Jump to content

Prenos broja telefona?

Trooper

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...

nisam skontao neshto.. ukoliko sam ja na postpaidu, i imam recimo josh 6 meseci ugovor sa lelekomom - ja moram da im platim unapred tih 6 meseci da bih se recimo prebacio na vip, a onda i vipu da placam tih 6 meseci za usluge?

izgleda mrka kapa za tu švicu btw :/

@topic:

ja se samo nadam da ce operateri malo vise da se pribojavaju konkurencije sada pa mozda i poboljsaju nesto od svojih usluga, cujem MTS sad skoro izbacio neke pakete koji imaju normalan internet plan

realno gledano, kod nas je situacija u mobilnoj telefoniji odlična, imamo tri firme koje se stvarno bore međusobno i to se oseća. ja za 1000 dinara imam neta i poziva mesečno koliko mi treba, to je u americi 30-40 dolara, recimo.

ja za 1400 dinara imam neta i telefona bar triput vise nego sto mi treba.

Inace koja firma relaizuje operaciju prenosa brojeva?? :tf2:

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

dragane, koliko sam upućen, pretplata za iphone je 30 dolara, i tu dobijaš neograničene pozive i poruke plus gigabajt interneta. ako hoćeš da kačiš laptop na net preko telefona, to je još 10 dolara, bez dodatnih bajtova.

možda imaju i neke jeftinije pretplate koje ne uključuju neograničeno telefoniranje, nisam se udubljivao.

to ti je cuveni tethering :) pre toga je sve bilo ok, ali onda se neki lik iz marketinga setio pa izmislio novi buzz word :)

inace u americi nije bas tako bajno sto se tice mobilnih mreza, evropa je tu dosta ispred, a u us zavisi i od provajedera/plana, negde naplacuju i primanje smsova na primer :)

Korisnici će za prenos broja plaćati naknadu od 200 dinara novom operateru. Posle prenosa broja novi operater je dužan da plati 1.000 dinara kompaniji iz čije mreže je preuzeo broj.

pa sto bi neki operator prihvatio da plati 1000dinara tj 800 ?:) moze li operator da me odbije ?:)

Нема  будућности без истине.

mts ima ovaj solidan prva droid paket,ne znam da li je neko skontao,dobije se cak i onaj lg android za dinar...500 minuta,hiljadu poruka i gigabajt protoka za 1500 dinara...jedina mana,obracunski interval na 60sekundi...

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

pa sto bi neki operator prihvatio da plati 1000dinara tj 800 ?:) moze li operator da me odbije ?:)

Pa zato što će ti uzeti mnooogooo više para kroz ugovor :)

Kapiram da je jedini problem ljudima koji imaju ugovornu obavezu kod nekog provajdera za telefon, jer si tu obavezan ugovorom neki određeni period da budeš kod njih, u suprotnom plaćaš penale. Meni lično to deluje ok u smislu da sad mogu bez problema da gledam druge operatere, pre svega ukoliko neko izbaci dobru ponudu za telefon, što mi se desilo par puta ali nisam hteo da menjam broj i sl.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa zato što će ti uzeti mnooogooo više para kroz ugovor :)

E pa tu je problem :) ako si pripejd ili postpejd korisnik i prebacujes broj sa telenora na mts :) da li to znaci da ja moram potpisati ugovor na min godinu dana sa mts-om ? jer u tekstu pise mozes da menjas operatera na svaka tri meseca :) a to se onda ne poklapa :)

Нема  будућности без истине.

Pa ja mislim da će to zavisiti od samog provajdera, ali ne vidim zašto bi te oni uslovljavali da potpišeš ugovor na određeni rok ako ne uzimaš neke beneficije (poseban paket, telefon i sl). Kapiram da i kod pripejd broja će biti isto, jer je njima bitno da pređeš kod njih, verovatno prosečan pripejd korisnik potroši više od tih 1000 dinara inicijalnog troška za mesec-dva. Mislim ne verujem da će biti likova koji prelaze svaka tri meseca s jednog na drugog provajdera, ne vidim poentu toga :)

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

mts ima ovaj solidan prva droid paket,ne znam da li je neko skontao,dobije se cak i onaj lg android za dinar...500 minuta,hiljadu poruka i gigabajt protoka za 1500 dinara...jedina mana,obracunski interval na 60sekundi...

Pa svaki paket kod telenora se obracunava na 60 sec, tako da sam vec navikao na lopovluk :(

A ovaj paket je skroz do jaja koliko vidim, bolji nego telenorov prenesi plus + je jeftiniji i ima vise minuta..

ako sam dobro ukapirao u pitanju je neka zestoka promocija zato je to tako...e sda,ja nisam gledao ostale mix pakete jer imaju neke nove,moj profil vise npr. ne postoji,meni je prvi minut obracun na 60s,a svaki sledeci mi je na sekundu,sto realno pravi veliku razliku,zato sam ja to naveo kao manu,ali u principu,ozbiljno se razmisljam da uzmem i zbog telefona:)mada,sad cu da vidim i neke xtc opcije na vipu,sta,jos dva meseca i tamo smo:)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.