encore Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 mozhda oce da pita ko im je radio stolariju :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 a gde su tu investicije :) ima mosta nema mosta :P eno ih u DS pamfletu, ćoravi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Zar nisu sada finalni pregovori za gasovod ili neku big privatizaciju pa iz tog razloga je ojacan dinar trenutno? neam pojma nisam stigao da pratim tacno desavanja u ovoj raspaloj zemlji :( Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 ma kradu domaci politicari, kako moze jedan dan 82 pa onda 78 pa 80 pa 76 i tako, neko svaki put obrne pare. a posto vise od pola drzave prima neki kes spolja u evrima, resile cove da i tu pokupe kajmak. realno dinar ne vredi po pisljiva boba, i kontam da se maska digne da bi evro bio 100 din ako ne i vise Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 Video sam dakija jutros sa nekom plavusom u rozoj suknjici i izgledalo mi je kao da su u kupovini, daki jesi razmenio evre? :) samo 20 :D i jel vam treba separe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 dokle ? - dok nbs vodi monetarnu politiku koju vodi - dok privrednici ne popizde (pad evra + rast cena obrtnih sredstava = gubitak na izvozu) - dok malo ne odahnu duzhnici, jer ovo (iako veshtachko) jachanje dinara prija svima kojima su kamate indeksirane u evrima (verovatno svi vetj znamo kome) - dok vlada ne proradi / dok se ne formira vlas u beogradu, ovako se ispunjava uslov PUPS-a jache penzije zashto ? - ideja da se jachanjem dinara (veshtachkim, jer realna vrednost bi bila negde oko 80-83 (po MMFu) mada nashi ekonomisti kazhu da je pre 100-120) obara inflacija - zato shto otje da se stvori politichka slika da se na ekonomskom planu neshto deshava - mozhda su dobijene neke pare spolja za koje ne znamo (mislim lol) pa je povetjana masa deviza - dotacije gastajbajtera koji su doshli na letovanje u beograd (mada vetjina tog novca ide u potroshnju pa to samo dizhe inflaciju), shto je najsmeshnije taj kesh se procenjuje da je vetji od investicija (sem za 2006 zbog telenora) tipa 3-5milijardi godishnje - da se vrati verovanje u valutu kako vas to pogadja ? realno boli me kurac, ali me nervira shto se lazhe narod. - koje su to banke povetjale svoj kapital ? (laganje) zashto ? - koje strane investicije ? koja privatizacija ? berza vetj 2 meseca ubi se od padanja, a nije da je pre stajala dojaja .. - (da se razumemo) vrednost dinara se kod nas ne regulishe nikakvim trzhishtem nego kako guverner kazhe (tj. kako mu je naredjeno) mrzi me da serem dalje, boldovao sam ono shto mislim da su najrealniji razlozi u svakoj kategoriji Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 to sam hteo da cujem :) jos drale i ggnore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 zaboravih samo da kazhem da ma koliko mi znali o ekonomiji, ona je toliko glomazan sistem i toliko isprepletan sa svim ostalim, naravno najvishe sa politikom, da se na zhalost neke stvari nikad ne znaju kakav tje rezultat dati dok se ne probaju. isto tako, operacije koje daju povoljne rezultate na kratak period, na dug period mogu biti katastrofa i vice-versa. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 - (da se razumemo) vrednost dinara se kod nas ne regulishe nikakvim trzhishtem nego kako guverner kazhe (tj. kako mu je naredjeno) mrzi me da serem dalje, boldovao sam ono shto mislim da su najrealniji razlozi u svakoj kategoriji ne mora da znachi. iako nash sistem jeste kontrolisan od strane NBS. (i meni je licno drago da je tako). to ne mora da znachi da neki spoljni uticaj ne moze da izvrsi udar na kurs. (kolicina deviza zavisi od stranih investicija, i uzimanje kredita od domacih banaka koje se opet zaduzuju u inostranstvu zbog stabilizacije politicke situacije). bilo je dosta politicke turbulencije u prethodnih nekoliko meseci, a dinar je zahvaljujuci intervenciji bio prilicno stabilan. kako ovo moze uticati na nas? pa u kratkotrajnom roku vecini gradjana je ovo dobro. a u dugotrajnom to vec niko ne moze da kaze. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 shta pishesh ti ? jel to ono, da postujem neshto chisto da bih rekao neshto. bar prochitaj to shto kvotujesh i gledaj shta odgovarash. da se regulishe trzhishtem to bi moralo da znachi da neko trzhishte postoji .. kod nas uslovno recheno ne postoji ni berza akcija, a kamuli trzhishte novca. jedva smo odustali od prakse dilera sa ulica (koji 70% sluchajeva drzhava/nbs plasirala), a chim se pojavi neka frka odmah promile. naravno o tome shto na svakoj pumpi mozhesh da platish u evrima i na 20% mesta tje ti lik iz kase zameniti dinare za evre i da ne govorimo .. da ne prichamo o tome kako jacha dinar, a privreda svira kurcu (toliko o ne kontrolisanju). i zauzdavamo inflaciju. lol. mislim ne znam odakle tolika potreba da se lazhe narod kad ni jedna pametna zemlja/rukovodioci njene ekonomije ne prepushtaju sve trzhishtu. mislim onda ne bi bilo potrebe za guvernerom i centralnim bankama. i prestanite da pevate o nechemu chemu vas hrane preko tva. koje su se to banke zaduzhile u inostranstvu ? zbog kakve stabilnosti .. shta vi mislite da je neko verovao da kad su izashli rezultati izbora da tje biti formirana drugachija vlada od ove sada. ajde netjemo o politici. uvek me smara to povezivanje koje se kod nas ovde mega forsira i sluzhi kao opravdanje za loshe vodjenu ekonomiju u proshlosti. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Dinar ce ostati "jak" prema evru dok ga ne zamenimo totalno sa evrom. I to nije nas izum tako je svuda koje je MMF uvatio pod svoje. Primer Češke: 2003 kurs 35 kruna za 1 e 2008 kurs 23 krune za 1 e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 shta pishesh ti ? jel to ono, da postujem neshto chisto da bih rekao neshto. bar prochitaj to shto kvotujesh i gledaj shta odgovarash. da se regulishe trzhishtem to bi moralo da znachi da neko trzhishte postoji .. kod nas uslovno recheno ne postoji ni berza akcija, a kamuli trzhishte novca. jedva smo odustali od prakse dilera sa ulica (koji 70% sluchajeva drzhava/nbs plasirala), a chim se pojavi neka frka odmah promile. naravno o tome shto na svakoj pumpi mozhesh da platish u evrima i na 20% mesta tje ti lik iz kase zameniti dinare za evre i da ne govorimo .. da ne prichamo o tome kako jacha dinar, a privreda svira kurcu (toliko o ne kontrolisanju). i zauzdavamo inflaciju. lol. mislim ne znam odakle tolika potreba da se lazhe narod kad ni jedna pametna zemlja/rukovodioci njene ekonomije ne prepushtaju sve trzhishtu. mislim onda ne bi bilo potrebe za guvernerom i centralnim bankama. i prestanite da pevate o nechemu chemu vas hrane preko tva. koje su se to banke zaduzhile u inostranstvu ? zbog kakve stabilnosti .. shta vi mislite da je neko verovao da kad su izashli rezultati izbora da tje biti formirana drugachija vlada od ove sada. ajde netjemo o politici. uvek me smara to povezivanje koje se kod nas ovde mega forsira i sluzhi kao opravdanje za loshe vodjenu ekonomiju u proshlosti. rekao si da NBS kontrolise. shto je tacno u samo odredjnoj meri, nastavi da citas recenicu. hoces reci da politicka situacija nije usko vezana sa ekonomskom? i da je stabilna politika nije najbitniji preduslov za stabilnu ekonomiju? nadmen si. ne informisem se preko tv. vise sam u materiji od tebe. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 vise sam u materiji od tebe. opa, odoh po kokice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 prvo, ja sam rekao da nbs kontrolishe, na shta si ti rekao u prvoj rechenici "ne mora da znachi", a u drugoj "iako nash sistem jeste kontrolisan od stran nbs" ... barem prochitaj kvote. drugo, to shto prichash za strane investicije bi bilo tachno da drzhava NE kontrolishe kurs, a ona ga kontrolishe tako da nije tachno. molio bih da navedesh onda koje su to investicije koje su dovele do jachanja dinara ? koliko ja znam investicije ove godine su (do sada) ~700 miliona evra .. tretje, shto prichash o bankama koje se zaduzhuju u inostranstvu, je prvo informacija koja se vrti non stop na tvu, a drugo nije tachna. tako da navedi koji su to iznosi i koje su to banke. chetvrto, pricha o politichkoj nestabilnosti stoji u teoriji. u praksi je to pricha koja sluzhi kao josh jedna politichka alatka za izbore. (jao jao radikali dolaze, pada berza, a promet na toj berzi ne prelazi 10 miliona evra vetj ko zna koliko, poslednjih mesec dana ne prelazi 3 miliona) peto, nisam znao da radish za OZNA (sve dozna ) ili da si psajkik pa znash koliko je ko u materiji. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Dinar ce ostati "jak" prema evru dok ga ne zamenimo totalno sa evrom. I to nije nas izum tako je svuda koje je MMF uvatio pod svoje. Primer Češke: 2003 kurs 35 kruna za 1 e 2008 kurs 23 krune za 1 e. ok, ima istine u tome, ali ne moze da mmf tek tako obori kurs za 33% nego je istina da je za pet godina u cesku uslo milijarde i milijarde stranih investicija i privreda se razvila mnogostruko...dok nama u poslednje vreme u nas ulaze, manje investicije a vishe kurchevi Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ima MMF mnoge sisteme kako drzi kurs pod kontrolom. Ojaca dinar i time zastiti svoje trziste od bilo cega sto bi smo mi hteli da izvezemo, a automacki ucini svoje proizvode veoma konkurentnim i tako direktno napada bilo kakvu proizvodnju ovde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 prvo, ja sam rekao da nbs kontrolishe, na shta si ti rekao u prvoj rechenici "ne mora da znachi", a u drugoj "iako nash sistem jeste kontrolisan od stran nbs" ... barem prochitaj kvote. drugo, to shto prichash za strane investicije bi bilo tachno da drzhava NE kontrolishe kurs, a ona ga kontrolishe tako da nije tachno. molio bih da navedesh onda koje su to investicije koje su dovele do jachanja dinara ? koliko ja znam investicije ove godine su (do sada) 700 miliona evra .. tretje, shto prichash o bankama koje se zaduzhuju u inostranstvu, je prvo informacija koja se vrti non stop na tvu, a drugo nije tachna. tako da navedi koji su to iznosi i koje su to banke. chetvrto, pricha o politichkoj nestabilnosti stoji u teoriji. u praksi je to pricha koja sluzhi kao josh jedna politichka alatka za izbore. (jao jao radikali dolaze, pada berza, a promet na toj berzi ne prelazi 10 miliona evra vetj ko zna koliko, poslednjih mesec dana ne prelazi 3 miliona) peto, nisam znao da radish sa udbu ili da si psajkik pa znash koliko je ko u materiji. stabilizacijom, postojece firme po logici stvari uzimaju vece kredite jer znaju da ce ova vlada uraditi sve da se ssp ratifikuje i srbija priblizi EU. u strane investicije racunam i banke koje se zaduzuju u inostranstvu. prica o nestabilnosti stoji i u teoriji i u praksi. promet na berzi je u padu -- belex je u velikom declineu i ne mozes da ocekujes da ce neko trgovati ako berza konstantno pada. shto se tiche brojki, necu ti praviti research, to rade consulting firme, pa ako te bash interesuje trazi sam ili unajmi jednu da ti uradi report -- iznenadices se. gde radim to nema veze, posebno kad se sa tobom diskutuje. pokazao si se kao expert u svim mogucim delatnostima zivota. tako da nema razloga za ikakvu diskusiju na ovu temu. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 chekaj da kvotujem u sluchaju da editujesh da mogu ljudi da se lepo nasmeju stabilizacijom, postojece firme po logici stvari uzimaju vece kredite jer znaju da ce ova vlada uraditi sve da se ssp ratifikuje i srbija priblizi EU. u strane investicije racunam i banke koje se zaduzuju u inostranstvu. prica o nestabilnosti stoji i u teoriji i u praksi. promet na berzi je u padu -- belex je u velikom declineu i ne mozes da ocekujem da ce neko trgovati ako berza konstantno pada. shto se tiche brojki, necu ti praviti research, to rade consulting firme, pa ako te bash interesuje trazi sam ili unajmi jednu da ti uradi report -- iznenadices se. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 chekaj da kvotujem u sluchaju da editujesh da mogu ljudi da se lepo nasmeju hhahah pa ovo je neka nova fora. :D ne necu da editujem post kao ti. 101 put. sva sreca ne pise ti -- "edited by..." drhte ti ruke milicu? Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 editujem samo da fore bolje zvuche, polazhem na humor kao i ti :] Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 (edited) кхм, кхм... :) динар јача као последица како коришћења полуга монетарне власти (НБС), тако и екстерних фактора (понуде и тражње на тржишту). НБС користи полуге да сузбије инфлацију - по мени лош пут, али кад нико други у држави не води рачуна о томе, НБС се оверстречује користећи исте полуге са све мањим маргиналним резултатима и уз све вишу цену по јединици. јебига... зашто расте понуда? не верујем да је кључан елемент прилив девиза споља. наше тржиште је толико плитко да се може корнеровати кикирикијем. дакле, банкарске шпекулације. НБС је погрешила што се одрекла јаче интервенције на тржишту, зато и имамо оволике осцилације на месечном нивоу. али, то је ионако извор дивног прихода за учеснике на тржишту, теоретски, продубљивањем тржишта и усложњавањем портфолија (пре свега деривата), добићемо уравнотеженији курс на средњи рок. теоретски. наш систем капиталних и новчаних токова са иностранством је неоправдано брзо и у неоправдано великој мери либерализован, без да су успостављени системи надзора (не контроле или управљања од стране државе - постоји фина, али битна, разлика) и ефикасне полуге утицаја. тако да смо остављени на ветрометини и, као мало тржиште, ситан залогај за супервруће (дакле, краткорочне) фондове из иностранства. перњају нас, но то обичан свет не види. обичан свет гледа курс, који је само индикатор прошлих и текућих трансакција (ex post, дакле). ОЧЕКИВАЊА (основа сваког смисленог тржишта), код нас још у минорном проценту утичу на формирање цена на новчаном или капиталном тржишту. питање је да ли се ово код нас уопште може назвати тржиштем. то што личи на тржиште не значи ништа уколико не врши готово ни једну од функција тржишта (ефикасна алокација? РОФЛ). да не говоримо да банке штимују курс приликом периода када већина кредита долази на наплату (почетком месеца). то је најмањи проблем, дилери (кад се развију - верујем да нећемо дуго на то чекати) ће то брзо да препеглају, озбиљни проблеми су на другој страни. пре свега леже у слабој ефикасности и политици дезинвестирања. такође, курс је небитан за било кога ко нема приходе или расходе у страним валутама. никад ми неће бити јасни људи који примају плату у динарима, троше динаре, а свако јутро гледају курс, као једини озбиљни индикатор привреде, за њих, озбиљне економске зналце... у динарима може све да ти поскупи 20%, али ако курс евра пада, сви срећни, а нико не види да му је стандард све нижи. док се народ не окрене другим, важнијим индикаторима, постојаће ОГРОМАН притисак на НБС да сузбија инфлаторна очекивања курсом, уместо каматним стопама. докле ће да јача динар? не верујем да ће још дуго. као што се Слоба играо монетарних удара (додуше на врло примитивном нивоу полуга), тако се вазда и свугде државе (капитал) играју са својим бесловесним поданицима. осцилира вредност валуте и неко згрће огроман невидљиви и неопорезиви профит на релативно дуг рок. што је стабилнија држава и привреда, то су осцилације боље наштимоване и раде у корист (у суми) привреде. едит: тајпо Edited August 13, 2008 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 кхм, кхм... :) динар јача као последица како коришћења полуга монетарне власти (НБС), тако и екстерних фактора (понуде и тражње на тржишту). НБС користи полуге да сузбије инфлацију - по мени лош пут, али кад нико други у држави не води рачуна о томе, НБС се оверстречује користећи исте полуге са све мањим маргиналним резултатима и уз све вишу цену по јединици. јебига... зашто расте понуда? не верујем да је кључан елемент прилив девиза споља. наше тржиште је толико плитко да се може корнеровати кикирикијем. дакле, банкарске шпекулације. НБС је погрешила што се одрекла јаче интервенције на тржишту, зато и имамо оволике осцилације на месечном нивоу. али, то је ионако извор дивног прихода за учеснике на тржишту, теоретски, продубљивањем тржишта и усложњавањем портфолија (пре свега деривата), добићемо уравнотеженији курс на средњи рок. теоретски. наш систем капиталних и новчаних токова са иностранством је неоправдано брзо и у неоправдано великој мери либерализован, без да су успостављени системи надзора (не контроле или управљања од стране државе - постоји фина, али битна, разлика) и ефикасне полуге утицаја. тако да смо остављени на ветрометини и, као мало тржиште, ситан залогај за супервруће (дакле, краткорочне) фондове из иностранства. перњају нас, но то обичан свет не види. обичан свет гледа курс, који је само индикатор прошлих и текућих трансакција (ex post, дакле). ОЧЕКИВАЊА (основа сваког смисленог тржишта), код нас још у минорном проценту утичу на формирање цена на новчаном или капиталном тржишту. питање је да ли се ово код нас уопште може назвати тржиштем. то што личи на тржиште не значи ништа уколико не врши готово ни једну од функција тржишта (ефикасна алокација? РОФЛ). да не говоримо да банке штимују курс приликом периода када већина кредита долази на наплату (почетком месеца). то је најмањи проблем, дилери (кад се развију - верујем да нећемо дуго на то чекати) ће то брзо да препеглају, озбиљни проблеми су на другој страни. пре свега леже у слабој ефикасности и политици дезинвестирања. такође, курс је небитан за било кога ко нема приходе или расходе у страним валутама. никад ми неће бити јасни људи који примају плату у динарима, троше динаре, а свако јутро гледају курс, као једини озбиљни индикатор привреде, за њих, озбиљне економске зналце... у динарима може све да ти поскупи 20%, али ако курс евра пада, сви срећни, а нико не види да му је стандард све нижи. док се народ не окрене другим, важнијим индикаторима, постојаће ОГРОМАН притисак на НБС да сузбија инфлаторна очекивања курсом, уместо каматним стопама. докле ће да јача динар? не верујем да ће још дуго. као што се Слоба играо монетарних удара (додуше на врло примитивном нивоу полуга), тако се вазда и свугде државе (капитал) играју са својим бесловесним поданицима. осцилира вредност валуте и неко згрће огроман невидљиви и неопорезиви профит на релативно дуг рок. што је стабилнија држава и привреда, то су осцилације боље наштимоване и раде у корист (у суми) привреде. едит: тајпо drasko postuje -- znachi stigao je na posao. :) ja se nadam da ce nova ministarka finansija povuci napred na tom ekonomskom polju, jer najveca odgovornost shto se tice generalnog ekonomskog stanja lezi upravo u tom sektoru a ne na NBS. mada, videcemo koliko je i ona strucna i kompetentna da odradi sav taj posao. da ne spekulisem o tome shta sam cuo o njoj, cela ideja da je bila zamenica jelasica koliko se secam je jako dobra. jer i sama zna kakvo je stanje, i hekticna nesaradnja nbs i finansijskog sektora vlade. Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Previse wall of texta - skoknite do menjacnice , kupite evre za sve pare koje imate , zablejite jedno ~ 2 nedelje, uzeli ste kesh za nista. :) Ja sam npr vec 6000 din u plusu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 kako si u plusu kad kurs pada konstantno (tj sitni skokovi nisu dovoljni da pokriju razliku između kupovnog i prodajnog)? a, da, hteo si da zvučiš pametno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 (edited) ? Izvini reci kako nisam u plusu kad sam kupio evro za 78.6 dinara, a prodacu ga kroz dve tri nedelje za 80 ako ne i vise ? Nisam rekao da obrcem na dnevnom nivou, vec cekam... edit : pogresna kupovna cifra Edited August 13, 2008 by Failure.Sanitarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts