Guest Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 jaoj, vidi, čike na 17 strana vežbaju da na sto načina kažu jedno te isto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Batinom smo proterali albance pa su nas batinali iz NATO-a i eto na kraju i posle batina oni su se vratili na kosovo vise nego ikad (isto ce tako i narkoman), a ja lepo pricam da treba ceo narod da se skupi i batina sve u skupstini :) дакле треба да избатинамо Шипце још више, као НАТО нас, и решен проблем. :) jaoj, vidi, čike na 17 strana vežbaju da na sto načina kažu jedno te isto. па да. :) суштина је: батина или не, питање је сад! да су неки добијали батине уместо што су их родитељи мајндфаковали или размазили, можда би били продуктивнији чланови друштва. толико о погубности пар шамара. само тврдо. :) Edited June 11, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ajde problem o batini da resimo :) Ne znam sta podrazumevate pod batinom al na to ne mislim kada procitam da je majka 47 godina ubila sina 14 godina sekirom. Meni je batina kada bi ja sinu lupio samar, a ne da gal upam po dupetu lopatom. To je vec kao neki Sado Mazo vise mi ta ustanova izgleda kao turisticko mesto gde se nadju dve ciljne grupe i plate arazman po 500-1000 evra da se spoje jer jedni vole da lemaju a drugi vole da budu izlemani. I naravno svi zivimo veselo i zdravo sa svakim danom isupnjenim zadovoljstvom :D Milcija na primer batina, bije i ubija, sto smo jelda videli u mnogim slucajevima. I mogu reci da mi je krivo sto ljudi koji su bili na protestima i palili americku ambasadu etc nisu dobili takve batine da im tako nesto ne padne vise napamet. Meni ono nisu nit deca niti ljudi niti covek, to su za mene monstrumi. Ali kako ja gledam u ovoj drzavi i narkomani su mi zasticeni, pederi, lezbejke, tranvestiti i ostali su mi kao beli medvedi, jedino normalan covek je lud. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ne znam, ljudi...Sto rece Dusko Kovacevic - deca se prave glavom, a ne onim sto svaka budala ima... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ajde problem o batini da resimo :) Ne znam sta podrazumevate pod batinom al na to ne mislim kada procitam da je majka 47 godina ubila sina 14 godina sekirom. Meni je batina kada bi ja sinu lupio samar, a ne da gal upam po dupetu lopatom. To je vec kao neki Sado Mazo vise mi ta ustanova izgleda kao turisticko mesto gde se nadju dve ciljne grupe i plate arazman po 500-1000 evra da se spoje jer jedni vole da lemaju a drugi vole da budu izlemani. I naravno svi zivimo veselo i zdravo sa svakim danom isupnjenim zadovoljstvom :D Milcija na primer batina, bije i ubija, sto smo jelda videli u mnogim slucajevima. I mogu reci da mi je krivo sto ljudi koji su bili na protestima i palili americku ambasadu etc nisu dobili takve batine da im tako nesto ne padne vise napamet. Meni ono nisu nit deca niti ljudi niti covek, to su za mene monstrumi. Ali kako ja gledam u ovoj drzavi i narkomani su mi zasticeni, pederi, lezbejke, tranvestiti i ostali su mi kao beli medvedi, jedino normalan covek je lud. e ajde prestani da lupash bre. idi bolje prcaj decu tu si neprikosloven bar. Ne znam, ljudi...Sto rece Dusko Kovacevic - deca se prave glavom, a ne onim sto svaka budala ima... potpisujem. al shtatjesh kad budala ima svuda, a najvishe ovde. jaoj, vidi, čike na 17 strana vežbaju da na sto načina kažu jedno te isto. bar neko nije pichka da kazhe javno ono shto misli nego samo na pm .. makijavelisti jebem vas u dupe! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) Ne znam, ljudi...Sto rece Dusko Kovacevic - deca se prave glavom, a ne onim sto svaka budala ima... рецимо, ја сам добијао батине само кад сам лагао, тукао и малтретирао слабије (као млађи) или кад сам био дрзак и безобразан према родитељима (као старији), а то се сводило на шамарање (у адолесценцији) или кајишем по гузици (кад сам био млађи). никад нисам крао али сам добио фине батине кад сам се томе приближио (било ми занимљиво да видим да ли могу да обијем комшијин катанац на тавану). добијање батина за такве ствари ми делује као ваљан и одмерен приступ. никад нисам добио батине за случајно начињену штету или неуспех. а моји су потрошили године причајући и упућујући и васпитавајући и дробећи, па сам опет био страшно незгодан и проблематичан на почетку пубертета, са 11-12 година. онда мора да се дотегне, јебига. знам да су ме неке друге казне много више болеле (типичне забране), али и батине су имале свој смисао. одрицати батинама било какав ефекат или сврху је неозбиљно. такође, батине никако не могу да замене разговор у васпитању деце. за насиље су ми батине најбољи лек. бијеш некога, пичко, па чекад да видиш како је бити пребијен. и то је то. гледаш ћалета испод ока или нешто дрско добациш док ти нешто прича, трас! крадеш, а? бум! све се да лепо избалансирати. :) живот је сурова појава, на крају сваког стигне и боље је дете припремити у родитељском дому, окруженом љубављу, него да га улица научи неке ствари на тежи и суровији начин. знам неке умишљене мудоње из детињства које су се хвалиле како заводе ред у кући својима, и како су завршили. сад су мањи од макова зрна, погурено и снисходљиво гледају одоздо сваког и говоре упола гласа. исто знам и за случајеве мица маминих и татиних, младих "генија" и "краљева", који су, неспособни за живот, борбу и рад, отишле у дрогу, док је било кинте, а онда под мост и сл. Edited June 11, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) па, да Мохи. само, дете је дете, његово формирање у личност је врло далекосежан и одговоран посао. деца теже да раде забрањене ствари, да пркосе ауторитетима. што је јачи ауторитет, мање су шансе да дође до батинања. батине су само крајња јебена мера. a shta sa onima koje su roditelji vaspitali da nije lepo da se krade i to ne na principu "nemoj da stavish ruku na plotnu-stavish ruku na plotnu-opechesh se" (majmunski princip) ? svako posezanje za batinama je nemotj roditelja, njihove intelegencije, njihovog vaspitanja, njihovog odnosa prema roditeljstvu, frustriranost, itd, itd .. Ok, i sta kad dete ipak uradi to sto ne sme da se radi? Ukrade pare iz novcanika iako to nije lepo? Sta onda? Opet bez batina? Pricam o deci 3-7 recimo, kojoj jednostavno NE VREDI zabranjivati nesto jer to samo dovodi do kontra efekta, a onda je batina krajnja mera (uostalom to sam i quotovao gore od debelog) Mozemo mi da prdimo ceo dan ovde na ovu temu, al videcemo kad postanemo roditelji sta i kako. Edited June 11, 2009 by Neecola- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 e ajde bre budale ne lupajte vishe muka mi je dok vas chitam. ako vam nije jasno kako da objasnite vashem detetu da ne krade za 6 GODINA vaspitanja, pitajte, chitajte knjige, gledajte filmove, RAZMISHLJAJTE. a ne da budete kromanjonci koji svoj roditeljski neuspeh i svoje frustracije kanalishu na svoju decu batinama. evo i ovde mozhemo da vidimo chemu to vodi, napravili su od svoje dece emotivne i intelektualne retarde koje je posle ova lepa zemlja josh dodatno uoblichila .. iver ne pada daleko od klade. idioti. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 mora da maudu roditelji nisu rekli da je droga losa :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Uh, uh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 ko bre kromanjonac, nemo sad da pustim svog T-Rexa na tebe! BTW, to za danasnje vaspitanje dece, tu ste dobrano u pravu, kriterijumi su otisli u kuraci dopushta im se skoro sve i da su zasticeni ko beli medvedi jesu, bas u skolstvu, bio, radio, uverio se... I to naravno ima i negativne posledice pored LOSEG obrazovanja a to je da klinci sve redje prezaju da dignu ruku na profana zbog loshe ocene, pa cak i da istom izbushe srafcigerom crevo ulja za kochnice na autu isred skole... Pa vi vidite... Smatram da sve KRECE IZ KUCE, ako se sa detetom ne radi u prvih 5 godina, posle se JAKO TESKO nadoknadjuje ta OSNOVA. Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 mora da maudu roditelji nisu rekli da je droga losa :D a tebi matori mora da su ti ortaci rekli da sperma dobra za lice dodji kod mene matori spremio sam ti kremicu ko bre kromanjonac, nemo sad da pustim svog T-Rexa na tebe! BTW, to za danasnje vaspitanje dece, tu ste dobrano u pravu, kriterijumi su otisli u kuraci dopushta im se skoro sve i da su zasticeni ko beli medvedi jesu, bas u skolstvu, bio, radio, uverio se... I to naravno ima i negativne posledice pored LOSEG obrazovanja a to je da klinci sve redje prezaju da dignu ruku na profana zbog loshe ocene, pa cak i da istom izbushe srafcigerom crevo ulja za kochnice na autu isred skole... Pa vi vidite... Smatram da sve KRECE IZ KUCE, ako se sa detetom ne radi u prvih 5 godina, posle se JAKO TESKO nadoknadjuje ta OSNOVA. ae debela izdrkotino da vidimo tog trexa poslednje generacije .. znachi ono 89-90 i dalje su najkritichniji jel se sve toliko srozalo da je besmisleno vishe prichati o tome. kako da objasnish detetu da je arkan kriminalac kad je branio zemlju i kara najbolju pichku ?! kako da kazhesh detetu da ne digne ruku na profu kad sami roditelji dodji u prebiju nastavnika ?! kako da objasnish ... naravno da kretje iz kutje, al je to samo osnova. kad tad dolazi do interakcije sa spoljashnjim svetom. zato se i divim budalama koji tje svoju decu da podizhu ovde, koje tje to borba sa vetrenjachama da bude. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 eh sad seres. Mada i jesi u pravu, dzaba vaspitanje dece, cim krenu u skolu ode mast u propast. Drugaru cerka sad krece, i koliko god da se on trudio (a probao je na sve nacine, podmicivao, tukao, plakao, mlatio, molio, ucio, citao) ne vredi. Mala nece da izadje iz kuce ako se ne nasminka bar malo, nema nesto roze na sebi i moblni telefoncic. I zna da otpeva i pesmice alekse santica, ali mnogo cesce gacice od goge sekulic. A mala je carica i pametna i sve, ali okolina sabija svojim uticajem. Jebaga. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 kukatjesh mi shto me nisi poslushao kad smo onda razgovarali .. al josh nije kasno. imash fore do negde 5-6 godine. 99% ljudi ovde ne kapira koliko smo mi prsli, jer zhive u tom prsu .. al nije problem u nama matorim konjima, mi smo izabrali pa izabrali, problem je u toj deci koja tjek dotji, jer su roditelji izabrali za njih .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Dobro sta je tvoje resenje? Ili nemati decu ili otici preko i tek onda praviti decu? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 da Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Ne znas sta pricas maude. Kada bi video kako se recimo ovde vaspitaju klinci, i kako se ponasaju sa 10-15 godina, zgrozio bi se. Imaj na umu da u vecini zapadnjackih zemalja ne smes da udaris (vaspitas) dete u javnosti. I kako ti sada da dete kaznis za nesto sto je uradio pre 4 sata kada ste bili u prodavnici? Potpuno izbacuje sistem nagrada-kazna iz takta. Deca su ovde veoma nevaspitana i bezobrazna, i sve se vise bojim dana kada treba svoje dete da vaspitam u ovakvom okruzenju. Dakle Maude, grass is always greener on the other side... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 деца су онаква какво их васпиташ Игоре. ако пустиш децу да блеје уз ТВ, јер немаш времена, џаба после све. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 @loopy e matori, zaboravljash da sam i ja zhiveo preko, ne mozhesh tako da mi bacash te priche bzvz. da ne pricham o tome koliko ljudih znam i ovde i preko i sve ... jednostavno nisi upravu. to shto hotjesh ti da kazhesh nema veze sa MOGUTJNOSTIMA za vaspitanje i UTICAJU, to ima veze sa "samo grizi" filozofijom zhivota, posla .. ma ne vredi da ti objashnjavam, umoran sam i ako nisi skapirao iz ovih 2 reda onda ne bi skapirao ni iz 100 redova. nisam rekao da je preko idealno, al bar nema toliko sranja koja zatrpavaju, lakshe je mogutje izvrshiti filtriranje, vetje su mogutjnosti, bla bla .. <edit> tek sam sada video ovo udaris (vaspitas) dete nemamo shta da prichamo vishe .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 ja sam uvek mislio da je zvocanje gora kazna od batina. Radije bih od caleta popio shljagu nego da mi sere u fazonu "e moj sine, sa ovim ocenama radicesh mi ti u jarku celog zivota" a za njega je losha ocena trojka pa vi vidite. znachi bij me koliko hocesh, samo cuti Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 pa dobro, kontam da si tada vec mator za takvu vrstu batina, to se primenjuje kad si maltene zivuljcica, mislim, svaki mamlaz od 12+ dina moze da iskulira sesiju fizickog bola (koji i nije nesto zajeban da se razumemo), a ni efekat shoka ne postoji. zato kazem da u crnoj reci je totalno besmisleno nabadati likove. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 a sa druge strane kako mozesh da zvocash narkomanu od 25 dina ? "Drooooogoshu" ? :D Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) да, треба рећи оном ко би и мајку силовао за квотер допа, знаш то што си унео овде дрогу стварно није лепо, то што си малтретирао оног ситног је да се стидиш, није у раду... уразуми се... јееее, како ти није јасно, ти себе уништаваш... гомила коњских гована од наркоапологетичара и пиздована... "знаш брате друштво је криво што сам пизда, што се дрогирам, што ништа не радим... ето ја сам кул, али ме друштво упропастило, то је ова проклета земља, знаш брате, туга санкције, јебига, тешко ми је, немам опције, Гранд парада, ратови..." серу а да нису муку никад у животу осетили. мало је лопата за такве. кроз какве су праве муке људи прлазили, па су сачували и памет и здравље и љубав и веселост и доброту. за комане немам разумевања, а за оне који их правдају још мање. БААААМ команчино!!! Edited June 11, 2009 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 za toliko matore likove, drasko, nema leka. i ove batine sluze vishe da onaj koji ih bije se oslobodi frustracija zbog nepostovanja reda, nego sto one imaju ikakve sanse da nesto promene u psihi onog koji je tuchen. Za likove koji su ovoliko zabrazdeli nema leka osim da ostanu bez igde icega, jer tek kada vide sta su sve u stanju da izgube mozda se i "oporave" Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts