Lucky Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Ove liste su meni nekako uvek zanimljive. Evo kako IGN vidi Top 25 najboljih igara ikada: http://pc.ign.com/articles/101/1011624p1.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 nije potpuni fejl tako da nisam preterano gnevan:) al fejla ima na sve strane, no dobro. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 if you can accept your own fails as someone else's wins then, you'll be a man, my son Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Prilično je ok lista, ako se izuzme činjenica da nema nijedne od pet realno najboljih igara svih vremena. (a svi znamo da su to SWOS 96/97, Jagged Alliance 2, Monkey Island, Bubble Bobble i Plants vs. Zombies) :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Džegd Alajns je debelo overrejtovana igra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Sam kraj mi se ne svidja, jagged je samo ovde overrejtovan...zapravo dok nisam doshao na RUR nisam ni znao da je ta igra vredna spomena. Al da Monkey Island fali, i bubble razibjanje...i warcraft I i josh shta ti ja znam tonu igara umesto UFO DEFENSE-a...da. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Džegd Alajns je debelo overrejtovana igra. Bila ti je preteška, jel da? :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Nah. Nego ne ložimo se svi na oružano svrgavanje vlasti u banana državama alternativne sadašnjosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Covece koliko je UFO vrhunska igra. Mogli bi da je remake-uju, odnosno da poprave grafiku i zvuk a ostalo da ne diraju. Joj joj, kako bi to bilo lepo. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Nah. Nego ne ložimo se svi na oružano svrgavanje vlasti u banana državama alternativne sadašnjosti. Ili svaki TBS/RPG prestaje da ima smisao posle Fallout-a? Covece koliko je UFO vrhunska igra. Mogli bi da je remake-uju, odnosno da poprave grafiku i zvuk a ostalo da ne diraju. Joj joj, kako bi to bilo lepo. To bi onda vec moglo da bude na prvom mestu :) Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Covece koliko je UFO vrhunska igra. Mogli bi da je remake-uju, odnosno da poprave grafiku i zvuk a ostalo da ne diraju. Joj joj, kako bi to bilo lepo. njena jedina mana je shto je suvishe laka (za danashnje kriterijume) i kratka. chak i u ono vreme je to bilo jasno pa su u terror from the deep ubacili vishe storyline misija sa alien bazama. u svakom sluchaju mi je najbolji predstavnik squad based TBS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 deus ex zasluzuje top 10.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Nah. Nego ne ložimo se svi na oružano svrgavanje vlasti u banana državama alternativne sadašnjosti. A to kažeš pošto je "pozadinska priča" glavno merilo kvaliteta igre... :) Covece koliko je UFO vrhunska igra. Mogli bi da je remake-uju, odnosno da poprave grafiku i zvuk a ostalo da ne diraju. Joj joj, kako bi to bilo lepo. Ovaj najnoviji UFO: Afterlight uopšte nije loš, nije vrhunski, ali je sasvim ok. :) Ili svaki TBS/RPG prestaje da ima smisao posle Fallout-a? Ne znam zašto, ali meni je taj Fallout neizmerno dosadan. njena jedina mana je shto je suvishe laka (za danashnje kriterijume) i kratka. chak i u ono vreme je to bilo jasno pa su u terror from the deep ubacili vishe storyline misija sa alien bazama. u svakom sluchaju mi je najbolji predstavnik squad based TBS A Laser Squad? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 nije losa lista, grim fandango, ss2, deus ex prvih pet je rofl, mislim civ4 i bf1942 da, ne znam zasto civ4, sto nije civ kec, civovi su posle samo tjunirani sto bi se reklo, koncept je valjda bitan... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 Besmislena je malo lista, sobzirom da su sve zanrove zbrkali i sto kaze doolio, sto civ4 a ne kec, ili sto crysis a ne farcry? Volim UFO vise no leba da jedem, ali da je sad the best of, hm. Ne videh da su stavili npr Quake, kao neki bitan pomak u jednom od zanrova, bas poput Everquesta umesto WoWa. E da, nema ni Elite, Residenta npr ili jos mnogih drugih...stvar ukusa izgleda. Ali UFO No1 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MLoOkO Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 lol..koliko su stvari izostavili :/ Quote "Rock thinks Paper is overpowered but Scissors are fine" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Aj vi sto ste rekli da su izostavili napravite svoju top25 listu, mislim da je tako najlakse. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 bole, jel to ono: osoba1: ne svidja mi se ovaj film. osoba2: a ti napravi bolji! :) ja ako nesto ne znam, to je da pravim liste i moja bi bila trideset puta debilnija od ove, kako drugima, tako i meni, ali valjda mogu da kritikujem ako neko napravi losu listu, ili, kad smo vec kod toga, lose bilo sta? Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Nisi mu ti bio meta doolio :) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VirtualReality Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 S obzirom na obzir. Lista i nije toliko losa koliko sam ocekivao. Doduse CIV ->4<- (ne CIV) i battlefield u vrhu liste su je bas unakazili, al sta ces :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 A Laser Squad? :D jeste prva kultna igra ovog zhanra, ali meni je UFO najbolji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Nisam ja ono rekao zbog "mete", Dulio zenetino (da ne govorim da je primer los), nego dajte da vidimo spisak igara, tesko je setiti se 25 komada. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Metal Gear Solid 1, Tekken 3, Super Mario 64, Shining Foce 2, Deus Ex (mada nisam ga mnogo igrao, vise sam gledao druge), Diablo, Diablo 2, Half Life, Unreal, Warcraft 3, Soul Calibur, Starcraft, Final Fantasy VIII, GTA San Andreas, Mario Kart 64, Grand Turismo 2, NFS: Hot Pursuit, Morrowind, Street Fighter II , Suikoden II, Legend of Mana ne znam koliko sam nabrojao al mogu jos, koji sam geek :D , ostalo mi je da igram jos klasika, al nema se kad. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 (edited) Nisam ja ono rekao zbog "mete", Dulio zenetino (da ne govorim da je primer los), nego dajte da vidimo spisak igara, tesko je setiti se 25 komada. nisam ni mislio da si zbog mete rekao, a primer je tu samo da bih kenjao, al stoji da je njihova lista falicna, a i da ja numem da pravim liste. ja bi jedino mogao malo uopstenije da se proserem i da nabrajam igre, nema sanse da pravim listu. recimo, ja bi nesto tipa tetris na prvo mesto. ili pong. te igre prezivljavaju do danas u raznim varijantama i genijalno su jednostavne, zarazne i efikasne bez neke mogucnosti za bagove, greske i slicno. takodje, u vrhu bi bio i elite i to, naravno, kec, posto, iako niko normalan nece igrati keca nego dvojku i trojku, one su samo nadgradnja koja se u sustini podrazumeva u odnosu na protok vremena i tako te stvari (kao sto je prica sa civ i civ4). medjutim, zamislio bih se oko wolfensteina, dooma i quakea. iako je recimo kvejk nadgradnja dooma, opet on donosi neke ®evolucionarne stvari (poligoni recimo) i jednostavno jebe keve u industriji i u kapiranju akcionih igara. tu je sad trip kojem li se privoleti carstvu. biramo najbolje igre, a ne znamo ni sta to znaci. kvejk je sto puta bolja igra od wolf3d i to je cinjenica. daj mi da biram sta cu da igram i igracu kvejk. daj bilo kome da bira i izabrace isto. sve je bolje u kvejku. a opet, wolf mu dodje originalniji, kreativniji, 'milestoneastiji' itd. slicna prica kao sa bitlsima recimo:) i onda se odredjeni procenat mora svoditi na licni izbor usput vodeci racuna da taj procenat nije veliki. recimo, ja bih uvek stavio sf2 ispred mk jer je matorija i igrivija. medjutim verujem da bi dosta likova uradilo upravo suprotno. da pomenem jos neke igre koje bi bile u moj top ko zna kolko: the settlers pirates king's bounty warcraft 2/c&c (mozda i starkraft zbog balansa i impacta je li, ali meni licno to nije dovoljno da sjebe wc2. pre nego sto pitate za dune2, previse mi je 'neizbrusena', nije to to jos uvek.) ruff'n'tumble rainbow six counter strike (ne dopada mi se vrlo, a mislim i da je objektivno zasrala neke koncepte svojim impactom, ali taj impact se ne moze poreci, bio dobar ili los) syndicate worms FO pac man ne mogu da se setim naziva, stao mi mozak, pticja perspektiva, vodite vojnike, vojnici dobijaju exp, prelazite nivoe, ima dva dela, picilo se uglavnom na amigi. diablo (ne znam koliko je dobro sto je ovakva igra nastala, ali igrivost je neverovatna) day of the tentacle civilization need for speed/screamer the secret of monkey island super mario/sonic (ja sam pre za sonica, al objektivno kontam da je mario) battle isle lands of lore formula one grand prix creatures (matori, ne ovi simsoliki) kad smo kod simsova, sim city, mozda i the sims, tj verovatno prince of persia lost vikings toshinden, virtua fighter ili tekken - zbog revolucije super sidekicks 2: the world championship (kao najsvetliji primer fransize koja je iznedrila PES) sigurno neki od startnih EA sportova, verovatno nba live 95, on mi deluje najprofesionalnije wow/eve - kao dva totalno razlicita pristupa mmo zanru, takodje dva najuspesnija itd itd itd, ne mogu da se setim gomile imena igara koje su donele neke jako, jako bitne stvari ili su jednostavno bile preterano kvalitetne Edited August 11, 2009 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 12, 2009 Author Report Share Posted August 12, 2009 Čini mi se da na listi nema puno matorih igara koje su definitivno obeležile neke periode istorije gaminga, ali opet, onda bi se lako napravila lista od Top 200 najboljih igara ikada. A ova lista, kakva god da je, je ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts