Rejz Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Meni vec dva puta pukao download, ako ne zavrsi dok se vratim sa posla onda ces brue da mi posaljes post expresom danas-za-juce :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Skinuo igru ali me i dalje nesto zajebava... Ne dozvoljava mi da promenim rezoluciju, tj. posle 2 minuta freez-a promeni on rezoluciju i na delic sekunde se vidi ekran gde pita da li zelite da zadrzite izmene ili ne i zatim se odma vrati na staru rezoluciju. Mogucnost da se klikne na yes ne postoji, probano vise puta... Takodje, prilikom izlaska iz igre freez-uje se kompjuter i mora restart. Sve mi ovo lici na ocajno napisan kod a ne na neki eventualni problem sa mojim hardverom ili drajverima... Moguce da rezolucija moze da se promeni kada se ukljuci windowed mode, pa se promeni rez, pa se vrati full screen, probacu kad se vrnem gajbi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 26, 2008 Author Report Share Posted September 26, 2008 Sve radi kako treba.STOP.Rejz ima govno od kompa.STOP.Kad se vrati tja, nece nista napraviti, po obicaju.STOP. ;) :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 rejz bratori, ako igra radi super na lapu sa vistom onda defitnivno moras da se zapitas oko svog sistema :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 A mozda imam krs crack? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Samo jedan krek i ima. Koji hardver, koji drajveri? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) Evo u windowed modu sve radi savrseno... sad cu da probam full screen :) Edited September 27, 2008 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Izašli su juče novi WHQL drajveri, probaj s njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) Thx, moracu. U full screen-u i dalje isti problemi, zakuca pri izlasku iz igre, tj. dobijem desktop i tast+mis reaguju jos par sekundi, nakon toga kompletan prestanak odziva periferija, dok hard i dalje radi nesto sitno u pozadini. Takodje, u full screen-u dobijam i graficke anomalije/artifakte posle 5-10 minuta igranja, temp. graficke je 65, rivatuner 100% fan speed, etc. Edited September 26, 2008 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Probao na kratko sa novim drajverima i radi. Thx Vudu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 kako mu se sad svi ulizuju kada je admin... pfffff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Jeste čuli, drugi put kad vas posavetujem, da me oterate u kurac! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 dobar je vudu opstavite ga na miru:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Znas kako, kad krenu da nam se razmimoilaze misljenja lako cu se ja vratiti na napusavanje i ostala srpska posla :D Do tada opusteno ^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Bah opet problemi... doduse nisam testirao na Colonization-u duze od 2 minuta, nego u CoH-u, posle par minuta igranja ekran se zamrzne a ja mogu da ubijem proces bez problema.. Wtf se ovo desava? Sta moze da dovede u koliziju glupu igru? Da li moze AVG? Temperatura svega je ok, drajveri najnoviji, memtest, hijackthis i ne znam vise ni sam koji testovi su uspesno prosli.. Ko koga ovde jebe, sem mene kompjuter? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 ajde edituj, tj obrishi prethosni post od milion karaktera. zapravo, nova str, nema potrebe:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Erm, kako se prave jedinice? :)))) Zgrade znam, ali jednice nigde da nađem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 27, 2008 Author Report Share Posted September 27, 2008 U evropi mozes da kupis gotove "jedinice" ili da sacekas da ti se same pojave (sto se tice kolonista). Svakog od kolonista mozes da istreniras pomocu skolskih ustanova u neki drugi tip jedinice, normalno ako su ti ucitelji one profesije u koju hoces. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 (edited) Ok, jasno, 10x :) ...Inače igra je simpa, kome se nije smučio Sid Mejer nek navali... Za moj ukus za nijansu previše mikromenadžmenta, mada mi možda tako čini jer dadiljam svaku jedinicu kao da mi je prvorođeno. Svaka čast svima koji igraju najveću mapu, lol. Edited September 27, 2008 by abohac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Tamo neke 1994te, Microprose je izbacio Colonization, konverziju Civilizationa u uzi vremenski period... bilo bi zanimljivo sada prochitati opis iz Sveta Kompjutera za originalni Colonization. Secam se da bio dobar tekst. Pominjanje restrikcije struje itd :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 hm, prvi put kada sam je pokrenuo sve radilo kako treba... medjutim, sad prvo nece da me obavesti da nema sta da se radi do kraja turna, da mi je brod stigao u evropu, i nece da loaduje nista iz grada u wagon ili brod:/ Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted September 30, 2008 Author Report Share Posted September 30, 2008 Ja ne znam kakve to vi verzije imate...evo razbih se vec par dana, nit ijednom da mi krashuje, baguje il sta vec.... Inace, jos jednom, igrica je extra :) Eh da se jos samo ima vise vremena... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 @baltam0s Matori video sam da ovaj problem ima jos par ljudi na civfanatics forumu cini mi se. Moguce da je neko tamo odgovorio na tvoje pitanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 (edited) Igra je stvarno odlichna, ne pamtim kada sam se zadnji put ovoliko isprimao na neku strategiju. :) ... Igram sa Francuzima(sa ostalima nisam josh probao) i svidja mi se taj fazon 'kada si dobar sa indijancima' :) Kupim seasoned scouta i ostavim da da istrazuje na automatic, donese brdo zlata od Indijanaca i nabudzi levele. Edited October 2, 2008 by leisure Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted October 3, 2008 Author Report Share Posted October 3, 2008 igram isto sa francuzima, i sad sam trenutno u 18. veku, na onom impossible lvlu, huge mapa, odvalio sam sve druge, cak nemaju vise ni kolonija na celoj zapadnoj hemisferi :) Princip bi bio ovakav: 1. prvi grad, osvojite od susedne kolonije (uglavnom im je soldier stavljen da radi nesto u koloniji, tako da se i ne brane) 2. vojnikom obidjite okolna sela, i skupite kinte za makar konje (300 kom, odnosno 150, zavisno od prikupljene kinte) i jos jednog soldiera ili scouta 3. zaboravite na izgradnju objekata na pocetku, sve roknite na iskljucivo proizvodnju hrane. 4. nadjite indijansko selo koje uci expert farmere i krcajte tu kako se koji kolonista pojavi, dal iz Evrope ili iz kolonija preko food productiona 5. sa scoutima/soldierima, sto brze istrazite celokupnu mapu, tja oba kontinenta. Ako imate soldiere tja dragone, izmaltretirajte bilo koju drugu neprijateljsku jedinicu ili nebranjeni grad (ne zauzimajte gradove ako su daleko, nego burn baby) 6. proverite u kolonijama sta dobro ide, dal tobacoo ili secer itd. Koncentrisite maksimalnu proizvodnju za svaki grad na samo jedan finalni proizvod. Gradove koji nisu kraj obale, a imaju planine, pretvorite u fabrike za proizvodnju toolsa odnosno oruzja (sto je bitno nakon akcije Krune) 7. kralja odjebite za bilo kakve pare, osim ako je nesto simbolicno do 100golda, a porez morate prihvatiti te prihvatiti 8. u jednom gradu gurajte sve do univerziteta da ako kasnije upadnete u nevolju sa indijancima, mozete i dalje da pravite experte/mastere i to na brzaka 9. sa indijancima je ipak najbolje biti u dobrim odnosima, rat oduzima vreme i stvara nepotrebne troskove. Sa francuzima, otvaranje misija se veoma isplati, jer pored food productiona, mogu donositi nove koloniste. Evropski kolonisti preko cross generatora su ok, ali kasnije predugo ceo postupak traje 10. pri odabiru unapredjenja za soldiere, uzmite withdraw, jer moze biti dobra za kombo napade (napadne se sa jednom, ona smanji hp protivniku, povuce se, finalni sa nekim destructionom od jedinice) 11. treasure NIKAKO nemojte predavati kraljevoj galiji, jer dere kolko se ugradjuje. najbolje da sa pocetka, sa istrazivanjem i prodajom osnovnih proizvoda, dodjete do 9k kesha, i kupite sami galiju, pa sve sacuvane treasure njom za Jevropu. Sa tim parama kupite specijaliste koji fale za brzu gradnju, tja carpentere i lumberjackove, i da svaki grad ima makar po jednog, da bi se nadoknadilo svo vreme koje se u startu izgubilo na food production. I za sve ostalo, samo experti i mastreri. Ostala buranija ili u skolu ili u indijanska sela na obuku. Ako dobijete preko Evrope kolonistu profesije koja vam trenutno ne treba vec za tipa 50 poteza, ukinite mu profesiju i stavite ono sto vam treba. itd :) ps. kod indijanaca, kad se uce profesije, nemojte nabijati vise jedinica odjednom, ima bug te se zaglave, tja ne izlaze experti...ili im se mozda svidi mlada indijanska pichetina :P ps2. leisure, cenim da si skontao sta sa master fur traderima? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts