Debeli Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 ali dredovi imaju veći spid, dakle prednost inicijative. 1na1 bi otprilike bilo: bš udario sam nage, vidi nema pola naga. :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 U svetu gde ti vodis samo dk-ove a ja samo nq ... Curse pride ne radi na njih, a jasno ti je da no ret znaci da nage za 5 krugova udare 10 puta, a knightovi 5 puta, tj kao da imaju stalno krit. Plus pogledah sad ... dk 15-30 dmga, nq 30 sa malom razlikom u attacku i defensu sto znaci da dk moze udariti i za 50% slabije od nq. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 (edited) naravno, Mohi, ali PRVI udarac menja celu računicu. Naga Queen Health: 110 Attack: 16 Shots: none Movement: ground 1600 gold (2) Hex size: 2 Defence: 13 Dmg: 30 Spd: 7 (extra swift) Special: no enemy retaliation. Extra speed and extra 50% of that constant damage are worth the extra 500 gold that make naga queen the most expensive in level 6. Dread Knight Health: 120 Attack: 18 Shots: none Movement: ground 1500 gold (2) Hex Size: 2 Defense: 18 Dmg: 15-30 Spd: 9 (ultra swift) Special: 20% chance to curse enemy ; 20% chance to do double damage. I think it's the best lvl6 unit in the game! Double damage ability puts Dread Knights above Naga Queens. evo, slaže se i ovaj lik samnom na ovom sajtu... 18-13 razlika najtovog ataka i nagine odbrane. 16-18 opet na štetu nage kada ona udara. prosečan demidž najta je 22,5+22,5*0,2=27 na to dodaj razliku atak-difens i videćemo da je prosečan demidž najta veći od prosečnog demidža nage u 1na1. jebiga, laboratorijski uslovi, uvek nekog može da kakne lak ili moral bust, ali to ćemo da zanemarimo. edit: prema ovome najtu treba 4 udarca da uništi nagu (3 ako ga usere dabl tokom ta 3 udarca, za šta je šansa 60%), nagi treba 5 udaraca da ubije najta. edit2: ....................udarci:...najt..naga najt udara, naga ret 1-1 naga udara 1-2 najt udara, naga ret 2-3 naga udara 2-4 najt udara, naga ret 3-5 ovde vidimo da treći udarac najta određuje pobednika. dakle, ako zarola tri singl demidžam, naga dobija, ali su za to šanse ispod 50%, tačnije 40%. najt ima 60% šanse da diluje dabl u ova 3 udarca i reši nagu. ako bismo išli na 10 najtova protiv 10 naga, jasno je da prvi udarac umanjuje ret nage za bar 10% (makar sa min demidžom najt će da ubije jednu nagu, sa maks demidžom ubija čak 2, čime umanjuje ret nage za 20%). to je gg. samo sam zaboravio kako ide računica sa atak i difens skilom i demidžom. razlika od 5 je 5% na demidž ili kako? Edited July 24, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 pkako hehe, nalozio sam vas malo za diskusiju, mozda i opikate koju:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Mislim da znas matematiku malo bolje od toga da tri udarca gde svaki ima 20% cine 60% sanse. Plus andedovi nemaju luck i moral. Ja nisam rekao da je naga jaca vec da su tu negde. A prvi udarac ako ces tako resava sve dileme za bilo koje dve jedinice slicne snage. Dakle ako cemo gledati koja je jaca hipoteticki moramo uzeti da udaraju jedna drugu u isto vreme. Prilikom cega za jedan turn naga ima dva udarca. Jedan svoj i jedan retaliation naspram jednog udarca knighta. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 jeste da si rekao da su tu negde, i jesu, ali ja sam rekao da je Dred za eto nijansu bolji. i to sam pokušao da objasnim. verovatnoća funkcioniše BAŠ tako. 3 puta po 20% šanse je 60% šanse da se u ta tri udarce diluje dabl. naravno da i prvi i drugi i treći imaju pojedinačno po 20% šanse, ali se ne gleda tako u serijama. i sam znaš, kao veteran strategija, da prvi udarac, tj. inicijativa, možda i jeste najvažnija stvar u borbi. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 3 puta po 20% šanse je 60% šanse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Drale izgleda ima profesionalnu deformaciju da frizira statistiku Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 sto ga jebete, znate sta je mislio da kaze..sansa da iz tri udarca jednom padne kritikal je 60% ako je sansa da iz jednog udarca jednom padne critical 20%...sad sam se i ja debilno izrazio, al to je to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Драле, ипак ниси у праву :) Једноставан "доказ" да та логика не штима би био да ако дредови ударе 5 пута вероватноћа да забоду дабл је 100%. А ово ипак није тако. Ако је питање која је вероватноћа да макар једном забоду дабл из 3 ударца, ишло би некако овако. Макар једном може да буде или 1 дабл, или 2 или сва 3. Вероватноћа за 1: Ово се реализује као један дабл и два промашаја. Односно дабл може да буде или 1. или 2. или 3. ударац. Све три реализације имају исту вероватноћу 0.2 х 0.8 х 0.8, тако је укупна вероватноћа 3 х (0.2 х 0.8 х 0.8) = 0.384. Вероватноћа за 2: Овде погаћа 2 пута, а маши једном. Сда може да маши 1., 2. или 3. Опет иста вероватноћа сваког исхода 0.2 х 0.2 х 0.8. Укупно то је 3 х (0.2 х 0.2 х 0.8) = 0.096. Вероватноћа за сва три дабле. Ово је 0.2 х 0.2 х 0.2 = 0.008. Укупна вероватноћа да макар једном ударе из 3 покушаја је збир ове три, 0.488. Или 48.8% ако је лакше :) 2 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdinho Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 ili jos lakse, izracunas verovatnocu da ne da ni jedan double 0.8*0.8*0.8=0.512 :D pa to oduzmes od 1, ako ti treba bar 1 double 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 I stand corrected. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Ja sam stvarno mislio da ne mora to da se objasnjava ekonomisti al eto. Drugo nista nisi rekao za duplo udaraca po turnu. 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 evo ti plus što si jednom bio iznad situacije. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Mislim da znas matematiku malo bolje od toga da tri udarca gde svaki ima 20% cine 60% sanse. Mozda samo mislim bolje o drzavnim sluzbenicima nego sto bi trebalo :D Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 (edited) ... Edited July 25, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 ili jos lakse, izracunas verovatnocu da ne da ni jedan double 0.8*0.8*0.8=0.512 :D pa to oduzmes od 1, ako ti treba bar 1 double da bre, ovo je najjednostavnija racunica, izlapeo sam nacisto, hvala:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 kritikal je 60%A KOLIKO JE TO GRADI :DDD: D::DDDD:::DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 double na kurcu te nosam gradi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 E da, poz za Kilija, IDEMO SAMO JAKO, LOMI BRE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 SAMO BARBARIANI I SAMO DA SI UMESTO ARTILJERIJE UZEO TIPA LUCK/MORALE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 pa hteo sam morale, al mi dusmani nisu ponudili, jbga...al zato je tu angelic! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Dule, aj da odigramo jednu da prestanes da se lozis pls :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 olizete mi jaje i ti i kili jebeni cheeseri! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Voice Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 (edited) Ne bih ja vodio sve ono da imam zmajeve, Tome of Fire Magic i Orb... Edited August 25, 2013 by Death Egg Quote MSc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts