cali Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) hvala na pomoci. imam josh jedno pitanje: da li je moguce nekako definisati da transportni karavani iz grada A uzimaju robu X i prevoze u grad B? Video sam da postoji opcija za automatizovani trasport ali mi je suvishe nasumichno njihovo kretanje Edited October 22, 2008 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
momcilo12 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ta opcija za automatizovano prenosenje robe iz grada u grad je jezivo jednostavna. Odes u skrin grada A, switchujes na export/import tabelu (to je prostor odmah ispod mape grada), kliknes export, pronadjes robu X. Odes u skrin grada B, ponovo switchujes na export/import, samo ovoga puta kliknes na import X Sada samo treba da kliknes na transport, kliknes autmate transport, otvori ti se prozorce i stikliras [X from A to B]. To je sve. E sada logicno je da ces da pravis kombinacije u tradeu, npr iz grada A X u B, a onda automatizujes iz grada B X u Evropu itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 stvarno sam magarac. do sada sam to sve ruchno radio.. nije ni chudo shto mi ne radi automatski transport kad mu nisam definisao robu koju da transportuje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 evo stigao da zavrshim na revolutionary-huge-marathon Kada sam krenuo da podizem rebel sentiment, deletovao sam sve koloniste koji mi nisu trebali. Chak se i oni koji nisu u gradu rachunaju u ukupan procenat. Tako se mnogo brze stigne do 50%, pa kralj poshalje mnogo manje vojske. Inache 30ak dragoonsa + neshto topova i militia peshadije po gradovima mi je odradilo posao, na kraljevih 70ak peshadinaca i topova i 20-30 dragoonsa. Brodova sam imao samo 4, pa sam jedva uspeo da potopim 2 njegova. Imao sam founding fathera koji daje +1 na movement za dragoonse....Grupisao sam ih u dve grupe po 15, pa chim se iskrca neka kraljeva vojska, ochistim ih sve sa dragoonsima, i poshaljem one koji su malim helthom u inland grad. I sve tako u krug. Imao sam gradove na obali duz celog kontinenta, pa je kraljeva vojska rashtrkana i veoma je lako ochistiti sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 14, 2008 Author Report Share Posted November 14, 2008 AoD II mod bravo Dale majstore! :) probajte, ko voli Col ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 Ovaj dodatak, detaljnije sam ga u medjuvremenu probao, jebe keve. Mapa je, ne znam, ali dal dva puta veca od huge mape u vanili. Ubacena je gomila dodataka, kao i Portugalci! (trebalo bi i neka Pirates civilizacija al ja ne naleteh na doticnu). Cak su i dodali u scenarije originalnu mapu iz prvog Colonizationa...mmm,nice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 Nakon duzeg vremena, i u medjuvremenu izdatog patcha, zavrsih igru na revolutionary lvlu tezine, bez samoubijanja kolonista ili koncentrisanja inland. Proper victory :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts