SpC Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Da, s tim da je ovde jos jeftiniji.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 E sad. Ono što ja vidim je razlika u rezoluciji između TVa koji sam ja okačio i ovog tvog. Laik sam, pa mi nije baš najjasnije zašto je bolje da uzmem TV sa slabijom rezolucijom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 nemoj da uzimaš ako nije fullHD, to sad već nema smisla raditi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Znači dobro sam razumeo? Ta rezolucija u stvari znači da ovaj Phillips nije full HD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Pa ako piše 1366x768, ako se ne varam to piše, znači da nije full hd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Ja to nisam ni gledao jebote :/ On je HDReady kako ga oni zovu :/ To ti je kao da skidas 720p filmove.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Cudne su im oznake, zapravo deluje da je moguce da postoji taj model i 4218 koji je Shomi preporucio i 4218H koji je Full HD, bar tako meni deluje. Ali da 1920x1080 ti je Full HD rezolucija ili 1080p, 1366x768 je "HD ready", tj 720p. Kazem, otidji i pogledaj, tako smo mi otisli pa na kraju uzeli Philips bez da smo njega uopste i razmatrali :) nemoj da uzimaš ako nije fullHD, to sad već nema smisla raditi. Pa na dijagonali od 32" je to vec diskutabilno, pricao sam vec ranije ovde na topicu kako vecina ljudi ne moze na napravi dobru razliku izmedju 720p i 1080p snimka visokog kvaliteta (game of thrones) na 51" televizoru s par metara udaljenosti, a ne na 32". Jedino sto je i razlika u ceni mizerna pa kao nije greda... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 tako da, nemoj kupovati ono što nije fullHD :) edit: da, ali ako može da dobije fullhd za te pare, što ne bi kupio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 offtopic pitanje, zar se "full hd" i "hd ready" ne odnose na ugrađene/neugrađene risivere a ne na rezoluciju? potpuno mi je jasno u kom kontekstu se ovde koriste, samo pitam :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 (edited) Pa to je jedna opsta papazjanija jer ne postoji skroz zvanican standard, jer se cak razlikuju tumacenja izmedju npr Evrope i US. Imas ovde http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready http://en.wikipedia.org/wiki/1080p ako oces detaljnije da citas ali sustina je da uredjaj mora da moze da prikaze odredjenu rezoluciju, tj odredjeni broj horizontalnih linija na ekranu. Dakle mora da moze da primi taj signal i da ga prikaze ili posalje dalje (u slucaju da pricamo npr o multimedijalnom plejeru on mora da procita 1080p snimak i da ga posalje dalje na bilo koji ekran bez gubitka u rezoluciji). Edited December 24, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Tek na 40ak" ces moci da primetis razliku izmedju 720p i 1080p, realno.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Sta mislite o nosacima za zid? je l' zavrsava ovo sranje posao? Ne treba mi da se rotira, vec samo da moze da se zakrivi po potrebi.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Шоми и остали, јесу ли то неки велики попусти код нас тренутно што се тиче телевизора? Или је куповина преко оних што доносе из Мађарске још увек најповољније? Такође, у ком граду наши купују технику тамо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Pa dosta njih fura neke popuste za tvove ovih dana. Nisam se udubljivao previse ali ima tih 32ki za ispod 30.000 sto deluje da je cena koju verovatno ne mozes naci kod madjara. Za vece dijagonale mislim da se i dalje vise isplati varijanta od preko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 (edited) Akcije su jer hoce da iskoriste sto su ljudi blesavi pred novu godinu pa kupuju i sta im treba i sta im ne treba :) A Madjari su i dalje povoljniji, ali ne toliko koliko su bili pre recimo dve godine. Tipa ovaj LG sto je Vitjsa pominjao prvo je kod "madjara" 280 evra, tj oko 32.000 din, a u Tehnomaniji je 37.500, s tim da tamo mozes da drndas cekove, kartice i sl, a kod ovih je samo kes u opticaju. Tako da jeste usteda, ali nije vise 30-50% koliko je bila nekada. Usteda raste sto je skuplji televizor, pa ako kupujes Samsung 55F8000 ces ustedeti 70.000 dinara, ali to je ipak televizor od skoro 2k evra :) Oni kupuju najcesce u Segedinu, posto je vecina iz Subotice, ja sam tamo kupio sebi televizor u Mediamartku evo ima vec skoro dve godine. Edit: I da, "madjari" su znatno jeftiniji sto se tice dodatne opreme za televizore, tipa za Samsung sam ja 3d naocare od nekog lika uzimao 2 kom za 50 evra, dok je najjeftinije u BG u tom momentu bilo 8.500 dinara za komad. Edited December 25, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Ja kad sam bio u Segedinu u Mediamarktu uopšte nisam video nešto povoljnije uređaje nego što su kod nas, ko zna šta sam ja gledao :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Zavisi kad si bio, to je bilo povoljnije kad sam ja bio kazem pre dve godine, kad sam nesto Margiju gledao cene pre jedno godinu dana uopste nije bilo nesto mnogo povoljnije. Plus je i tad bilo samo za neke stvari, tipa televizore, dok su recimo za kompove bili isti kao kod nas, doduse bio je malo bolji asortiman. Moguce je da ovi sto dovoze imaju neke dilove s nekim veleprodajama ili tako nesto pa ispadne jeftinije. Uostalom mediamarkt mozes uvek cekirati na netu kataloge pre nego sto krenes, a onda se nadati da i dalje imaju to sto je u katalogu :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Pa dobro, mislim, kad vratiš PDV onda ti dođe makar za toliko jeftinije, tako da je i to ok :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Ako ne platis carinu i nas pdv :) kao sto su mene navatali posto sam noobina krenuo preko Horgosa u nedelju uvece s televizorom u gepeku... Mene je i dalje tv izasao 40% jeftinije nego ovde, ali su tada i tamo cene bile povoljnije, sad bih verovatno bio u minusu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Koja je razlika između ove dve vrednosti? Tačnije, koliko je ovo bitna stavka? Motion Clarity Index (MCI): 100Hz Motion Clarity Index (MCI): 200Hz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Da ga uprostimo najvise, to ti je broj slika koje tv prikaze u jednoj sekundi, taj LG-ev MCI ti je softverski dobijen od panela koji ima 60Hz. Preko 100 ti je vec 3D prica.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Utiče li na kvalitet slike više od rezolucije na 32" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Na 32" tesko da ces da vidis razliku izmedju 720p i 1080p, a sto vise herca(mci,cmr, ili kako god oni to zovu) imas onda je "tecnija" slika... Tipa ispod 100Hz ako bi gledao tenis npr, video bi tzv duhove iza loptice.. Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Naleteh na nešto malo skuplje, samo nisam siguran kakvi su ovi. Znam da su sabijali sa katodnim televizorima. http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/grundig-32-vle-7321-bh.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Шоми, нисам видео на сајту да има ЦБТ на сајму, јеси ли мислио на неки други или ипак има тамо? И јесу ли исплативи Мађари за дијагонале 40-42? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts