oddball Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 amss beeeee-92 imate tu sta i kako, opravdanja zasto da, neke mozda i realne stvari. ovi kompleti su pod must have i ostace ovaj standard do sledeceg popunjavanja rupa u budzetu nase voljene nam drzave. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Pa šta da se radi, nema tu kukanja :) Jedina glupost je što kao ne možeš da dopuniš stari paket, ali možeš da dokupljuješ za novi. A jedina vidljiva razlika je ta nova torba, što znači, ko se prvi doseti da ištancuje "fejk" torbe, obogatiće se :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 kupio danas tu famoznu must-have prvu pomoc u amss-u. od moje "stare" (kupljene u januaru na kojoj je bila deklaracija da je odobrena 2009-e) prve pomoci razlikuje se samo pokvantitetu artikala (cak imam i makazice koje su identicne kao i u ovom novom paketu), i onoj kesi kojom ces pre ugusiti unesrecenog nego sto ces mu sa njom zaista pomoci. ovaj paket koji sam ja kupio u euro-sumaru poreklom je iz holandije, i na svakom artiklu ima deklaracija porekla sa mini uputstvom na srpskom jeziku, a kao sto je opste poznato frikovi za cistocu su upravo skandinavci. u svakom slucaju ja imam tu svest da je ipak bezbednost i mogucnost da se sto bolje pomogne unesrecenom bitna tako da cu nositi u kolima oba paketa. kad se setim onog prevrnutog jugica pored puta za kopaonik..... sto se ovih opravdanja za kupovinu kompleta tice, bukvalno sam mogao samo da dopunim moju kutiju i da zavrsim sa tim. ali, nemam snage da se drndam sa onim genijalcima u plavim uniformama tako da sam pazario ceo paket. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 preleteo sam preko linkova, al mi je promaklo ako je pisalo, posto je paket i od kada treba? od februara? Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 poreklom je iz holandije, i na svakom artiklu ima deklaracija porekla sa mini uputstvom na srpskom jeziku, a kao sto je opste poznato frikovi za cistocu su upravo skandinavci. ne kapiram? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 pranje para, u dva pravca, ocigledno :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 ne kapiram? :) zbunio se over the sound of how awesome he is :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 dule, ima u ruzveltovoj 43, cena paketa za auto je 2,5 soma, mamu im lopovsku...btw, kolio razumeh, tek za godinu dana stupa na snagu taj novi pravilnik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Misli se na paket prve pomoci medicinski (gaza, makazice, sterilne vate i to), a ne 2 flase vinjaka i bomba piva! Hae Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 @ Lucky: oni su frikovi za sterilizaciju, bolnice, porodilista itd... cak su u swe smanjili "cistocu" porodilista buduci da je takva sredina bila kontra produktivna zbog razvijanja imuniteta bla-bla... u ruzveltovoj sam i ja pazario, drzim oba u gepeku. jos gume i lance da pazarim.... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 a to za svedjane je istina, njihov sanitetski materijal je najbolji...u vojsci su imali stari svedski sanitetski materijal iz '58 kome nista nije falilo:)...mada ni ja ne kapiram sto se pominje holandija i skandinavija:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Što se tiče pomoći, kao što smo gore negde i pisali, više se ni ne sećam gde, krenuli su ljudi da štancuju fejk torbice prve pomoći, pa kupiš to na buvljaku i onda napuniš samo stvarima iz stare pomoći i dokupiš eventualno manjke. Inače nova pomoć ima da se kupi manje-više svugde, za 2500 din. Od danas sprovođenje novog zakona o saobraćaju i kako se to već zove. Ukratko: - Od danas morate da imate dve zimske gume na kolima (ili da šare na letnjim budu dublje od 4mm - ko će to da meri nemam pojma) - Kreće beleženje poena kaznenih. Ide sve u neki centralni registar, a pandur na licu mesta nema uvid u vaše poene, zbog korupcije! - Prva pomoć se traži tek od septembra 2011. (ova nova) a do tada moraš da imaš staru u kolima, znači ne možeš da nemaš niti jednu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 lol, moram da se setim da ponesem lenjir sledeci put kad budem isao do auta:) mislim, imam letnje od dve godine, neam pojma kolka je to dubina sare... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Od danas je, kao, obavezno da se ima taj novi paket prve pomoći (navodno panduri još neće kažnjavati, već će samo opominjati da se nabavi ako nemate i to tamo do sredine novembra), pa me interesuje ko je sve od proizvođača tog sranja zaista ovlašćen. Nigde nisam našao tačan podatak o tome (samo kroz novinske članke), al ovde u Vršcu ima da se kupi neki slovenački paket (ne znam tačno ko proizvodi, ići ću posle posla da vidim) koji je u nekoj plavoj, plastičnoj socijalističkoj kutiji, i to za oko 1700 din. Firme na koje sam ja naleteo po tim člancima da su kao ok su: Galenika, Karan, Tosama, Mediteks (sad sam nešto gledao, izgleda da je ta Tosama u pitanju) Also, samo prva pomoć koja ispunjava standard SRPS Z.B2.001 sme da se koristi (navodno). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Najsigurniji si ako kupiš Galeniku :) Imaš u Idei za 1999 din sa prslukom. Ako hoćeš možeš i Mediteks i Tosamu kupiti, ne znam koliko su. Karan nisam nikad čuo, pa bih je ja na tvom mestu izbegao. Ima još jedna oficijelna, ali pojma nemam kako se zove, možda Novitas ili tako nešto. Znači Galenika, Mediteks i ta Novitas su one koje u "krugovima" slove za oficijelne i panduri te oko njih neće zezati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 A Tosama? Pošto to verovatno imaju ovde kod nas (a Galenika može da ga sisa, sad je od 2500 do 3000) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Kažem ti da je u Idei Galenika 1999 din sa prslukom. A u Tempu za 1799 imaš ja mislim Mediteks. Može i Tosama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 kako se neko na ovome fenomenalno obogatio i kako su bezobrazno, providno i bezočno krenuli da kradu... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 ja uzeo juce ovaj galenikin...nego, neko mi rece da ce biti obavezan i aparat za gasenje u putnickom automobilu, wtf...i kako stoji stvar sa lancima zimi, jel moras da ih imas u kolima samo na deonicama na kojima su obavezni po snegu ili kako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Članom 113 je propisano da je PP aparat obavezan min jedan za vozila M2,M3,N1,N2,N3 i K5..najmanje 2kg suvog praha i jedan u priključnim vozilima za javni prevoz Odnosno radna i službena vozila, što znači da ne mora biti u putničkim. Član 121. Svako vozilo mora biti tehnički opremljeno u delu koji predvidja obavezno posedovanje zimski hlanaca na pogonskim točkovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 20, 2011 Author Report Share Posted September 20, 2011 sad sam video da i motori moraju da imaju paket pp Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Aha :) Ali je on nešto manji i jeftiniji, samo opet gde će čovek to da stavi na motor? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted September 20, 2011 Author Report Share Posted September 20, 2011 svaki ima kao neki mali gepek, plasticnu futrolu ili sta vec, ali opet brate... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Brate, to sa prvom pomoći za motorcikliste je takav fail da nemam reči. Ne samo da nemaju 'de da je metnu da izvinete, već su motorciklisti ekipa koja ne nosi kacigu kad vozi motor, a kamoli da razmišlja o prvoj pomoći ako mu se nešto dogodi. Da ne pričamo što prolaze naplatne rampe bez plaćanja putarine (što i jeste ok jer ne mogu da verujem da motor treba da plati isto koliko i auto za putarinu) i tako dalje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Ah, sa tim paketom prve pomoci ili kako se vec zove je bio trip kada sam ishao na prvi tehnichki pregled sa novim kolima - ladno sam zaboravio da mi to treba Dobro je da su mi ovi u salonu poklonili to i ubacili u gepek - kada me je pandur pitao, ja sam bio u fazonu "eeeeerrr", ali sam otvorio gepek i nashao plavu torbu u kojoj su bila sva ta sranja za prvu pomoc, trougao, prsluk, aparat za gashenje pozara i josh kojekakve stvarchice (tipa onog kanapa za vuchu). Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts