Jump to content

LCD / LED / PLASMA TV topic

fatboy

Recommended Posts

• 6 months later...

Poz drugari, izgleda da cu uzimati TV u sledecih par nedelja, pa reko da pitam ovde za preporuke.

Manje-vise sam se odlucio za neki LED od 32 inca. Treba mi za moju sobu, gledacu ga sa 2.5-3.5 metara, tako da kapiram da nema potrebe da bude veci od toga. Najvise gledam sport na TV-u i kapiram da cu uzeti i onaj SBB-ov HD DVR (da li se isplati, jel stvarno "poboljsa" sliku?), kao i neke serije/filmove/igre sa laptopa koji planiram da povezem HDMI kablom. Ne mora da pusta filmove sa USB-a ili nesto slicno.

E sad, gledao sam po svim online prodavnicama i meni sve ono izgleda isto. Ako imate neki konkretan model za preporuku, ili bar proizvodjaca, pisite. Ne mora da bude naj-model, dajte neki koji ima najbolji odnos cena-kvalitet.

Takodje razmisljam i da uzmem neke 2.1 zvucnike, ali nemam pojma da li mi stvarno trebaju, ili ce zvucnici iz TV-a raditi posao?

Hvala :)

• 1 year later...

Mislim da ti je previse akanja da uzimas plazmu za tako malu dijagonalu. Plazme i dalje relativno boluju od burn-ina i sl, sto moze biti problem ako cesto gledas televiziju. Bolje uzmi neki LED tv, manje i struje trosi ako nista, ako neces Smart i 3D funcije imas sasvim pristojne LG ili Philips modele za cirka 70k dinara, sto je i malo manje od tvoje ciljne cene. Samo da se ogradim, nijedan od ovih modela ne preporucujem direktno, tj nisam ih video uzivo, otidji u prodavnicu pa pogledaj, tako se najbolje kupuje TV, samo na konto logike da je bolje da uzmes LED nego plazmu, problem s plazmama u toj dijagonali je i sto ih nema bas puno, ima jeftinijih koje imaju nazalost 1024x768 ili 1366x768 rezoluciju, sto je sranje ili skupljih koje imaju 3d i sve sto tebe generalno ne interesuje.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ako je verovati

treba paziti prvih 100 200 sati da gledam full hd kanale/filmove i posle je kao ok. Ova LG plazma 50'' je 80k trosi 130w(nije strasno), a LG lcd led 62500 (52W)Sto se tice tog image burna, ne znam koliko je ovo pouzdan izvor ali na vise sajtova sam nasao slican info:

Can burn-in be permanent? Yes. But you've got to work really hard at it. As in, you have to either be trying to burn an image in, or be forgetful enough to leave a single image on the screen for days. Because you have to be exceptionally careless to cause serious burn-in, plasma companies' warranties don't cover it

Nije mala razlika u ceni(pod uslovom da ovi imaju u radnji taj tv uopste), al sam se nesto izlozio na plazmu pa se premisljam.

Ako pravilno koristiš TV prvih 100/200 sati, zaboravi na burn-in. Imam plazmu nekih mislim 4-5 godina. I danas bi uvek pre uzeo plazmu nego LCD/LED tehnologiju, boje su mnogo prirodnije (barem meni)

Poy.

Edit: imam 37" plazmu. PanasoniĆ. Radi ko zmaj.

Edited by Santa

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Ako je verovati

treba paziti prvih 100 200 sati da gledam full hd kanale/filmove i posle je kao ok. Ova LG plazma 50'' je 80k trosi 130w(nije strasno), a LG lcd led 62500 (52W)Sto se tice tog image burna, ne znam koliko je ovo pouzdan izvor ali na vise sajtova sam nasao slican info:

Ma nemam ja problem s plazmama generalno, imam 2 komada. Ja sam samo rekao da je neisplativo uzimati tako malu, 42", plazmu. Ako za te pare mozes da nadjes 50", a pritom ti nije problem velicina (mislio sam da si ogranicen sa 42"), onda je plazma bolje resenje. A i nije ti to za poredjenje s LED ekranom koji ima 3D i sva druga cudesa koja si isto rekao da neces :)

Sto se boja tice, na plazmi crna jeste bolja, ovo ostalo nije neka spec razlika (kod kuce imam LED, na poslu dve plazme pa mogu da direktno poredim), ali za ekran od 50" i vise je plazma i dalje isplativije.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Не знам да ли си оверио топик на коме смо причали да узмеш тв преко купујем продајем :) телевизори тамо су драстично јефтинији :) Нас пар са форума је тако купило тв :)

Нема  будућности без истине.

Bilo bi idealno kad bi mogao da vidis sliku na plazmi pre kupovine, ali generalno nije problem ako dobijas normalnu garanciju onda mozes da reklamiras.

Inace Kali ne mozes plazme kupovati preko kupujemprodajem.com, pitao sam ja te likove vec da puta ali niko ih ne donosi, meni plazma za posao vise igra. Problem s plazmama im je pored dimenzija sto moraju da se transportuju uspravno, a to im se iz nekog razloga ne uklapa u racunicu, ne znam tacno zasto.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Јесу ли то оне шеме са набавком у Мађарској? Треба и ја да узмем нешто за гајби, али можда будем у Њемачкој то узимао, па ме интересује да ли зна неко јесу ли цене приближне или има већих разлика?

На сајту се неки рекламирају као да продају лцд и плазма телевизоре :)

Bas sam sad opet gledao, svi koju nude nude samo LED modele, ako nadjes nekog ko valja i plazmu javi :) Isplati se to svakako, ne kazem ja, nego s plazmama imaju taj problem koji mi je jedan lik preko telefona rekao, a drugi mi je isto to potvrdio kad sam od njega uzimao 3d naocare. I to me izaslo tipa super povoljno, ovde je jedan kom 6-7k dinara, ide i do 11, a od njega sam uzeo 2 kom za 50 evra.

Јесу ли то оне шеме са набавком у Мађарској? Треба и ја да узмем нешто за гајби, али можда будем у Њемачкој то узимао, па ме интересује да ли зна неко јесу ли цене приближне или има већих разлика?

Trenutno koliko sam ja gledao nisu u Madjarskoj dramaticno nize cene nego kod nas, tipa ako uspes da ne platis carinu i porez to ti je ok, ako platis to izacice te kao ovde (doduse neko je pricao da vise nema carine na televizore, to nisam proveravao). Ovi likovi kad ti donesu verovatno zakinu na carini i porezu, pa zato dobijes tv jeftiniji 100 do 300 evra nego ovde. Mislim da su u Nemackoj cene malo nize nego u Madjarskoj, ali treba proveriti i koliko je povrat PDV-a, mislim da je njima PDV manji nego u Madjarskoj. Moj savet, uzmes neki sajt tipa mediamarkt.de i mediamarkt.hu, XE calculator za forinte i proveris modele koji te interesuju direktno.

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 6 months later...

jedva nadjoh ovaj topic :)

elem, imam plazmu TX-P42G20E skoro 2 godine (sredinom novembra mi istice garancija) i od prvog dana se cuje zujanje iz pozadine TVa pri svetlijim bojama (zvuk isti kao onaj kad se pusti pes/fifa na soniju i prikaze konami/EA belu pozadinu) sto je u poslednje vreme bas pocelo da mi smeta pogotovo nocu. isto tako kad ugasim TV zvuk gasenja ima delay od nekih 5s sto me isto tako nervira (za ovo ne znam da li sam umislio ili je bilo tako). idem na more u ponedeljak pa sam hteo da ostavim TV u ovlascenom servisu tih 20 dana da otklone kvar ili udele novi TV, ne znam kako funkcionise to sa garancijom i da li je ovo zujanje podlozno reklamaciji (ono sto sam procitao na netu kaze da jeste ali ko ce ga znati) pa rekoh da priupitam rur drugare. svaki savet je dobrodosao pozz

prevelik ti avatar m8