Jump to content

kratki stripovi

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jel si ti beshe onaj shto su ga izbacili iz shkole a tvoje sestre facebook nalog je zavrshio u topiku "Retardirani profili sa fejsa" ?

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

ne razumem :/ jel moze neko da objasni al stvarno

Slika je, u stvari, jedna metafora o bogu i načinu na koji je stvorio ljude, proizvod na koji je najponosniji. Čika kome se ne vidi lice i očigledno je sivkaste kože, verovatno predstavlja Boga Oca, kreatora. Figurice humanoidnog oblika verovatno predstavljaju nas ljude same, a sama prva slika oslikava stvaranje, tj. nastanak ljudske vrste (vidi Bibliju, Stari zavet). Na jedan komični i intrigirajući način, nepoznati autor ovog kratkog stripa nas isprva zasmejava činjenicom da čika sa sivom kožom, kome se ne vidi lice, odnosno Bog Gospod, je li, zaboravlja jedan šraf, i sam taj čin je suština ove priče, jer je metafora za nesavršenost samog čina stvaranja, tj. kontradiktornost Boga kao svemoćnog bića, što isprva izgleda kao ne tako bitan propust. Ovde se dešava obrt, krucijalan za ovu priču, kada se pojavljuje, isprva neshvatljivo kao i tebi Nikola, slika uništenja i ratova. Tu možemo doći do dve poente. Prva je zaključiti da je zaboravljeni šraf učinio čoveka nesavršenim, Boga Oca dečjom bajkom a ovaj strip dobrim. Druga je da je dotični Manny Calavera samo nastavlja da spemuje RuR i postavlja glupe i neoriginalne materijale mračnih kutaka Interneta, lečeći sopstvene komplekse.

Uzgred, dok sam dolazio na ovaj nesrećni forum, sa namerom da postavim sledeću sliku, dosta sam razmišljao o njenom metafizičkom značenju. Imam nekoliko dobrih ideja, pa ako te zanima, rado ću diskutovati o njoj. Pozdrav.

dYPRo.jpg

Obojeni program je brutalan bend!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...