontrola, ali onda mora da ti overi lekarska komisija filijale u kojoj si prijavljen, u tvom slucaju sombor

srpskivojnik-3.jpg

da ne komentarisem logiku, hvala dule na informaciji

Nakon pregleda kod specijaliste, običaj je da se javiš i svom doktoru opšte prakse, to sam obavio, a sad da se javim i svom internet doktoru Dušanu. :)

Skinuli su mi ono sranje, dijagnoza je jasna, sjebano mi neko tkivo unutar zgloba, doktor odmah u fazonu "evo sad ću da pogledam termine za operaciju"

ja ono izgubljen "čekajte, mora baš operacija? koje su mi alternative?"

doktor: "alternativa ti je da do kraja života paziš kako pokrećeš ruku, i to je to, jebi ga. ne postoji mogućnost da to zaraste samo od sebe, jer to kad se odvoji od kosti odvojilo se."

I ništa, naravno da sam pristao na operaciju. najgore mi je to što to spada u grupu operacija "koje nisu hitne", tako da će to najverovatnije biti u septembru tek, kaže "možda ću imati termin u junu ako odustane ovaj jedan što uplašio" lol... naravno, tu je i čuvena fraza "bez kontaktnih sportova" do operacije i 6 meseci nakon operacije, znači nema fudbala godinu dana jebote :(

Ja sam saznao da pri svakoj operaciji kada uspavaljuju, covek je mrtav par sekundi do dva minuta. Znaci umrtve te da bi te intubirali, intubiraju te i posle te ozivljavaju, lol. Tako da, Togfu, pazi se, mozda se ne probudis nikad vise kad te jednom uspavaju pre te operacije! A covek misli, ma to je samo rame, rutinska operacija!

@Ivan
E da, za bajs sam ga baš pitao, nakon njegovog instant odgovora da može, pitao sam opet "jeste li sigurni? ja vozim drumski bicikl i tu je položaj tela takav da se malo više težine prenosi upravo na ramena i ruke...", na šta sam opet dobio pozitivan odgovor, jer tu nema "spoljne rotacije", to mi je zabranjeno sad. E sad, jebi ga, ako padnem, najebo sam :) Bio tu sa mnom u čekaonici gari ultimat fajter, priča mi kako je njega lik bacio na rame, znači svom težinom je pao na rame, iskočilo mu rame, pritom polomio i ključnu kost, ima neke šrafove i kurce u ramenu, danas kao na kontroli bio... pa će opet da ga seku da mu vade sve to...

@daki:
pre svega - napuši se crnog debelog tuksona :D

Postoji rešenje tog problema o kom pričaš, upravo mi je taj fajter rekao da možeš da biraš - lokalna ili full anestezija. Ako je istina ovo što si ti napisao, razmisliću i o toj lokalnoj :)

Zavisi od malampatija i patila (tireomentalno rastojanje) - od toga zavisi rizik i anestezija. Ako je malampati 4 onda je jebeno. Esmeron je miorelaksant koji se daje pre intubacije i traje nekih 40 minuta, jel? Ako ne mozes da ga intubiras i ne mozes da ga ventiliras, pacijent umire jer ne moze da dise jer je dobio miorelaksant. Kod sportista se isto cesto desava bradikardija cak i posle uspesne intubacije itd.. Mladi momci isto imaju atrofiju levog srca i doktori ne vole da rade ljude sa puno misicne mase. I tako...

Nidzo, sprdao sam se. Komplikacije se desavaju jednom u 100.000 tako da nemas brige! Budi miran kao Madjar u Budimpesti ili Srbin u Nemackoj!

Edited by ducky
  • Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1