Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

видим да је кренула озбиљна чујпри :)

тако да... само ћу поновити.

прото, само лагано. имаш тог тренера, једи више и труди се да једеш мало квалитетнију храну и гг.

ниси про да се оптерећујеш ситницама :)

најважније ти је сада да стекнеш ту неку рутину и да ЗАВОЛИШ БОЛ! :D

ае

1426136_892719104177018_2124473627_n.jpg

ае

Edited by алфа
  • Upvote (+1) 1

Um caruje, Dundo Maroje!

apropo ovog nativnog odgovora, da li je dobro ici jako rano u teretanu?

ukoliko odlucim da idem, a ti me ispostujes popodne, pravi si drugar.

Generalno ne, najviše zato što bi trebao da imaš obrok pre treninga (bar 1.5 sat ranije), a to bi podrazumevalo da moraš mnogo rano da ustaješ

• Upvote (+1) 1
  • Downvote (-1) 1

Znaš me, znam te

Proto, imas trenera, tu se svaka prica tvoja za ovaj topik zavrsava. Sta god ti treba pitaj njega. 

ma naravno. probao sam svojevremeno da se povatam sa stvarima koje se pišu ovde, nije pošlo za rukom. došao sam samo da priupitam šta jesti i da se pohvalim da idem u teretanu. iako sam dobio razne odgovore, skapirao sam načelno.

да ЗАВОЛИШ БОЛ! :D

kakav bol? šta sam ja, ćela?

па матори, кад те ПРЖИ а теби се толико СВИЂА тај бол да урадиш још које понављање уз Конанов урлик, док курве влаже сицеве собних бајсева а маса теретана броова те бодри!

:D

• Upvote (+1) 2

Um caruje, Dundo Maroje!

a jel ok da vezbam 5 puta nedeljno, ponedeljak-petak? nisam se nesto raspitivala, krenula sam na svoju ruku. uglavnom radim kardio. svaki dan bajs/traka 30-40 minuta, plus malo tegici. a dva dana nedeljno radim sve to plus 20ak minuta dzakovi ili eventualno sparing s nekim. jel mi to ok? htela bih da nastavim tako, da iskoristim dok imam volje i vremena.

Prota bro tek krenuo u debilanu a već radi mrtvo, respect

Marinice, bolje rasporedi taj elan tako da ti duže traje :)

e sad u mojoj bibliji o hrono ishrani ( [:D] ) pise da ipak rano jutro nije dobro za jake vezbe. mada ja se svakako necu upecati na svetinju grudi-biceps ledja-triceps ikada vise.

Ako i krenem pre posla, bice to trcanje/razgibavanje, jos istezanja, zgibovi.

Jel ima tuš u teretani? i od kada radi jer bi mogao do 15 do 8 da cepam

Radi od 7 i ima tuš naravno, a tu knjigu o hrono ishrani baci u smeće. Radićeš čučanj, mrtvo i benč ako te nateram :D

a jel ok da vezbam 5 puta nedeljno, ponedeljak-petak? nisam se nesto raspitivala, krenula sam na svoju ruku. uglavnom radim kardio. svaki dan bajs/traka 30-40 minuta, plus malo tegici. a dva dana nedeljno radim sve to plus 20ak minuta dzakovi ili eventualno sparing s nekim. jel mi to ok? htela bih da nastavim tako, da iskoristim dok imam volje i vremena.

Previše, moraš da odmoraš mišiće. Naravno zavisi i od intenziteta trčanja na traci/vožnje bicikla, ali svakako je previše. Ubaci neki kružni trening, nađi nekog ko radi crosfitt pa po'vataj par fazona.

Džakovi, fokuseri i sparinzi su takođe uglavnom kardio treninzi, pa je bolje to da pojačaš a smanjiš maksimalno traku/bicikl, bar bih ja tako :-)

Znaš me, znam te

Prota bro tek krenuo u debilanu a već radi mrtvo, respect

Marinice, bolje rasporedi taj elan tako da ti duže traje :)

Radi od 7 i ima tuš naravno, a tu knjigu o hrono ishrani baci u smeće. Radićeš čučanj, mrtvo i benč ako te nateram :D

Knjiga o hrono ishrani je vrhunska knjiga, ali srsly. vrhunska

Sad cu da bacim malo detaljnije obaveze i sve da vidim ocu li moci ikako da se uklopim. Vozim i klinca u obdaniste, treba i sebe da spremim, pa cu da vidim. 

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Previše, moraš da odmoraš mišiće. Naravno zavisi i od intenziteta trčanja na traci/vožnje bicikla, ali svakako je previše. Ubaci neki kružni trening, nađi nekog ko radi crosfitt pa po'vataj par fazona.

Džakovi, fokuseri i sparinzi su takođe uglavnom kardio treninzi, pa je bolje to da pojačaš a smanjiš maksimalno traku/bicikl, bar bih ja tako :-)

posto se bas slabo razumem, mozes da mi objasnis kako 5km slabo-umerenog intenziteta moze da bude previse za rekreativca?

prevelik ti avatar m8

Nije 5km previše. Previše je raditi to 5 puta nedeljno i nepotrebno je.

Prvo 5km vožnje bajsa je dobro za zagrevanje, za kardio trening bi ipak trebalo malo duže da se izvoza sa promenama intenziteta itd. Trčanje na traci 5km je manje-više ok za kardio trening za rekreativca, ali opet treba menjati intenzitet i nagib. Ovakvih treninga ne bi trebalo da bude više od 2-3 puta nedeljno. Evo Ćela je rekao da ima 10 treninga nedeljno, pa može da nam kaže koliko puta radi čist kardio trening. Naravno uzeti u obzir da kad radi vijaču, radi je i zbog koordinacije itd

Drugo, verovatno niko ne trči i ne vozi bajs 5 puta nedeljno osim profi biciklista i atletičara, a oni to rade pre svega zbog usavršavanja tehnike. Kao što je neko gore spomenuo, za pravilan rast i razvoj mišića su potrebni trening, ishrana i odmor. Preveliko forsiranje jedne grupe mišića dovodi do katabolizma mišića, rizika od povreda, disproporcije mišića itd...

Znaš me, znam te

Pa, svaki trening mi je cist kardio :D Pre podne trcim sa atleticarima (sluzim im kao zec, nekad duzine, nekad sprint, nekad ritam, nekad deonice itd ), i posle dizem tegove(sto nema veze sa kardiom), a uvece posle popodnevnog spavanja uvek radim boks, sto mu opet dodje kardio, jer radim dzak i fokusere 12 rundi / sparingujem 8+ rundi, tako da umrem na oba treninga, i ujutru i uvece, kako god da okrenes. Vijacu radim kao zagrevanje pred boks, skacem je minimum 20 minuta svaki dan. Zagrevanje pred stadion su mi atletske vezbe/cupka (21 kombinacija) / merdevine / 40 minuta lagano duzina, pa tek onda deonice i trcanje.

Opet, ja nisam merodavan, jer ja radim specificne vezbe koje su pravljene prema meni i mojim potrebama vezanim za boks

• Upvote (+1) 2

When the going gets tough, the tough get going

kao sto sam i rekao, to ja predlazem svima, posto meni radi posao :DDDDD

Evo Ćela je rekao da ima 10 treninga nedeljno, pa može da nam kaže koliko puta radi čist kardio trening. Naravno uzeti u obzir da kad radi vijaču, radi je i zbog koordinacije itd

ja sam na ovo odgovarao, da me pogresno ne razumete :)

When the going gets tough, the tough get going