Sa1Nt Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 ti stvarno tripujesh da si mnogo bitan :) mislio sam na to da te udaljim sa rura na neko vreme, chisto da iskulirash ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 U cemu je fora sa "jao ne izvlaci iz konteksta"? Ovde se stalno iyvlacenje iz konteksta spominje, kad se zapadne u corsokak. ekstazi nije medicinski istrazen? rofl ne da je testiran nego zabada matori. afetamin sa dodatkom lsda, ooo 2in1 po istoj ceni. kakvi bre pozitivni vajbovi na zurkama, bre vukasine, nosiocu r14? Cak sam i ja koji sam se druzio sa sve finom i dosadnom decom i bio socijalno nezreo, prestao sa tim detinjarijama u 22goj kad ja kazhem "a ekstazi za razliku od pljuga i viskija mozhe da ima i medicinsku upotrebu, plus ni dmg koji on pravi mozgu nije dovoljno istrazhen" to upravo to i znachi. a onda dodjesh ti i izbacish to iz konteksta (kakav crni tjorsokak) sa prichom "a-ha, sad nam josh prichash i da je zdrav i da se drogirate njime iz nauchnih pobuda!". ako ti tu en vidish vadjenje iz konteksta onda jbga... da pozitivan vajb na zhurkama, razlog zbog kojih se na zhurke ide in the first place. mozhda ti to ne zovesh pozitivan vajb, nemojmo zapinjati o semantiku. ovo za detinjarije potpada pod to tvoje forsiranje sebe kao chiche, kad svi znamo da si momche koje ne zheli da odraste, i zbog toga te volimo :]] mislim, shta sada, treba da prestanem da idem na zhurke zbog toga shto nisam vishe tinejdzer or what? :D Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 ti stvarno tripujesh da si mnogo bitan :) mislio sam na to da te udaljim sa rura na neko vreme, chisto da iskulirash ;) ne, vec tripujem da si ti nezreo, shto se i da videti gl hf gari, udalji me na kolko hocesh ako ce ti porasti pisha Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 ne, vec tripujem da si ti nezreo, shto se i da videti gl hf gari, udalji me na kolko hocesh ako ce ti porasti pisha ahah, shto se mene tiche zavrshili smo raspravu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Schedule 1: High Abuse, No Recognized Medical Use, Lack of Safety * Heroin * LSD * MDMA * Marijuana * Methaqualone eto, mdma i vutra im spada u prvu kategoriju. mdma koji je prestao da se testira ozbiljno od kada se pojavio na ulici, a pojavio se kao nova i neistrazhena droga ionako (ne znam za vas, ali ja bih voleo testove, i to nema veze dal sam strejter ili koman), i marihuana koju klasifikuju kao drogu sa No Recognized Medical Use i Lack of Safety. mislim, odakle ova kalsifikacija kruko? fda? :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 pa pazi, ako se vec porede cigarete, i supstance koje smatramo drogama, ipak je to potrebno uraditi na vise nivoa, ali cu se zadrzati samo na jednom koji ima veze sa tvojim postom. teze droge su veci drustveni problem u smislu kriminalnog ponasanja (pajdoman ce te preklati u parku za 20 kinti da ima da uvrsi tog dana, ili ce obiti trafiku, ili tako nesto), a cigerate u smislu skodljivosti po zdravlje i drugih ljudi, ne samo sebe. tako da se ne treba zavaravati da ovisnik od onoga sto klasifikujemo tezim drogama predstavlja opasnost samo po sebe. pre 50 godina su marihuanci reklamirani kao "preklace te na ulici" (verovatno je tako i bilo tad) a u americi je dugo bio zabranjen alkohol i isto kao shto propadaju zbog droge danashnji narkosi tako su propadali od alkohola tadashnji alkoholichari da je heroin jeftin i legalan sigurno bi drugachije drushtvo gledalo na to, a i pajdomani se ne bi ponashali kako se sad ponashaju Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 nuff said :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 zato shto ne utichu na svest u istoj meri kada se pretera sa istima... u proshlom postu si naveo veoma plastichan primer, al' nisam skapirao zashto ;-) pa moja tvrdnja je da nikotin utiče na svest, ali pošto su svi pušači navučeni, njima je moždana hemija poremećena tako da su "normalni" kad su napušeni, tj. kad imaju određenu količinu nikotina u krvi, a "nenormalnost" nastaje kada se ona smanji. ne kažem da pljuge nemaju blaži mentalni uticaj na konzumenta od alkohola ili heroina, već da ispunjavaju ta neka tri osnovna kriterijuma da budu svrstane u drogu: štetne su, stvaraju zavisnost i menjaju mentalno stanje. u to koliko je šta štetno ili jako u relaciji sa ostalim drogama, ili u to koliko šta smeta okruženju, neću da ulazim da se ne bismo posvađali :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 teze droge su veci drustveni problem u smislu kriminalnog ponasanja (pajdoman ce te preklati u parku za 20 kinti da ima da uvrsi tog dana, ili ce obiti trafiku, ili tako nesto), a cigerate u smislu skodljivosti po zdravlje i drugih ljudi, ne samo sebe. tako da se ne treba zavaravati da ovisnik od onoga sto klasifikujemo tezim drogama predstavlja opasnost samo po sebe. pa vidiš, pitanje je kako bi adikti reagovali da se zabrane droge koje su sada legalne (alkohol i cigare). u zatvorima se bodu naoštrenim četkicama za zube zbog pola pakle cigara. naravno, to je zatvor, pun ljudi koji su ionako nasilni, ali opet ti daje sliku šta bi se možda desilo kada bi nikotin bio ilegalan. ili, pogledaj kako u zemljama gde je zabranjeno pušenje ljudi stoje na kiši i vetru samo da bi popušili jednu cigaru. koliko to ponašanje podseća na narkomane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 kad ja kazhem "a ekstazi za razliku od pljuga i viskija mozhe da ima i medicinsku upotrebu, plus ni dmg koji on pravi mozgu nije dovoljno istrazhen" to upravo to i znachi. a onda dodjesh ti i izbacish to iz konteksta (kakav crni tjorsokak) sa prichom "a-ha, sad nam josh prichash i da je zdrav i da se drogirate njime iz nauchnih pobuda!". ako ti tu en vidish vadjenje iz konteksta onda jbga... da pozitivan vajb na zhurkama, razlog zbog kojih se na zhurke ide in the first place. mozhda ti to ne zovesh pozitivan vajb, nemojmo zapinjati o semantiku. ovo za detinjarije potpada pod to tvoje forsiranje sebe kao chiche, kad svi znamo da si momche koje ne zheli da odraste, i zbog toga te volimo :]] mislim, shta sada, treba da prestanem da idem na zhurke zbog toga shto nisam vishe tinejdzer or what? :D Ok, koje medicinske upotrebe može da ima ekstazi? To oko momceta koje ne zeli da odraste, je skroz ok, ali svejedno odrastao sam nazalost da vidim kako te price i analize droge znaju biti smesni. Dok ih neko ne shvati ozbiljno pa ne postanu tuzni. Al ono smesno je. Nego sad mi pade na pamet od jutros nisam zapalio ni jednu, a to tek sad ukapirah :) Jebote ne mogu ni pusac posten da budem :S Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Ok, koje medicinske upotrebe može da ima ekstazi? Lechenje depresije? Za to je valjda originalno i napravljen. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 (edited) onda ce valjda samo da pojaca depresiju? nisam neki preterani znalac, ali valjda on samo pojacava trenutnu emociju, pa ako si smoren, bices jos smoreniji Edited September 15, 2008 by peja_ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 c/p iz bazara/ane/beogradske hronike itd....totalno genericki odgovor Pa sta mislis ko odgovara u tim casopisima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 ali nije jeftin i legalan. osim toga, vrsta i jacina zavisnosti nisu iste kod alkohola, marihuane, i heroina, pa je poredjenje drustvenog poimanja opojnih supstanci na osnovu legalnosti malo previse uproscen. dobro, kave to veze ima da je dnevno dovoljna doza heroina 20 dinara heroin fiendovi ne bi bili pretnja za druge u smislu da ih niko ne bi dozhivljavao kao "opasne po druge, a ne samo po sebe" (jer, oni su opasni poshto ce te napasti u parku za kesh, kao shto si ti rekao). znachi prichamo o tome da ne chini heroin kao supstanca od choveka to da je on opasan po drushtvo, vec chinjenica da postoje odredjeni drushtveni uslovi koji ga chine opasnim ako je heroin user. ovo sam samo rekao zato shto, ako vec prichamo o tome da je neko na nekoj supstanci pretnja za druge, prichamo o tome shta ta supstanca uradi choveku. npr od alkohola mnogi postanu nadrkani i u fazonu su da se biju. da li me shvatash? zato je meni argument "od cigare nisi opasan po druge" preglup jer se ja ni u jednom trenutku u lajfu svom nisam osecao ugrozhenim od strane nekoga ko je na spidu (koji nisam probao, ali, koliko sam svestan, nije halucinogen). dakle, ne menja ti svest na isti nachin kao shto ti nikotin ne menja svest, jasno ti je sve shto radish i nisi pretnja za druge (vec "samo sebi shtetish", kao i kod nikotina). onda odjednom dolazimo do toga da cigare nisu droga a speed jeste. zashto? jer su cigare slabije? Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 + what ivan said. Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Lechenje depresije? Za to je valjda originalno i napravljen. Zapravo sve je pocelo u Nemackoj tako sto su trazili lek za obilna krvarenja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Pa sta mislis ko odgovara u tim casopisima? rodjak ? :D nhf, cist penal :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 onda odjednom dolazimo do toga da cigare nisu droga a speed jeste. zashto? jer su cigare slabije? Zato sto su cigare drustveno prihvatljive a speed nije, niti mislim da bi isti trebao biti drustveno prihvatljiv, isto tako vazi i za alkohol, alkohol je drustveno prihvatljiv. Kod svrstavanja supstanci u nelegalne se ne uzima samo sta ista prouzrokuje vec se gleda i drustvena prihvatljivost, zato na primer cigare u Londonu kostaju po 5 funti, digli su akcize do neba jer drzava vodi poltiiku suzbijanja pushaca, drzava treba da brine o svojim gradjanima i tu je da utvrdi neke standarde i norme. rodjak ? :D nhf, cist penal :D Ofc ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Lechenje depresije? Za to je valjda originalno i napravljen. Nisam znao. Ja sam bio ubeđen da je Ekser miks amfetamina i LSD Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Ok, koje medicinske upotrebe može da ima ekstazi? u psihoterapiji, kod lechenja ptsd-a recimo. euphoria, increased well being, increased sociability, decreased anxiety su neki od benefita mdma-a, a mogutjnosti da se takvi trejtovi neke droge upotrebe u psihterapiji su prilichno shiroke. naravno, pre bilo kakve ozbiljne priche o upotrebi u medicinske svrhe, treba prvo ispitati toksichnost do kraja, i ja se sa tim slazhem 100%. zato i akzhem da imam problem sa time da se neka supstanca zabrani, i svrsta u a kategoriju droga, a da nije ni izbliza dovoljno studirana. nego je lakshe sistemu da to stave van zakona i ugushe nauchni rad na temu, da bi posle lakshe kontrolisali ilegalnu trgovinu. plus se mozhda boje da tjemo izgubiti potroshachke navike modernog sveta ako nam te iluzije razbiju kul droge, pa nam postane nebitno da jurimo po shoping molovima kupujutji gluposti ;p onda ce valjda samo da pojaca depresiju? nisam neki preterani znalac, ali valjda on samo pojacava trenutnu emociju, pa ako si smoren, bices jos smoreniji ne :o stvara osetjaj euforije, ego postaje manje bitan, stvara zhelju za socijalizacijom, itd. da ne ispadne da ovde propagiram ekstazi chlanovima foruma, mozhemo da prichamo i o loshim stranama? Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 pa ok, ja sam vec rekao da pricamo o trenutnom drustvenom uredjenju, jer u njemu zivimo. ali 'ajde, kada bi heroin bio legalan i jeftin, veca pretnja bi verovatno dolazila od strane pusaca, jer se onda ukida kriminogeni element povezan sa legalnoscu (tj nelegalnoscu, i samim tim cenom) heroina, a opasnost po zdravlje i drugih ljudi kod cigareta ostaje. pa dobro, ti o tome prichash a ja o nechem drugom pricham. samo sam hteo da pojasnim na shta mislim :) mislim da je to vise do coveka, nego do droge. kreten ce biti kreten, bilo da je pijan, ili drogiran. osim toga, s obzirom da je alkohol legalan, naleces na vise pijanih ljudi, nego ljudi na spidu, i samim tim je normalno da ces naleteti na vise pijanih budala, nego drogiranih budala ;) deshavalo mi se nekoliko puta da ljude koji su mi totalni carevi i koji su mi vrlo dobri drugari vidim u pijanom stanju i da se toliko uzhasno ponashaju da mi totalno pokvare sliku o sebi. znachi nebo i zemlja. nije mi se josh nijednom desilo da se neko na spidu skoro uopshte razlikovao od sebe kad je strejt. nikotin je droga. kraj price. my point excatly Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Zato sto su cigare drustveno prihvatljive a speed nije, niti mislim da bi isti trebao biti drustveno prihvatljiv, isto tako vazi i za alkohol, alkohol je drustveno prihvatljiv. Kod svrstavanja supstanci u nelegalne se ne uzima samo sta ista prouzrokuje vec se gleda i drustvena prihvatljivost, zato na primer cigare u Londonu kostaju po 5 funti, digli su akcize do neba jer drzava vodi poltiiku suzbijanja pushaca, drzava treba da brine o svojim gradjanima i tu je da utvrdi neke standarde i norme. da ne ulazimo u neki opshti princip kako te stvari funkcionishu, jer nisam siguran da opshti princip postoji, evo nam primer ekstazija. prvo se odluchivalo o legalnosti, pa je tek ta odluka formira stav drushtva o prihvatljivosti. uostalom, postavljash stvari kao da zhivimo u lalalendu. da drzhava brine o svojim gradjanima, a ovo govorim argumenta radi, ne zato sht delim stav, zabranila bi pljuge kao shto zabranjuje drogu. isto vazhi i za alkohol (shta mislish otkud ideja za prohibicijom?). duvanski lobi je jednstavno mnogo jak, velike pare idu politicharima i drzhavi od tih cigara, i tu se zavrshava pricha. isto bi tako trebalo da se lgalizuju neke droge (vetj sam rekao da se slazhem sa dulijom kako i na koji nachin), shto bi drzhavi isto omogutjilo oporezivanje, smanjilo korupciju i mogutjnost pojedinaca da profitiraju kroz te prljave igre sa kriminalom vezanim za te droge, i najbitnije od svega, povetjalo sigurnost supstanci u pitanju i kontrolu nad celim trzhishtom i uzhivaocima. da drzhava zaista brine i da joj je stalo do tebe i mene, ona bi tako pristupala problemu. istina je da sistemu jednostavno puca ona stvar za dobrobit svojih gradjana. hteli mi to ili ne, ljudi se drogiraju, i drogiratje se. nije to neka prolazna moda. problem je shto se stvari samo pogorshavaju sa tabuima i guranjem pod tepih. npr da u 35oj glumis supermena na pljusku u 4:30 na progresiv stejdzu? hahaha, recimo :D Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 da ne ulazimo u neki opshti princip kako te stvari funkcionishu, jer nisam siguran da opshti princip postoji, evo nam primer ekstazija. prvo se odluchivalo o legalnosti, pa je tek ta odluka formira stav drushtva o prihvatljivosti. uostalom, postavljash stvari kao da zhivimo u lalalendu. da drzhava brine o svojim gradjanima, a ovo govorim argumenta radi, ne zato sht delim stav, zabranila bi pljuge kao shto zabranjuje drogu. isto vazhi i za alkohol (shta mislish otkud ideja za prohibicijom?). duvanski lobi je jednstavno mnogo jak, velike pare idu politicharima i drzhavi od tih cigara, i tu se zavrshava pricha. isto bi tako trebalo da se lgalizuju neke droge (vetj sam rekao da se slazhem sa dulijom kako i na koji nachin), shto bi drzhavi isto omogutjilo oporezivanje, smanjilo korupciju i mogutjnost pojedinaca da profitiraju kroz te prljave igre sa kriminalom vezanim za te droge, i najbitnije od svega, povetjalo sigurnost supstanci u pitanju i kontrolu nad celim trzhishtom i uzhivaocima. da drzhava zaista brine i da joj je stalo do tebe i mene, ona bi tako pristupala problemu. istina je da sistemu jednostavno puca ona stvar za dobrobit svojih gradjana. hteli mi to ili ne, ljudi se drogiraju, i drogiratje se. nije to neka prolazna moda. problem je shto se stvari samo pogorshavaju sa tabuima i guranjem pod tepih. Sve je to ok ali moras da shvatis da pri legalizaciji droge napravio bi opsti kolaps u svemu, iovako nam je omladina zastranila za alkoholom i pljugama samo fali jos i ekstazi da se legalizuje, problem je u tome sto bi drzava napravila jos jedan problem sa kojima ne bi mogla da se nosi trenutno, kod nas je depresija default stanje kod vecine gradjana samo nam treba jos da svi gutaju rks, ovako kad je ilegalno ipak mnogi koji bi probali ne probaju i to tesko dolazi do dece. Kad bi se to legalizovalo i deca bi gutala, mislim deca probaju alkohol i pljuge kod nas sa 10 godina i manje, pa ti vidi sta bi rks uradio detetu od 8-10 godina. Ja sam u pocetku zastupao tvoj stav, imali smo debatu na faksu i po meni je to imalo smisla, ti lepo legalizujes a drzava profitira i imas kvalitetnu drogu za kupovinu, ali to ne bi bilo drustveno prihvatljivo i bilo bi protivno nekim pravnim standardima, normalno kad sam posle i ja bolje razmislio shvatio sam da bi napravio veci problem kad bih legalizovao speed, rks i marihuanu. Kao sto si rekao ljudi se drogiraju i drogirace se ali ipak ono sto je bitno je sto je opet ta supstanca nedostupna koliko-toliko naravno mator covek ce lako da zavrsi rks ali dete od 10 nece. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Ja sam u pocetku zastupao tvoj stav, imali smo debatu na faksu i po meni je to imalo smisla, ti lepo legalizujes a drzava profitira i imas kvalitetnu drogu za kupovinu, ali to ne bi bilo drustveno prihvatljivo i bilo bi protivno nekim pravnim standardima, normalno kad sam posle i ja bolje razmislio shvatio sam da bi napravio veci problem kad bih legalizovao speed, rks i marihuanu. Jesi to spoznao od drugara sa stormfronta koji bi tukli ljude ispred prodavnice marihuane? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Sve je to ok ali moras da shvatis da pri legalizaciji droge napravio bi opsti kolaps u svemu, iovako nam je omladina zastranila za alkoholom i pljugama samo fali jos i ekstazi da se legalizuje, problem je u tome sto bi drzava napravila jos jedan problem sa kojima ne bi mogla da se nosi trenutno, kod nas je depresija default stanje kod vecine gradjana samo nam treba jos da svi gutaju rks, ovako kad je ilegalno ipak mnogi koji bi probali ne probaju i to tesko dolazi do dece. Kad bi se to legalizovalo i deca bi gutala, mislim deca probaju alkohol i pljuge kod nas sa 10 godina i manje, pa ti vidi sta bi rks uradio detetu od 8-10 godina. Ja sam u pocetku zastupao tvoj stav, imali smo debatu na faksu i po meni je to imalo smisla, ti lepo legalizujes a drzava profitira i imas kvalitetnu drogu za kupovinu, ali to ne bi bilo drustveno prihvatljivo i bilo bi protivno nekim pravnim standardima, normalno kad sam posle i ja bolje razmislio shvatio sam da bi napravio veci problem kad bih legalizovao speed, rks i marihuanu. Kao sto si rekao ljudi se drogiraju i drogirace se ali ipak ono sto je bitno je sto je opet ta supstanca nedostupna koliko-toliko naravno mator covek ce lako da zavrsi rks ali dete od 10 nece. kako bi to napravio opshti kolaps tachno? i ja i dalje ne mogu da verujem shta ti prichash. omladina nam zastranila sa pljugama i alkoholom? nije nam zastranila nego drushtvo i porodicu boli kurac. ochekujesh od klinaca da budu odgovorni kad su u pitanju alkohol, pljuge i droge? pokvaritjemo omladinu, deplasiran argument. poshto vidim da chitash selektivno, ne uzimam ove tvoje gluposti ni poluozbiljno. jebesh nashe fakultete kada likovi poput tebe uchestvuju u debatama. evo josh jednom samo za tvoje ochi... kada kazhem legalizacija ne mislim na apsolutnu elgalizaciju svega i svachega, pristupachnu svakom i svugde. i i dalje furash tu drushtveno neprihvatljivo prichu... shta ti nije bilo jasno u prvo se odluchivalo o legalnosti, pa je tek ta odluka formirala stav drushtva o prihvatljivosti. da postane legalno, vremenom bi postalo i drushtveno prihvatljivo, kao u vutra u holandiji, RECIMO. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts