Jump to content

random acts of violence


Recommended Posts

Vreme i mesto: 25.02.2011 oko 21h. za mesto videti tekst u nastavku.

Sa sestrom sam prolazio kroz podzemni prolaz ispod terazija. Usli smo na ulaz kod balkanske ulice, i kad smo skrenuli levo kod rodic marketa desilo se sledece. 2 momka, oko 20tak ili manje godina su sedela na izlogu one knjizare koja je bila zatvorena i pricali su nesto za svoj ćef. U tom trenutku iz meni suprotnog pravca brzim korakom prilazi 4-5 momaka sa maskirnim pantalonama i cokulama. neki od njih su imali fajerke i skoro svi su imali kapuljace ili fantomke. Najmanji od njih prilazi ovoj dvojici i govori "ZAŠTO DRŽITE NOGE NA STOLU? SILAZI DOLE BRE!". U deliću sekunde sam pomislio da su možda neki ortaci i da je u pitanju neka sprdnja, čak mi se čini da je u tom trenutku jedan od dvojice žrtvi bio iz fazona "ne kapiram?" dok se drugi očigledno usrao. Dok je onaj govornik pričao svoje, njegov mu prijatelj se zaleće i cokulom iz sve snage udara sebi bližeg momka koji je sedeo. Govornik ih obojicu hvata za jakne i baca ih na zemlju. Tu onda svi kreću da ih gaze. To se sve dakle dešava u 2-3 sekunde. Ja sestru proguravam bukvalno između svih napadača koji su očigledno fokusirani samo na ta 2 mladića i ne haju za ostale prolaznike (od kojih se većina sklonila i/ili pobegla). Čim sam zašao iza ćoška zvao sam policiju i rekao da pošalju hitnu pomoć i patrolu.

Jeli se i vama dešavalo da vidite ovako nešto? Viđao sam razne tuče, naročito dok sam išao u srednju školu, ali te tuče bi uglavnom bile tipa "VIDI GA PEDER NOSI CIGANSKI ŠAL" ili slične plemensko/teritorijalne, ali ovako nešto bez razloga jok.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pa sta ti je to cudno , evridej stragl tu survajv.

na mene su pucali i upucali ortakovog caleta koji je bio 2 metra od mene 2 puta u stomak zamalo da pogine, zato sto nisam teo da dam pivo ciganima koji su nas startovali , desilo se na placu u Baricu za prvi maj.

Edited by cela.

When the going gets tough, the tough get going

Link to comment
Share on other sites

Kako bez razloga? Pa držali su noge na stolu! :)

Mnogo negativne energije u vazduhu, iskombinovano sa nezaposlenošću, besparicom i ostalim problemima. Nažalost, ovo ništa na dobro ne može da izađe.

Gledao sam neke kao tuče i potencijalne tuče koje su se završile bez težeg makljanja. Srećom, nisam morao da učestvujem u istim ikad. I u glavnom su bile sa tupavim razlozima. Jbga, svako rešava nesuglasice sa onim u čemu nije mnogo loš. Obično takvi divljaci nisu dobri u igri rečima.

Link to comment
Share on other sites

Ne mora da znači da je bez razloga, možda su ta dvojica pre toga uzela pare od mlađeg burazera od ovog "govornika" kako ga ti zoveš, i tako neke gluposti. Mada, nije nemoguć ni tvoj scenario.

Ali nije da toga nije bilo i pre a iskreno nisam siguran da je baš povezano sa besparicom i nezaposlenošću. Tj. da se ispravim, ne verujem da je povezano sa tim u dobrom broju ovih slučajeva. Kod nekog procenta verovatno jeste.

Link to comment
Share on other sites

Dok sam živeo tamo krajem 2009-te na staroj karaburmi( i sad živim u tom kraju doduše, al druga gajba :D ) , tako sam se često uveče vraćao gajbi peške od Vuka i uvek tu pri kraju ruzveltove bi me neki šabani prozivali kako se širim i slično, al uvek sam kulirao maksimalno.

Mog ortaka-cimera su dvojica grmljana presrela iznenada, jedan ga uhvatio za kragnu i pitao drugog 'jel ovaj?' , a drugi ga osmotrio i zaključio da nije ''taj'', te su ga batalili.

U Jagodini su još u srednjoškolskim danima na moje oči mojim ortacima stavljali neki narkomani noževe na vrat, posle smo ih našli i ubili od batina toliko da su verovatno u komu pali.

U Jagodini se inače klinici monogo bodu u poslednje vreme, eto baš čujem da su nekog 93 izboli pre koji dan :(

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

prilicno sam siguran da je bez razloga zato sto su likovi koji su sedeli u najgorem slucaju bezazleni stoneri, mada mi pre lice na srednjoskolce iz nikole tesle. nisu te konstitucije da mogu da maltretiraju bilo koga.

cela ta ekipa koja im je prisla je to uradila jako brzo i izplanirano, tako da cu izloziti moje misljenje:

[spekulacija]ja mislim da su ti "skineri" ili sta god da su, njih mimoisli, i kad su ih prosli jedan od njih je sto posto prokomentarisao "si video ona dva fegeta sto drze noge na stolu" ili nesto slicno. potom se cela druzina slozila da su fegeti i da treba da popiju cizmu u glavu. posle dogovaranja da ih odvale od batina, drustvo se okrece i radi opisano. [/spekulacija]

tipicno choporativno i pederski, sto me podseca na neke coporativne fegete koje sam poznavao iz dana srednje skole, i gde su takvi scenariji bili neretki.

elem: ja sam popio batine pre 3 godine kad sam se mrtav pijan vracao kuci. ukratko: lik me je udario pesnicom u glavu dok sam spavao u busu, uzeo naocare, ja istrcao za njime, popio batine, ali i dobio naocare na kraju

steta:

kod mene - pokidani ligamenti palca na desnoj shaci, ugnjetan nos, blaga naduvenost sa desne strane chela, mala posekotina na usni, i rasklimatani zubi u gornjoj vilici.

kod njega: nista.

kod moje dve drugarice "spasiteljice": usrane jakne i torbice od moje krvi

moja "krivica" i razlog ovog nasilja je bio taj sto sam ja pricao sa drugaricama dok su paori pokusavali da im nesto dobacuju.

ovo je jedna od slika koje sam napravio za policiju, koju je bolelo kurac da uopste razmotri moj slucaj zbog, citiram inspektora: "ovo su lakse telesne povrede. nemam ja vremena da se drkam sa ovime, ja po ceo dan jurim likove koji seku noge i ruke"

D0Jfhl.jpg

Link to comment
Share on other sites

al' si gadan jebote :D

Ja sam imao jedan blazi slucaj, dok smo se vracali sa beer festa pretprosle godine dva ortaka i ja, oko 3-4 sati ujutru, seli u onaj podzemni kod zelenjaka da odmorimo, i navataju nas dva klinca sa spikom da su pukli sve pare u kazinu i da im zamenimo 50 evra (fejk obviously) za dinare, mi im rekli da nemamo, i onda se cela ta situacija oduzila jos dobrih 10-15 minuta natezanja, gde je jedan klinac stojao sa strane i posmatrao, dok je drugi smarao i smarao da im damo kesh, ne secam se vise sta je sve rekao i na koje je nacine pokusavao da nam iznudi pare, znam samo da je u jednom trenutku izvadio mobilni i pretio kako ce da zove strica da dodje ako im ne damo :)

Ono sto me je najvise zbunjivalo u tom momentu je bilo to sto su oba klinca bila toliko sitna da smo mogli u zubima da ih nosimo, ali otkud znamo sta moze da izvadi, jer za ono ponasanje ili treba da budes idiot ili da imas noz/insert-random-weapon-here u dzepu. Tako da smo iskulirali maksimalno dok se ovi nisu smorili i otisli..

Inace, sticajem okolnosti, imao sam par nazi drugara dok sam isao u srednju, koji su mi ujedno bili i bliske komsije, prebili su nekog roma na smrt pre cca 3-4 godina zato sto nije hteo da im da cigaru ili tako nesto i jos im se sudi povodom toga... Kada sam ih pitao sto to rade, krece klasicna prica "brate to je niza rasa, svi smrde" itd itd, ako nastavis sa argumentovanom diskusijom postaju agresivni.

Jedan od njih, '88 godiste je bio, je umro u svojoj, hmmm, nisam siguran, 16-oj ili 17-oj godini, prica je da se popeo na spomenik u parku i pao sa njega, dobio izliv krvi u mozak, dok su doktori iz hitne skontali sta mu se desava i poslali ga u Nis na intervenciju, posto u Vranju nemaju mogucnosti za tako nesto, decko izgubio svest i umreo na putu.. Secam se da je taj isti lik udarao glavom u znakove i krivio ih i hvalio se time. Niko sa sigurnoscu ne zna kako je umreo i da li je uopste ta prica oko spomenika tacna osim prethodno spomenutih likova koji su bili sa njim te noci.

Lowlife at its best.

Edited by reiser
Link to comment
Share on other sites

Joj...

Drugaru iz klupe iz osnovne, koji mi je sad sticajem okolnosti komsija, su 2 cigana izboli burazera zbog jebenog hamburgera tamo 2003. i ostetili mu jetru jebeno bas, bio u indukovanoj komi itd. Decko bio uzoran, trenirao basket, nikad nikakav prestup niti ispad, povucen, dok mu je ovaj stariji burazer (moj drug iz klupe) isto tako miran i ima dug fitilj, ali kad pukne padne mu mrak na oci i ne jebe zivu silu. Pritom su neverovatno bliski.

E sad, taj stariji ode i poseti tog mladjeg posle x dana, nemam pojma koliko, poprica sa njim i raspita se kasnije ko su i sta su. Koliki je psiho utvrdicemo kasnije. Jedno mesec dana, mozda i vise, je pratio jednog od njih i jedno vece u gradu ga samo nestane iz naseg drustva. Sta je on ustvari uradio: utvrdio kad se taj jedan vraca kuci sa posla/iz grada/odakle vec, sacekao ga u parkicu gde je mrkli mrak i ubio boga u njemu. Bio ga je sve dok mu nije slomio jagodicnu kost i onesvestio ga, pa se i on usr'o jer mu je bukvalno ulubio facu. Niko nista nije video, niko nista cuo... Onog drugog su u medjuvremenu udarila kola i ne znam sta je sad sa njim.

Dakle, ako ti neko ne naplati to sto si uradio, sjebace te karma kad tad.

Born of a broken man, never a broken man.

Ko je jebo preko rura, taj se usrećio u pičku materinu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...