medolinka Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 sinoc sam se upustila u jednu glupu diskusiju koje je zamalo dovela do tuce. :| pa mi recite kako biste rekli: - komparativ prideva besan - pridev u muskom rodu napravljen od imenice "mast" za'valjujem! Quote For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 besniji masan al ja sam hrvat, tako da ovo ne mora da bude tacno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 I ja bih rek'o besniji i masan. Mada čini mi se da u rečniku nedoumica kaže da je mastan, ali za ženski i srednji rod ide masna i masno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Mastan je u muskom, u srednjem i zenskom je masno/masna. notice: Zenski rod sam stavio na kraju, SVE SU ISTE Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 ne bih rekao masTan,pa sve da je i gramaticki ispravno...ne znam,siptarski zvuci,jako! (kad kazem "siptarski",mislim ruzno i odvratno:D ). a prvo je besniji definitivno...mislim,ne znam oko cega je tu bila dilema? Beshnji? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 komparativ je bešnji, to je jasno kao dan! Kao što je tesan - tešnji! :) A što se tiče masti, ako se ne varam to je uprošćavanje suglasničkih grupa, pa se onda sti prebacuje u si kao što se štn prebacuje u šn (recimo "pozorišni" a ne "pozorištni komad") there you go :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 sinoc sam se upustila u jednu glupu diskusiju koje je zamalo dovela do tuce. :| pa mi recite kako biste rekli: - komparativ prideva besan - pridev u muskom rodu napravljen od imenice "mast" za'valjujem! Besan - bešnji - najbešnji masan Trebalo bi da znate to kao maturanti gimnazije namesto da jedete eksere i bacate flaše na miliciju,nhf Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Ništa onda, čekamo Boleta, znam da ima rečnik nedoumica na stolu. Ili kad bi Ale ustao 3 metra to bi isto bilo super :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Ako je analogija sa, npr, krasan ili masan meni bolje zvuči: BESAN - BESNIJI - NAJBESNIJI Masan bih ja rekao . Bez "T". Kao SVEST - SVESNO. Opet ode "T". Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 svesno je srednji rod SVEST - SVESTAN je odgovarajući primer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 yvuci dobro, ali i dalje je po pravopisu bešnji i najbešnji Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Ali zar vam nije "nakaradno" i komplikovanije da kažete BESNIJI nego BEŠNJI? Jel vas nekako "ne vuče govor" ka tome da to skratite? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 besniji - jasno kao dan mastan - nema razloga da t nestane Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Ali "nema razloga da T nestane", kakav ti je bre to odgovor? :) Jel isto tako nema razloga da nestane "A" u nepostojano a? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 I ja pricam Masan, al je pravilno Mastan :/ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 jednostavno, ne koristis besan vec 'jebacu ti mater u picku' i nema sanse da promasis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Evo sta kaze gospodar Klajn, citiram: masan ne nego mastan. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Vrlo zanimljivo to za Klajna, pošto sam ja siguran da ovde ide gubljenje suglasnika. Ali opet, Klajn je Klajn, što bi ti Nenade rekao gospodar :)) mada nije prvi put da se on "fajta" sa tim kako se nešto kaže sa zvaničnim pravopisom Srbije. Što ne kažem da je u ovom slučaju - slučaj :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 klajn je bog srpskog pravopisa i kraj priche :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Ali zar vam nije "nakaradno" i komplikovanije da kažete BESNIJI nego BEŠNJI? Jel vas nekako "ne vuče govor" ka tome da to skratite? :) A vidis,meni bas obrnuto. Skroz mi cudno zvuci kad kazem "BESHNJI"... Mada,dao si dobar primer za "TESHNJI",tako da mi se tu skroz uklapa,i vrlo je moguce da je i ovde tako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Izgleda da je za mastan resheno. Ali ja mislim da je besniji komparativ. Mislim, ja u zhivotu nisam chuo da je neko rekao beshnji. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 beshnji je.Kraj priche.To sto ti nisi u zhivotu chuo to i nije neki argument,zar ne? Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Pa i nije, istina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Vrlo zanimljivo to za Klajna, pošto sam ja siguran da ovde ide gubljenje suglasnika. Ali opet, Klajn je Klajn, što bi ti Nenade rekao gospodar :)) mada nije prvi put da se on "fajta" sa tim kako se nešto kaže sa zvaničnim pravopisom Srbije. Što ne kažem da je u ovom slučaju - slučaj :) gubi se kad je sTn, kad je stA nema sta da se gubi :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 sinoc sam se upustila u jednu glupu diskusiju koje je zamalo dovela do tuce. :| pa mi recite kako biste rekli: - komparativ prideva besan - pridev u muskom rodu napravljen od imenice "mast" za'valjujem! a) besan pregoreo prso b) krmast Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts