Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

Pa ne znam, poenta je da kod mene nema spoljašnjih manifestacija, pa je verovatno manje oštećenje. Doktor je prvo pipkao jajca, i konstatovao da je varicocoella. Onda je nabio prst uvis kroz jaja, desno nije mnogo bolelo, a levo je bolelo i te kako! Objasnio mi je da je ingvinalni otvor normalno veličine otprilike kao nokat, a moj je, otprilike, tako: (pa je napravio krug od palca i kažiprsta, da bude slikovito...) Sad, da li tu može mrežica, kako, šta... Neću znati dok ne budem kod hirurga, a za to nemam vremena sada, pa se do sredine septembra moram čuvati...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

• 2 weeks later...

Imam ja pitanje za Duleta, opet, ovoga puta "birokratsko":

Ja od kraja srednje škole nemam karton nigde otvoren, jer mi jednostavno nije bio potreban, da kucnem u drvo. Međutim, pre par dana me baba "naplašila" nekom pričom da ako se do ne znam kog datuma čovek ne odluči za svog lekara, kasnije može da ide kod bilo kojeg ali će da plaća sve lekove koji mu eventualno trebaju. Meni to deluje nešto čudno, ali otkud znam, sa nama me ništa ne bi čudilo. Stoga su pitanja:

1. Jel ja sad mogu da odem u Dom Zdravlja i negde na "šalter" i kažem - dobar dan, ja bih da otvorim karton, evo moje knjižice?

2. Jel karton može biti otvoren na više mesta? Kapiram da ako i zakonski ne sme, verovatno u praksi sme jer nisu uvezani sistemi?

3. I šta je to o čemu baba priča oko odabira lekara i ako ga ne odabereš moraš da plaćaš lekove?

Napomena je da imam zdravstveno i knjižicu koja je overena, da ne bude zabune.

Hvala!

birokratska su mi specijalnost!

ovo za placanje lekova ako nemas lekara je verovatno glupost, al ko zna, sa ovima covek nikad nije siguran...karton ne bi smeo da postoji na dva mesta, al to se u praksi desava...i na kraju, mozes da odes do doma zdravlja na cijoj teritoriji ti je prebivaliste i da trazis da ti otvore karton, al ce ti verovatno traziti da im doneses makar skolski karton iz srednje ako uopste postoji ili potvrdu iz skolskog dispanzera da nemaju tvoj karton vise(ne znam koliko godina ih cuvaju, 10 valjda)

srpskivojnik-3.jpg

Dule!

Ponekad kad legnem da spavam usta (i nos i grlo cini mi se) mi budu uzasno suva, kao da sam se nagutala peska i kao da mi se pljuvacka uopste ne luci. To mi uzasan problem pravi jer moram na svaka dva minuta da pijem vodu a onda i zbog toga i do klonje i desava mi se da zbog toga ne mogu po celu noc da spavam.

Sta da radim?

oO

verovatno imas devijaciju septuma ta teze dises na nos i zato ti se suse usta nocu...neki sprej za nos i dosta tecnosti ili otidi kod orl da pogleda

Bila sam kod orl zimus, kad sam bila stalno promukla. Ali lekar nije hteo sa mnom ni da razgovara dok ne batalim cigare, iako je pretpostavljam najveci razlog promuklosti itd tada bio to što imam radijatore koji mi zimi gajbu ugreju na 50 stepeni pa mi je nedeljno iz akvarijuma isparavalo 5 litara vode i isto tako je verujem i meni isušivalo kožu itd. Doduše dao mi je neki rastvor morske vode da stavljam u nos. Dakle ponovni odlazak kod ORL ne dolazi u obzir jer nisam prestala da pušim.

A inace pijem bas dosta vode i tecnosti.

Dule, imam pun kurac šlajma u ustima, cenim da su mi krajnici postali zagnojeni a zentam se da odem na operaciju kod državnog jer se bojim da ne umrem od sepse ili sličnog pošto njih boli kurac. Šta da radim?

uzmi sirup Bronhoklir, imaš za pušače i nepušače po mom iskustvu je najbolji

Edited by Dz

oO

dule, izlazi mi "alergija"izmedju kolena i lista i tako vec godinama... bio sam kod doktora pre godinu dana i on mi dao uput za koznog, ja odem i on mi dao recept za kremu ... i uvek kad mi izadje, ja namazem i prodje za jedan dan... e sad, posto sam ja mislio da ce prestati jebeno da izlazi, ona i dalje izlazi... a mrzi me opet da idem kod koznog da vidim sta je, imas li ti resenje ? jebeno samo tu izlazi... i svrbi me kad izadje...

Dragi dr Dusko

Devojka kad trenira, trci, igra tenis (no funny comments), se uvek zajapuri i zacrveni u licu i bude jako vruca u licu i malo je boli glava.. jel to do kondicije ili nesto drugo? Nije atleta, daleko od toga :)

----------------------------------

dule, izlazi mi "alergija"izmedju kolena i lista i tako vec godinama... bio sam kod doktora pre godinu dana i on mi dao uput za koznog, ja odem i on mi dao recept za kremu ... i uvek kad mi izadje, ja namazem i prodje za jedan dan... e sad, posto sam ja mislio da ce prestati jebeno da izlazi, ona i dalje izlazi... a mrzi me opet da idem kod koznog da vidim sta je, imas li ti resenje ? jebeno samo tu izlazi... i svrbi me kad izadje...

ja sam isao na onaj alergo test i rekli su mi na sta sam alergican, takod a se sad toga klonim i ok sam.. eto :)

Edited by dvnitycker

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Al kapiram da je smor bas ako ribu svaki put posle aktivnosti takve boli glava

Ja sam uzimala neki lek zytec ili zyrtec se zove protiv alergije i pomagao mi je, a poslednji put su mi dali u apoteci drugi tj isti ali posto je od dr proizvodjaca drugacije je zvanicno ime, apotekarka je prepoznala koji je.

Ti alergo testovi valjda funkcionisu tako sto ti kaplju npr 40ak stvari na koji su ljudi najcesce alergicni, ali ako si alergican na nesto sasvim levo na sta se ne vrsi test a ne mozes sam da povezes, sta onda?

oO