Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lepo jutro u Beogradu, i raspolozenje u skladu sa vremenom.

Najeo se bureka i sad dangubim po faksu :D

Nego jedno pitanje: Jel moze neko da me uputi da li u Beogradu negde moze da se nadje pravi srbijanski burek sa mesom? Vec 3 godine sam u uzaludnoj potrazi za takvim burekom u Bgu, i gde god su mi preporucili da odem, naisao sam na istu scenu - svi prodaju nekakve pite sa mesom koje nazivaju burek. Ono sto hocu da kazem je: kakav je to burek sa mesom bez tone luka i masti koja curi iz njega kada ga podignes :D

Edited by СавСамИсти

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Pa nemam pojma šta ti pod tim podrazumevaš, ali ja volim burek u Trpkoviću, pa probaj tu. Nemanjina prekoputa Draleta :) ima kod Voždovačke pijace, al' tu nisam bio, i imaš dole u Dimitrija Tucovića.

E da, taj kod Tripkovica nije los, tu ga samo i jedem, mada nije i dalje to to :)

U sustini naveo sam problem, burek sa mesom u Bgu je svuda mnogo suv, nema dovaljno masti + mahom ne stavljaju luka sto je veliki minus. Ali zato burek sa sirom kod Tripkovica je prste da polizes, tu oni sisaju sve pekare po Jagodini, osim moje porodicne [8D]

Edited by СавСамИсти

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Ma imaju oni i masti i luka, ali kad jednom probas prosecan burek ovamo "dole", shvatices zasto se zalim da ima manjak masti i luka :D

Jednostavno, mnogo mi je suv burek sa mesom ovde, vise naginje ka bosanskoj piti uvijaci. nvm

U ostalim vestima, video sam malopre jednu mladu kolegenicu istoricarku, nisam ni sanjao da jedno onako lepo zensko stvorenje moze da se zanima za istoriju <3

Edited by СавСамИсти

Nego jedno pitanje: Jel moze neko da me uputi da li u Beogradu negde moze da se nadje pravi srbijanski burek sa mesom? Vec 3 godine sam u uzaludnoj potrazi za takvim burekom u Bgu, i gde god su mi preporucili da odem, naisao sam na istu scenu - svi prodaju nekakve pite sa mesom koje nazivaju burek. Ono sto hocu da kazem je: kakav je to burek sa mesom bez tone luka i masti koja curi iz njega kada ga podignes :D

ima jedna buregdzinica u subotici, zove se lipa, blizu madjarskog konzulata. za nju sam cuo od bezbroj ljudi da kazu da je najbolja u srbiji pa sam u par navrata i ja otisao i mogu da potvrdim :) najbolji bureks sto sam jeo hehe

\m/

Sinoc sam malo popio skinuo se go i trcao :(

Ne znam sta mi bi reko sam drugarici :

Znas li da telo ima preko 90 % vode, a ja sam tako zedan.I naravno lupila mi samar :D

SSI

"When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful".

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power".

Superbia in Proelio

@burek

ako si blizu konjarnika, ja vrlo cesto kupujem burek na raskrsnici ustanicke i voislava ilica-pekara na cosku prema konjarniku na gore

@ada

cini mi se da ne radi u nedelju tako da moze basket :D

@real

ako te zanima rasprava za adsl sranje pogledaj wow pricajte o tome se diskujete vec 5 dana tamo

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...