Jump to content

Balkanski i Veliki rat, Srbija 1912 - 1918.

brue

Recommended Posts

m5_v.gif

Орден Освећено Косово, из 1912.год.

Управо сам је купио... за 512 динара [V] [V] [V]

Е Србијо... [V]

Gde si ovo kupio?

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

на лимунду. не кажем да је 100% оригинал, али довољно да је и 50%. С обзиром како изгледа, тј у каквом је стању, верујем да јесте или се неко баш својски потрудио. Такође, с обзиром колико је тема цењена у Србији, не би ме чудило да је 100% оригинал.

Пошто људи имају обичај да погледају само задњи пост, или два, ево још једном:

Ок, пошто су неки показали интересовање, потребно ми је најједноставније што могу да тражим од вас:

Учесник рата: Име и презиме

Место рођења/или где је живео кад је регрутован:

Година рођења:

Година смрти:

Јединица(е) у којој је служио:

Текс о ратнику:

Евентуално слике

Дакле, ако имате неког претка - деду, прадеду, чукундеду да је учествовао у ратовима, попишите ово и искенирајте слике (ако их има). Текст не мора да буде само о рату и у вези рата, може о животу дотичног, било каквих прича у вези њега итд.

Сајт ће бити подигнут у периоду после избора, дакле током маја. Тад ћу вам дати и адресе, тј већ регистроване домене, за пробу.. ладно опен бета тест :)

Војно-административно Србија је била подељена у 5 дивизијских области:

- моравску

- дринску

- дунавску

- шумадијску

- тимочку

Свака се делила на 3 пуковске окружне команде, а свака окружна на четири батаљонска среза. Пуковске су биле означене бројевима од 1 до 15 и имале су и територијалне називе, док су срезови означавани само бројевима од 1 до 4 у свакој пуковској.

Попуна је вршена по одређеном шаблону, али зависно од рода јединице, не мора да значи да је био у дунавској дивизији. Који је род био?

Па хајде сакупи те податке у једну целину, пробај да нађеш веродостојне податке и евентуално слике, па ми се јави да пошаљеш?

Imam pradedu koji je preshao albaniju i bio ucesnik solunskog fronta i vratio se. Iz okoline Kragujevca je bio, znaci verovatno moravska divizija. Videcu neke slike da skeniram. Koliko znam bio je oficir.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

• 1 month later...

Биће ускоро.

Још једном:

Ако неко има података о неком свом претку, а који је учестовао у овим ратовима, молим вас да ми пошаљете текст, слике, било шта везано за тог ратника.

деда мог тече је био Солунац, видећу да од њега добавим неки инфо.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Meni se pradeda borio na strani austrougarske, jel se i to racuna? :tf:

Не знам, најбоље да направиш неки пројекат и узмеш паре од ЕУ. Они то воле и за њихове се борио :tf:

i mog su regrutovali ali je prebegao kod braće rusa :D

Па имаш ли нешто о њему? Може да испадне врло занимљива прича.

• 4 weeks later...

Ok, sajt, mada još nije svaki modul gotov, niti su ubačeni svi tekstovi (ubačen je veći deo prologa, sa ne baš svim slikama dok ne izmolim telekom za više prostora), podignut je na:

www.prvibalkanskirat.rs

Molim vas, ko ima nešto o nekom svom pretku, tekst/slike da mi pošalje (daću mejl preko pm-a). Takođe, ako je neko naleteo na neki pdf ili .doc sa nekom od knjiga iz ovog perioda, nek pošalje link.

Ono što još treba da se promeni, u odnosu na sadašnju verziju, čisto d apredupredim flejmovanje za te stvari:

- naziv strane (gore u browseru)

- onaj skrol na levoj gore strani sa listingom članaka u delu koji se čita

- pozadina, tj medalja... jer je ovo Obrenovićka, a staviće se Karađorđeva zvezda

- listanje članaka, tj opcije ispod članka, oko strane itd

Ako neko ima neki predlog - pucaj.

laki, ako bi mogao neki link gore na forumu, a da napravim baner i da ti dostavim, super i hvala unapred.

stic se ili pravi blesav ili ga bole kurac...kaze da nije nasao nista u staroj kuci od pradedidnih stari/slika itd...tetka isto nema nista, tako da jedino da probam da ga nadjem negde u istorijskom arhivu samo po imenu i prezimenu, sto ce tesko ici...btw, gg za sajt, jel cete da stavite i onu sliku orla sa suncem u pozadini:)

srpskivojnik-3.jpg

Пффффф... на твом месту, од срамоте не бих постовао ништа више о ратовима! [:D]

Потруди се више, буди досадан. неко нешто памти.

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...