gruja Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 E brate aman nauči više kaže se "srećan" a ne "sretan" u Srbiji... chemu frustracije jebote? gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 4, 2009 Author Report Share Posted September 4, 2009 Brate ako oćeš da pričaš hrvatski, pričaj ga u fullu, ali nemoj presecati srpski nekim rečima koje totalno nisu u duhu jezika ("srećno" jeste, "sretno" nije). To je naročito izraženo u Vojvodini, imam babu u Sremu, pa kad tako čujem ljude koji su pre 50 godina došli iz Like i Krajine i koji odavno pričaju maltene čist srpski ali nikako da se odlepe nekolicine hrvatskih reči ("sretan", "dobiva", "k meni" itd), sere mi se od muke. Pričaj književni srpski ili gtfo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Sta mislite kada ce u blicu biti "Inače komšije za Ivana kažu da je bio miran i tih momak koji se svima javljao na stepenicama, mada pomalo povučen. Niko nije očekivao da je sposoban za ovako nešto" You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Brate ako oćeš da pričaš hrvatski, pričaj ga u fullu, ali nemoj presecati srpski nekim rečima koje totalno nisu u duhu jezika ("srećno" jeste, "sretno" nije). To je naročito izraženo u Vojvodini, imam babu u Sremu, pa kad tako čujem ljude koji su pre 50 godina došli iz Like i Krajine i koji odavno pričaju maltene čist srpski ali nikako da se odlepe nekolicine hrvatskih reči ("sretan", "dobiva", "k meni" itd), sere mi se od muke. Pričaj književni srpski ili gtfo. Мислим да ниси у праву и да ниједно правило тиме није прекршено. А друго, Хрвати причају најчистији српски језик. \o Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 pa i po bogradu se furaju fazoni iz hrvatskog jezika.... ne vidim chemu ta frustracija od strane vudsa frendice, mobiteli, kada umesto ti se kaze si npr. ajd si sad zamisli kako ce to izgledat za par godina.... ili Ako si vasa partnerica ne zeli vise prcati sa vama poklonite joj svoj rolex... bljak, a primetio sam iz nekog razloga dosta beogradjana fura taj fazon koji je apsolutno odvratan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Мислим да ниси у праву и да ниједно правило тиме није прекршено. moze i srecan i sretan, mene 'sretan' smara jer mi je goropadno i nisam navikao, ali u svakom slucaju, mozes da pises i roman sa sretan i pismo vladi i pismeni zadatak iz srpskog, nista nisi pogresio. dobiva vec ne moze, 'tocno' isto ne moze itd. ali vudu je ipak pobedio ovom recenicom:) Pričaj književni srpski ili gtfo. ajroni, sirijus biznis:) kada umesto ti se kaze si npr. ajd si sad zamisli kako ce to izgledat za par godina kako bre ovo, 'si' je skracenica od 'sebi'. mi imamo sebe, se, oni imaju i sebi, si. dakle, rvat ce da kaze 'priusticu si ovo zadovoljstvo' i 'idem da si kupim kola'. a ovo kod tebe u primeru ne postoji kolko ja znam. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Sta mislite kada ce u blicu biti "Inače komšije za Ivana kažu da je bio miran i tih momak koji se svima javljao na stepenicama, mada pomalo povučen. Niko nije očekivao da je sposoban za ovako nešto" Vec vidim poruku koju ce da ostavi na malom stocicu: "Here is a man who would not take it anymore. A man who stood up against the scum, the Croats, the cunts, they're all the same. Here is a man who stood up." :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 meni ovi ljudi izgledaju kao da su neke zivotinjice(cudovista) koja upravo treba da napadnu brod :D. to su akva zerglinzi! brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 kako bre ovo, 'si' je skracenica od 'sebi'. mi imamo sebe, se, oni imaju i sebi, si. dakle, rvat ce da kaze 'priusticu si ovo zadovoljstvo' i 'idem da si kupim kola'. a ovo kod tebe u primeru ne postoji kolko ja znam. jbg to sam nasao na netu, nisam izmisljao :) u svakom sluchaju je odvratno, i sta to treba bilo kome da koristi u srpskom jeziku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 nije bitno da li je odvratno ili nije, bitno je da nije pravilno. a 'sretan' je pravilno iako se to nama ne svidja:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 (edited) kolko sam ja upucen si je da na shpanskom i josh nekim latinskoamerichkim jezicima!!! e da, mozhe da bude i AKO, primer "si tu me keres tu me vas a perdonar" gledanje rebeledewaya je jednom moralo da se isplati ! Edited September 4, 2009 by superbad Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 pa i po bogradu se furaju fazoni iz hrvatskog jezika.... ne vidim chemu ta frustracija od strane vudsa frendice, mobiteli, kada umesto ti se kaze si npr. ajd si sad zamisli kako ce to izgledat za par godina.... ili Ako si vasa partnerica ne zeli vise prcati sa vama poklonite joj svoj rolex... bljak, a primetio sam iz nekog razloga dosta beogradjana fura taj fazon koji je apsolutno odvratan sto si toliko frustriran i opterecen beogradom??? ja evo zivim u bgu i nisam primetio da iko koristi, da li u zez ili ozbiljnom fazonu, frendica ili mobitel .... majke mi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 5, 2009 Author Report Share Posted September 5, 2009 Ni ja isto nikad nisam čuo ni jedno ni drugo. Tj čuo sam profesora iz matematike da je jednom rekao "mobifon" al to je bilo 2004. ili 2005. Nego Dži kad dođe u Beograd druži se sa ovima što idu na Madonu, i onda se čudi :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 sestrini klinci :) dunja 2 godine i rasa mesec dana :) The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 pa i po bogradu se furaju fazoni iz hrvatskog jezika.... ne vidim chemu ta frustracija od strane vudsa frendice, mobiteli, kada umesto ti se kaze si npr. ajd si sad zamisli kako ce to izgledat za par godina.... ili Ako si vasa partnerica ne zeli vise prcati sa vama poklonite joj svoj rolex... bljak, a primetio sam iz nekog razloga dosta beogradjana fura taj fazon koji je apsolutno odvratan Sta pričaš ti jebote ponekad? Čemu tolika isfrustriranost beogradom, jebote živiš život punim plućima sudeći po RuR postovima, i non stop kukaš na Beograd i pričaš nebuloze. Ko bre u beogradu govori mobitel, frendica, partnerica, izgledat... You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 USTASE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ni ja isto nikad nisam čuo ni jedno ni drugo. Tj čuo sam profesora iz matematike da je jednom rekao "mobifon" al to je bilo 2004. ili 2005. Nego Dži kad dođe u Beograd druži se sa ovima što idu na Madonu, i onda se čudi :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 \m/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 o/ No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 ladno, Vlado Georgijev svira sa sanšajnom :O Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ladno Sansajn svira sa Saintom :) You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Sta saint svira? Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ladno Sansajn svira sa Saintom :) fail? :) The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 NVO za razvoj fora i humora hitno potrebna You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 5, 2009 Author Report Share Posted September 5, 2009 Dragan car Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts