voodoo_ Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 dobro je pa ovde niko nije upoznao ljude iz rudjer boskovic gimnazije... lincovali bi ih na sred trga. :) Tinejdžere koji troše bahato naročito volim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 dobro je pa ovde niko nije upoznao ljude iz rudjer boskovic gimnazije... hahaha, Boletova ekipa ili neka druga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 ako neko trosi tatine pare to je njihova stvar. ljudi imaju razlicit odnos prema novcu, i kako ce potrositi novac je samo njihova stvar. da li se to nekome cini pogresno/dobro/lose, to je apsolutno nebitno. ne opravdavam nikoga, samo ne kontam zasto nekoga(ma koliko on imao para) tangira to sto neko 'svoj' novac trosi kako mu se svidja. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 hahaha, Boletova ekipa ili neka druga? pa,cela ta ekipa... dosta sam cuo iz prica o njima. ali,pre neko vece na semaforu staje bmw m6 (koji razbija koliko je dobar) i bole se javlja liku koji vozi. uglavnom,decko 90' godiste,izasao na pice do grada,pa pali gajbi da spava. e sad,neki ovde seru kako longli potrosi 3500 za izlazak,a ovaj toliko ostavi za gorivo i parking... :S Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) Nemas sta da "kontas", evo ja nisam tako dobro kao ti skrojen i formiran da bi mogao da zauzimam taj polozaj u ovoj raspravi koji ti zauzimas i jos neki tj. "Sta vam smeta sto trose 'svoje' pare". Prosto mi smeta, nisam znaci dobro izbalansiran da bi mogao da ignorisem. I kao sto sam rekao, nema to nikakve veze sa tim na sta oni trose pare. Kao sto opet neko napisa, svako je razlicit i da ima te pare mozda bi ih trosio na drugu stranu, ja recimo bi. Ne volim taj nocni zivot, previse parfema i buke. Ali eto smeta i ljubomoran sam sto se ja koji jesam dobar i dusa od coveka ubijam od posla i mucim se da imam dok neko kao sto je daki, mali smrad od coveka prosto prelece. Zameni daki sa svakim smradom koji se pojavljuje u medijima i za kojeg mogu da znam a da se isto tako "zeza". Znaci generalan prezir prema svakom ko kroz zivot prolazi sa lakocom dok eto recimo ja se mucim kao crnac i opet bivam jebem na svakom koraku napred. Edited August 16, 2010 by Pekarman Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 decko 90' godiste morao sam :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 sad sam te izgubio, moram priznati...dakle, ti prezires coveka ne zbog njega nego zbog okolonosti? brate... druga stvar, sve je relativno...onda mali crnac treba da prezire tebe vise nego ti dakija...a i pitanje je dokle ce daki moci tako. takodje, pitanje je prioriteta, mozda on ne trosi na nesto drugo...mada je to sve nebitno... druga stvar, kazes nisi dobro izbalansiran - znaci, u tebi je stvar, ne u njima. zasto onda ne kudis sebe nego dakija? i kako si to dusa od coveka kad prezires ljude koji ti nista nisu uradili samo zato sto ti ne bi ili ne mozes tako? nhf ali nije mi jasan post i lici mi na mindless rant Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Nemas sta da "kontas", evo ja nisam tako dobro kao ti skrojen i formiran da bi mogao da zauzimam taj polozaj u ovoj raspravi koji ti zauzimas i jos neki tj. "Sta vam smeta sto trose 'svoje' pare". Prosto mi smeta, nisam znaci dobro izbalansiran da bi mogao da ignorisem. I kao sto sam rekao, nema to nikakve veze sa tim na sta oni trose pare. Kao sto opet neko napisa, svako je razlicit i da ima te pare mozda bi ih trosio na drugu stranu, ja recimo bi. Ne volim taj nocni zivot, previse parfema i buke. Ali eto smeta i ljubomoran sam sto se ja koji jesam dobar i dusa od coveka ubijam od posla i mucim se da imam dok neko kao sto je daki, mali smrad od coveka prosto prelece. Zameni daki sa svakim smradom koji se pojavljuje u medijima i za kojeg mogu da znam a da se isto tako "zeza". Znaci generalan prezir prema svakom ko kroz zivot prolazi sa lakocom dok eto recimo ja se mucim kao crnac i opet bivam jebem na svakom koraku napred. deset puta sam pisao/brisao odgovor na ovo, al' da se ne lazemo, nema shanse da nekome sa takvim stavom moze da se razgovara na nacin za koji ja mislim da je ok. tako da, gl&hf Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 da li se to nekome cini pogresno/dobro/lose, to je apsolutno nebitno. Vidiš, ovde grešiš, bahato trošenje novca(trošenje novca radi bahaćenja per se) je univerzalno loša stvar, moralno i etički pre svega, a i iz praktičnih razloga u krajnjem slučaju. Ne bi sad da ovde krenem da filozofiram o tome, ali ''neko voli, neko ne voli'' nema veze sa faktom da je takav način ophodjenja prema novcu pogrešan. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 kako se oni to bahate ?:) onda se svi ovde bahatimo jer svako od nas ima neku stvar koju je kupio a ne koristi je ili mu ne treba :) mogao je i bez nje :) je li bi vi vozili ferarija da imate pare da priustite :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Vidiš, ovde grešiš, bahato trošenje novca(trošenje novca radi bahaćenja per se) je univerzalno loša stvar, moralno i etički pre svega, a i iz praktičnih razloga u krajnjem slučaju. Ne bi sad da ovde krenem da filozofiram o tome, ali ''neko voli, neko ne voli'' nema veze sa faktom da je takav način ophodjenja prema novcu pogrešan. bahato troshenje novca je neciji hir, i apsolutno legitimna stvar. neko ce potrositi hiljade na dobar komp,neko na izlazak, neko na nesto trece. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 bravo kali. evo ja sam juce jeo u meku i time sjebo petinu kesa za procesor koji skupljam vec par meseci. i nije mi zao jebiga. tad mi je bio prioritet hedonizam i to je to. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 morao sam :) e,prvi put,majke mi... samo zato sto sam ustao tek. :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 bravo kali. evo ja sam juce jeo u meku i time sjebo petinu kesa za procesor koji skupljam vec par meseci. i nije mi zao jebiga. tad mi je bio prioritet hedonizam i to je to. Ja sebe prezirem zbog toga. Recimo s vremena na vreme sam radio u Bgu tokom godine preko zadruga da zaradim za more, i onda došao maj mesec, ja povilenio i popio solidnu uštedjevinu u roku od nedelju dana :(((( Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 pa popio si zato sto ti se pilo i nisi mogo da izdrzis. bolje to prihvati nego da se jedes zato sto si "mogo nesto drugo". da je baba deda, imala bi kurac. nisi platio nekom da prebije nekog lika, vec si popio pare. tvoje. a to sto se preziers je apsolutno tvoja stvar, svi na ovom topicu kritikuju na osnovu nekog svog pogleda na svet koji je, po njima, najbolji, najlepsi, najpametniji. mislim, ja nikad u zivotu nisam napisao da je nesto "pogresno". to mi lici na metalce koji ne vole tehno, stajaznam... ja sad po glavi motam sta bi sve mogo da uradim za te tri i po iljade koji su oni spickali za pet sati bleje, ali brate, svestan sam da sam ja ljudsko bice isto ko i ti, oni, svako drugi. ako ja nekog nisam prebio, ubio, vredjao, mogu da radim sta ocu. lik koji kod sebe gajbi jede govna i onda izadje napolje i prica super viceve ce meni uvek biti lik koji prica super viceve. to sto on jede govna je meni pogresno, njemu vidis, nije. i dok ih ne jede meni nad glavom i ne prska me, sve je okej. mozda sam ja njemu debil sto idem u gacama po svojoj kuci. i za kraj, da li postoje pametne i glupe stvari za potrositi? jel ti ne volis da pijes, sta? jel te neko zajebo da popijes tu ustedjevinu? za sta si stedeo? za neku drugu STVAR ili USLUGU. kapitalizam tamo, kapitalizam vamo. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 ti bas mozes da popijes, a? koja ti je mera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Kad imas kesha, potpuno drugachije gledash na stvari. Prosto je tako... Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Ali ti kad si jeo u Meku, jeo si jer si gladan (da, mogao si i na nekom drugom mestu, al ruku na srce sad je svuda skupo tako da se nisi baš bahatio time što si jeo tamo). A oni kad pokušavaju da impresioniraju zilj po separeima, to je toliko pogrešno traćenje vremena i para da je to tužno. Jel su te ziljavuše tako kvalitetno društvo i nakon izlaska s njima sav treptiš što si se oplemenio jer si bio u njihovoj blizini, pa se ne možeš odbraniti od poriva za izlazak među njih? Jel nema drugih dobrih riba po gradu koje bi mogao jebati, muvati, tizovati, flertovati sa njima, šta god, pa da imaš izgovor, "ali ja izlazim tamo jer su to sve vrh pičke"? U krajnjem slučaju, izlazak u takve klubove i preterano trošenje para na pića koja se piju zbog brenda a ne kvaliteta je najverovatnije pokrivanje nekih kompleksa, verujem da bi neki psiholog tu imao štošta da kaže, tako da prosto nije isto kad se bahatiš na takvom mestu u fazonu "look at me, im so superior" i kad diskretno izađeš negde na par pića da zaista popričaš sa nekim. Ili to, ili ja prosto mrzim kad se neko bahati iz bilo kog razloga i ne priznajem opravdanja, čak ni to "mlad sam, kad ću nego sad". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) ti bas mozes da popijes, a? koja ti je mera? ''popio'' je više bila mefora za potrošio, a pored pijančenja je uključivalo i širok dijapazon nerezonskih načina da se potroši novac, sitna zadovoljstva u velikim količinama. Edited August 16, 2010 by Capitaine Kotscha Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Ali eto smeta i ljubomoran sam sto se ja koji jesam dobar i dusa od coveka ubijam od posla i mucim se da imam dok neko kao sto je daki, mali smrad od coveka prosto prelece. mozda je i cigan sto skuplja kartone po ulici dusa od coveka,pritom se i muci pa opet nema leba da jede... dok ti radis u pekari i mozes da hasas koliko oces. prvo si sebican a onda jos dajes sebi za pravo da kazes za nekoga da je mali smrad od coveka,samo zato sto je potrosio vise para od tebe za izlazak. Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Ali ti kad si jeo u Meku, jeo si jer si gladan (da, mogao si i na nekom drugom mestu, al ruku na srce sad je svuda skupo tako da se nisi baš bahatio time što si jeo tamo). A oni kad pokušavaju da impresioniraju zilj po separeima, to je toliko pogrešno traćenje vremena i para da je to tužno. Jel su te ziljavuše tako kvalitetno društvo i nakon izlaska s njima sav treptiš što si se oplemenio jer si bio u njihovoj blizini, pa se ne možeš odbraniti od poriva za izlazak među njih? Jel nema drugih dobrih riba po gradu koje bi mogao jebati, muvati, tizovati, flertovati sa njima, šta god, pa da imaš izgovor, "ali ja izlazim tamo jer su to sve vrh pičke"? U krajnjem slučaju, izlazak u takve klubove i preterano trošenje para na pića koja se piju zbog brenda a ne kvaliteta je najverovatnije pokrivanje nekih kompleksa, verujem da bi neki psiholog tu imao štošta da kaže, tako da prosto nije isto kad se bahatiš na takvom mestu u fazonu "look at me, im so superior" i kad diskretno izađeš negde na par pića da zaista popričaš sa nekim. Ili to, ili ja prosto mrzim kad se neko bahati iz bilo kog razloga i ne priznajem opravdanja, čak ni to "mlad sam, kad ću nego sad". sve to stoji vudu, ali kakve to ima veze?:) jel teraju oni tebe da ides sa njima? kapiras, to je to. a ja sam hiljadu puta odradio hedonizam trip, samo naravno, sa malim parama jer velike nemam. a to je isto to, samo skalirano. ja bi trista puta bolje jeo da sam otiso gajbi i napravio sebi has jer znam da kuvam i ispao bi me pet puta jeftiniji i pet puta veci nego u meku. onda sam i ja bahat ko i oni (nemojte samo sa tripovima tipa "ali mek vs gajba je 500vs100, a kod njih je 3500vs500). i nisam uzeo taj procesor na kraju jer sam onda sjebo sve pare, ali brate, sta cu kad me ponese trenutak:) mislim, ne postoji nesto kao bahatost i odgovornost ako ja stedim za neke svoje retardirane tripove i onda potrosim na neke druge svoje retardirane tripove (procesor vs mek). da sam detetove pare za obdaniste dao u mek, to bi bil druga prica, a to dole pisem i koci. ''popio'' je više bila mefora za potrošio, a pored pijančenja je uključivalo i širok dijapazon nerezonskih načina da se potroši novac, sitna zadovoljstva u velikim količinama. neresonzki lol... kolko vidim, evo te na forumu, ziv si i zdrav si, imas net, komp. nista nerezonski ja tu ne vidim. pa cak i da je cigan sto kopa po kontejnerima dobio deset iljada evra i potrosio ih navece i umro od overa, to je njegov izbor, nista to nije nerezonski. nerezonski trosis ako si drzava ili ako imas zajebane odgovornosti - direktno ugrozavas druge, drzava gradjane, a ti recimo, svoju decu za koju si odgovoran zakonski i moralno. to sto si ti stedeo za neki kurac, a kupio gomilu nekih drugih malih kuraca, to je druga prica. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 mozda je i cigan sto skuplja kartone po ulici dusa od coveka, pritom se i muci pa opet nema 'leba da jede... dok ti radis u pekari i mozes da hasas koliko oces.prvo si sebican, a onda jos dajes sebi za pravo da kazes za nekoga da je mali smrad od coveka, samo zato sto je potrosio vise para od tebe za izlazak.kapiram da je to "smrad od coveka" rekao na osnovu impresija dobijenih dugogodisnjim dakicinim bivstvovanjem ovde, no za ostatak posta bi' se slozio :( pekare, svakome je svoja muka najteza :/ Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) sad sam te izgubio, moram priznati...dakle, ti prezires coveka ne zbog njega nego zbog okolonosti? brate... druga stvar, sve je relativno...onda mali crnac treba da prezire tebe vise nego ti dakija...a i pitanje je dokle ce daki moci tako. takodje, pitanje je prioriteta, mozda on ne trosi na nesto drugo...mada je to sve nebitno... druga stvar, kazes nisi dobro izbalansiran - znaci, u tebi je stvar, ne u njima. zasto onda ne kudis sebe nego dakija? i kako si to dusa od coveka kad prezires ljude koji ti nista nisu uradili samo zato sto ti ne bi ili ne mozes tako? nhf ali nije mi jasan post i lici mi na mindless rant Ti si procitao "prezir" i pored mog nastojanja da definisem svoja osecanja kao cistu "ljubomoru"? Ti neko reko da si mracan? Elem ... Nije relativno. Nekome kao sto sam ja isto ce to smeta. Znaci druga osoba, ista iskustva i slican zivotni put. Zasto mislis da cigani, posto ovde crnaca nema, ne zavide tebi kad te vide da setas gradom? Jel racunas da su oni iznad tih niskih osecanja kao sto su ljubomora i ostalo? Ja tebe ne kapiram. Jel si ti upravo u nastojanju da meni doskocis ili sto je verovatnije da dokazes samom sebi neko misljenje koje imas o svetu oko sebe i ljudima, o tome kasnije, krenuo sa ala-roze-naocare-svi-smo-dobro-formirani tezom? TI?! Sta tacno ti ne ide u glavu i nije ti jasno? Kako neko ko radi kao crnac moze da oseca ljubomoru prema nekom ko to ne radi jer mu situacija dozvoljava? Kako to moze da ti stvara zbun? Opet, tebi? Drugo, ja apsolutno ne osecam potrebu da ovde lazno zauzimam taj stav "Njihove pare, njihova stvar". Lagao bi samog sebe, zarad cega? Da mogu samog sebe da lazem kako sam eto dobro sklopljen i nisam ostecen mukotrpnim radom i teskim zivotom i da sam uprkos svemu tome u stanju da predjem preko takvih stvari? Toliko ostecen nisam. Drugo :), opet ti projektujes. Kao sto sam rekao, zasto bi lazno samom sebi stvarao te preskoke u glavi i pricao samom sebi kako je sve do mene i da treba da pustim ljude da zive iako me njihovi postupci ili njihova situacija tangira? Niko nije tako dobro sklopljen da oseca apsolutnu ravnodusnost i poseduje refleksiju ka samom sebi uprkos stvarima koje ga nerviraju. Mozda, posle dugih godina u nekom Tibetanskom manastiru. Onda ti stvarno bude svejedno. Ja sam ziv covek, nisam masina. Zasto bi nekome bilo cudno ako kazem, da smeta mi sto oni imaju a lade jaja a ja se ubijam od posla i opet nemam? Vaznije, zasto bi tvrdio da nije tako? deset puta sam pisao/brisao odgovor na ovo, al' da se ne lazemo, nema shanse da nekome sa takvim stavom moze da se razgovara na nacin za koji ja mislim da je ok. tako da, gl&hf Mozda zato sto si lazniji od Gospodina Laze Laznakovica iz Laznograda? Ocigledno nisi iznad emocija, odakle ti onda obraz ili jos bolje ideja da ti mozes meni da prebacujes ako izrazim svoja? Stoga da, good life and have fun. Edited August 16, 2010 by Pekarman Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) . Edited August 16, 2010 by Mitch Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) sve to stoji vudu, ali kakve to ima veze?:) jel teraju oni tebe da ides sa njima? kapiras, to je to. a ja sam hiljadu puta odradio hedonizam trip, samo naravno, sa malim parama jer velike nemam. a to je isto to, samo skalirano. ja bi trista puta bolje jeo da sam otiso gajbi i napravio sebi has jer znam da kuvam i ispao bi me pet puta jeftiniji i pet puta veci nego u meku. onda sam i ja bahat ko i oni (nemojte samo sa tripovima tipa "ali mek vs gajba je 500vs100, a kod njih je 3500vs500). Nisi bahat jer je tvoj odlazak u mek bio trenutak spontanosti i istinske želje, pa može se reći i trenutnog hira, što nije isto što i sistematsko i svesno bahaćenje, bahaćenja radi. Jer ti nisi otišao u mek jer si bio u fazonu ''brate hasam u meku, neću sigurno da jedem budjavu pljeskavicu sa trafike'', nego ti se jednostavno prihasala hrana iz Meka. neresonzki lol... kolko vidim, evo te na forumu, ziv si i zdrav si, imas net, komp. nista nerezonski ja tu ne vidim. pa cak i da je cigan sto kopa po kontejnerima dobio deset iljada evra i potrosio ih navece i umro od overa, to je njegov izbor, nista to nije nerezonski. nerezonski trosis ako si drzava ili ako imas zajebane odgovornosti - direktno ugrozavas druge, drzava gradjane, a ti recimo, svoju decu za koju si odgovoran zakonski i moralno. to sto si ti stedeo za neki kurac, a kupio gomilu nekih drugih malih kuraca, to je druga prica. Jebiga, genetika mi je takva da stvari gledam tako, da sam svestan težine svakog potrošenog dinara, da moj deda nije bio marljiv i štedljiv, pa ostavio iza sebe po lokal i kuću svojim ćerkama, sisao bi sad ja kurac u Jagodini, ne bi studirao u Beogradu. Edited August 16, 2010 by Capitaine Kotscha Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts