Jump to content

CIV 4: Colonization

brue

Recommended Posts

hvala na pomoci. imam josh jedno pitanje: da li je moguce nekako definisati da transportni karavani iz grada A uzimaju robu X i prevoze u grad B? Video sam da postoji opcija za automatizovani trasport ali mi je suvishe nasumichno njihovo kretanje

Edited by cali

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ta opcija za automatizovano prenosenje robe iz grada u grad je jezivo jednostavna.

Odes u skrin grada A, switchujes na export/import tabelu (to je prostor odmah ispod mape grada), kliknes export, pronadjes robu X.

Odes u skrin grada B, ponovo switchujes na export/import, samo ovoga puta kliknes na import X

Sada samo treba da kliknes na transport, kliknes autmate transport, otvori ti se prozorce i stikliras [X from A to B].

To je sve. E sada logicno je da ces da pravis kombinacije u tradeu, npr iz grada A X u B, a onda automatizujes iz grada B X u Evropu itd.

evo stigao da zavrshim na revolutionary-huge-marathon

Kada sam krenuo da podizem rebel sentiment, deletovao sam sve koloniste koji mi nisu trebali. Chak se i oni koji nisu u gradu rachunaju u ukupan procenat. Tako se mnogo brze stigne do 50%, pa kralj poshalje mnogo manje vojske.

Inache 30ak dragoonsa + neshto topova i militia peshadije po gradovima mi je odradilo posao, na kraljevih 70ak peshadinaca i topova i 20-30 dragoonsa. Brodova sam imao samo 4, pa sam jedva uspeo da potopim 2 njegova. Imao sam founding fathera koji daje +1 na movement za dragoonse....Grupisao sam ih u dve grupe po 15, pa chim se iskrca neka kraljeva vojska, ochistim ih sve sa dragoonsima, i poshaljem one koji su malim helthom u inland grad. I sve tako u krug. Imao sam gradove na obali duz celog kontinenta, pa je kraljeva vojska rashtrkana i veoma je lako ochistiti sve.

• 3 weeks later...

Ovaj dodatak, detaljnije sam ga u medjuvremenu probao, jebe keve.

Mapa je, ne znam, ali dal dva puta veca od huge mape u vanili. Ubacena je gomila dodataka, kao i Portugalci! (trebalo bi i neka Pirates civilizacija al ja ne naleteh na doticnu).

Cak su i dodali u scenarije originalnu mapu iz prvog Colonizationa...mmm,nice.

• 6 months later...