SavKe Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 (edited) Evo tek pre koji dan sam skinuo sve epizode i odgledao i mogu da kažem da sam više nego zadovoljan, uspešno je prenesen duh i ritam knjige u meri u kojoj je to moguće. Isto tako mogu da kažem da je šteta za sve ove forumaše koji su se latili gledanja serije bez da su predhodno pročitali knjige, jer propuštaju jedno od najlepših čitalačkih iskustava koje epska fantazija može da pruži. Pitanja za ove što su čitali knjige Vitez od cveća mica, dao bi mu da mi popuši Ozbiljno sad, on mi se čini kao jedini promašeni lik, zar nije trebao tu biti neki malo dostojanstveniji momak, a ne onaj dečkić sa pogledom koji govori ''rado ću ti popušiti'' ? I ja koliko sam skontoa iz knjige bilo je više hintova da se on ševi sa svojom sestrom, a ne sa mladjanim jelenom? Edited June 6, 2011 by śavke Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 zajebi ovo, deluje mi previse liability da citam ovaj topic, stavljaju ljudi u spoilere, al opet, neubedljivo mi to... kontam da mogu da ne citam topic, a mozete i da se potrudite pa recimo da imate dva topica, jedan gde se veselite vi sto ste procitali i spojlujete i razmatrate dogadjaje i karakterizaciju kroz ceo serijal dokle god ocete, a ovde da se ogranici na tripove tipa 'jao bas mi je lijepa prosla epizoda kad su se uzeli'. a ako neko oce da se ispojluje, ode na taj masterski topic i trazi enlightenment i tako to:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 KO CE SAD DA CEKA NEDELJU DANA AAAA Moram kupiti knjige -_- , ima 20og 50% popust u laguni, izadje oko 500 din knjiga kolko sam video. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 ma kakvi, on je samo neki random placenik. otkud ti to? Takav mi vibe cela scena dala, ili mu je matori Lanister cale ili ga zna odavno tj. zna mu caleta. Malo sam googlo i za random lika on bas prodje superiska a to je nemoguce za random lika da se desi pa da jebe jeza. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 u svetu dzhordzha martina lik prolazi dobro ako je pametan i snalazhljiv. da li je random lik ili jedan od glavnih karaktera - makes no difference. Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbA Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 morace tirion sa ovima u rat :))) nadam se da ce tabacina poceti u 9oj epizodi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 kontam da mogu da ne citam topic, a mozete i da se potrudite pa recimo da imate dva topica, jedan gde se veselite vi sto ste procitali i spojlujete i razmatrate dogadjaje i karakterizaciju kroz ceo serijal dokle god ocete, a ovde da se ogranici na tripove tipa 'jao bas mi je lijepa prosla epizoda kad su se uzeli'. a ako neko oce da se ispojluje, ode na taj masterski topic i trazi enlightenment i tako to:) to sam i ja predlagao, amda ima kao i onaj drugi topik gde ljudi isto stavljaju spojlere:)...btw, sad cu da sednem ponovo da gledam epizodu, dosadno mi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 ^^^ Ahaha, hajlajt epizode. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 8, 2011 Author Report Share Posted June 8, 2011 hijaaooooo :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 hahah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Hahaha,odlican hipster bron ! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Varis je u tamnici kod Edvarda Starka trebao da se pojavi sa lažnom čekinjastom bradom od para dana, što je bio deo njegove maske, ali on je bio i dalje ćosav, taj detalj su propustili! :D Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 (edited) @epizoda da, ima dobrih momenata (scena sa jatom gavrana, Syrio Forel car), ali iznova pocinjem da se nerviram koliko je Ned Stark glup :) pravi knjiski lawful good, takvi uvek najebu :) btw ja se nesto lozim da je syrio preziveo :) Edited June 11, 2011 by dvnitycker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 svi se lozimo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Jedino što je sigurno za kraj krajeva - Martin će sve da ih pobije umalo zaboravih spojler :P Inače, krenuo sam knjigu kad je počela serija i završio dve, a seriju odložio do daljnjeg. Ne mogu da podnesem duplo nerviranje oko jedne iste stvari u kratkom vremenskom periodu. Jbte, gore je nego Silmarilion. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 ma koji silmarilion, tolkin je malo dete za martina:)...btw, sirio otac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 pravi knjiski lawful good, takvi uvek najebu :) btw ja se nesto lozim da je syrio preziveo :) Niko nije rekao da je umro. Uostalom, zar misliš da se prvi mač Bravosa izdaje tek tako kao instruktor mačevanja devojčicama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 vi sto niste citali knjigu, ne citajte spojler: meni je najvise bilo sranje zbog roba starka njega sam zgotivio.. al neobjasnjivo je kako neki karakteri prave sumnjivo glupe odluke - rob ozeni neku random no level kurvu, deneris primi k sebi vesticu sto su je silovali i spalili joj selo da izleci coveka koji je na celu vojske koja ju je silovala i spalila joj selo, ket je glupa pa je glupa, pa ajde mogu da razumem sto je oslobila dzejmija, zbog cega je rob direktno izgubio karstarkove.. al jednostavno neke odluke mi ne prilice osobama koje ih donose. Niko nije rekao da je umro. Uostalom, zar misliš da se prvi mač Bravosa izdaje tek tako kao instruktor mačevanja devojčicama? cek bravos je preko mora? omg sirio, ljudi bez lica, shamani.. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 U pravu si dvini za ono u spojleru. Ima, za moj ukus, par fejlova. Dule, aj skontaj zasto sam rekao da je gore od Silmariliona, i povezi sa onim u spojleru :) Citao si Silmarilion? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Dvini I ja sam totalno bio u fazonu šta koji kurac kod krvave svade zašto bre sad ovo, u tome je majstor Martin, vežete na ovaj ili onaj način za likove, i onda bam iz vedra neba izbaci ih iz priče nekom neočekivanom smrću. I kod grešaka što ih prave Deneris i Rob, u tome je i čar, jer je Martin ponekad surovo realan, pa je tako Deneris ipak i dalje samo devojčurak od 14-15 godina, ne zaboravi to! Isto važi i za Roba i on je samo šesnaestogodišnji tinejdzer koji se do juče igrao drvenim mačevima! Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 mislis na pricu kad je onaj lik isao da ukrade silmaril od morgota da bi dokazao ljubav prema onoj elf ribi ? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Nikola Altomanovic je sa svojih dvadesetak vec ucenjivao Dubrovnik, a pre toga palio i zario Srbijom, tako da to da je Rob sesnaestogodisnjak - ne pije vodu. Ne ako on vodi citave vojske i dobija okolo bitke. Martine jebo te "obrt" Mislim na to da u Slimarilionu ima toliko likova, za koje srecom ne mozes da se vezes, jer nakon 1-2 strane nesto dodje i utepa ih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Hijao Brue :) pa čovek koga si naveo je primer nepromišljene i osudjene na poraz politike, i to duguje baš svojoj mladosti :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts