SavKe Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 NATO je 24. marta 1999. godine u 20 časova počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ da bi se kasnije udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve, manastiri... Ekonomski eksperti procenili su štetu na oko 30 milijardi dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 ma hajde trebali su da nas bombarduju kako bi nas prosvetlili :D pitaj mohija Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Edited March 24, 2009 by CABKE Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 bilo je preko 3000 poginulih...rip svima i ne ponovilo se nikad... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Милица Ракић је рођена у зору 9. јануара 1996. год. Њен Брат Алекса је био невероватно срећан када је добио млађу сестру. Милица је убијена 17. априла 1999. год. у 21:45. У малом купатилу у улици Димитрија Лазаревића Раше број 8, први спрат, Батајница. Шрапнели су разбили мали прозор и поцепали завесу... Милица је седела на својој ноши, мајка Душица је напустила купатило само пар тренутака пре да малој Милици припреми кревет... Да је смести на спавање. Врата купатила су била отворена, и шрапнели су пролетели право кроз врата купатила. Било је то јуче поподне. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 iserem se svima u usta >:( taj faj Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Shta sve jedan chovek uchini zemlji. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 iako sad kad pogledam ne mogu da se ne gnusham tog bombardovanja moram priznati da sam tada bash provodio lepe dane zhivota. nema shkole, svi zblizheni i okupljeni oko iste stvari Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 RIP poginulima, ne ponovilo se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Deset godina posle Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada92 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 what lag said sada kad pogledam strasno je...ali tada sa 6 godina, to mi je bio jedan od lepsih perioda tog ranog detinjstva...imao sam srece da se moja majka nije bojala i bili smo u fazonu da blejimo na terasi po ceo dan, uvek neko navrati, druzenje itd :/ Quote -Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube) ▲ ▲ ▲ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 iako sad kad pogledam ne mogu da se ne gnusham tog bombardovanja moram priznati da sam tada bash provodio lepe dane zhivota. nema shkole, svi zblizheni i okupljeni oko iste stvari Taj neki rad :) plus što ja ćaleta nisam video ni čuo celo bombardovanje,jer je gulio na Kosovu,a tad uopšte nisam imao svest o događanjima oko sebe. Sad kad se setim šta je sve moglo da se desi,preseče me stomak :D Neka je laka zemlja svim poginulima. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 moj cale sluzio u niksicu za to vreme :D secam se kad je pucalo po zvezdari, mi zalegli a burazer se dere mama mama viri mi glava :D rip poginulima :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 what lag said sada kad pogledam strasno je...ali tada sa 6 godina, to mi je bio jedan od lepsih perioda tog ranog detinjstva...imao sam srece da se moja majka nije bojala i bili smo u fazonu da blejimo na terasi po ceo dan, uvek neko navrati, druzenje itd :/ najbolje da se nije bojala koja majka se nije bojala ?! nece sigurno pred tobom d akaze JEBOTE UBISE NAS 1000bombi pada dnevno !:"D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Mi smo vecina bili deca manje-vishe u to vreme, shta sam ja sa 10-11 godina znao? I svi to pamtimo kao dane dangubljenja i nemanja shkole, ali za tih 4 meseca preko 3000 ljudi je poginulo, preko 10000 lakshe ili teze ranjeno i osakaceno, josh toliko i vishe ih je ostalo bez kuca i domova, a na desetine hiljada bez svojih ocheva, brace, dece....a ko zna koliko danas pati od nus pojava od uranijuma i sl. I povrh svih tih zivota, rat nas je koshtao i preko 30 milijardi $ infrastrukutre i fabrika koje su decenijama gradjene, a imajte u vidi da je to i za USA ogromna cifra, a kamoli za na 7,5 miliona Srba i Srbijice koja ne zna ni da li ce imati da prehrani svoje gradjane do kraja godine. Zato je to strashno i zato NIKAD ne treba zaboraviti svako pojedinachno govno koje je odgovorno za to. Edited March 24, 2009 by CABKE Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html Imate na ovom gore linku podcast emisije Svedok sa pilotom Slobodanom Perićem koji priča kako je rat izgledao iz njihovog pilotskog ugla. Jako kvalitetna i interesantna emisija, priča kako je pogođen, kako se katapultirao, kako su ga uhvatili bosanski Srbi i nisu verovali da je naš, kako mu je poginuo kolega, kako je drugi pao u središte zone OVK, kako je saznao ime pilota NATO koji ga je oborio... Neka svi počivaju u miru, a slava svima onima koji su svesno dali živote! Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 ja se nadam da ćemo jednog dana imati snage da se zahvalimo NATO-u što je i na ovaj način podstrekao srbiju da svrgne miloševića, da se suoči sa zločinima koje je počinila i da se što pre zaputi put evrope i zapada, i da ćemo, makar u dalekoj budućnosti, moći da pružimo prijateljsku ruku komšijama sa kosova i iz hrvatske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 не праштамо без покајања, не заборављамо никад! покој души жртвама. преживели - ПАМЕТ У ГЛАВУ! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Neka je pokoj dushi svima koji su poginuli, da se nikad ne zaboravi shta su nam uchinili! Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 http://www.rts.rs/page/podcast/ci.html Imate na ovom gore linku podcast emisije Svedok sa pilotom Slobodanom Perićem koji priča kako je rat izgledao iz njihovog pilotskog ugla. Jako kvalitetna i interesantna emisija, priča kako je pogođen, kako se katapultirao, kako su ga uhvatili bosanski Srbi i nisu verovali da je naš, kako mu je poginuo kolega, kako je drugi pao u središte zone OVK, kako je saznao ime pilota NATO koji ga je oborio... Neka svi počivaju u miru, a slava svima onima koji su svesno dali živote! odlichna emisija, gledao danas... pokoj dushi svim poginulim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 "Prastamo, ali ne zaboravljamo" jedna velika kurčina, i jako mi je žao što smo takav narod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 neka je laka zemlja mrtvima koji su nastradali zbog igranja nekoliko "bitnih" ljudi ovoga sveta... Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRNAC_U_TUNELU_ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Ko je gledo emisiju.Jel ste culi sta je doticni "Kandza" izjavio u onom casopisu i kako je Slobodan Peric to prokomentariso? Ne mogu reci za sve, al taj lik je realno bolestan u glavu kad je onako nesto izjavio... Edited March 24, 2009 by Marko^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Da a onda su nam velikodushno ponudili veoma povoljne kredite kroz IMF i SVETSKU BANKU iz kojih se nashi chukun unuci nece ishchupati. I sada imate njihove ljude koji upravljaju ovom zemljom sa buljom nategnutom na izvolite. Sta mislite ko je otpor ? Gde su ti ljudi sada ? Trenutno smo svedoci chinjenice da jedan chovek poseduje 70% trzhishta Srbije a o tome niko nista ne govori ? ok otishao sam off jbg rip svim neduzhnim zrtvama koje su nastradale tokom tog stravichnog china Edited March 24, 2009 by Juice R Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hide Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Matorci su me jos pre prve sirene prebacili kod bakute u Sabac. Drago mi je sto se ne secam vecine ovih uzasa. Na primer, totalno sam smetnuo s uma da je Usce bilo pogodjeno. Ne ponovilo se, i pokoj dusama poginulih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts