Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

U pitanju je slobodan forum, svako ima prava na svoje mišljenje :) Ja sam naišao na takve podatke na netu i u razgovoru sa nekim skoro pro sportistima :) Mislim postoje čak i posebni suplementi da se kupe koji se piju pred spavanje da ne bi došlo do toga. Što znači da nisam ja to sam izmislio i podložno je diskusiji.

Edited by free!

Rider on the storm...

Ал брате, немам ја пара за толико. Да узимам једну дневно и две пред спавање, трајао би ми 15 дана. Овако ће ми трајати 22 дана. У ствари, кад се размислим, можда је и боље као што ти кажеш. Размишљам атм. (:

ЕДИТ: Знам да је катаболизам разлагање молекула у мање јединице ради ослобађања дела енергије, али, нароцки речено, шта је то?

Edited by PROTOSS-

U pitanju je slobodan forum, svako ima prava na svoje mišljenje :) Ja sam naišao na takve podatke na netu i u razgovoru sa nekim skoro pro sportistima :) Mislim postoje čak i posebni suplementi da se kupe koji se piju pred spavanje da ne bi došlo do toga. Što znači da nisam ja to sam izmislio i podložno je diskusiji.

u pravu si, naravno

al zato sluzimo mi profesionalci da vam pokazemo da fejlujete :tf:

Дај, не смарајте, „познаваоци“. Лик који ради у pansport-у ми је јасно рекао да пред спавање попијем једну туру с млеком јер се спорије разграђује и то је то. Сигуран сам да лик има више знања него ликови са форума.

pre svega, moj najveci savet ti je da ne slusas puno batice iz teretane/pansporta (to ti je isti kurac, radnici u pansportu su ti uglavnom batice iz teretane)

po mom misljenju, gainer je u startu fail, posto je fail produkt.

on je napravljen za ljude koji bi preko noci da izgledaju veliko i mocno, a ta ideja je fail, kao i sam gainer, mislim dovoljno je samo procitati sadrzaj :>

konkluzija koriscenja GEJnera (ololol) je da ces dobiti na masi, al tako sto ces se usvinjiti, a to je najveci fail!

e sad, drugo, taj batica iz pansporta ti je rekao da uzimas gainer pre spavanja, pa on mora da je ili zlonameran ili je jedan od onih teretandzija "tebra, mojne da kenjas 10 dana, dobices 3 kile na masi!"

necu ti ja nista reci, ali razmisli logicno i sam, da li je dobro i zdravo da uneses bombu ugljenih hidrata pred spavanje?

Um caruje, Dundo Maroje!

Pare? Ima li sta bitnije od konstantnog prisustva aminokiselina u krvotoku koje popravljaju i uvecavaju tvoje ostecene misice dok ti spavas, a uz to i sprecavaju toliko nezeljen katabolizam?

Uostalom, to ce ti potvrditi i svako iz pansporta.

Narodski receno, misici jedu sami sebe, i sav tvoj dnevni trud se nocu brise, dok ti bezbrizno spavas, misici jedu sami sebe jer nemaju hranljivih materija ili imaju nedovoljno, ako uneses jednu dozu a spavas vise od 8 sati.

Upravo Wat, to sam i ja pomislio kada ste dosli vas dvoje na topic od 90 strana (koji je mozda najsadrzajniji topic na jebenom internetu kada se uzme kolicina pisanja i broj kvalitetnih informacija) i konstatovali kako treba piti whey (sa mlekom radi sporijeg razlaganja) pred spavanje.

Wat?

Edited by LongIey

Не пијем whey, него gainer. А и пијем га са млеком пред спавање јер се спорије разграђује.

Једем све, у мензи пасуљ с месом, бело месо са грашком и пиреом, помфрит и опет неко бело месо, ова два оброка јаја са виршлама или опет неким месом итд. Углавном, енергетски добра храна.

Mislio sam da imas 'kucnu' ishranu, pa da mozes da biras, ali posto je menza u pitanju... :) Trudi se da pravis dobre izbore, ubaci neka jaja ujutru, zajebi virsle.

Kao sto su ti rekli, gainer uvece je idiotija, izbaci to...

Дај, не смарајте, „познаваоци“. Лик који ради у pansport-у ми је јасно рекао да пред спавање попијем једну туру с млеком јер се спорије разграђује и то је то. Сигуран сам да лик има више знања него ликови са форума.

Bitno je da naucis da ne verujes toliko ljudima. Bolje da ne verujes nikom, i da sve proveris sam (narocito kad dajes pare vec za nesto), nego da verujes prodavcima iz Pansporta, a ne likovima sa foruma...

Samo da naglasim, kad kazem da ne verujes nikom ne mislim da ignorises sve savete, samo da ih proveris. :)

Pare? Ima li sta bitnije od konstantnog prisustva aminokiselina u krvotoku koje popravljaju i uvecavaju tvoje ostecene misice dok ti spavas, a uz to i sprecavaju toliko nezeljen katabolizam?

Uostalom, to ce ti potvrditi i svako iz pansporta.

Narodski receno, misici jedu sami sebe, i sav tvoj dnevni trud se nocu brise, dok ti bezbrizno spavas, misici jedu sami sebe jer nemaju hranljivih materija ili imaju nedovoljno, ako uneses jednu dozu a spavas vise od 8 sati.

Dobro sad, s obzirom da se hrani iz menze, iskreno sumnjam da uspe da unese dovoljno proteina u toku dana. Ne vidim kako moze da skodi da unese uvece dodatni protein?

Najbolje bi bio kazein, pa ella sir, pa whey sa mlekom, cisto zato sto 80% proteina u mleku je kazein. Ako se retardisem negde, reci slobodno, ako sam ista naucio o ishrani, to je da ne znam nista... :)

Ja licno sam precrtao whey zbog odredjenih istrazivanja koje ne pokazuju znacajnu razliku sa i bez (ovo mi je ostalo sacuvano), pa se nisam ni cimao nesto preterano oko procesa apsorbcije. Pretpostavka mi je da ce da da neki boost u vidu amino kiselina u toku prvih sat ipo, i onda ce kazein da odradi svoje u toku nardna 3-4 sata. Mislim kapiram da nije nista posebno, i da ne vredi tih para, ali bolje je od nicega, ako vec ne unosi dovoljno proteina...

Samo da dodam, ovo gore mislim kao pitanje, u fazonu 'gde gresim?', a ne 'to je tako'...

Edited by zuzilinjo
How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

@ Protoss

Ja cu ti napisati (totalno nepotkovan i totalno ne znam da li je tacno) sledecu subjektivnu stvar:

Ti si posao od necega tipa "ja hocu da treniram, dajte neke suplemente koji su dobri", niti znas sta radis, niti imas utrenirano telo, niti imas disciplinu, niti se razumes. Te ti ja savetujem da batalis SVE suplmente, znaci SVE, i da ne pijes nista, i da treniras redovno i pravilno nekoliko meseci, da vidis sta je pravi trening, da naucis nesto usput o treningu i ishrani. Pre svega, da osetis kako je to kad treniras da bi bio ZDRAV i u kondiciji, a ne da bi pio sranja zbog vecih misica. Osim toga.. kakve katabolizmi kurci... za to moras da treniras ko zivotinja bas bas i da pri tom ne jedes zdravo i ne spavas ko covek da bi ti se tako nesto desilo. 3 puta nedeljno po sat , sat i po u teretani nece da te dovete do katabolizma sigurno.

tl:dr : treniraj zbog treninga, a ne zbog suplemenata.

tl:dr 2 : generalno ti savetujem da radis mnoooogo vise all round vezbi, kompozitnih vezbi i jakog kardija, nego dizanje tegova, ali to je povezano s ovom pricom (zdrav i u kondiciji) od pre

Edited by Pesma-mrtve-dece

Get smart or die dumb!

Dobro sad, s obzirom da se hrani iz menze, iskreno sumnjam da uspe da unese dovoljno proteina u toku dana. Ne vidim kako moze da skodi da unese uvece dodatni protein?

Najbolje bi bio kazein, pa ella sir, pa whey sa mlekom, cisto zato sto 80% proteina u mleku je kazein. Ako se retardisem negde, reci slobodno, ako sam ista naucio o ishrani, to je da ne znam nista... :)

Ja licno sam precrtao whey zbog odredjenih istrazivanja koje ne pokazuju znacajnu razliku sa i bez (ovo mi je ostalo sacuvano), pa se nisam ni cimao nesto preterano oko procesa apsorbcije. Pretpostavka mi je da ce da da neki boost u vidu amino kiselina u toku prvih sat ipo, i onda ce kazein da odradi svoje u toku nardna 3-4 sata. Mislim kapiram da nije nista posebno, i da ne vredi tih para, ali bolje je od nicega, ako vec ne unosi dovoljno proteina...

Samo da dodam, ovo gore mislim kao pitanje, u fazonu 'gde gresim?', a ne 'to je tako'...

Ella je sasvim dovoljna i dobra, ili kazein.

Trolovao sam brate, mislio sam da je preocigledno...

Ne, ne, samo sam ih poredjao po kvalitetu, nisam mislio i kazein i ella i whey, ali sad vidim da sam nespretno napisao...

Lol, shvatio sam trol, ali mislio sam da govoris: 'Glupo je piti bilo sta pred spavanje', mislim pola posta ti je trol a pola ne, pa nisam skapirao kad si prestao... :)

How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

Ne treba naravno biti gladan 4h pre spavanja i onda leci, ali ono, kapiram da protos i freej nisu likovi sa 130kg misica i 5% masti pa da se tako plasis katabolizma dok spavas.

Pazi meni ni iz dzepa ni u dzep, samo zelim da pomognem ljudima da ne pucaju pare bezveze, naravno da ce lik koji radi u pansportu reci da pijes pred spavanje protein zato sto to povecava potrosnju proteina koji ces opet kupiti kod njega.

Pritom, protoss je pocetnik, da poveca kalorijski unos u pljeskavicama i radi jake treninge, napredovao bi i to dobro.

Stvarno izvini, ali nemas pojma koliko me mrzi da pisem, mislim da je ova tema na topicu razglabana 20 puta vec :D.

Whey posle treninga i samo sa vodom i samo tada.

Uvece ella sir, ili kazein ili neka junetina cak, jaja se takodje dugo razlazu, ja sam probao sve 4 opcije i iskren da budem nisam primetio ogromne razlike u periodima kada sam pred spavanje unosio nesto i kada nisam. Naravno, kada nisam unosio pred spavanje, poslednji obrok nije bio daleko od vremena spavanja.