Jump to content

LCD / LED / PLASMA TV topic

fatboy

Recommended Posts

Cudne su im oznake, zapravo deluje da je moguce da postoji taj model i 4218 koji je Shomi preporucio i 4218H koji je Full HD, bar tako meni deluje. Ali da 1920x1080 ti je Full HD rezolucija ili 1080p, 1366x768 je "HD ready", tj 720p.

Kazem, otidji i pogledaj, tako smo mi otisli pa na kraju uzeli Philips bez da smo njega uopste i razmatrali :)

nemoj da uzimaš ako nije fullHD, to sad već nema smisla raditi.

Pa na dijagonali od 32" je to vec diskutabilno, pricao sam vec ranije ovde na topicu kako vecina ljudi ne moze na napravi dobru razliku izmedju 720p i 1080p snimka visokog kvaliteta (game of thrones) na 51" televizoru s par metara udaljenosti, a ne na 32". Jedino sto je i razlika u ceni mizerna pa kao nije greda... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa to je jedna opsta papazjanija jer ne postoji skroz zvanican standard, jer se cak razlikuju tumacenja izmedju npr Evrope i US. Imas ovde http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready http://en.wikipedia.org/wiki/1080p ako oces detaljnije da citas  ali sustina je da uredjaj mora da moze da prikaze odredjenu rezoluciju, tj odredjeni broj horizontalnih linija na ekranu. Dakle mora da moze da primi taj signal i da ga prikaze ili posalje dalje (u slucaju da pricamo npr o multimedijalnom plejeru on mora da procita 1080p snimak i da ga posalje dalje na bilo koji ekran bez gubitka u rezoluciji). 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Шоми и остали, јесу ли то неки велики попусти код нас тренутно што се тиче телевизора? Или је куповина преко оних што доносе из Мађарске још увек најповољније? Такође, у ком граду наши купују технику тамо?

Akcije su jer hoce da iskoriste sto su ljudi blesavi pred novu godinu pa kupuju i sta im treba i sta im ne treba :)

A Madjari su i dalje povoljniji, ali ne toliko koliko su bili pre recimo dve godine. Tipa ovaj LG sto je Vitjsa pominjao prvo je kod "madjara" 280 evra, tj oko 32.000 din, a u Tehnomaniji je 37.500, s tim da tamo mozes da drndas cekove, kartice i sl, a kod ovih je samo kes u opticaju. Tako da jeste usteda, ali nije vise 30-50% koliko je bila nekada. Usteda raste sto je skuplji televizor, pa ako kupujes Samsung 55F8000 ces ustedeti 70.000 dinara, ali to je ipak televizor od skoro 2k evra :)

Oni kupuju najcesce u Segedinu, posto je vecina iz Subotice, ja sam tamo kupio sebi televizor u Mediamartku evo ima vec skoro dve godine. 

Edit: I da, "madjari" su znatno jeftiniji sto se tice dodatne opreme za televizore, tipa za Samsung sam ja 3d naocare od nekog lika uzimao 2 kom za 50 evra, dok je najjeftinije u BG u tom momentu bilo 8.500 dinara za komad. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Zavisi kad si bio, to je bilo povoljnije kad sam ja bio kazem pre dve godine, kad sam nesto Margiju gledao cene pre jedno godinu dana uopste nije bilo nesto mnogo povoljnije. Plus je i tad bilo samo za neke stvari, tipa televizore, dok su recimo za kompove bili isti kao kod nas, doduse bio je malo bolji asortiman. Moguce je da ovi sto dovoze imaju neke dilove s nekim veleprodajama ili tako nesto pa ispadne jeftinije. Uostalom mediamarkt mozes uvek cekirati na netu kataloge pre nego sto krenes, a onda se nadati da i dalje imaju to sto je u katalogu :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ako ne platis carinu i nas pdv :) kao sto su mene navatali posto sam noobina krenuo preko Horgosa u nedelju uvece s televizorom u gepeku... Mene je i dalje tv izasao 40% jeftinije nego ovde, ali su tada i tamo cene bile povoljnije, sad bih verovatno bio u minusu. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Da ga uprostimo najvise, to ti je broj slika koje tv prikaze u jednoj sekundi, taj LG-ev MCI ti je softverski dobijen od panela koji ima 60Hz. Preko 100 ti je vec 3D prica..

Ћирилизација интернета!

Na 32" tesko da ces da vidis razliku izmedju 720p i 1080p, a sto vise herca(mci,cmr, ili kako god oni to zovu) imas onda je "tecnija" slika... Tipa ispod 100Hz ako bi gledao tenis npr, video bi tzv duhove iza loptice..

Ћирилизација интернета!