Jump to content

Da li nam 2009ta donosi kraj sveta kakvog znamo?

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja nemam problem sa time ja samo prihvatam prostu i ociglednu istinu .

Naravno da Bog postoji ali to je neka sasvim druga tema ...

Koju istinu ?

Da je bog stvorio Adama i Evu i od njih je poteklo covecanstvo ?

I sta onda , imali u su 25 dece koji su se razmnozavali medjusobno i od te dece sad ima 6 milijardi ljudi?

Da li shvatas koliko religija sputava covecanstvo , da li shvatas koliko je zivota izgubljeno zbog Bogova ?

Da li na jedan sekund, mozes da posmatras covecanstvo sa distance i da shvatis koliko je ta doktrina primitivna ?

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!

religija = fail.

btw srbija kasni sa svime... kasni kriza... kasni sengen viza... kasni clanstvo u medjunarodnim org...

znate sta... kad bude bio smak sveta svi ce da pobegnu u srbiju, jer ce kasniti :/

Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ).

ovog dakija ovnuju svuda jebote
by Pesma-Mrtve-Dece

Nije poenta religije u priči o Adamu i Evi i životu Isusovom nego u onih 10 pravila za život.

Zasto ti je potrebno da verujesh u boga , da bi se kretao neki ispravnim moralnim kodexom ?

Ok ja shvatam da je u neko drevno vreme kada su ljudi bili primitivni , postojala potreba da se na neki nacin ljudima stavi do znanja u kom smeru bi njihov zivot trebao da se krece.

I to je stajalo ok za njih , ali ono sto mene uznemirava je cinjenica da 2000 godina kasnije ,ljudi i dalje prate istu doktrinu koja se nije menjala , bez obzira na svet.

ja ne pokusavam da ubedim ljude da je moj stav ispravan , samo bih voleo kada bi se svako od "vernika" prvo temeljno informisao o stvari koja u velikoj meri utice na njegov zivot , pa tek onda odlucivao da li ce ili nece nastaviti da "veruje".

Ohrabrujuce je sto se razvitkom modernog sveta , lagano ali sigurno razbijaju drevne tradicije koje nemaju mesto u modernom drustvu , i jednog dana , period religija i vera nastavice da zivi samo u istorijskim knjigama ili istorijskim hard drive-ovima.

Edited by Juice R

Gotta learn the rules

Ohrabrujuce je sto se razvitkom modernog sveta , lagano ali sigurno razbijaju drevne tradicije koje nemaju mesto u modernom drustvu , i jednog dana , period religija i vera nastavice da zivi samo u istorijskim knjigama ili istorijskim hard drive-ovima.

Da preformulišem: aktuelna zapadna civilizacija* ne traži od tebe da veruješ u ništa, već samo da pratiš tih deset hrišćanskih pravila. Ne moraš da veruješ ni u kakvog boga ali fundamentalna pravila moraju da postoje da ne bi morali da se krećemo naoružani do zuba i sa kamerom na potiljku. Čak i satanistička crkva onog retardiranog goblina iz Amerike ima osnovni set pravila koji se svodi na "ne pravi sranja i gledaj svoja posla".

*da, znam da su cele države izgrađene na genocidima, da vladajuće garniture često tesno sarađuju sa mafijom itd al to sad nije poenta

Zasto ti je potrebno da verujesh u boga , da bi se kretao neki ispravnim moralnim kodexom ?

Ok ja shvatam da je u neko drevno vreme kada su ljudi bili primitivni , postojala potreba da se na neki nacin ljudima stavi do znanja u kom smeru bi njihov zivot trebao da se krece.

I to je stajalo ok za njih , ali ono sto mene uznemirava je cinjenica da 2000 godina kasnije ,ljudi i dalje prate istu doktrinu koja se nije menjala , bez obzira na svet.

ja ne pokusavam da ubedim ljude da je moj stav ispravan , samo bih voleo kada bi se svako od "vernika" prvo temeljno informisao o stvari koja u velikoj meri utice na njegov zivot , pa tek onda odlucivao da li ce ili nece nastaviti da "veruje".

ovaj zar je moguce da neko, veru u boga shvata toliko banalno

mislim ko jebeno zamishlja boga kao ciku sa belom bradom koji sedi na oblaku i baca munje

vera u nesto je bitno, u sebe, u mamu i tatu, u deda mraza, u silu, i palachinku... crkva sa verom nema veze... ako malo pogledas sa strane vera u nesto te odrzava u teskim momentima, il ces da flipnesh za sva vremena... a sloboda ovog sveta ti daje pravo da verujesh u sta hoces... verovati u nesto ne znachi obozavati ga, prinositi mu zrtve, paliti svece i ostalo... zapravo mislim da ne mozesh da ne verujesh ni u sta, sigurno verujes u nesto samo nisi svestan toga ili neces sebi da priznash

fallout_table.gif

Verujem da hoce , samo se nadam ce se njihova brojnost vremenom smanjivati , do trenutka u kom nece imati puno uticaja

na drustvo i kada ce se na takve ljude gledati kao na primitivice sto u biti i jesu.

Mada tu ima jedan problem , posto su se za ovih 2000 godina u ime ljudske naivnosti , isusa boga i svih svetaca toliko nakrali ,

da sada i ekonomski uticu na svet , bice malo teze isterati ih , ali nada da ce evolucija obaviti posao ostaje.

ovaj zar je moguce da neko, veru u boga shvata toliko banalno

mislim ko jebeno zamishlja boga kao ciku sa belom bradom koji sedi na oblaku i baca munje

vera u nesto je bitno, u sebe, u mamu i tatu, u deda mraza, u silu, i palachinku... crkva sa verom nema veze... ako malo pogledas sa strane vera u nesto te odrzava u teskim momentima, il ces da flipnesh za sva vremena... a sloboda ovog sveta ti daje pravo da verujesh u sta hoces... verovati u nesto ne znachi obozavati ga, prinositi mu zrtve, paliti svece i ostalo...

Ja verujem u dobro , moja religija je da chinim dobra dela , i ne treba mi ni crkva niti debeli chovek u smeshnoj odeci da mi objasni kako se to radi.

crkva i religija kao boziji advokati su bajka u kojoj mali broj ljudi profitira na ljudskim slabostima koristeci njihove najvece strahove i nadanja.

Zasto ti je potrebno da verujesh u nekog/nesto ?

Zasto nisi dovoljan sam sebi , veruj u sebe i u svoje mogucnost i onda ce prava chuda pocheti da se desavaju.

Gotta learn the rules

Još samo da shvatiš da nisu svi ko ti i dobio si level.

upravo tako. sto pre skapiras u kom svetu zivis i kakvi su ljudi to bolje...

Nema tu nista vezano za nas mentalitet vec za mentalitet interneta i foruma gde je svako jak i svakome je pisa mnogo velika pa moze da se kurci jer zna da ga nece drmnuti neka pesnica iz monitora i sasuti mu sve zube niz grlo ( mlechne zube naravno ).

ovog dakija ovnuju svuda jebote
by Pesma-Mrtve-Dece

btw srbija kasni sa svime... kasni kriza... kasni sengen viza... kasni clanstvo u medjunarodnim org...

znate sta... kad bude bio smak sveta svi ce da pobegnu u srbiju, jer ce kasniti :/

Znachi kad dodje stani-pani za svet mi ovde imamo dobrih 200 godina fore da se zajebavamo? :))

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Nisam ja doshao ovde da propovedam bilo kakvu religiju,niti da se raspravljam.

Ali ljudi neki ljudi kao npr. (Juice R) su tolko zashli u suvi materijalizam (koji je potekao sa zapada) da veruju samo u ono sto mogu da opipaju i vide ocima,ali ima jedna stvar koju neki ljudi nikada nece svatiti a to da je "Sushtina ochima nevidljiva" ...

Neces ti nikom pomoci kao sto mislis ako ga odvratish od Boga i crkve... Zapravo oni su ti koji mogu tebi pomoci :)

Edited by freej!

Rider on the storm...

Nisam ja doshao ovde da propovedam bilo kakvu religiju,niti da se raspravljam.

Ali ljudi neki ljudi kao npr. (Juice R) su tolko zashli u suvi materijalizam (koji je potekao sa zapada) da veruju samo u ono sto mogu da opipaju i vide ocima,ali ima jedna stvar koju neki ljudi nikada nece svatiti a to da je "Sushtina ochima nevidljiva" ...

Neces ti nikom pomoci kao sto mislis ako ga odvratish od Boga i crkve... Zapravo oni su ti koji mogu tebi pomoci :)

Hocu da mi objasnis kako ce mi pomoci crkva i bog da resim svoje probleme,i zivotne potrebe?

Kroz veru u nesto?Kroz utehu kad mi treba? kroz sta?

Ako uspem da odvratim makar jednog coveka ,

od ideje boga i crkve , smatracu da sam pomogao tocku evolucije da se okrene makar malo brze,

koji plemenitiji cilj postoji ?

"Ko je glup a cuti mudar je" - Starogrcka poslovica

prangijato!

btw. Djuseru, ocigledno je da su tvoje frustracije duboke, cim ti je zelja da odvracas ljude od njihovih verovanja i ubedjujes u svoja.

Ili imas kompleks vise vrednosti pa mislis da je tvoje misljenje bolje od tudjih? Ruzno si vaspitan.. Realno.

Ili imas kompleks sto te niko nikad nije slusao. Ili si "mali i gadan" [:D] (dobro, ovo zadnje je sala)

bog ne postoji ne znam zasto ljudi imaju problem sa tim ,

kad umres jednog dana neces ici u raj da ti andjeli sviraju harfu da pijes vino jedes grozdje i prcas ceo dan , deal with it.

ljudi koji su stanju da svedu funkcije religije na ovakve i sl. jednodimenzionalne gluposti su ignorantni retardi (ukljuchivshi i autore zeitgeista)

first of all, moj rodjeni brat je diplomirao filozofiju hrishcanske religije i u vishe navrata sam bio intrigiran nekim studijama koje sam imao prilike da prochitam tako da mislim da IMAM POJMA koje su funkcije religije...

second, mene NIKO nije nauchio (nauchio u smislu da mi je impose-ovao neku doktrinu koju sam odmah na mah prihvatio) u shta treba da verujem, to sam sam nauchio...

edit: u signi mi pishe u koga ja verujem [;)]

Edited by eclctc