G!!! Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 lost je bio i ostao prva ljubav ako govorimo o ovim "ozbiljnim" serijama :) oni su frku imali zbog producenata koji su im zbog iznenadane popularnosti i histerije hteli jos jos jos, tako da scenaristi nisu imali pojma koliko ce serija trajati valjda su za zadnje tri sezone dobili potvrdu da je to to i da nekako zaokruze celu pricu eh kad se setim teorija sta se zapravo dogadja i ko je ko :) lagano bih mogao pogledati jos jednom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 "poprilicno dobar" je relativno daleko od "jedna od najboljih" tipa Sopranos =o) a 2004te su krenule i serije kao Deadwood (jos jedan od best of kandidata), BSG, House, Veronica Mars, Boston Legal, The L Word... kao posebnu kategoriju ostavio sam, naravno, DHW...ljudi mrze Desperate Housewives jer je "zenska serija" ali njena prva sezona je genijalna iz identicnog razloga iz kog je prva sezona Losta - velicantsvena manipulacija perspektivama i motivacijama likova....ali to ima, od odredjenog trenutka, dimminishing returns... jednostavno u jednom trenutku ne mozes vise cupati stvari iz proslosti lika (dupeta tima koji pise scenario) i vitoperiti ga u perec-platenicu od licnosti...zato kad pricam o Lostu uvek branim prve dve sezone kao vrhunske, posle toga kud koji...Lost je izdrzao 2 sezone sa tom praksom, DHW je poceo da se raspada vec pred kraj prve... a ako vam se toliko svidja Lost, eto vam imdb i imena: jj abrams, damon lindeloff i carlton cuse, oni su najvise oblikovali tu seriju u ono sto jeste - trazite ono sto su pravili pa vidite jel u tom delu price ima nesto sto vas interesuje ja ne gledam Leftovers upravo jer Lindelof pise i vodi tu seriju (iako je mnogi kriticari ozbiljno hvale), film Prometheus je njegova baljezgarija - on covek zna da zapocne prichu super da bi se sve do kraja pretvorilo u besmislenu komplikaciju gde bar jedan od likova , a cesto mnogo vise njih, ima retard-akcije usled serious daddy issues.... uglavnom, ljudi-cudi, zhene-sise (100-100, 100-200) pa svakom svoje, mislim da ako neko zeli da gleda bilo sta ne treba odobravanje bilo koga sa foruma =o) to sto se slozimo oko nekih serija da su "najbolje svih vremena" ne mora da znaci da se slazemo oko apsolutno svega =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 ja sam rekao da je Lost imao veliki potencijal posle prve 3 sezone da bude "najbolja serija ikada" TM , a ne da to jeste bio. Sa druge strane, kao što si rekao, milion ljudi, milion ukusa, ali ja nikako ne mogu da stavim Veronica Mars ili The L Word u isti koš sa Lostom, iskreno ja ne znam koja mi je od te dve serije debilnija, nhf. Kole. House, voliš ga ili ne voliš, ja lično nisam nikad skapirao taj fazon gledanja serije gde postoji jedan ego manijak koji sve napušava kurcem i ima fazon "svi ste glupi", a onda reši slučaj u zadnjih 5 min epizode, kao što nikad nisam mogao da gledam ni ove "pandurske" serije, tipa CSI, Castle, Bones, etc etc, jer se cela epizoda vrti oko jednog slučaja koji se pred kraj reši, eventualno u toku sezone ima po 2 vezane epizode, i kao do jaja. DHW je gledala moja šveca, i pošto se sećam da je krenula u isto vreme kad i Lost, zbog toga što me je smarala da joj skidam epizode, čak sam i odgledao par prve sa njom, i isto tako je serija neverovatno debilna. Napraviš glup zaplet unutar sapunice, na malo višem nivou od klasične španske serije ("vaš otac je stariji od vas") i popale se žene (i Kole ). Heroes je bio pandan za muškarce, izložili smo se na prvu sezonu, posle tokom druge svi skapirali da je sranje. Prison Break je bio za obe populacije, sa istim fazonom. Ali opet, iz cele te "pre-Netflix" ere, Lost je po meni ipak bio poseban, zanimljiv, drugačiji, i koliko god danas imamo serije koje liče na filmove i kradu iz istih (Mr. Robot, Stranger Things), Lost je bio svoj i ceo taj vajb sa gomilom teorija, zapetljavanjem i sl ga čini interesantnim da se i danas pogleda, po prvi put, ko nije. Naravno, ja sam bio do jaja razočaran krajem, kao i svi, ali jebiga, nisu uspeli da isteraju. Lost je kao navijanje za domaće timove u fudbalu, svi znamo da je to pogubna veza koju treba preseći, a niko nije imao hrabrosti to da uradi tokom gledanja poslednjih sezona Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 3 minutes ago, Highl1 said: Lost je kao navijanje za domaće timove u fudbalu, svi znamo da je to pogubna veza koju treba preseći, a niko nije imao hrabrosti to da uradi tokom gledanja poslednjih sezona ovo je odlicna analogija koja objasnjava sve =o) inace, cisto u cilju diskusije, a ne ubedjivanja ;o) to za "posebnost", kapiram da je to bila prva stvar tog tipa koju si video pa te odusevilo...ali Lost je nastavio JJevu politku revivala clifhangera iz avanturistickih serija iz 50ih i 60ih a to je pocelo u seriji Alias koja je de facto preteca Losta inace, tehnicki, i Alias, i Lost, i Felicity, i Cloverfield su u istom univerzumu (jj voli da koristi iste lazne kompanije i proizvode u svemu na cemu radi... =o)) ovo drugo, iako je prozeto trolfejsovima, ulazi u prirodu posmatranja bilo koje naraktivne strukture i tu se, izgleda, razilazimo ako je neko osoba koja nije ceo zivot upraznjavala nezdrav kombo branja pamuka i spavanja nego je imala dovoljno slobodnog vremena da konzumira filmove, serije, predstave, knjige, stripove, radio drame...onda sa 30-35+ godina imas banku koja pokriva manje vise sve potencijalne varijetete toka price...zapravo, jedini razlog zasto matrog coveka "interesuje prica" je evolutivna uslovljenost na slusanje tudjih iskustava u cilju prezivljavanja.... onda, kada eliminises to "zelim da znam kako ce da se zavrsi (iako realno znam sve nacine na koje moze da se zavrsi)" ono sto ostaje je kombo likova, atmosfere i tempa pa zato kad neko krene da se fokusira samo na pricu, koja je cesto tercijanra stvar u uzitku konzumacije pripovedackog sadrzaja, ja pocnem da ne kapiram razloge za takav stav...(nadam se da su paralele izmedju ove price i Lost s1+2 vs Lost s3-6 ocigledne =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 21 hours ago, Kole said: Jeste, evo moze sve da se meri sa Sopranosima...tipa porodicno blago, srecni ljudi i vojna akademija na RTS ;oP srsly tho, neces se leba najesti ako budes od svake druge serije ocekivao da je Sopranos, The Wire ili Breaking Bad...to je retkost, ali postoje brojne druge serije koje apsolutno treba pogledati i sasvim su dobre. Ono, mogu da kompiliram neki spisak (bez pomenute tri serije), ali evo nabacano (i sigurno nekompletno) sta sve (samo od novijih stvari) treba gledati pre Losta Mad Men, Fargo, Better Call Saul, The Americans, Transparent, Orange is the New Black, Rectify, Veep, Brooklyn Nine Nine, Hannibal, Justified, UnReal, The Affair, HAlt and Catch Fire, Penny Dreadfull, You're the Worst, Fresh Off the Boat, Crazy Ex-girfriend, Survivors Remorse, Deutchland 83, Orphan Black, Humans, Masters of Sex, Rick and Morty, Broad City, Mom, Bojack Horseman, Bob's burgers, Archer, Unbreakable Kimmy Schmidt, Lady Dynamite, Horace & Pete...garant sam zaboravio par desetina dobrih stvari, ali mislim, realno, pre Losta treba gledati i MAsterchef Australia S8 tako da...dosta je i ovo ;o) Verovatno je higli više mislio na "ozbiljne" serije a ne na sitkome, poput Kimmy koja je meni genijalna, a moram da primetim da nisi ubacio Vil i Grejs, sram te bilo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 1 hour ago, Kole said: ovo je odlicna analogija koja objasnjava sve =o) inace, cisto u cilju diskusije, a ne ubedjivanja ;o) to za "posebnost", kapiram da je to bila prva stvar tog tipa koju si video pa te odusevilo...ali Lost je nastavio JJevu politku revivala clifhangera iz avanturistickih serija iz 50ih i 60ih a to je pocelo u seriji Alias koja je de facto preteca Losta inace, tehnicki, i Alias, i Lost, i Felicity, i Cloverfield su u istom univerzumu (jj voli da koristi iste lazne kompanije i proizvode u svemu na cemu radi... =o)) ovo drugo, iako je prozeto trolfejsovima, ulazi u prirodu posmatranja bilo koje naraktivne strukture i tu se, izgleda, razilazimo ako je neko osoba koja nije ceo zivot upraznjavala nezdrav kombo branja pamuka i spavanja nego je imala dovoljno slobodnog vremena da konzumira filmove, serije, predstave, knjige, stripove, radio drame...onda sa 30-35+ godina imas banku koja pokriva manje vise sve potencijalne varijetete toka price...zapravo, jedini razlog zasto matrog coveka "interesuje prica" je evolutivna uslovljenost na slusanje tudjih iskustava u cilju prezivljavanja.... onda, kada eliminises to "zelim da znam kako ce da se zavrsi (iako realno znam sve nacine na koje moze da se zavrsi)" ono sto ostaje je kombo likova, atmosfere i tempa pa zato kad neko krene da se fokusira samo na pricu, koja je cesto tercijanra stvar u uzitku konzumacije pripovedackog sadrzaja, ja pocnem da ne kapiram razloge za takav stav...(nadam se da su paralele izmedju ove price i Lost s1+2 vs Lost s3-6 ocigledne =o)) lepo si sumirao u poslednjoj rečenici, S1+S2 i dobro, ajde i deo S3 u odnosu na ostatak su bukvalno pa dve serije. A ima poente i u tome, prvo što vidiš od nečega, pa ostaneš vezan. Ja broadband nisam imao do 2003, tako da je Lost jedna od prvih serija koju sam gledao iz nedelje u nedelju, pre toga sam ili serije nabavljao po par sezona, pa ih gledao odjednom. Ali, kad ubijem sve te subjektivne stvari, i dalje mislim da je serija mogla da bude u rangu "best ever" da je nisu ugovnali. I naravno, nije jedina u toj kategoriji, puno je imalo potencijal pa otišlo žestoko u kurac Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 to se full slazhem, da je napravljeno 6 sezona sa kvalitetom prve i druge bila bi ekstremno jak kandidat za best ever a laki, kimi smit je super i nema veze sto je komeNdija, a vil i grejs je prestaro, pogledaj prosek serija koje sam naveo, sve se prikazuje jos uvek ili se prikazivalo do prosle godine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 1 hour ago, Kole said: to se full slazhem, da je napravljeno 6 sezona sa kvalitetom prve i druge bila bi ekstremno jak kandidat za best ever a laki, kimi smit je super i nema veze sto je komeNdija, a vil i grejs je prestaro, pogledaj prosek serija koje sam naveo, sve se prikazuje jos uvek ili se prikazivalo do prosle godine ah onda OK, izvinjenje! Kimi moram da pogledam drugu sezonu, nisam je ni takao :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts