Jump to content

novi paket nove prve pomoci


oddball

Recommended Posts

Pa šta da se radi, nema tu kukanja :)

Jedina glupost je što kao ne možeš da dopuniš stari paket, ali možeš da dokupljuješ za novi. A jedina vidljiva razlika je ta nova torba, što znači, ko se prvi doseti da ištancuje "fejk" torbe, obogatiće se :)

Link to comment
Share on other sites

kupio danas tu famoznu must-have prvu pomoc u amss-u. od moje "stare" (kupljene u januaru na kojoj je bila deklaracija da je odobrena 2009-e) prve pomoci razlikuje se samo pokvantitetu artikala (cak imam i makazice koje su identicne kao i u ovom novom paketu), i onoj kesi kojom ces pre ugusiti unesrecenog nego sto ces mu sa njom zaista pomoci. ovaj paket koji sam ja kupio u euro-sumaru poreklom je iz holandije, i na svakom artiklu ima deklaracija porekla sa mini uputstvom na srpskom jeziku, a kao sto je opste poznato frikovi za cistocu su upravo skandinavci. u svakom slucaju ja imam tu svest da je ipak bezbednost i mogucnost da se sto bolje pomogne unesrecenom bitna tako da cu nositi u kolima oba paketa. kad se setim onog prevrnutog jugica pored puta za kopaonik.....

sto se ovih opravdanja za kupovinu kompleta tice, bukvalno sam mogao samo da dopunim moju kutiju i da zavrsim sa tim. ali, nemam snage da se drndam sa onim genijalcima u plavim uniformama tako da sam pazario ceo paket.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

@ Lucky: oni su frikovi za sterilizaciju, bolnice, porodilista itd... cak su u swe smanjili "cistocu" porodilista buduci da je takva sredina bila kontra produktivna zbog razvijanja imuniteta bla-bla...

u ruzveltovoj sam i ja pazario, drzim oba u gepeku. jos gume i lance da pazarim....

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Što se tiče pomoći, kao što smo gore negde i pisali, više se ni ne sećam gde, krenuli su ljudi da štancuju fejk torbice prve pomoći, pa kupiš to na buvljaku i onda napuniš samo stvarima iz stare pomoći i dokupiš eventualno manjke. Inače nova pomoć ima da se kupi manje-više svugde, za 2500 din.

Od danas sprovođenje novog zakona o saobraćaju i kako se to već zove. Ukratko:

- Od danas morate da imate dve zimske gume na kolima (ili da šare na letnjim budu dublje od 4mm - ko će to da meri nemam pojma)

- Kreće beleženje poena kaznenih. Ide sve u neki centralni registar, a pandur na licu mesta nema uvid u vaše poene, zbog korupcije!

- Prva pomoć se traži tek od septembra 2011. (ova nova) a do tada moraš da imaš staru u kolima, znači ne možeš da nemaš niti jednu.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Od danas je, kao, obavezno da se ima taj novi paket prve pomoći (navodno panduri još neće kažnjavati, već će samo opominjati da se nabavi ako nemate i to tamo do sredine novembra), pa me interesuje ko je sve od proizvođača tog sranja zaista ovlašćen. Nigde nisam našao tačan podatak o tome (samo kroz novinske članke), al ovde u Vršcu ima da se kupi neki slovenački paket (ne znam tačno ko proizvodi, ići ću posle posla da vidim) koji je u nekoj plavoj, plastičnoj socijalističkoj kutiji, i to za oko 1700 din. Firme na koje sam ja naleteo po tim člancima da su kao ok su:

Galenika, Karan, Tosama, Mediteks

(sad sam nešto gledao, izgleda da je ta Tosama u pitanju)

Also, samo prva pomoć koja ispunjava standard SRPS Z.B2.001 sme da se koristi (navodno).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Najsigurniji si ako kupiš Galeniku :) Imaš u Idei za 1999 din sa prslukom.

Ako hoćeš možeš i Mediteks i Tosamu kupiti, ne znam koliko su.

Karan nisam nikad čuo, pa bih je ja na tvom mestu izbegao.

Ima još jedna oficijelna, ali pojma nemam kako se zove, možda Novitas ili tako nešto.

Znači Galenika, Mediteks i ta Novitas su one koje u "krugovima" slove za oficijelne i panduri te oko njih neće zezati.

Link to comment
Share on other sites

Članom 113 je propisano da je PP aparat obavezan min jedan za vozila M2,M3,N1,N2,N3 i K5..najmanje 2kg suvog praha i jedan u priključnim vozilima za javni prevoz

Odnosno radna i službena vozila, što znači da ne mora biti u putničkim.

Član 121. Svako vozilo mora biti tehnički opremljeno u delu koji predvidja obavezno posedovanje zimski hlanaca na pogonskim točkovima
Link to comment
Share on other sites

Brate, to sa prvom pomoći za motorcikliste je takav fail da nemam reči. Ne samo da nemaju 'de da je metnu da izvinete, već su motorciklisti ekipa koja ne nosi kacigu kad vozi motor, a kamoli da razmišlja o prvoj pomoći ako mu se nešto dogodi. Da ne pričamo što prolaze naplatne rampe bez plaćanja putarine (što i jeste ok jer ne mogu da verujem da motor treba da plati isto koliko i auto za putarinu) i tako dalje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...