overkind Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Da li se neko seca ovog albuma iz 80ih godina? Bio je moj omiljeni : Ko se seca, i nostalgican je, neka proveri http://serbianforum.org/stripovi/30793-albumi-sa-slicicama-7.html Nisam znao da i ovo postoji, odusevio sam se. Pitanje glasi, da li neko zna na cemu se bazira ovaj album? Na nekom crtanom filmu, stripu ili cemu vec? Ako neko prepozna, neka javi. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Ja ne znam nista, ali se secam i toliko sam se lozio i precrtavao ove patuljke. Covece, ala si me vratio. Koje ludilo. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Da, flesbek 100%. Setio sam se svih albuma koje sam skupljao. Te godine sam imao 5 godina :D Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Haha, i ja sam imao ovaj album :)) Nemam pojma na čemu je baziran :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Iskopao sam da je licenca kupljena od Horus Books davne 85. godine. Na njihovom sajtu nema pomena, ako je to isti americki izdavac i dan danas. Jbg, kopam dalje. Na njihovom balonu su neki ideogrami, ko zna japanski? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daylightflute Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) On 10/24/2009 at 10:54 PM, overkind said: Pitanje glasi, da li neko zna na cemu se bazira ovaj album? Na nekom crtanom filmu, stripu ili cemu vec? Ako neko prepozna, neka javi. Bazira se na seriji dečjih knjiga The Woodland Folks - Tony Wolf-a, ustvari pseudonim italijanskoga autora Antonio Lupatelli-ja. Knjige su prevođene na rumunjski, bugarski, poljski, grčki i nemački jezik sigurno. Za srpski, hrvatski ili makedonski nemam informaciju da je izašlo u obliku knjige. Gore na slici knjige su tvrdog uveza i imaju po 40-tak str. prema informacijama na amazonu. U Švajcarskoj su izdali kao zbirno izdanje u dva dela, ili su to možda bile zasebne priče iz iste serije ali mislim na više strana. A da to bude izdato kao "Patuljci" album sa samolepljivim sličicama je (pretpostavljam) jugoslovenska izmišljotina. Edited February 12, 2017 by daylightflute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Dobro, makar je covek lepo objasnio i resio misteriju:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daylightflute Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) On 10/26/2009 at 0:19 PM, overkind said: Na njihovom balonu su neki ideogrami, ko zna japanski? Nije japanski, Po obliku podseća na korejski ali samo podseća.Verovatno je to pismo koje je autor smislio za svoju priču. Inače ovo je autor i ilustrator: Tony Wolf aka Antonio Lupatelli. A ovo je jedna od njegovih knjiga na italiljanskom, i verovatno je to i orginalni naslov serije - Bosco = Šuma, u prevodu. Koje bogatstvo ilustracija, koliko li je bilo potrebno truda uložiti uzevši u obzir da u to vreme nisu imali Titan X Pascal! Edited February 12, 2017 by daylightflute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Nekromanser ili ne, ovaj lik je bukvalno provajdovo najjači kontent u poslednjih sto godina. DOBRODOŠAO DNEVNA FRULO!! Ovaj cepelin me je tako vratio u prošlost da se sada lepo osećam. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 :D Фала ви. Иначе, до данас нисам сазнао одговор на моје питање. Ех, како време само лети ... Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daylightflute Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 (edited) 9 hours ago, overkind said: :D Фала ви. Иначе, до данас нисам сазнао одговор на моје питање. Ех, како време само лети ... Nakon knjige i psa, intrernet je najbolji čovekov prijatelj - kažu neki. On 2/12/2017 at 5:25 AM, daylightflute said: Za srpski, hrvatski ili makedonski nemam informaciju da je izašlo u obliku knjige. Da demantujem samoga sebe - knjiga jeste izašla na srpskome na 238 str. (kao zbirka?) tvrdi povez a u izdanju Mono&Manjana Press, cena je bila oko 4000RSD ali izgleda da je rasprodata. Edited February 13, 2017 by daylightflute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 On 12.2.2017. at 10:28 PM, shw. said: Nekromanser ili ne, ovaj lik je bukvalno provajdovo najjači kontent u poslednjih sto godina. DOBRODOŠAO DNEVNA FRULO!! Ovaj cepelin me je tako vratio u prošlost da se sada lepo osećam. Da, da, isto, čim sam video sliku, neverovatno me puk'o fleš na taj period, ne verujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted February 14, 2017 Author Report Share Posted February 14, 2017 Скупљало се свашта нешто у младости, али овај албум ми је некако посебан. Ложење на цртеже који приказују много различитих дешавања, сцена, ликова у покрету и сл. је и потекло од Патуљака. Прецртавало се то навелико. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Ja sam imao neku larousse enciklopediju dečiju, mislim da sam je svaki dan gledao po pet puta. omiljen mi je bio onaj poprečni presek zgrade sa stanovima i ljudima u njima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts