Dule_smor Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 ahaha:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 cao dule! treba da zakazem pregled kod ortopeda ovde u novom sadu, u drzavnoj bolnici, i kazu mi preko telefona da mi treba uput od mog lekara. meni je tog 'mog lekara' keva nesto sredjivala dok nisam bio tu i on je u somboru. da li to znaci da moram da idem u sombor po uput? ili mogu da odem kod random opste prakse po uput? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Treba ti uput tvog izabranog lekara opste prakse iz Sombora. Samo imaj u vidu da uput vazi tri meseca. A za specijalisticki pregled zna da se ceka i vise od toga.. Blic.rs Edited March 20, 2013 by rbds Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 лол Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 da, dobio sam sluzbu zakazivanja konacno pre nekih sat vremena, zakazuje se za april, tako da cu otici privatno. nego kad smo vec kod toga, postoje li kod nas neka osiguranja koja refundiraju troskove privatnog lecenja? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Delta Generali ima ugovor sa VMA, a verovatno sa jos nekim medicinskim ustanovama. deltagenerali.rs Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 postoje naravno, znam da generali ima neku varijantu u saradnji sa ristićem i VMA (koji se ponaša kao privatna bolnica kad plaćaš), al ne znam kako to ide van beogradade si maro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Parametri proračuna Početak osiguranja 20.03.2013. Kraj osiguranja 20.03.2013. Pol osiguranika muški Datum rođenja osiguranika 19.06.1985. Član porodice 1 Ne Član porodice 2 Ne Član porodice 3 Ne Dodatni lekovi Ne Participacija 10% participacije Rezultat proračuna Ukupna premija (EUR) 728,00 Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Početak osiguranja 20.03.2013. Kraj osiguranja 20.03.2013. wat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Једино ако је двини хтео да се осигура на један дан па као колико кошта :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 uput vazi 6 meseci, moze da ti napise bilo koji lekar, ali samo za svoj grad...recimo ja mogu da pisem samo za ortopeda u smederevu, ne bih mogao za novi sad...jedino ako si ranije isao pa je to neka kontrola, ali onda mora da ti overi lekarska komisija filijale u kojoj si prijavljen, u tvom slucaju sombor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 da ne komentarisem logiku, hvala dule na informaciji Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 np, administrativne zavrzlame u medicini su mi uza specijalnost! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Nakon pregleda kod specijaliste, običaj je da se javiš i svom doktoru opšte prakse, to sam obavio, a sad da se javim i svom internet doktoru Dušanu. :) Skinuli su mi ono sranje, dijagnoza je jasna, sjebano mi neko tkivo unutar zgloba, doktor odmah u fazonu "evo sad ću da pogledam termine za operaciju" ja ono izgubljen "čekajte, mora baš operacija? koje su mi alternative?" doktor: "alternativa ti je da do kraja života paziš kako pokrećeš ruku, i to je to, jebi ga. ne postoji mogućnost da to zaraste samo od sebe, jer to kad se odvoji od kosti odvojilo se." I ništa, naravno da sam pristao na operaciju. najgore mi je to što to spada u grupu operacija "koje nisu hitne", tako da će to najverovatnije biti u septembru tek, kaže "možda ću imati termin u junu ako odustane ovaj jedan što uplašio" lol... naravno, tu je i čuvena fraza "bez kontaktnih sportova" do operacije i 6 meseci nakon operacije, znači nema fudbala godinu dana jebote :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 gledaj to sa vedrije strane - možeš da voziš bajs, ideš u biblioteku i prcaš! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 A ako mu se otkači rame dok vozi bajs? Morao bi da vozi bez ruku. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Ja sam saznao da pri svakoj operaciji kada uspavaljuju, covek je mrtav par sekundi do dva minuta. Znaci umrtve te da bi te intubirali, intubiraju te i posle te ozivljavaju, lol. Tako da, Togfu, pazi se, mozda se ne probudis nikad vise kad te jednom uspavaju pre te operacije! A covek misli, ma to je samo rame, rutinska operacija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 @Ivan E da, za bajs sam ga baš pitao, nakon njegovog instant odgovora da može, pitao sam opet "jeste li sigurni? ja vozim drumski bicikl i tu je položaj tela takav da se malo više težine prenosi upravo na ramena i ruke...", na šta sam opet dobio pozitivan odgovor, jer tu nema "spoljne rotacije", to mi je zabranjeno sad. E sad, jebi ga, ako padnem, najebo sam :) Bio tu sa mnom u čekaonici gari ultimat fajter, priča mi kako je njega lik bacio na rame, znači svom težinom je pao na rame, iskočilo mu rame, pritom polomio i ključnu kost, ima neke šrafove i kurce u ramenu, danas kao na kontroli bio... pa će opet da ga seku da mu vade sve to... @daki: pre svega - napuši se crnog debelog tuksona :D Postoji rešenje tog problema o kom pričaš, upravo mi je taj fajter rekao da možeš da biraš - lokalna ili full anestezija. Ako je istina ovo što si ti napisao, razmisliću i o toj lokalnoj :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 ja sam pauzirao godinu dana od fudbala/basketa tj bilo kog kontakt sporta i bilo je jako tesko... doduse brzo je proslo al ono, probaj da ne razmisljas o tome Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 ne daj se nidzo i ne slušaj dakijeva lupetanja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Wiki > general anesthesia. Ako laze daki ne laze wiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dule_smor Posted March 27, 2013 Popular Post Report Share Posted March 27, 2013 ok, kad ti budeš učio programiranje sa wikija i ja ću medicinu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Немој да си такав, ја знам о тенковима са викија гупа и вота! Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 (edited) Zavisi od malampatija i patila (tireomentalno rastojanje) - od toga zavisi rizik i anestezija. Ako je malampati 4 onda je jebeno. Esmeron je miorelaksant koji se daje pre intubacije i traje nekih 40 minuta, jel? Ako ne mozes da ga intubiras i ne mozes da ga ventiliras, pacijent umire jer ne moze da dise jer je dobio miorelaksant. Kod sportista se isto cesto desava bradikardija cak i posle uspesne intubacije itd.. Mladi momci isto imaju atrofiju levog srca i doktori ne vole da rade ljude sa puno misicne mase. I tako... Nidzo, sprdao sam se. Komplikacije se desavaju jednom u 100.000 tako da nemas brige! Budi miran kao Madjar u Budimpesti ili Srbin u Nemackoj! Edited March 27, 2013 by ducky 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 bravo daki, pametan si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts