dovlagsi Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Super je stvar za zabranu mobilnih telefona, ovde treba najvise kaznenih poena pa nek se ljudi naviknu na slusalice ili BT. Realno, zbog novog zakona najvise trljaju ruke saobracajci, koji ce sada znatno lakse da uzimaju lak kesh od vozaca... i ja podrzavam to, dokle god je ljudima plata 200-300 evra i treba da uzimaju. Kad se to bude promenilo, tek onda mozemo pricati o pravosnaznosti novog zakona. To je bar moj stav. Mendzi, kako se u Hrvatskoj snalaze sa ovim zakonom? :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Zaboravih da kazem da ce ovaj zakon uskoro da bude usvojen, sad je stavljen pred izglasavanje, znaci da ce vrlo verovatno uskoro to da bude sredjeno. Kod slovenaca je ovakav zakon vec odavno, i imaju te poene i sve ostalo, tako da je situacija vrlo zajebana kod njih, ali saobracaj im je mnogo bolji naravno. pa oni mogu da ga usvoje al kada ce da stupi na snagu to je problem...jer prvo trebaju da se ispune neki uslovi.... Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Nemam shta mnogo da serem o zakonu kad josh dozvolu nemam. Al, koliko kaznenih poena je tjao dozvola forever ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 3 x 18 - dozivotno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Skroz ste u pravu oko svega, jako nam treba novi zakon, samo ne vidim bas da ce se primenjivati na sve, uvek ce biti idiota koji ce voziti 100+ kroz grad a da pandure boli ona stvar. Sto se tice prsluka, u vecini zemalja je obavezan odavno, i caletu su ga cak trazili kad je bio u Bugarskoj. I prsluk i aparat za gasenje pozara :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 boli tebe kurac daki, ti vozis bmw-a! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 chekaj ne mora valjda taj prsluk da se nosi dok vozish ? ili samo treba da ga imash u gepeku ? Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 da bre, samo da ga imas okacenog o sediste ili u gepeku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 da ga nosis non stop lol! ovaj maud se drogira STO POSTO! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 pa pazi kad me od ovih nashih bilmeza nishta ne bi chudilo :D Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Morash i fluo tjega da imash kad ti pandur trazi da duva da mu pokazes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 ma jock bre to kad fotkash ribu mobom u kolima dok ti pljuga da imash osvetljenje! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Znači, hands free je full ok, jel? Pošto mene ubeđuju da ne smem da vozim i slušam muziku sa mobilnog sa slušalicama u ušima. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Pa i ne smesh :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 jedino sto mi se svidja ali to ovde nisam procitao vidjao sam po novinama je da se zabrani mladima od 18-25 tako nesto da ne smeju da voze od 22-06 ujutru jako jako mi se to svidja :D ako ovo odluce, onda cela poenta toga sto imam auto pada u vodu. preko dana mi ionako ne treba posto mi nije toliki cim da se svercujem gsp-om. a uvece me previse mrzi da cekam bus svakih sat vremena ili da dajem 300-400 dinara za taxi. Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Sto se tice prsluka, u vecini zemalja je obavezan odavno, i caletu su ga cak trazili kad je bio u Bugarskoj. I prsluk i aparat za gasenje pozara :) Nisu mu u Bugarskoj trazili prsluk i aparat, vec deset evra. ako ovo odluce, onda cela poenta toga sto imam auto pada u vodu. preko dana mi ionako ne treba posto mi nije toliki cim da se svercujem gsp-om. a uvece me previse mrzi da cekam bus svakih sat vremena ili da dajem 300-400 dinara za taxi. Pa bice varijanta da sa 17 mozes da vozis samo sa nekim ko ima dozvolu i punoletan je, a oni koji su punoletni i tek poloze ce isto recimo prvih 6 mes ili god dana voziti sa vecernjim/jutarnjim restrikcijama, ali koje se samo odnose na maksimalnu dozvoljenu brzinu, koja ce biti 'zakucana' na 60 ili 80 za sve puteve. Ja sam barem tako skapirao... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 U rvackoj recimo je mladim vozačima zabranjeno da upravljaju vozilom koje ima više od 100 konja.. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Nisu mu u Bugarskoj trazili prsluk i aparat, vec deset evra. Imao je i prsluk i aparat, tako da su mogli da mu se sagnu :P Mada kapiram da si u pravu, samo sto je on bio obavesten sta mu treba tamo (verovatno za razliku od dosta turista...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Znači, hands free je full ok, jel? Pošto mene ubeđuju da ne smem da vozim i slušam muziku sa mobilnog sa slušalicama u ušima. pa ajde sad ti meni reci da li to ima imalo smisla? meni nisu jasni likovi koji odvrnu muziku u kolima do kraja,tako da ne cuju bukvalno nista spolja,a tek ove slusalice. prvi put cujem da to neko radi. bez ljutnje,ali to je bez mozga totalno. Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Ja nikad ne odvrnem muziku potpuno, pitao sam zato što će sad smeti hands free, pa u čemu je poenta ako sad ne sme. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 pa ajde sad ti meni reci da li to ima imalo smisla? meni nisu jasni likovi koji odvrnu muziku u kolima do kraja,tako da ne cuju bukvalno nista spolja,a tek ove slusalice. prvi put cujem da to neko radi. bez ljutnje,ali to je bez mozga totalno. jeste nezgodno stvarno kad neko odvrne muziku, em ne cujes motor, em ne cujes ako ti neko svira... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psy Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) pet poena za upotrebu mobilnog u toku voznje,a cetiri za prekoracenje brzine/nepropisno preticanje?shest za prolazak kroz crveno... zanimljivo.mora da je dacic licno osmislio bodovanje ovi sertifikati za auto shkole i instruktore,to zvuci ok 30km/h na odredjenim mestima isto ok 50km/h u gradu takodje probni period dve godine i ograničenja brzine za nove vozače ok 0,3 promila alkohola?znaci popijem jedno pivo,sednem u kola i zaglavim 2 godine robije "svetlosni prsluk" lol...fala kurcu imam jedan josh iz vojske :) i bash me zanima ova kategorizacija dozvole zavisno od vrste vozila ja poshto imam abc mogu samo da upishu "pro" :) *edit* ukratko,meni ovo ne zvuci dobro :) najgore je shto ce da se naloze saobracajci i ima da nas jebu kao majmune prvih par meseci nadam se da ce biti dosta amandmana u skupshtini Edited April 11, 2009 by psy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Jedino sa čim ja imam problem jeste da se odgovornost putara ne potencira dovoljno. Prvo je bilo priče da će "svi ravnomerno učestvovati u odgovornosti", onda neko vreme ništa o tome nisam čuo, a sad sam samo u jednoj vesti na kraju pročitao i taj deo, što je realno smor. Ne sviđa mi se što se, tako se čini, opet sve prebacuje na vozače, koji jesu retardirani, nema tu šta, ali najmanje pola odgovornosti je na našim putevima koji su katastrofa. Jednostavno, ja ne vidim da je rešenje da kad je put pun rupa i rupčaga ti samo staviš ograničenje 20 na sat i kul si, pa kad neko zgine jer je upao u rupu i odleteo mu auto, onda "nije poštovao ograničenje". Nego uzmi lepo pa popravi glupi put. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 jeste nezgodno stvarno kad neko odvrne muziku, em ne cujes motor, em ne cujes ako ti neko svira... a i celokupan dozivljaj, reakcije i kontanje ti je sjebano za neki procenat, tj zbunjen si jer ne cujes [spoljasnje nadrazaje], a ne samo puki trip da ne cujes, pa to kao oduzmes. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Nisu mu u Bugarskoj trazili prsluk i aparat, vec deset evra. Pa bice varijanta da sa 17 mozes da vozis samo sa nekim ko ima dozvolu i punoletan je, a oni koji su punoletni i tek poloze ce isto recimo prvih 6 mes ili god dana voziti sa vecernjim/jutarnjim restrikcijama, ali koje se samo odnose na maksimalnu dozvoljenu brzinu, koja ce biti 'zakucana' na 60 ili 80 za sve puteve. Ja sam barem tako skapirao... da smanjili su koliko ja vidim :D prvo su pisali u novinama 5 godina ne mozes da vozis to nocu sto je meni ok a stavili su da samo 1 godinu neces moci i to mozes da polozis sa 17 godina sto znaci sa 16 odvozas casove sa 17 dobijes dozvolu i blejis 1 god i sa 18 vozis normalno znaci zakon je opet veliko sranje .....bas su nas pomogli smanjivanje brzine sa 60-50 je isto veliko sranje ... mislim realno nas prethodni zakon nije los uopste ali problem je sto ne se postuje kao i svaki zakon kod nas Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts