Jump to content

Teretana topik!


nikita_

Recommended Posts

Ne kapiram kako se kvadriceps manje opterecuje? Nisam nasao ni jednu studiju koja meri ovo, al ako trenutno znamo da se kvadriceps aktivira do paralele a podignuta peta ti pomaze da dodjes do paralele, onda mi je nekako logicno da se aktivira barem isto kao na ravnom.

Al dobro nije ni bitno.. zdravlje je na prvom mestu uvek :)

Link to comment
Share on other sites

Pa cek, onda su tegovi ispod peta k?

Pitam posto su me stariji i iskusniji vezbaci odavno naucili da se to ne radi, tj. da je fejkovanje.

ja sam isto prvih mesec dana radio sa, pa mi je onda ortak to izbacio, i rekao da je tako lakše, dunno

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Ja imam utisak da si ti samo preleteo preko klipa samo da vidiš koje vežbe su u pitanju + naziv klipa koji je realno bombastičan = "koji broscience" :)

Lik u klipu kaže nešto na fazon "ne kažem da ćete se sigurno povrediti ako radite ove vežbe, neki od vas ih sigurno rade preko 5, 10 godina i sve kul, samo kažem da su ovo vežbe koje imaju najlošiji risk-benefit ratio. Unapred se izvinjavam ako si odlgedao ceo klip.

 

Ja sam operisao rame, imam 3 šrafa u ramenu, nakon operacije sam se oporavljao 6-7 meseci pod nadzorom dr Vukosava, ja sam onda neka treća kategorija pacijenata.

Za vreme oporavka radio sam sve vežbe za rame, pa i potisak (ali ISPRED glave), sa malim težinava ofc, a taj iza glave je jedina vežba koju nisam radio jer je jako opasna, kao što si i ti napisao.

 

Gledao sam ceo klip,ali se vracam na naslov i na zakljucak klipa gde kaze da se te vezbe ni u kom slucaju ne rade,sto je glupost i njegova licna projekcija.Ako je obrazlagao risk-benefit ratio,a jeste,trebao je da izvede drugaciji zakljucak,a ne onaj koji jeste,bombastican i neistinit.

 

Kada sam pomenuo praksu dr Vukosava,mislio sam pre svega na pacijente sa problemima vezanim za ligamente,kao sto sam ja imao i za celokupno stanje zdravstva u Srbiji gde se prevenciji i brizi za svoje sopstveno zdravlje poklanja vrlo malo paznje,cemu mislim da pridodaje i dr Vukosav.Naime,ako sam ja dosao sa odredjenim tegobama koje nisu zahtevale momentalno lecenje vec predstavljaju prve znake povreda koje bi mogle da nastanu,ja sam skrajnut,naravno uz obavezno pitanje jesam li aktivni sportista.Ovakvo iskustvo su imali i neki moji poznanici,medju kojima ima i aktivnih sportista,sa vecim i manjim uspehom,kao i rekreativaca.Pri tome,dr Vukosav,kakva je praksa inace kod svih lekara,upucuje na magnetnu rezonancu samo u jednu odredjenu kliniku,gde se ista "radi najbolje" i cija praksa "njemu najvise odgovara".Ja sam samo izrazavao svoju rezigniranost ovakvom praksom,pri cemu izrazavam puno razumevanje za uslove u kojima zdravstveni radnici u Srbiji rade,ali ipak primecujem da bi morali i mogli vise.Moram da napomenem da mi terapija dr Vukosava koja mi je prepisana nije dala rezultata i da i dalje osecam odredjene tegobe u kolenu.Kada bih ja recimo zeleo da isproveravam svoje kompletno zdravlje (na stranu sto bi me to kostalo,ali nema veze,zdravlje nema cenu),imam osecaj da bi me gledali kao budalu u bilo koji zdravstveni centar da odem u Srbiji.

 

Ja ovim putem nikako ne osporavam strucno znanje koje dr Vukosav ima,stavise da se iznedri potreba za strucnim lecenjem od strane lekara struke dr Vukosava,ja bih najpre otisao njemu.

 

 

 

 

ignorance 101

 

Ja ovde ne tvrdim da sam nesto sto nisam.Dalje,smatram da posedujem odredjeno teorijsko i prakticno znanje koje mi daje za pravo da ucestvujem u diskusijama na ovom topicu najmanje na nivou najnizeg ucesnika ovih diskusija.Svoje znanje sam dokazao u praksi,dovodeci svoje telo i um u stanje koje ja smatram pozeljnim za sebe,pri tome se vodeci sto zdravstvenim,sto estetskim kriterijumima.

 

Stoga,mislim da ovde neznanju nema mesta.Neznanje mrzim i protiv njega se borim.

Link to comment
Share on other sites

krenuo sam na bazicne pripreme snage i kondicije kod mog dobrog druga, instruktora kros fita. Iako sam imao neke predrasude o kros fitu, totalno sam promenio misljenje i veoma sam zadovoljan kako treninzi uticu na mene. Prvi deo treninga se useravamo od klasicnog dizanja tegova (cucanj, mrtvo, nabacaj izbacaj itd) i onda radimo te poligone, koji simuliraju runde ( 3 mintua radim, minut pauza ), koji mi uzimaju dusu. Veoma sam zadovoljan,  ovo je super nacin pripreme.

 

Patike za dizanje tegova ne trebaju regularnim teretana ortacima, ovim advanced obavezno.

When the going gets tough, the tough get going

Link to comment
Share on other sites

Cela krosfiter bro.

 

 

Elem, jel se samo meni chini ili Arnold radi pogresno ovaj cucanj sa formom? Mislim na kolena, na slici izgledaju kao da su na unutra malo, mada je mozda zbog ugla.

 

At tegovi pod petama - nikad nisam radio tako cucanj posto sam razgiban dovoljno i uvek sam mislio da to rade ljudi koji nisu razgibani (oni koji ne mogu na primer da cucnu bez opterecenja ispod 90stepeni a da ne podignu pete).

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Elem, jel se samo meni chini ili Arnold radi pogresno ovaj cucanj sa formom? Mislim na kolena, na slici izgledaju kao da su na unutra malo, mada je mozda zbog ugla.

 

to sam i ja hteo ovako laicki da primetim, al rekohd a ne kenjam:)...btw, proslo me zapaljenje misica posel 5 dana, izgleda da je vreme za drugi odlazak u teretanu...samo ovaj put da ne zaboravim flasicu (rakije ofc hehe)

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cao svima, veliki pozdrav, citam vasu temu redovno, dosao sam do pola negde....

Ja sam hto da se raspitam za suplementaciju, treniram crossfit, 6 meseci, tu napredujem super i zadovoljan sam...

Mali mi je problem sto imam 77 kila, a visok sam 183, i imam nekih 10-12 posto masti u organizmu imam gotivne trbusnjake i odlicne noge, problem mi je u gornjem delu tela, u rukama i grudima,

Radim mrtvo 120 x 3

100x 5

Nabacaj. 80x3

70x 8

To sve pisem da mozete da razumete odprilike kakva je situacija....

Ovako, posto se na crossfitu dosta trosim, idem 4 puta nedeljno, pon uto cet i petak ne mogu da dobijm masu, to jest to ide jako polako....

Od suplemenata koristim : Kreatin kada se probudim sa vodom 5gr

Odmah posle toga 30 grama whey proteina + 15 grama dekstroze + 15 grama maltodekstrin,

Posle treninga isto 15 gr maltodekstrina i 15 grama dekstroze plus 60gr whey proteina + 5gr kreatina

I uvece jos 30 grama proteina sa mlekom

2 meseca sam na ovom rezimu osim kreatina, i ugojio sam se 3kg.

Sta bih jos mogao da ubacim ili izbqcim po vasem misljenju i molim vas da mi objasnite.

Cuo sam da je bcaa potreban da bi se protein bolje ugrajivao.

Hranim se pravilno i iuzetno zdravo. Ne unosim nikakve slatkise grickqlice itd, bas vodim racuna, a voleo bih da nabacim misicnu masu...

Puno vam hvala unapred i ziveli.

Link to comment
Share on other sites

Masa se nabija ishranom, ne suplementima...

Napiši režim ishrane, i malo detaljnije principe kojih se držiš s ishranom

Ujutru jedem 3-5 belanaca, stavim ih na crni hleb sa abc namazom, pojedem malo ela sira

Ili za dorucak napravim ovsene pahuljice sa mlekom, jabukom I bananom

Pre treninga gledam da ubacim neko voce, banane, ponekada uspem da pojedem I neko meso, tipa belo sa nekim varivom

Posle treninga jedem dosta

Najcesce belo meso min 400gr pirinac, I gledam da ubacim neke tikvice I neku salatu

Kada ne jedem piletinu jedem ramstek ili teletino, ponekada se castim I biftekom

Jednom nedeljno jedem morsku ribu posle treninga...

Uvece jedem nekada morske plodove, celu kutiju ili tunjevinu iscedim od ulja plus ela sir, uvece nekada kada bas ogldnim pojedem 2 ili 3 jabuke

To je otprilike to, tako vrtim raznim danima...

To su otprilike kolicine hrane koje unosim....

I da zaboravio sam da napomenem, voleo bih da nabacim maso a da to ne bude salo, tj da mi ostani isti ili slican nivo masti u organizmu, tj voleo bih da nabacim cist misic treniranjem I ishranom, to mi je cilj....

Edited by dekifoto985
Link to comment
Share on other sites

Ako hoces da se gojis moras da budes u plusu sa kalorijama. Skontaj koliko trosis u proseku dnevno, meri se svako jutro posle pisanja i dodas u nekom opsegu  od +150 do +300kcal dnevno. Myfitnesspal ti je odlican sajt/aplikacija za pracenje kalorija

Link to comment
Share on other sites

Prvo, mišićna masa se pre svega gradi proteinima, a ne UH...U zavisnosti od organizma, ali za masu treba da unosiš preko 2.2gr (probaj sa 2.4-2.5 pa vidi kako će raditi) proteina po kilogramu mišićne mase.

 

400gr belog je nepotrebno odjednom, treba podeliti u 2 obroka, naravno gledaj da u toku dana imaš 4-5 obroka. Unosiš previše šećera preko voća, posebno uveče (2-3 jabuke je previše). Protein moraš da imaš u svakom obroku, UH u svakom obroku osim u poslednjem, kada treba čist protein da unosiš - Ella, tuna itd

 

Ovsene su keva ujutru kao izvor UH (ne zaboravi i protein obavezno), osim toga pirinač, heljda...Ujutru uz 4-5 belanaca slobodno unesi i bar 2 žumanca, neće ti ništa škoditi s obzirom da dobro treniraš.

Ovo su samo neke osnovne stvari, najbolje da nađeš nekog ko ima gotov režim ishrane i da ti prosledi, pa posle modifikuj prema sebi

  • Upvote (+1) 1

Znaš me, znam te

Link to comment
Share on other sites

ja cu ti samo reci da ako si 1985, dakle imas 29 god, hvali se isusu za 183, 77 i 10-12 posto masti. 

ako oces misica, slusaj boyku i dendea deluje da su potkovani.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Prvi put u zivotu sam dobio stomak, i to onaj donji najruzniji... Sta da izbacim iz ishrane da ne dodje do nekog pogorsavanja situacije?
Imam obicaj da zderem dosta tijesta navece, od toga je 1000% je l ? sta da ubacim umjesto toga a da ne opadnem maks?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...