Jump to content

99 - 09

Recommended Posts

NATO je 24. marta 1999. godine u 20 časova počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ da bi se kasnije udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve, manastiri...

Ekonomski eksperti procenili su štetu na oko 30 milijardi dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih.

10340130.jpg

4732856oepDJpopiZ_ph.jpg

4732865DXRIigRdSU_ph.jpg

aleksinac.jpg

Beograd1.jpg

Beograd2.jpg

BGNOCU.jpg

BGNOCU1.jpg

BGNOCU3.jpg

BGNOCU4.jpg

busnearpristina.jpg

Cica2.jpg

CicaRadiNaPoljuNeboGori.jpg

CK.jpg

CK2.jpg

hoteljuga1.jpg

Krajevo.jpg

Most1.jpg

NoviSad.jpg

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pancevo-1.gif

pancevo.jpg

PrayerForPeace.jpg

train.jpg

usce.jpg

voz1.jpg

voz3.jpg

04.jpg

05.jpg

08.jpg

1.jpg

3.jpg

4-07.jpg

4-08.jpg

4-23.jpg

4-24.jpg

4-25.jpg

4-27.jpg

4-31.jpg

Edited by CABKE

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Милица Ракић је рођена у зору 9. јануара 1996. год. Њен Брат Алекса је био невероватно срећан када је добио млађу сестру. Милица је убијена 17. априла 1999. год. у 21:45. У малом купатилу у улици Димитрија Лазаревића Раше број 8, први спрат, Батајница. Шрапнели су разбили мали прозор и поцепали завесу...

Милица је седела на својој ноши, мајка Душица је напустила купатило само пар тренутака пре да малој Милици припреми кревет... Да је смести на спавање.

Врата купатила су била отворена, и шрапнели су пролетели право кроз врата купатила. Било је то јуче поподне.

nato_destruction_milica1.jpg

nato_destruction_sl11.jpg

nato_destruction_sl13.jpg

nato_destruction_sl16.jpg

nato_destruction_sl21.jpg

nato_destruction_sl27.jpg

nato_destruction_slika-dana.jpg

nato_destruction_Smup0304.jpg

nato_destruction_train12.jpg

nato_destruction_train4.jpg

nato_destruction_var05.jpg

nato_destruction_var10.jpg

nato_destruction_var14.jpg

nato_destruction_var24.jpg

nato_destruction_var19.jpg

nato_destruction_zez15.jpg

nato_destruction_zez16.jpg

usce_04.jpg

usce_06.jpg

vatra1.jpg

Deset godina posle

klinton-v.jpg

what lag said

sada kad pogledam strasno je...ali tada sa 6 godina, to mi je bio jedan od lepsih perioda tog ranog detinjstva...imao sam srece da se moja majka nije bojala i bili smo u fazonu da blejimo na terasi po ceo dan, uvek neko navrati, druzenje itd :/

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

iako sad kad pogledam ne mogu da se ne gnusham tog bombardovanja

moram priznati da sam tada bash provodio lepe dane zhivota. nema shkole, svi zblizheni i okupljeni oko iste stvari

Taj neki rad :)

plus što ja ćaleta nisam video ni čuo celo bombardovanje,jer je gulio na Kosovu,a tad uopšte nisam imao svest o događanjima oko sebe.

Sad kad se setim šta je sve moglo da se desi,preseče me stomak :D

Neka je laka zemlja svim poginulima.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

what lag said

sada kad pogledam strasno je...ali tada sa 6 godina, to mi je bio jedan od lepsih perioda tog ranog detinjstva...imao sam srece da se moja majka nije bojala i bili smo u fazonu da blejimo na terasi po ceo dan, uvek neko navrati, druzenje itd :/

najbolje da se nije bojala koja majka se nije bojala ?! nece sigurno pred tobom d akaze JEBOTE UBISE NAS 1000bombi pada dnevno !:"D

Нема  будућности без истине.

Mi smo vecina bili deca manje-vishe u to vreme, shta sam ja sa 10-11 godina znao? I svi to pamtimo kao dane dangubljenja i nemanja shkole, ali za tih 4 meseca preko 3000 ljudi je poginulo, preko 10000 lakshe ili teze ranjeno i osakaceno, josh toliko i vishe ih je ostalo bez kuca i domova, a na desetine hiljada bez svojih ocheva, brace, dece....a ko zna koliko danas pati od nus pojava od uranijuma i sl.

I povrh svih tih zivota, rat nas je koshtao i preko 30 milijardi $ infrastrukutre i fabrika koje su decenijama gradjene, a imajte u vidi da je to i za USA ogromna cifra, a kamoli za na 7,5 miliona Srba i Srbijice koja ne zna ni da li ce imati da prehrani svoje gradjane do kraja godine.

Zato je to strashno i zato NIKAD ne treba zaboraviti svako pojedinachno govno koje je odgovorno za to.

Edited by CABKE

http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html

Imate na ovom gore linku podcast emisije Svedok sa pilotom Slobodanom Perićem koji priča kako je rat izgledao iz njihovog pilotskog ugla. Jako kvalitetna i interesantna emisija, priča kako je pogođen, kako se katapultirao, kako su ga uhvatili bosanski Srbi i nisu verovali da je naš, kako mu je poginuo kolega, kako je drugi pao u središte zone OVK, kako je saznao ime pilota NATO koji ga je oborio...

Neka svi počivaju u miru, a slava svima onima koji su svesno dali živote!

This post has been edited by Klinac Balavac

ja se nadam da ćemo jednog dana imati snage da se zahvalimo NATO-u što je i na ovaj način podstrekao srbiju da svrgne miloševića, da se suoči sa zločinima koje je počinila i da se što pre zaputi put evrope i zapada, i da ćemo, makar u dalekoj budućnosti, moći da pružimo prijateljsku ruku komšijama sa kosova i iz hrvatske.

не праштамо без покајања, не заборављамо никад!

покој души жртвама.

преживели - ПАМЕТ У ГЛАВУ!

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html

Imate na ovom gore linku podcast emisije Svedok sa pilotom Slobodanom Perićem koji priča kako je rat izgledao iz njihovog pilotskog ugla. Jako kvalitetna i interesantna emisija, priča kako je pogođen, kako se katapultirao, kako su ga uhvatili bosanski Srbi i nisu verovali da je naš, kako mu je poginuo kolega, kako je drugi pao u središte zone OVK, kako je saznao ime pilota NATO koji ga je oborio...

Neka svi počivaju u miru, a slava svima onima koji su svesno dali živote!

odlichna emisija, gledao danas...

pokoj dushi svim poginulim

neka je laka zemlja mrtvima koji su nastradali zbog igranja nekoliko "bitnih" ljudi ovoga sveta...

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Da a onda su nam velikodushno ponudili veoma povoljne kredite kroz IMF i SVETSKU BANKU iz kojih se nashi chukun unuci nece ishchupati.

I sada imate njihove ljude koji upravljaju ovom zemljom sa buljom nategnutom na izvolite.

Sta mislite ko je otpor ?

Gde su ti ljudi sada ?

Trenutno smo svedoci chinjenice da jedan chovek poseduje 70% trzhishta Srbije a o tome niko nista ne govori ?

ok otishao sam off jbg

rip svim neduzhnim zrtvama koje su nastradale tokom tog stravichnog china

Edited by Juice R

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!