maraaram Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Termin: od 20. do 26. oktobra 2008. godine Tema Sajma knjiga: Dva veka Velike škole Otvaranje Sajma knjiga: Sajam će otvoriti književnik Dragoslav Mihailović. U ime zemlje počasnog gosta otvaranje Sajma će pozdraviti japanski pisac Nacuki Ikezava. Zemlja počasni gost: Japan. Pored štanda počasnog gosta, na kome će predstaviti savremenu japansku književnost i izdavaštvo, Japan priprema izložbu plakata o modernoj japanskoj arhitekturi "Kjoto", predavanje o najpoznatijem savremenom japanskom piscu Harukiju Murakamiju, kao i ciklus japanskih filmova u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. Izdavači na Sajmu knjiga: na 53. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvovaće preko 800 izlagača iz zemlje i inostranstva. Izlagači će se predstaviti na štandovima u halama I i XIV Beogradskog sajma, na površini od 13.000 kvadratnih metara. Izdavači iz inostranstva: Pored Japana kao zemlje počasnog gosta, na 53. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Kanade, SAD, Kine, Irana, Rusije, Italije, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Poljske, Švajcarske, Španije, Portugala, Austrije, Izraela, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Brazila, Angole. Prvi put na Beogradskom sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Danske i Ukrajine. EUNIC: Zajednički nastup na 53. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga imaju kulturni centri iz zemalja Evropske unije u Beogradu: Italijanski kulturni centar, Francuski kulturni centar, Gete institute, Institut Servantes i Austrijski kulturni forum. U okviru nastupa EUNIC-a održaće se nekoliko predavanja i predstavljanja knjiga i autora. Glavna tema ovogodišnjeg nastupa EUNIC-a na Sajmu knjiga u Beogradu jeste: Umetnost življenja u zemljama Evropske unije. Forum Sajma knjiga: Pet tematskih konferencija o pitanjima profesionalnog izdavaštva u Srbiji: Kulturna politika u Srbiji u oblasti izdavaštva Univerzitetsko izdavaštvo i akademsko pisanje Privatne knjige – državni udžbenici, Jezik naših knjiga Elektronsko izdavaštvo i ekranska kultura Četvrti godišnji susret bibliotekara i izdavača Srbije: Biblioteke kao promotivni prostor Četvrti godišnji susret prevodilaca i izdavača Izložbe na Galeriji Hale XIV Najveći festival savremene srpske književnosti: najavljeno je učešće većine vodećih savremenih srpskih pisaca u okviru programa na štandovima svojih izdavača. Školski dan: 23. oktobar 2008. Sajamski dan posvećen organizovanim posetama učenika, nastavnika, studenata i profesora. Za Školski dan prijavljeni izdavači pripremaju sadržajan program. Nagrade Međunarodnog beogradskog sajma knjiga: izdavač godine, izdavački poduhvat godine, najbolja edicija, najlepša knjiga, najbolja knjiga za decu, najbolja sajamska prezentacija. Nagrada "Dositej Obradović": godišnja nagrada stranom izdavaču sa kontinuiranim i jasnim doprinosom u objavljivanju i promociji srpske književnosti. izvor Quote ٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 \o/ fala bogu, sad imam pare da kupim šta oću. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Idem da vidim shta ce biti ovo vezano za Murakamija :) gotivan mi je skroz. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 fuckfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck :( nemam pare :( Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 ni ja isto.A pravo da ti kazem ni nemam ideju sta da trazim,bas sam jadan :( Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 prvi sajam na koji cu otici sa kesom u dzepu... lol je sto kada nisam imao para imao sam predstavu sta trazim... a sada je situacija obrnuta... -.- Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 ko jos cita knjige, lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 ko jos cita knjige, lol kada sam video 'From:blok9a' sve mi je bilo jasno... zasto se javljas na topic sa kojim ocigledno nemas ikakve veze...? Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 toribra, pogodio si, mi iz kajbloa ne citamo knjige!! SAMO IH PALIMO! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 ali lik se ladno primio, :rofl: inace ja sam bas hteo da uzimam nesto sto mi treba strucno, i kao aj necu, posle nisam stigao, kad ono sajamski popust : ) jeej Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 ne seri da se ljudi pale na sajam knjiga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 extra, bas sam se pitao kad ide sajam, treba mi par knjizica iz ceta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mare Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 (edited) ne seri da se ljudi pale na sajam knjiga kad sam video "From: nju sad" sve mi je bilo jasno Edited October 8, 2008 by SilentCat Quote [13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama [23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda [23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem [01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku [01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 kad sam video "From: nju sad" sve mi je bilo jasno ma samo mi nije jasno da ljudi sa 20+- godina citaju knjige. kakvi luzeri, realno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Ja sam u protekle dve godine pročitao dve ipo ne-tehničke knjige (Autostoperski vodič, Bog ti pomogo od onog nesrećnog Vidojkovića i Gospodare do pola). Tuga i jad, dobro je da znam da pričam. Mogao bih da pogledam napokon onog Stranca od Kamija, da smem Boletu dizađem na oči. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maraaram Posted October 8, 2008 Author Report Share Posted October 8, 2008 ajde da se ne prepucavate na ovom topiku. hvala. Quote ٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Ja sam u protekle dve godine pročitao dve ipo ne-tehničke knjige (Autostoperski vodič, Bog ti pomogo od onog nesrećnog Vidojkovića i Gospodare do pola). Tuga i jad, dobro je da znam da pričam. Mogao bih da pogledam napokon onog Stranca od Kamija, da smem Boletu dizađem na oči. Kami je sabio, pitaj Hide-a ;) Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 bio bih red da overim, sobzirom da sam prethodna dva propustio, a i pocheo sam ponovo aktivnije da chitam :] Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Ja sam u protekle dve godine pročitao dve ipo ne-tehničke knjige (Autostoperski vodič, Bog ti pomogo od onog nesrećnog Vidojkovića i Gospodare do pola). Tuga i jad, dobro je da znam da pričam. Mogao bih da pogledam napokon onog Stranca od Kamija, da smem Boletu dizađem na oči. stranac je bio jedina lektira u srednjoj koju sam procitao sa uzivanjem. ako do sad nisi,preporucujem ti toplo :) Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 +1 za stranca :) Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 S obzirom da smo i mi čitali desetak knjiga godišnje, moguće da sam već čitao. Al ne mogu da se setim sad dve knjige da nabrojim pa da me ubiješ (Gorski vjenac i Na Drini ćupriju, lol). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Srednjoskolsko stivo koje je ftw : Stranac i Cekajuci Godoa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markotod91 Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Ja nisam procitao Anu Karenjinu, bio sam na svakom casu te lektire, nisam rec pisnuo, i imao sam 4 na kraju :) U drugoj godini sam procitao 2 knjige za celu godinu :D Quote Od kako igram sa Krekijem, moja zena vise ne hrche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 sad ce vudu da ti da perma ban Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 (edited) Hocesh da kazesh da ti se recimo "Na Drini Cuprija" ili "Zlochin i Kazna" nisu svideli? edit:Michu je bilo upuceno :) Edited October 8, 2008 by Sawovsky Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts