Dule_smor Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Ja to odradio juce sam, posto imam jos jedan set celicnih felni pa vise ne moram da placam zamenu i balansiranje dva puta godisnje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Ja sam kupio prosle nedelje drugi set felni isto kao Dule pa sam sad srecan :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 dajte da kupim jeftino 4 čelične felne za Klia 2, dajte Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 ustedite 2k dinara godisnje a komplet felni je najmanje 20k? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Zavisi kakve su mu postojeće felne, možda mu se ne isplati da daje previše love na niskoprofilne zimske gume...A i ne valja da se gume stalno skidaju i nameštaju na felnu, manje se deformišu kada se čuvaju na felnama itd... Najbolje ovde da izlistaš malo, naravno gledaj raspon rupa, treba ti 4x100 za Clia 2http://www.polovniautomobili.com/delovi-oprema-35.php?search-keywords=felne&category=35 Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 ustedite 2k dinara godisnje a komplet felni je najmanje 20k? de si kili, sta ima u rlu...ja sam polovne felne 14 uzeo za 10k dinara, balansiranje i montiranje je ovde 1200, znaci isplatice mi se za 4 godine...a sto kaze bojan, ne valjda kad se stalno namestaju i balansiraju tockovi itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 idemo, usteda od 400 dinara za 4 godine o/ ako se voze 14ice onda se mozda i isplati. ali kod kola koja imaju prave gume za muskarce nema smisla zaista POY 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 moze li odgovor zasto ne valja s obzirom da svake godine menjam 4 zimske/letnje,hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Pa odgledaj kako se montira guma pa onda razmisli koliko je taj proces zdrav za nju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 kili, prekini da lupas plox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 :( ok :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Laki, mislim da je bio topik zimske/letnje gume, trebalo je tamo da splitujes!:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 idemo, usteda od 400 dinara za 4 godine o/ ako se voze 14ice onda se mozda i isplati. ali kod kola koja imaju prave gume za muskarce nema smisla zaista POY pa još više ima smisla da npr. letnje sedamnaestice zameniš zimskim petnaesticama i da te onda gume koštaju sto evra manje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Laki, mislim da je bio topik zimske/letnje gume, trebalo je tamo da splitujes!:) jeste, al' ovde je tema da li se oštećuju gume prilikom montiranja na felne i stalnog skidanja sa istih itd, ja sam tako razumeo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 @ivan mislim da neka kola ne mogu da izdrze promenu od broja manjeg, nego sto je predvidjeno fabricki, zbog tezine sto vraca na onu pricu kad neko vozi neko besnilo pa nema 1k eura da stavi drugi set guma mene generalno smara ta prica da neko gleda kako ce da ustedi nesto na necemu sto je rupa za pare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Pazi, ja sam za auto uzeo pre dve nedelje polovne alu felne 16" za 220 evra. Celicne bih neke 15" verovatno mogao da nadjem za 100-130 eur, ali vec imam dva kompleta 16" guma, a i lepse mi :) S druge strane na moj Focus ne mogu alu manje od 16" jer su mu nesto veca kociona klesta. Racunam mene balansiranje i skidanje starih i montaza novih izadje cirka 2.5k dinara, dok ako bih isao kod vulkanizera da mi samo zameni tockove to me izadje 400 din, dakle stedim 2k din dva puta godisnje, dakle to mi se isplati posle cirka 6 godina :) Naravno to je dug period, ali racunam i s time da manje akam gume kad ih montiram i demontiram svake godine, kao i mnogo manje vremena trosim, ovo realno mogu da mi zavrse za 5 minuta, da ne kazem da ako bas hocu da se stekam to mogu da uradim i sam, samo racunam da ce me za 400 dinara bas mrzeti :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 pls za 6 godina ces promeniti taj auto, tako da pls jedino sto ovde ima logike je da se prosto cuvaju gume(nove), tako sto se ne drkaju a usteda para realno, ne postoji 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 ja imam mx500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 pls za 6 godina ces promeniti taj auto, tako da pls jedino sto ovde ima logike je da se prosto cuvaju gume(nove), tako sto se ne drkaju a usteda para realno, ne postoji Pa zato i stoji smajli posle 6 godina :) Doduse kad ga budem prodavao uracunacu i te felne u cenu kao nesto pozitivno, tako da nisam bas ceo iznos na gubitku... Ali primarno mi je bilo da ne bih drkao gume. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 na golfu sam uzeo letnje alu 14" posto je bolje.. zimske su ostale 13" i zamena je milina.. mada sam trebao ionako da uzimam nove gume, nisam nista "bacio" za audija ce ostati iste felne , posto su 16" samo ce zimske gume da dobije da vozim 19-20" felne na njemu sa /30 gumama, ne bi mi u zivotu palo na pamet da stavim na to zimske, nevezano za pare.. ko to radi zbog para, bezveze se cima.. uglavnom uzimaju celicne za zimske, posto su alu felne krhkije i lakse se ogule,puknu itd zimi.. mada i tu zavisi od modela/konstrukcije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Kili lupeta po obicaju. Za sneg su najbolji sto uzi tockovi/gume i koja je poenta onda ogromnih sirokih "muskih" felni sa zimskim gumama? Da te ne smaraju panduri? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Menjam letnje/zimske u zakonski određenim rokovima :) Ista dimenzija 195/60 R15. Na početku sam se pržio da uzmem alu za letnje, međutim realno me zabole kurac. Našao bio 16" ali na njih idu valjda samo 205/50 R16, što je u ono vreme bio trošak od oko 600 € za polovne felne sa novim gumama. Napominjem u ono vreme. Malo previše za moj ukus. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 I u ovo vreme :) Meni idu 205/55 R16, felne me polovne izasle 220 evra, a gume sve zavise od proizvodjaca. Tigar mogu da te izadju tipa 220-230 evra, a npr Michelin su oko 350 za sve cetiri, dakle ukupno te izadje izmedju 450 i 600 evra. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 jel su to michelin letnje ili zimske, pošto ako su zimske, to je dosta povoljna cena :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Letnje :) posto je pricao da bi uzeo alu 16" za letnje gume pa sam to racunao. Pritom nisam imao pojma da je tolika razlika u ceni, sad bas gledam. Sreca pa ja sledece sezone isto treba da uzmem nove letnje Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts