skrimke Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 kakve to veze ima? mozes ti da nabacis i 100 kila bez suplementacije, samo sto ce ti biti 300x teze uz mnogo slabije rezultate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) Vi profesionalni madafakeri, ima li smisla uzimati samo whey proteine bez ostalih sranja? U bgu imam ishranu vrlo siromašnu proteinima (menza stajl), ali treniram jako puno i iscrpljujuće, pa planiram od ove godine da kupujem proteine da bi koliko toliko imao neku osnovnu mišićnu masu bar, a ne da budem skeleton. Izvinjavam se ako se već govorilo o tome, nisam baš preredovno pratio topik. Visokom sam 181, a kada sam u formi težina mi varira oko 70kg, jedino kada dodju praznici pa nabacim nekoliko kila sala na sise i stomak pa imam 75+, a ja bi hteo toliko, ali u mišićima Edited September 22, 2011 by Никола В Савић Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 pa svejedno ti je bolje nego da unosis manje proteina dnevno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 dobar je whey svakako, ali ne valja da ti bude jedini izvor proteina. probaj da ubacujes neka belanca i piletinu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 dobar je whey svakako, ali ne valja da ti bude jedini izvor proteina. probaj da ubacujes neka belanca i piletinu. Jedem tunjevinu jer je često daju u menzi, a volim i da cepnem mleko i plazmu, uvek sam nekako kontao da je to dobar izvor proteina. Jaja jedem samo kad sam u Jgd, u Beogradu se vrlo retko hranim na gajbi pa nemam mogućnost manevarisnja u ishrani, pogotovo sad od kad živim u domu gde jedina ringla u sobi je takva da joj treba ~20 minuta voda za kafu da provri. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) tuna ti je odlicna, nju bi trebalo da mozes sto vise da jedes posto ne treba da je spremas uopste, a plazma ti je cist UH. Whey bi ti bio odlican, pogotovo da ga cepas posle treninga da kolko tolko zastitis/obnovis misice Edited September 22, 2011 by Shoocky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 ima smisla Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 mleko i plazma je mit :P bolje kupi 200grama pileceg filea za te pare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 tuna ti je odlicna Ja tunu iscedim dobro od ulja, i posle treninga bukvalno je iz konzerve jedem viljuškom, bez ičega Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 nemoj da preterujes sa tunom :) ipak je to konzerva smrdljiva :) ko zna sta sve ima :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) Kako da imam sisu sa 72 kila i 181cm :D Tako što radiš sklekove kao nenormalan Ne znam da li je do genetike, ali meni su grudni mišići najnabudzeniji deo tela, a čak ni ne idem u teretanu, samo pumpam sklekove dok ne umrem svaki dan i zgibove kad imam priliku negde da ih radim. Loša strana te genetike doduše je što kad krenem da se gojim salo prvo na sise i stomak krene, i što ću do 50e verovatno kao moj ćale da izgledam :/ Edited September 22, 2011 by Никола В Савић Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 decko ako zeli masu gejner je prava stvar ...to sto vi neznalice pricate da je kurac to vam je velika greska ... inace mleko plazma sabijaju za posle treninga + banane ... ali pilece belo je pilece belo :D Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 mleko i plazma je mit :P bolje kupi 200grama pileceg filea za te pare shecky pro :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 gejner je kurac Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 shecky pokusava pro savetima koje je cuo da pomogne :)sto se tice gejnera, koristio sam ranije kada sam bio glup i mlad, i meni nista nije pomogao, mozda ti imas drugacije iskustvo :) trenutna kombinacija hemije koju koristim mi odgovara i pomaze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Vi ste ovde udarili u ozbiljnu spiku, ne stizem da ispratim :D Hvala ljudi na savetima. Ovo sto voodoo kaze vec mi je rekao jedan lik u teretani, koji je bio isti slucaj kao ja (mrsav). Kaze da je uzimao proteine i da mu je pomglo. Takodje mi je i ortak jedan rekao isto to, a evo i voodoo je potvrdio istu pricu. E sad, probao bih sa tom varijantom za pocetak, ali vidim da mi svako od vas preporucuje nesto drugo :D Neko gejner, neko glutamim, kreatin... Ponavljam da sam noob za te supstance, zato i trazim savete :) Da, a ako budem kupovao whey protein, koji da kupim? Vidim da ima vise vrsta... Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Gledaj cenovno, uzmi one što se kreću oko 5k. Dymatize Elite (najbolje se rastvara), ovaj što je Coka rekao (užasno se rastvara :D ) itd. Jeftiniji su golo govno, skuplji ti ne trebaju. Uglavnom ne slušaj ove što nikad nisu bili mršavi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Jel to http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html? ...vidim da je 80% proteina, a ima i neki ISO-100 koji ima 100%m al je i skuplji jedno 2k :D Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Upravo, uzmi neki prosecni. Duplo skuplji protein nije duplo bolji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Jos nesto, protein pijem samo posle treninga? Jer sam negde citao da neki ljudi kazu da moze da se pije i ujutru? Ali mi nije jasno to, jel se onda pije svako jutro ili samo to jutro kad je sinoc bio trening? Kapiram da je bolje samo posle treninga :) Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Proteini se sporo vare i pritom to varenje više opterećuje organizam od varenja npr. ugljenih hidrata. Ne vidim nikakvu poentu pijenja ujutru, logičnije je, ako već oćeš da piješ, da piješ jedno sat vremena pred spavanje pa da se laganeze apsorbuju preko noći dok se mišići oporavljaju. Mada i tad je bolje da jedeš nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Ja pijem svakog dana 3 doze (1 ujutru uz ovsene pahuljice, i 2 posle treninga uz dekstrozu za oporavak misica) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 (edited) (nastavak na prošli post, ulete šeki) Znači svrha uzimanja wheya sa dekstrozom posle treninga je ta što se dekstroza praktično ne vari nego skoro odmah vraća nivo šećera, a ta osobina se koristi da istovremeno proguraš whey da bi se minimizovao demidž na mišićima koji si napravio tokom vežbanja (tj da sprečiš da mišići krenu da "jedu sami sebe") i taman da im whey potpomogne reparaciju. Ali samo tad, a u ostalim situacijama nije tako kritično i tu cepaj hranu koja se zapravo vari (i ne zanemaruj vlakna inače ćeš imati livpro). Edited September 22, 2011 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Pa naravno da cu da jedem, necu valjda da zivim na proteinima :D Ok, skapirao sam kako to funkcionise... Kad legne plata kupujem kanticu :D hvala drugari Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts