grb1tj Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 (edited) - nema šanse da ti ne treba korekcija dok ideš ulicom, prošetaj jednom sa naočarima ili sočivima i biće kao da ti je neko uključio HD na tjubu a ti do tad gledao 240p svestan sam ja da mi treba naravno :) skoro sam izasao da prosetam sa naocarima i bio izbezumljen jer je pitanje kada sam ja zapravo poslednji put video perfektno, mozda nikad. ali me i dalje zesce smaraju naocare i kao sto rekoh ne mogu da ih prihvatim da mi budu na glavi sve vreme. sociva it is Edited October 13, 2015 by Vlada_ Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 A koja ti je profesija? Pitam da bih skontao na sta vudu cilja :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Vudu lupa po obicaju, a profesija je it. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Mohi neortodoksni IT-evac na motoru bez cvika! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 (edited) Mene su meka kontaktna sociva spasla. Sa njima plivam, ronim, treniram box itd.... Nikada mi nista nije zasmetalo. Inace imam -6 na oba oka.Operacije na oku su cool, nekada je to bila stavka od vise 1000 evra a sada vise nije toliko skupo. Ja cuvam oci za operaciju kada budem dobiju staracku dalekovidost, tj. kada budu krenule da mi se mesaju dioptrije onda sam u kurcu :D Edited October 13, 2015 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Mene su meka kontaktna sociva spasla. Sa njima plivam, ronim, treniram box itd.... Nikada mi nista nije zasmetalo. Inace imam -6 na oba oka.Operacije na oku su cool, nekada je to bila stavka od vise 1000 evra a sada vise nije toliko skupo. Ja cuvam oci za operaciju kada budem dobiju staracku dalekovidost, tj. kada budu krenule da mi se mesaju dioptrije onda sam u kurcu :DKako plivaš sa mekim kontakntim sočivima? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Mene su meka kontaktna sociva spasla. Sa njima plivam, ronim, treniram box itd.... Nikada mi nista nije zasmetalo. Inace imam -6 na oba oka.Operacije na oku su cool, nekada je to bila stavka od vise 1000 evra a sada vise nije toliko skupo. Ja cuvam oci za operaciju kada budem dobiju staracku dalekovidost, tj. kada budu krenule da mi se mesaju dioptrije onda sam u kurcu :DKako plivaš sa mekim kontakntim sočivima?Mnogo duze nego bez njih :D Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 pa stvarno ćeš bolje videti i manje se zamarati, 0,25 nije baš toliko malo. a koja je dioptrija mala, ako nije ova? za manju od ove nisam cuojeste mala dioptrija ali nije beznačajna, stavi ti +2,75 i sedi da radiš, pa se posle pet sati vrati na +2,50 i videćeš o čemu pričam.i ja sam plivao sa sočivima nekoliko puta, kul je ako ne otvoriš oči skroz, pošto tada hoće da ispadnu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 O tome pričam, ispadnu, voda ih ispere. Jedan od glavnih razloga zašto ću ja verovatno ići da mi sprže -3.50 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 (edited) Npr meni se to ne desava. Mozda je do samih sociva, mozda do oka koje ih super zalepi. Sada kada sam bio na moru, redovno sam ronio sa socivima na vecoj dobini sirom otvorenih ociju i nista mi nije falilo. Na bazenu ista stvar. Koristim ona baushen lomb, plavo bela kutija. Edited October 13, 2015 by freej! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Gde da odem da se testiram na polne bolesti, nesto sam guglovao, vidim dosta su skupi testovi. Jel ima neka free varijanta? Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 ako ti otpadne kurac bolestan si 2 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Jbg nece bez kurtona ako se ne testiram, u problemu sam, dojadilo. Nego dule daj da nazvrljamo nesto i lupis pecat, pljunem 2 soma i gg! Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Jbg nece bez kurtona ako se ne testiram, u problemu sam, dojadilo. Nego dule daj da nazvrljamo nesto i lupis pecat, pljunem 2 soma i gg!I i ja sam uvek govorio da je medjusobno poverenje kljuc uspeha u vezi... 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 Pa možeš da tražiš uput za infektologa da ti da za testove na hepatitise i hiv, onda ne plaćaš, tako kod nas u sdu funkcioniše Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Kao i svake godine, tradicionalno sam posle kijavice dobio infekciju sinusa i tradicionalno su me u mojoj godišnjoj poseti domu zdravlja naduvali da moj "izabrani" lekar radi popodne. Boli njih kurac što mađarska nema more, što sam ja na pain killerima da ne zavijam od bolova i što za te pare koje ja dajem leglu parazita koje se samoproglasilo za "sistem zdravstvene zaštite" mogu da komplet lečim kod privatnika cele godine i da mi puca kurac niz obe nogavice. Crkni raspali sistemu. Nikad mi žalije ne bude što sam prijavljen na pun iznos zarade nego u ovo doba godine... 1 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 To nije tačno, kod lekara se nikad ne čeka puno, i usluga je vrlo dobra.Kada si lekarsko dete 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Kao i svake godine, tradicionalno sam posle kijavice dobio infekciju sinusa i tradicionalno su me u mojoj godišnjoj poseti domu zdravlja naduvali da moj "izabrani" lekar radi popodne. Boli njih kurac što mađarska nema more, što sam ja na pain killerima da ne zavijam od bolova i što za te pare koje ja dajem leglu parazita koje se samoproglasilo za "sistem zdravstvene zaštite" mogu da komplet lečim kod privatnika cele godine i da mi puca kurac niz obe nogavice. Crkni raspali sistemu. Nikad mi žalije ne bude što sam prijavljen na pun iznos zarade nego u ovo doba godine...a možda da razmisliš o privatnom osiguranju za takve stvari? Ne rešava ti problem ovoga što se pitaš što si prijavljen na put iznos zarade i što plaćaš za "lošu uslugu" ali ti makar rešava pitanje potrošnje vremena i štednje živaca. Onaj neki osnovni paket koji ti pokriva upravo ovakve stvari nije bio nešto skup ako se ne varam, dal' reda veličine 20-30e max mesečno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Moze mala pomoc, ako neko moze da pomogne:Jako nezgodno spavam, uglavnom na stomaku, i ruke drzim iznad glave, ili mi je desna ruka ispod jastuka i glave(ona pozicija od koje uvek ruka utrne).Ono sto se desava u poslednje vreme je da je desno rame pocelo bas dosta da me boli. Kada podignem nadlakticu uspravno, osecam bol bas u tom zglobu ramena sa zadnje strane(nemam pojma kako se to zove), i cak i na slabiji pritisak na taj deo, osecam kao da mi je taj neki misic tu (ili sta je vec, slabo poznajem anatomiju) prikljesten, ili ugruvan.Slabo treniram vec neko vreme, programiram od kuce, tako da dnevno nekih 8-9h sedim, ruke na laptopu, plus verovatno kombinacija sa nacinom na koji spavam, doslo je do neke povrede, ali opet, zeleo bih da cujem da li je jos neko imao slicno nesto.Da li da odem kod lekara? Ili da samo krenem da malo vise vezbam(sto moram u svakom slucaju, ali nikako da pronadjem vremena).Ili da trpim jos dva meseca, pa kada budem dosao u Srbiju da odem kod nekog kostolomca, da me ispipa? Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Moze mala pomoc, ako neko moze da pomogne:Jako nezgodno spavam, uglavnom na stomaku, i ruke drzim iznad glave, ili mi je desna ruka ispod jastuka i glave(ona pozicija od koje uvek ruka utrne).Ono sto se desava u poslednje vreme je da je desno rame pocelo bas dosta da me boli. Kada podignem nadlakticu uspravno, osecam bol bas u tom zglobu ramena sa zadnje strane(nemam pojma kako se to zove), i cak i na slabiji pritisak na taj deo, osecam kao da mi je taj neki misic tu (ili sta je vec, slabo poznajem anatomiju) prikljesten, ili ugruvan.Slabo treniram vec neko vreme, programiram od kuce, tako da dnevno nekih 8-9h sedim, ruke na laptopu, plus verovatno kombinacija sa nacinom na koji spavam, doslo je do neke povrede, ali opet, zeleo bih da cujem da li je jos neko imao slicno nesto.Da li da odem kod lekara? Ili da samo krenem da malo vise vezbam(sto moram u svakom slucaju, ali nikako da pronadjem vremena).Ili da trpim jos dva meseca, pa kada budem dosao u Srbiju da odem kod nekog kostolomca, da me ispipa?Dosta nas je imalo slične probleme. Kod mene je bila kombinacija prestanka vežbanja (pa je oslabio mišić itd) + više posla + loš položaj ruke (nisam lepo oslanjao lakat na sto). Pomogle su terapijske vežbe i malo masaže, pa posle regulare jačanje mišića i ramenja. A ako se ne varam togfu ima svoju verziju u kojoj mu je zapravo ispalo rame nakon sličnih problema, pa se nadaj da nije taj scenario.I ja isto spavam bezveze i dogodi se da mi utrne ruka od položaja. Ako kreneš da vežbaš svakako su to minimalne vežbe, istezanje, jako male kilaže itd, dok se ne sredi stanje i ne ojačaš. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Kao i svake godine, tradicionalno sam posle kijavice dobio infekciju sinusa i tradicionalno su me u mojoj godišnjoj poseti domu zdravlja naduvali da moj "izabrani" lekar radi popodne. Boli njih kurac što mađarska nema more, što sam ja na pain killerima da ne zavijam od bolova i što za te pare koje ja dajem leglu parazita koje se samoproglasilo za "sistem zdravstvene zaštite" mogu da komplet lečim kod privatnika cele godine i da mi puca kurac niz obe nogavice. Crkni raspali sistemu. Nikad mi žalije ne bude što sam prijavljen na pun iznos zarade nego u ovo doba godine...a možda da razmisliš o privatnom osiguranju za takve stvari? Ne rešava ti problem ovoga što se pitaš što si prijavljen na put iznos zarade i što plaćaš za "lošu uslugu" ali ti makar rešava pitanje potrošnje vremena i štednje živaca. Onaj neki osnovni paket koji ti pokriva upravo ovakve stvari nije bio nešto skup ako se ne varam, dal' reda veličine 20-30e max mesečno.Ja taj jedan pregled godišnje mogu i da platim ali koji kurac ja onda plaćam zdravstveno 2 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Pricali smo vec o tome, da bi penzosi imali prostorije i osoblje za rekreaciju i razonodu. 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Kao i svake godine, tradicionalno sam posle kijavice dobio infekciju sinusa i tradicionalno su me u mojoj godišnjoj poseti domu zdravlja naduvali da moj "izabrani" lekar radi popodne. Boli njih kurac što mađarska nema more, što sam ja na pain killerima da ne zavijam od bolova i što za te pare koje ja dajem leglu parazita koje se samoproglasilo za "sistem zdravstvene zaštite" mogu da komplet lečim kod privatnika cele godine i da mi puca kurac niz obe nogavice. Crkni raspali sistemu. Nikad mi žalije ne bude što sam prijavljen na pun iznos zarade nego u ovo doba godine...a možda da razmisliš o privatnom osiguranju za takve stvari? Ne rešava ti problem ovoga što se pitaš što si prijavljen na put iznos zarade i što plaćaš za "lošu uslugu" ali ti makar rešava pitanje potrošnje vremena i štednje živaca. Onaj neki osnovni paket koji ti pokriva upravo ovakve stvari nije bio nešto skup ako se ne varam, dal' reda veličine 20-30e max mesečno.Ja taj jedan pregled godišnje mogu i da platim ali koji kurac ja onda plaćam zdravstveno to je jedna od stvari sa kojom se jednostavno "pomiriš" i prihvatiš je, zarad sopstvenog zdravlja :) Kao i što plaćaš grejanje preko leta koje ne radi, što plaćaš pretplatu za fiksni koji ne koristiš, održavanje zgrade u koju ili niko ne dođe da je očisti ili je očisti preko one stvari i hiljadu sličnih stvari poput "čišćenja priobalja" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 (edited) Moze mala pomoc, ako neko moze da pomogne:Jako nezgodno spavam, uglavnom na stomaku, i ruke drzim iznad glave, ili mi je desna ruka ispod jastuka i glave(ona pozicija od koje uvek ruka utrne).Ono sto se desava u poslednje vreme je da je desno rame pocelo bas dosta da me boli. Kada podignem nadlakticu uspravno, osecam bol bas u tom zglobu ramena sa zadnje strane(nemam pojma kako se to zove), i cak i na slabiji pritisak na taj deo, osecam kao da mi je taj neki misic tu (ili sta je vec, slabo poznajem anatomiju) prikljesten, ili ugruvan.Slabo treniram vec neko vreme, programiram od kuce, tako da dnevno nekih 8-9h sedim, ruke na laptopu, plus verovatno kombinacija sa nacinom na koji spavam, doslo je do neke povrede, ali opet, zeleo bih da cujem da li je jos neko imao slicno nesto.Da li da odem kod lekara? Ili da samo krenem da malo vise vezbam(sto moram u svakom slucaju, ali nikako da pronadjem vremena).Ili da trpim jos dva meseca, pa kada budem dosao u Srbiju da odem kod nekog kostolomca, da me ispipa?Probaj vežbu pod A) ili pod C) (ali ne sa tegom, već fazon sa flašicom vode za početak), možda ti je najlaške ovu prvu da probaš pored vrata fazon.Ako osetiš taj mišić iza, odnosno ako boli dok izvodiš vežbu, onda ti savetujem da posetiš lekara. Ako ne boli u toj pozi onda odradi vežbe u svakom slučaju, jer je to "nevidljivi" mišić koji preko 90% ljudi koji vežbaju totalno zapostavi, a bitan je za stabilnost ramena. Edited November 10, 2015 by togFU jebote forum ne dozovljava da okačim sliku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts