Dejan J. Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) Da ne otvaram novu temu, prikljucicu se ovoj. Bitno je da je u Novom Sadu i da nema mnogo veze sa matematikom.Nesto sto je moguce upisati na budžet ako sam bio odličan u gimnaziji i sabijem prijemni i veza sam bez. Takodje nesto sto ima makar neku perspektivu to jest' mogucnost pronalaska posla nakon zavrsenih studija :) Razmisljao sam o svemu i upravo iz tog razloga se raspitujem na sve strane pa ne vidim zasto ne bih i ovde kod rur drugara :) Trenutno razmisljam o žurnalistici... ae i tebi da kazem rec dve :D posto neces matematiku ostaju ti pravni/medicinski/filozofski/PMF(biologija/turizam/geografija)/FTN(menadzmenti)ekonomski/poljoprivredni/privatni medicinski - ucenje do smrti , kad zavrsis niko i nista si ,moras da ides na specijalizacije i cuda , radis za crkavicu itd ... ekonomski - tesko upisati na budzet , prijemni radis u subotici , pljackasima (vidi se da su sa ekonomskog) moras da platis transfer od 16000 da te prebace u NS da studiras , ucenje gomile nebitnih informacija , kad zavrsis ako imash vezu mozes da se zaposlis i da krenes sa nekom solidnom/finom platom ako nemash vezu ceka te biro barem godinu dana posto ekonomista ima najvishe ... pravni - isto kao i ekonomski malo je lakse upisati , nema tog placanja prebacaja posto prijemni radish u NS-u , ali ako hoces pravosudni mora ona praksa i pizdarije , opet moze lepo da se zaradi sa ovim ali opet treba se muciti zavrsiti sve ... privatni - ako imash kesha upishi , manje ces se muciti nego na drzavnom , ali nemoj misliti da ces kod svih profesora iz svih predmeta dobiti prolazne ocene sa time sto si platio godinu. PMF(biologija/turizam/geografija) - za turizam i geografiju je ogromna navala svake godine i treba ti oko 90 bodova da upises fax ispiti relativno laki , preko leta imash praksu ides u grcku itd a sto se tiche geografija za ispite ne znam ali neverujem da je nesto imba tesko ... biologija ako volis da seciras zabe go for it (relativno lako upisati) ... mozes da upises i zastitu zivotne sredine :D filozofski - zurnalistika ti je na tom faksu :) trenutno televizije ne zaposljavaju ljude koji zavrse ovaj smer (osim ako nisi bio izuzetan student) tako da sa diplomom mozes da se obrises , mozes na ovom faksu da izaberes neki jezik i knjizevnost da studiras , filozofiju , istoriju , psihologiju i tako te drustvene nauke :) na svakom smeru ne primaju vishe od 30 ili 60 studenata o ovome ces vishe saznati u informatoru :) poljoprivredni - jedini smer koji bi ti odavde preporucio ti je agroekonomija smer obicno upisuju svi oni koji bi hteli da studiraju ekonomiju a nemaju dobre proseke i roditelji im nemaju para da plate samofinansiranje na ekonomskom pa se odlucuju za ovo ili za VPS/FTN(menadzment) posto je to laske upisati. FTN(menadzmenti) - realno uz zastitu zivotne sredine ne postoje laksi smerovi na FTN-u , matematike ima toliko da treba da izracunas koliko para si zaradio ili izgubio :D mozes da upises i VPS - vasu poslednju sansu (visoko poslovna skola) zaboravio sam da i ja imam fakultet - DIF :D Edited January 5, 2011 by Dejan J. Quote lA DPS FAMILY Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ne upisuj etf, koliko god da si dobar iz mate i fizike, i koliko god da si vredan i ambiciozan. ovo nikad necu razumeti? aj objasni, leba ti, zasto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 U pravu si voodoo za ono sta se uci na FONu, ali makar IT smer ne skoluje menadzere (u tolikoj meri koliko mislis). U mojoj firmi (Gtech) ima gomila fonovaca i to ne na poziciji Project Managera i slicno vec programeri, DB operateri, developeri i slicno. i 0% tog posla su naučili na faksu. Jedno je faks, a drugo je koliko ćeš vremena sam da odvojiš da radiš na sebi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) ovo nikad necu razumeti? aj objasni, leba ti, zasto? Zato sto ti to dobro znanje znaci mozda 5%, ostatak ces morati veoma puno da ucis. i 0% tog posla su naučili na faksu. Jedno je faks, a drugo je koliko ćeš vremena sam da odvojiš da radiš na sebi Hm pa sad, nije bas tako... Uci se kod nas i php i baze podataka i razna sranja. Poenta je da kad vide da je neko inzenjer FONa, rado ce im dati posao. Edited January 5, 2011 by Sinistral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 pa da, karas picke od dvaes i vozis ferari:) mada sam vidjao ljude koji su prosto nenormalni sto se tice energije i volje...radi u kaficu, ide na faks, pritom vjezba zanat kod jedinog pr0 lika (kog placa parama od kafica) i pritom bleji i zajebava se ko i svi ostali. i to sve sada kad se vise ne bavi skokovima u vodu, a ranije je i to bilo u racunici sa sve nekim medaljama i kurcima:) konkretno pricam o jednoj ribi s faksa lol:) Sprco? Inace, drago mi je ste i ovde potvrdili da od žurnalistike nema vajde, jer to mi svi govore od kad mi se javila ideja da to upisem :) Žao mi je sto se vise ljudi nije ukljucilo da udeli neki savet, vec se svelo na raspravu 2-3 coveka :\ Za ETF su mi i ranije govorili ali ga nikada nisam ozbiljno uzeo u razmatranje, izgleda da cu morati :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ako nameravas da se bavis kompjuktorima, a sam ces da se usmeravas na nesto, nemoj na ETF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Za ETF su mi i ranije govorili ali ga nikada nisam ozbiljno uzeo u razmatranje, izgleda da cu morati :| Da upisi jedan od top 5 najtezih fakseva zato sto ces morati, a ne volis matematiku! Daj uozbilji se Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Jedino dobar savet je da upishesh ono shto zelish, da ne kazem volish. Kljucno je da studirash stvar koja te interesuje, inace cesh imati puno problema. Da li je to ETF ili zurnalistika to je manje bitno. Nemoj da slushash ove shto pricaju da je ETF tezak jer cesh "morati da ucish!1111!!". Naravno da cesh jebeno morati da ucish. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 S tim sto ces na ETFu morati vise nego na ostalim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Znam lika koji je relativno skoro završio ETF, šeme na koje je on polagao ispite vam ne mogu opisati. Isto tako znam i jednu "likušu" koja je imala "ženske šeme" ali to nam je manje zanimljivo (da tako kažemo :)) pošto ipak muškarac treba da odluči šta će da upiše. Ja baš nisam mogao da poverujem da sve to može da se uradi i da tako relativno lagodno može da se ispolaže. Naravno, ima tu učenja, ima svega, ali daleko od toga da nema krivina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Daj udeli neki savet, sta se stekas. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 ETF je postao presmešan u zadnjih 4-5 godina. Svako ko ima pola mozga i bar malo radnih navika završava bez problema u roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 To stoji, ali lik ne zeli da ima kontakt sa matematikom koja koliko god da je laka, njemu bi najverovatnije bila preteshka. Ako nece matu, bilo kakav tehnichki fakultet ne dolazi u obzir. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ne upisuj nista, nadji neki krsh posao pa upisi sledece godine :) Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 ETF je postao presmešan u zadnjih 4-5 godina. Svako ko ima pola mozga i bar malo radnih navika završava bez problema u roku. Vudu, reko ti truper da nemas pola mozga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) IIRC, voodoo je po starom programu. A i možda nema radne navike Edited January 5, 2011 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 upisite medEcinu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 cudo da se hajli nije javio sa " ja nisam hteo da upisem nista ali posto od necega moram da zivim upisao sam ono sto ce mi omoguciti velike pare ":):) doslo je vreme da mali buda postane veliki buda :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 trupsi, si ti si bio? ae tišina budo, prijatelju, ako ti se ne uče mate i fizike, teško će ti etf pasti u startu. jes' da kasnije možeš lepo da odeš na smerove gde nemaš puno ni od jednog, al' treba preživeti te ~2godine do tog stupnja :) fon nije loša opcija za nekoga u tvojoj poziciji, bar mi izgleda tako Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 upiši japanski na Filološkom, bićeš samuraj bez posla Quote step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) doslo je vreme da mali buda postane veliki buda :D Znaci teologiju ! edit: I da dodam sto se tice pravnog u ns-u. Prolaznost je prilicno mala i prosek studiranja je 8 godina valjda. Skolarina je oko 90k. Primaju bas mnogo djaka, ali malo njih na budzet. Za budzet je potrebno oko 90 bodova, dok se na samofinansiranje upada dosta lakse, cak i sa 60-ak bodova. Polaze se istorija i srpski valjda. Imas unapred spremljena moguca pitanja na prijemnom. Edited January 5, 2011 by prota_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 upiši japanski na Filološkom, bićeš samuraj bez posla Takozvani rhonin. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 ne treba ti h mohi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Ja sam strani placenik! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Poenta je da kad vide da je neko inzenjer FONa, rado ce im dati posao. Hahhahahahahahahah jebote sta sve necu procitati ovde. Samo na osnovu fax-a ti niko nece dati posao u stvari hoce za 25000 bruto :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts