Jump to content

separe vs klupa

Recommended Posts

pekare nista ti mene nisi skontao pod jedan, a pod dva, napisao si prezir u postu nemoj me jebati. da nisi napisao prezir, bilo bi sasvim okej sto si ljubomoan, ljubomora je normalna. ali prezir bez osnova me zbunjuje. sto onda pises prezir ako mislis na ljubomoru.

eno ti tvoj post pa pogledaj sta si napisao, onda ja mracan.

nisi u redu uopste.

i da, sta se brecas, niko tebe ne tera da ti menjas misljenje, nego mi to sto oni imaju pare nema veze sa tim sto ih ti nemas, pa sam odreagovao, kao sto si mogao da vidis, nimalo agresivno vec mi je bilo nejasno, pogotovo zbog onog prezira, koji je izgleda tacka mrsenja, a koju si ili slucajno stavio ili ti je zanemarljiva a meni je bas upala u oko kao definisuca.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne teraju me lol, ali smatram da su previše mladi za tako nešto, odnosno da je svako ko ima 19-22-tu negde godina mlad da bi tvrdio da izlazi na takva mesta i za takve pare jer mu samo to savršeno odgovara. Aj da imaš 30+ godina pa si bio kojekuda i znaš kako je i sa ljudima koji pretežno izlaze u Akademiju, Dali, SKC, KST, Dangubu, Fristajler, Saund, Povetarac itd (i njihove novosadske pandane) i onda kažeš, jebiga, meni ipak ovo najviše odgovara, mrzi me više da se cimam, đuskam negde i pravim da me zanima šta mi pričaju ljudi sa kojima sam izašao, došao sam da platim i da klatim, posle ću da prcam ovu malu kod kolima i poz. Ali nisi to prošao i ne znaš kako može drugačije i među drugim ljudima. A ta separe priča i jeste za ispušene matore biznismene koji u životu više ništa ne vide osim zadovoljenja bazičnih nagona jer su odavno pukli.

Oću da kažem da mi je žao što tako traćite vreme i da možete i kvalitetnije da se provedete za iste ili manje pare (a ono što uštekate, potrošite na oplemenjavanje života van izlaska), što ćete verovatno i uspeti za neko vreme, čim vam dođe da je ta separe-redbul priča postala potpuno besmislena.

Oću da kažem da mi je žao što tako traćite vreme i da možete i kvalitetnije da se provedete za iste ili manje pare (a ono što uštekate, potrošite na oplemenjavanje života van izlaska), što ćete verovatno i uspeti za neko vreme, čim vam dođe da je ta separe-redbul priča postala potpuno besmislena.

amin

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Nisi bahat jer je tvoj odlazak u mek bio trenutak spontanosti i istinske želje, pa može se reći i trenutnog hira, što nije isto što i sistematsko i svesno bahaćenje, bahaćenja radi. Jer ti nisi otišao u mek jer si bio u fazonu ''brate hasam u meku, neću sigurno da jedem budjavu pljeskavicu sa trafike'', nego ti se jednostavno prihasala hrana iz Meka.

cekaj,jel mozes da sagledas jednom iz drugog nekog ugla,da budes objektivniji?

trenutak spontanosti i istinske zelje za necim moze biti kupovina novog ferarija od 200k eura. mozda se nekome spontatno i sa istinskom zeljom prismrkala koka a moze da je priusti,isto kao i ti tih 7 piva u birtiji. razlike izmedju tebe i njega nema,ako gledamo sa moralne strane. obojica trosite da bi zadovoljili neki svoj hir...

Bjukenon Mitch

pekare nista ti mene nisi skontao pod jedan, a pod dva, napisao si prezir u postu nemoj me jebati. da nisi napisao prezir, bilo bi sasvim okej sto si ljubomoan, ljubomora je normalna. ali prezir bez osnova je los. sto onda pises prezir ako mislis na ljubomoru.

eno ti tvoj post pa pogledaj sta si napisao, onda ja mracan.

nisi u redu uopste.

"Znaci generalan prezir prema svakom ko kroz zivot prolazi sa lakocom dok eto recimo ja se mucim kao crnac i opet bivam jebem na svakom koraku napred."

Jesam, vidi stvarno. To tatalno sve menja ffs!! To my contempt-mobile!!!

edit: Samo zato sto editujes postove bi ti lupio samar.

Edited by Pekarman

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Ne teraju me lol, ali smatram da su previše mladi za tako nešto, odnosno da je svako ko ima 19-22-tu negde godina mlad da bi tvrdio da izlazi na takva mesta i za takve pare jer mu samo to savršeno odgovara. Aj da imaš 30+ godina pa si bio kojekuda i znaš kako je i sa ljudima koji pretežno izlaze u Akademiju, Dali, SKC, KST, Dangubu, Fristajler, Saund, Povetarac itd (i njihove novosadske pandane) i onda kažeš, jebiga, meni ipak ovo najviše odgovara, mrzi me više da se cimam, đuskam negde i pravim da me zanima šta mi pričaju ljudi sa kojima sam izašao, došao sam da platim i da klatim, posle ću da prcam ovu malu kod kolima i poz. Ali nisi to prošao i ne znaš kako može drugačije i među drugim ljudima. A ta separe priča i jeste za ispušene matore biznismene koji u životu više ništa ne vide osim zadovoljenja bazičnih nagona jer su odavno pukli.

da, ali jel ti vidis sad koliko ti je blazi nastup recimo. znaci, reko si da "smatras" i reko si da ti je "zao", sto je iznosenje svog stava, a ne osuda ili nametanje.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

ma ne moze amin, krecete od toga da su ljudi po kroju po kome ste i vi, da imaju slicne ciljeve i agende u zivotu, da cene iste vrednosti, sto je budalastina; postoji sasvim dovoljno primera raznih dakica koji bas vole da sede po separeima i na ovaj ili onaj nacin neguju svoj ego, ili mozda cak i da stvarno uzivaju u tome (ja isto ne vidim kako, ali krecem od toga da nisam unverzalni znalac svega i master psiholog lvl80), te je bespredmetno uopste pricati o tome, a kamoli davati sebi za pravo da vam bude zao tog drugog

:-)

ma brate, nepotrebno sam i bilo šta pisao, ne verujem da se i dalje raspravljate

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Prezir je više osećanje, koje isključuje mržnju i ljubomoru, i čini neku vrstu sažaljenja i gnušenja prema objektu prezira.

Edited by Capitaine Kotscha

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

"Znaci generalan prezir prema svakom ko kroz zivot prolazi sa lakocom dok eto recimo ja se mucim kao crnac i opet bivam jebem na svakom koraku napred."

Jesam, vidi stvarno. To tatalno sve menja ffs!! To my contempt-mobile!!!

pa menja brate, nemoj sad da se nadznjevamo, matori smo za to:)

meni je to zapalo za oko i bio sam u fazonu brate, cekaj ovo ono. to sto si ti ljubomoran sto neko ima nesto sto ti nemas, to je deseta stvar i deseti poriv od prezira. nije li tako?

edit:

edit: Samo zato sto editujes postove bi ti lupio samar.

sta je bre tebi, jesi ti normalan, ako neces da pricas nemoj, editujem jer se setim neceg, sto si drzak koji kurac?

da, ali jel ti vidis sad koliko ti je blazi nastup recimo. znaci, reko si da "smatras" i reko si da ti je "zao", sto je iznosenje svog stava, a ne osuda ili nametanje.

Pa brate nisam ja Draško da idemo okolo i kastujem dve smrti neprijateljima :D , mislim to što ja i dalje mrzim i osuđujem bahaćenje, ne znači da obavezno mislim da to neko radi jer je slab čovek i da treba da ga "prevaspitam" po svaku cenu, nego jer verovatno ne zna za drugačije. Moje je da ovde kažem šta mislim (na manje ili više "emotivan" način), nečije je da se sa tim složi ili ne, ja svakako ne nalazim sebe tako velikom moralnom i etičkom gromadom da namećem bilo kome bilo šta niti sam prošao nešto u životu pa imam kredita za to.

banalizovano jako... na poslu sam sada, posle cu odg..

pa menja brate, nemoj sad da se nadznjevamo, matori smo za to:)

meni je to zapalo za oko i bio sam u fazonu brate, cekaj ovo ono. to sto si ti ljubomoran sto neko ima nesto sto ti nemas, to je deseta stvar i deseti poriv od prezira. nije li tako?

edit:

sta je bre tebi, jesi ti normalan, ako neces da pricas nemoj, editujem jer se setim neceg, sto si drzak koji kurac?

Zato sto ja krenem da odgovaram, ti nesto dodas ili oduzmes i ja ispadnem kus. Kucaj to "edit:", necu da bataljujem raspravu.

Zasto sam napisao prezir? Generalan prezir tacnije. Jer nema tezinu kao "generalna ljubomora", nije vezano specificno za datu situaciju i aktere i tecnije zvuci u glavi kad sam pisao.

edit:Svo vreme slusam na loop TV On The Radio - Red Dress. Ko kaze da muzika ne donosi raspravi kenja kao foka.

Edited by Pekarman

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

pa zato sto odma editujem, tripujem da ne pises dok editujem...

ono sto ja generalno pricam, neka moja deviza, a koja mi se opet cini logicna, ne zato sto se ja rukovodim time, nego eto, logicki, bi bila - live and let live/die:)

dakle, ako neko oce da me bije, to je agresija i ugrozavanje i onda cu da se bijem sa njim. ali ako se neka dvojica koja nemaju veze sa mnom biju zato sto vole, nek se biju brate.

da li sam ja s vremena na vreme ljubomoran? da. ali to smatram za svoju slabost koju cu sigurno ispraviti, pa makar i morao da idem dvaes godina na tibet. i ne izjednacavam moje emotivne reakcije sa samim sobom i svojim stavovima.

Objasni molim te sta znaci da sin svoga oca radi kod svog matorog. Tacno i precizno, koliko si ti dragocen radnik svom ocu, sa strane rentabilnosti, da ne ide sa tobom u minus, kada spucavas tolike pare? Da li bi tvoj cale za 10x manje para mogao da nadje radnika koji ce raditi vise i bolje od tebe, zato sto nije sin tvoga oca i usput ne biti naravno u situaciji da se bahati?

Cisto matematicki razmisljam, koliko ti kostas caleta, sine svoga oca i koliko on tu daje zato sto ima, a ne zato sto mora toliko da te plati?

Cisto matematike radi, s obzirom na to cime se moji bave, kada moj cale posalje majstora na ugradnju motora za daljinsko otvaranje kapija ovaj dobije 50 eura za ~4 sata ugradnje. Ja dobijem 30. Takvih ugradnji ima 5-10 mesecno.

Svaki dan idem na par intervencija sto se tice elektromotora, a ako neki nije pod garancijom samo izlazak na teren je 20 eura, ja dobijem 10, Dok bi majstoru bio placen sat i dobio bi ~5 (ako nije prekovremeni rad).

Druga stvar, softver kojim se upravlja cela proizvodnja od 30 radnika plus maloprodaja sam ja pisao. Zatim,SRS obrazac i konceptualni projekat koji sam izmodelirao po kome je radjen softver je cale odneo na jednu katedru na ftn i procenjeno je da takav softver vredi 800k dinara, 3 potpisa doktora nauka i 2 magistra ispod dokumenta. Ja sam za to dobio 800 (lol :(( )

E sad, to sto ja imam srece da me rodio cale koji radi 0/24 i koji se ubija da obezbedi posao za 30 radnika, a samim tim i meni je druga stvar.

I ono, prilicno sam fino i kulturno dete, nikad nisam bio privodjen, zapisivan, nisam krao, srao, bezao od kuce, svadjao se sa matorcima i sl. Sto kaze matori, dok si ti ok prema sebi i meni i ja cu biti prema tebi. Izvinte, ali ja imam 22 godine, zavrsio sam e2 na ftn sa 9,14 (ajd i nije neki prosek) ali sam upisao no1 tehnicki univerzitet u eu na computer science. pa valda zasluzujem da me cale kat-kad i pocasti ako vec ima uslova. Ja bih moje dete, sigurno.

Ali ti kad si jeo u Meku, jeo si jer si gladan (da, mogao si i na nekom drugom mestu, al ruku na srce sad je svuda skupo tako da se nisi baš bahatio time što si jeo tamo). A oni kad pokušavaju da impresioniraju zilj po separeima, to je toliko pogrešno traćenje vremena i para da je to tužno. Jel su te ziljavuše tako kvalitetno društvo i nakon izlaska s njima sav treptiš što si se oplemenio jer si bio u njihovoj blizini, pa se ne možeš odbraniti od poriva za izlazak među njih? Jel nema drugih dobrih riba po gradu koje bi mogao jebati, muvati, tizovati, flertovati sa njima, šta god, pa da imaš izgovor, "ali ja izlazim tamo jer su to sve vrh pičke"? U krajnjem slučaju, izlazak u takve klubove i preterano trošenje para na pića koja se piju zbog brenda a ne kvaliteta je najverovatnije pokrivanje nekih kompleksa, verujem da bi neki psiholog tu imao štošta da kaže, tako da prosto nije isto kad se bahatiš na takvom mestu u fazonu "look at me, im so superior" i kad diskretno izađeš negde na par pića da zaista popričaš sa nekim. Ili to, ili ja prosto mrzim kad se neko bahati iz bilo kog razloga i ne priznajem opravdanja, čak ni to "mlad sam, kad ću nego sad".

Ponavljam ovo mozda 70. put na forumu od kada sam ovde. Najveca greska jednog subjekta u donosenju suda bilo o cemu da se radi je da svoje misljenje postavi za reperno i sebe za obrazac po kome ljudi treba da se ponasaju. I samim tim ja sam se uvek trudio da kada treba da dam sud o necemu da budem sto objektivniji i neutralniji, da se oslobodim licnih afiniteta i zakljucaka do kojih sam dosao kontempliranjem o nekoj temi. Moj zakljucak je moj.

Samo iz tog razloga ja ne kazem ljudima koji daju silne eure na WOW (buy+mesecno ili kako vec ide), HON (30$ valjda), SC2 (60$ valjda), novi procesor sa ultra kul 4 jezgra, nova graficka gde u q3 na dm6 kad se zabijes u hodnik imas fps 999 i sl. Ne, neko to voli i neko ce na to da da pare iako je za mene to mega gubljenje vremena, asocijalizacija i sl. (primetite konstrukciju 'za mene').

I to sto neko voli da prca dobre picke nikako ne moze biti lose. Meni picka ne treba da sa njom razmenjujem mudrosti jer za to imam oko sebe 3-4 najbolja drugara, koji su mega nacitani, mega dobri studenti, ljudi i mega inteligentni momci. picke mi sluze za razonodu (bez uvrede to 'picke', jel). mozda se moje misljenje ne slaze sa necijim, verovatno se ni ja sam necu slagati sa sobom kad budem imao 30 (tada cu zeleti zenskog druga da me prati kroz zivot i imamo celjad), ali sad imam, ponavljam, 22 i zena mi ne sluzi da sa njom provodim neko kvalitetno vreme. i molim bez predrasuda, riba koja dobro izgleda i izlazi na ta mesta i dalje moze biti, pametna, inteligentna ili posve mudra (sretao sam primeraka jer obicno sa svakom pre ili kasnije da se vidim na kafi i ispricam da vidim sta ima u toj glavi). primera radi, upoznao sam ribu koja je 88 kao ja a zavrsila prava sa 9+ a ima sise do neba i pravo je lepa i zgodna, upoznao sam ribu koja je god dana pre roka zavrsila molekularnu biologiju i ima najjaci crno sarkasticni smisao za humor na svetu, a upoznao sam i manekenke he he ja volim kurac.

I jos na kraju da dodam, svakog bi trebalo da boli paja sta ko radi u svom dvoristu sve dok to njega ili bilo koga drugog ne ugrozava. Da li ce neko dati na ferarija, graficku ili vodku, totalno je svejedno, stvar ukusa.

Pa brate nisam ja Draško da idemo okolo i kastujem dve smrti neprijateljima :D , mislim to što ja i dalje mrzim i osuđujem bahaćenje, ne znači da obavezno mislim da to neko radi jer je slab čovek i da treba da ga "prevaspitam" po svaku cenu, nego jer verovatno ne zna za drugačije. Moje je da ovde kažem šta mislim (na manje ili više "emotivan" način), nečije je da se sa tim složi ili ne, ja svakako ne nalazim sebe tako velikom moralnom i etičkom gromadom da namećem bilo kome bilo šta niti sam prošao nešto u životu pa imam kredita za to.

Vidis, ovo ovde sto si uradio je prilicno drsko. Ti sebi dajes za pravo da tvrdis kako si ti na pravom putu, a mi na krivom i da ti poznajes moralna i eticka nacela dok mi ne i da bi ti mogao ali neces da nas prevaspitavas. Ovo se zove bezobrazluk i prepotentnost. Cime je izazvana je za neki drugi topic mozda.

Pa zato sto jeste retard i mali smrad.

Sto mrzim kad ovi srednjoskolci pocnu ovako nekvalitetno da se ubacuju u raspravu trolom.

Edited by pobedar

Meni picka ne treba da sa njom razmenjujem mudrosti jer za to imam oko sebe 3-4 najbolja drugara, koji su mega nacitani, mega dobri studenti, ljudi i mega inteligentni momci.

Speak of the litle devil.

Dobro je dok god nisu zergovi.

A to sto u ribama vidis samo seksualnu zabavu, a kasnije ces da trazis "podobnu" zenu je samo tvoj nedostatak koji si verovatno nasledio iz porodice u kojoj cale radi 0/24.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Vidis, ovo ovde sto si uradio je prilicno drsko. Ti sebi dajes za pravo da tvrdis kako si ti na pravom putu, a mi na krivom i da ti poznajes moralna i eticka nacela dok mi ne i da bi ti mogao ali neces da nas prevaspitavas. Ovo se zove bezobrazluk i prepotentnost. Cime je izazvana je za neki drugi topic mozda.

Gde ja tvrdim da sam na pravom putu i da bih mogao da vas prevaspitam, što si retard? Ja sam u tvojim očima i bilo čijim drugim još jedan NPC pored puta na koga klikneš i izađe oblačić teksta i ti možeš da pročitaš šta tu piše a možeš da odskakućeš svojim questom, kako ja tačno mogu da utičem na tvoj život bez tvoje volje?

Evo i ja sad mislim da si ti kompleksaš jer se neko "drznuo" da ti kritikuje životni put. Odnosno ne mislim sad nego od ranije al to je sad druga priča.

Edited by voodoo_

@Mohi

Radi i mater, odnos je egal, ne brini se ti za to mohi. Sta si ti nasledio, budi nekulturni neobrazovani trol?

Gde ja tvrdim da sam na pravom putu i da bih mogao da vas prevaspitam, što si retard? Ja sam u tvojim očima i bilo čijim drugim još jedan NPC pored puta na koga klikneš i izađe oblačić teksta i ti možeš da pročitaš šta tu piše a možeš da odskakućeš svojim questom, kako ja tačno mogu da utičem na tvoj život bez tvoje volje?

Evo i ja sad mislim da si ti kompleksaš jer se neko "drznuo" da ti kritikuje životni put. Odnosno ne mislim sad nego od ranije al to je sad druga priča.

Nisam ja sinak kritikovao tebe vec tvoj stav. Boli me kit sta ti mislis o meni i mom zivotu i mom zivotnom putu nego si samo drsko nastupio u iznosenju stava.

Cek da citiram.

mislim to što ja i dalje mrzim i osuđujem bahaćenje, ne znači da obavezno mislim da to neko radi jer je slab čovek i da treba da ga "prevaspitam" po svaku cenu, nego jer verovatno ne zna za drugačije

Postavio si se tako da kazes da kad to neko radi ili je slab ili ne zna drugacije (nema treceg) sto znaci, ja, vudi, znam bolje, a i jaci sam covek od vas.

E to je kompleks, ako si se vec drznuo stvari tako da nazoves :-)

Edited by pobedar