Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

Nisam dzabe pitala kolike su vrednosti feritina, uibc i tibc. Depoi su bitniji od same vrednosti Fe.

Za manjak Fe : konjsko meso, dzigerica, dobra je i teletina, zelje, zelena salata, spanac, cvekla... Kupinovo vino... I ako se odlucite da pijete preparate Fe, jako je bitno da uz to uzmete i tbl vitamina C, folnu kiselinu, zbog resorbcije.

Za ultra brzo podizanje, preporuka TOTHEMA ampule, koje se razmucuju u vodi. Ukus u ustima kao da si sat vremena glodjao radijator. Al jbg, pomaze.

i'm not fat, i'm just easy to see..

Hvala drugari na svim predlozima!

Ovo za đigericu mi nije palo napamet, a ja volim điga ligu (!) mada opet mora da se sprema itd.

A sokovnik je kul fora, sve to iovako radim, osim što nisam stavljao cveklu u sokovnik odavno, kapiram da će malo da pokvari ukus :( Ali šta sad :)

Ovo za đigericu mi nije palo napamet, a ja volim điga ligu (!) mada opet mora da se sprema itd.

lol, pa ti onda idi u restoran!

uostalom, zar ti nisi jedan od "boljih" RUR kuvara? boljih ne u smislu da si neki majstor kuhinje, već kao neko koga ne mrzi da se cima oko spremanja hrana itd... i onda napišeš ovo iznad, baš si me iznenadio! I da, sa delimano posuđem svako od nas može sa lakoćom postati majstor kuhinje! poručite odman putem sajta www.Delimano.rs i investirajte u svoje zdravlje!

MOZAK - spada u tzv. „bijele" iznutrice. Najčešće se u mesnicama nalazi juneći i goveđi mozak, ali su najukusniji teleći i janjeći. Mozak se prije pripreme mora pažljivo oprati i moraju se ukloniti svi tragovi zgrušane krvi. Mozak je izrazito lako probavljiva namirnica. Odlikuje se visokim sadržajem fosfolipida. To su tvari od kojih je najvećim dijelom sastavljena stanica ovojnica ili membrana. Sadržaj proteina u moždanom tkivu je manji nego u mišićnom tkivu, u mozgu proteini čine manje od 10% ukupne mase. Mozak sadrži 13% masti, bogat je mineralima, kalijem, fosforom, natrijem, željezom. Postoji jedan veliki nedostatak kod ove namirnice, a to je strahovito visok sadržaj kolesterola. U 100 grama mozga sadržano je oko 2 grama kolesterola! Sukladno svim dnevnim potrebama, preporuča se unos najviše 3000 mg kolesterola putem hrane tijekom 24 sata. Dakle, u 100 grama tkiva mozga sadržano je gotovo 7 puta više kolesterola nego što je dnevna potreba. Iz tog razloga mozak moraju izbjegavati one osobe koje su sklone aterosklerozi i hiperkolesterolemiji. Oprez je potreban i kod osoba koje boluju od gihta jer je mozak izuzetno pun purina. Najbolje je biti suzdržan kad je ova namirnica u pitanju, ne treba ju izbjegavati, ali umjerenost je dobra preporuka.

simpa link, koga ne mzi nek procita => http://www.plivazdravlje.hr/centar/prehrana/32/namirnica/99/Iznutrice.html

i'm not fat, i'm just easy to see..

Dule, zadnja četiri dana u procesu ostavljanja cigareta (vol 2) trčim redovno po 20 do 30 minuta na olimpu i sve to ide vrlo glatko i kako treba, pošto sam i inače u dobroj formi, ali mi se uvek nakon trčanja koža ispod očiju (na prelazu iz podočnjaka u jagodice/obraz) nekako izrazito zacrveni/upali, ne znam kako da opišem drugačije, jel to normalno ili ne? Nema svraba niti ikakvog drugo osećaja, jednostano je crvena. Prošle godine sam aktivno trčao celo proleće i dobar deo leta, i nisam imao takih pojava.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

i meni se posle treninga zacrveni koža na jagodici, rekao bih da je neka alergija, al ne pravi mi to nikakve smetnje tako da se nisam nešto udubljivao

nisam pušač pa kontam da nema veze sa cigaretama

ne znam savke stvarno, ne verujem da je nesto bitno

btw, meni sad treba pomoc:)...jel ima nekoga ovde ko je nosio normalne naocare, znaci sfericna stakla, pa je onda morao da predje na cilindricna jer mu se razvio astigmatizam...ovima koji od pocetka nose cilindricna je opusteno, lako su se navikli na to...al meni je bas zajebano, moram da gledam kroz sredinu stakla, jer ne prelamaju svugde podjednako...takodje kao da se stalno naprezem da bi fokusirao kako treba, kad menjam fokus blisko-daleko pogotovo mi je zajebano...evo nosim pola dana nove naocare i puca mi glava i muka mi je

ps, odjebite sa rakija forama:)

srpskivojnik-3.jpg

Ja sam imao taj slučaj, samo lagano, privići ćeš se. Ne znam ni šta si očekivao za pola dana jebo ga, pa i za obične cvidže ti treba par dana kad tek kreneš da ih nosiš.

Jedino što možeš da se pozdraviš sa sportovima gde je široko vidno polje jako bitno kao i često menjanje fokusa, kao što su npr. basket i fudbal, osim ako ne igraš bez cvidža.

printf(random_fora(dule, rakija));

Edited by voodoo_