Jump to content

Zakljucavanje mobilnih telefona

Kal1mero

Recommended Posts

Zanimljiva tema u vezi zakljucavanja mobilnih telefona koje kupujemo od telenora :) :) mislim da tema moze da se cita iako nemate nalog na rapidu :) nigde u ugovoru ne pise da su telefoni zakljucani...pogledajte dokle je lik dogurao :)

https://rapidserbia.com/viewtopic.php?f=31&t=175221

Нема  будућности без истине.

Ja sam krenuo da čitam ali sam stvarno odustao u jednom trenutku :)

Mobilni provajderi inače važe za najveće "varalice" i kod nas, po pitanju obaveza prema njima itd, posebno kad stave onu zvezdicu na tv reklamu u trajanju od dve sekunde i još plus ako nemaš plazmu od 60" ništa ne mož' da vidiš.

ne razumem zbog cega se oni bune ? sto su telefoni zakljucani ? pa mogu da traze i otljucane telefone od telenora... ja sam ih imao krs posto sam na trojci vec 10 godina

a da, oni bi da plate telefon od 500 eur - 10 eur, da im telefonski trosak bude 5 evra mesecno, i da dobijen telefon bude otkljucan... rofl

fallout_table.gif

Predpostavljam da je problem u tome što nigde ne piše da je telefon zaključan, a zaključan je.

Takođe, telefon od 500 eur nikad nije 10 eur čak i kad uzmeš one najveće pakete, pa ga ni ne platiš baš malo, pa valjda ljudi hoće da kad su već platili telefon (koliko toliko) pa još i te astronomske mesečne pretplate, na kraju te "golgote" imaju otključan telefon da sa njim rade šta im drago.

dobro ono je bio sarkazam da je tel za 10 eur. od 6 telefona preko telenora, a svaki je jbg moram reci bio medju najnovijim modelima samo je nokia e71 zaklucana, za ovih 10 godina. svi rade i dan danas, sto je ono neverovatno

ja samo ne razumem zbog cega kukaju ? zato sto ne pise u ugovoru ? i sta oni nisu znali inace ne bi uzeli telefon ? mogu da raskinu ugovor nakon potpisivanja i vrate telefon bez problema

ili im se ne svidja princip zato sto se zakljucava. ili su se zeznuli sa biranjem tarife pa im mnogo da placaju a ne mogu da uvaljaju telefon. ili ne mogu da se snadju da otljucaju telefon...

ili su ogorceni na telenor iz nekog desetog razloga pa su u fazonu e aj pisemo tuzbu nisu napisali u ugovoru to i to :) ... jer koliko je meni poznati veliki broj mobilnih operatera ima zakljucane telefone, nekako mu dodje normalno.. mada opet moja iskustva nisu ni takva bila...

p.s. moram poceti da kucam kao normalan svet, stvarno izgleda kao da je kucao neko iz pecine, sa tolikim nepostovanjem pravopisa i znakova interpunkcije sad je vec retardirano

fallout_table.gif

Ljudi se u principu bune zato što čak i nakon isteka ugovorne obaveze, ljudi iz Telenora ne žele da ti obezbede Unlock code (što je u principu praksa Ojropi), jer nakon isteka ugovora sa telefonom možeš da radiš šta god hoćeš.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Moguće al ne verujem da se bilo koji zakonodavac u to trpa...

Telefon jeste tvoje vlasništvo valjda kad istekne ugovorna obaveza, bar to mora da bude definisano ugovorom, jer bi u protivnom mogli da ti ga traže nazad posle isteka a ne samo pri raskidu ugovora. Šta ćeš ti da radiš sa svojim telefonom i kakve kodove ćeš na njega da primenjuješ je tvoja stvar Telenora se to više ne tiče :tf: Ja nisam skapirao da je Telenor ikad ikoga pomislio da cima zato što je otključao telefon, njih interesuje isključivo da ti ispuniš ugovorne obaveze prema njima tj da im plaćaš bezobraznu pretplatu 1/2 godine a dal ćeš brda minuta i poruka u pretplati da baciš/iskoristiš ih ne interesuje toliko (:tf:)

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Takođe, telefon od 500 eur nikad nije 10 eur čak i kad uzmeš one najveće pakete, pa ga ni ne platiš baš malo, pa valjda ljudi hoće da kad su već platili telefon (koliko toliko) pa još i te astronomske mesečne pretplate, na kraju te "golgote" imaju otključan telefon da sa njim rade šta im drago.

Ovde se priča o Telenoru, ali recimo Vip sada ima varijantu da su im svi telefoni za dinar. Recimo uzmeš Dezire Z koji na mobilnom svetu košta 650evra za 1 din. Ja sam razmišljao da to uradim, pošto čak ni pretplata nije toliko katastrofa, tipa 4k din mesečno (kad se pomnoži sa 24 meseca to je 96K din, znači 2 god si pričao za 300 evra ukupnog troška). Meni je to čak bila vrlo interesantna varijanta, ali sam onda skontao da baš i ne znam šta bih radio sa već dva telefona (koja ne mogu da menjam) plus još po 2000 min mesečno na trećem :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa ne bih se složio, eno uzmi recimo Raiffeisen kalkulator (njega sam prvo našao), na 24 meseca bez učešća da uzmeš kredi od 65.000 dinara ti dodje rata 3750 dinara. Što znači da za 450 dinara više imaš 2000 minuta ka svim mrežama, plus 2000 poruka, plus 2GB :) Realno nije loša ponuda ako stvarno dosta trošiš telefon... Ako ga uzmeš na kredit na godinu dana opet ćeš ga platiti skoro 80.000 dinara preko standardnog kredita...

Heghlu'meH QaQ jajvam

najbolja varijanta je da izabereš pretplatu prema realnim potrebama (kapiram da je većini dosta onaj 325 kod vip-a ili prenesi 500 kod telenora), pa onda telefon dobiješ po nižoj ceni (tipa 300 umesto 600 evra) i tu cenu platiš na rate.

vip tu opciju plaćanja na rate krije kao zmija noge, al ona definitivno postoji.

kod telenora kazu da stariji korisnici mogu da kupe na rate :) tj ako uzimate telefon preko paketa koji kosta 600eura u slobodnoj prodaji a vi ga dobijate za 300eura ako ste stari korisnik tih 300eura mozete na 6 mesecnih rata da platite :) u suprotnom placate odmah 300eyra :)

Нема  будућности без истине.

Možeš da ga kupiš na katicu Banca Intesa na šest rata bez kamate! A-HA!

Aha, ali kao i sve kreditne kartice to tako funkcioniše samo ako si baš baš odgovoran, tako sam ja more platio na 6 rata, pa sam sad u buli na kreditnoj do bola, jer naravno nikad nije prvi prioritet pokriti ratu na kreditnoj :)

Heghlu'meH QaQ jajvam