nikola kralj Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 alarihov odgovor na konstataciju rimskog senatora da je ceo grad pod oruzjem i da su ocajni ljudi spremni na sve, i da stoga treba da prekine opsadu rima, u glavi mi je 410, ali nisam siguran da je tacno...tacnije siguran sam da nije 410,ali da li je pre ili posle toga nemam pojma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Bravo! Pogodio si ko je i o čemu se radi! Mada je sama diskusija išla u pravcu da je prestavnik Rima tražio od Alarika bar da dozvoli ženama i deci da napuste Rim, a ovaj je to odbio uz konstataciju da ''kad je trava gušća, lakše se kosi'' , zbog toga me je oduševila njegova brutalnost:D Pitaj pitanje. Edited July 18, 2011 by śavke Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 cek, jel on bio germanski vojskovodja...ahaha, jos tad su zi dzrmans bili brutalni znaci:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) pa koja je na kraju god? nema veze pogledacu...hm ajde ovako, koji evropski politicar, najuticajnija i najmocnija licnost svoje zemlje(a i shire), je smatrao da su mu telohranitelji nepotrebni, pa ih je raspustio, a kada je pokushan atentat na njega, morao je sam da savlada napadaca? 19 vek, vrlo poznata osoba... jes alaric king of visigoths Edited July 18, 2011 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Ma jeste 410. , da nije rekao bi to :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 nikola, neki hint, jel rus?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 (edited) nije rus, hint-dule ce ga gotiviti sigurno :) Edited July 28, 2011 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 koji evropski politicar, najuticajnija i najmocnija licnost svoje zemlje(a i shire)....19 vek, vrlo poznata osoba... jes alaric king of visigoths Na osnovu ovoga rekao bi Oto fon Bizmark, ali ne znam ništa o telohraniteljima i atentatnu i ostalom... Opštu 19. vek planiram tek za godinu dana da dam Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 (edited) edit - Ah glup sam, evropski politicar je . Edited July 28, 2011 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 (edited) jeste bizmark! My link, na bizmarkovoj stranici se samo pominje pokushaj ubistva, ovde ima malo vishe pa sam zato ovaj link stavio, a neshto josh opshirnije me mrzelo da trazim... postavljaj šavke Edited July 30, 2011 by nikola kralj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 (edited) Jaoj, sad ne mogu da se setim da li sam ovo postavljao već, znam da sam hteo.. Al nema veze, zanimljivo je :D Hitlerovi Jurišni Odredi(SA) su u početku Nacističke Partije bili izuzetno značajni ali nakon 1934.-e i noći dugih noževa kada je ubijen njihov vodja Rem, njihov značaj opada. Pitanje - šta su SAovci ovoleli da rade u slobodno vreme, a što nikako nije išlo uz nacističku ideologiju? Edited July 30, 2011 by śavke Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Da metju kitu jedni drugima. I Hitler je u pochetku uchestvovao u tim orgijama, pa je navodno jedan od razloga za notj dugih nozeva bio i taj da se o tome ne pricha. Mrtva usta, jelte, ne govore. :) Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 ja sam mislio da je to bila Himlerova propaganda da je Rem peder itd. da bi ga se otarasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Ma nije propaganda, opšti pederluk je tamo bio, tačan odgovor :D Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Hahah celicni Nemci pedercine :D Nisam ovo znao, sad mi je i WW2 Belgija draza od glupih Svaba. Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 znaci SA topla braca:(...ae deda postavljaj nesto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Kako se zvao brod koji je snabdevao bojni brod "Graf fon Spe" tokom pizdarija koje je ovaj pravio po Atlantiku pochetkom WW2? Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 au deda, ja mislio da ja dajem zajebana pitanja, al ti ga bas zavuce:)...bila je emisija na historiju o tome i bici kod la plate, al nema sanse da se setim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Ako ovo Dule nije znao iz rukava onda ne znam... :) Anyway u pitanju je Altmark, teretna kanturina sa kompletnom laznih nameplate-ova, koja je doturala zalihe i preuzimala zarobljenike sa von Spe-a. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 deda car naval warfare-a:) evo jedno lako da nastavimo, ko je gospodin na mom avataru:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Ja znam! Ali samo zato sto sam linkovao galeriju tako da nista. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 lale drugar...mada cak mislim da sam vec postavljao pitanje za njega ovde, al nema veze:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Hajnc Guderijan, general oklopnih jedinica, a kasnije i Heera.. right? Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 tako je daki moj njemacki druze, postavljaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Ne znam ni sta bih pitao. Ajde nesto o mom omiljenom vojskovodji. Protiv koga se borio Austrougarski general Oskar Pocorek (inace Slovenac, koji je iz dna duse mrzeo Srbe)? Cak je i "slomio" srpsku vojsku, osvojio Beograd, otisao u Bec da primi orden za pobedu, ali tada je usledila kontraofanziva i Beograd je oslobodjen 15.12. ako se ne varam i austrougarska vojska primorana na povlacenje. Pocorek je smenjen, a na njegovo mesto je doveden Mekenzen koji je napokon slomio vojsku Kraljevine Srbije, ali ako me pamcenje sluzi, digao je neke spomenike srpskim borcima. Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts