Jump to content

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

hehe, ovaj drale shaljivdzija :*

koja crna vojska. ako uspem nekako, netju ni u civilnu, a kamoli redovnu. jednstavno mi je cela pricha oko vojske sranje, i to nema veze sa sadashnjim stanjem te institucije. vojni rok je zatvorska kazna koju ti imash prema drzhavi, i nek mi posisaju karu zbog toga. netju nikome da potpisujem kako se plashim oruzhja, i netju da blejim sa gomilom radikala ( [:D] ) u nekoj vukojebini dok me poluretardirani likovi drilluju.

dovoljno mi je shto se sam vetj lozhim na taj survivalist trip. volim prirodu, dobro pucam, a da imam neki automat gajbi, umeo bih i da ga sklapam/rasklapam.

i na sve to, najvishe na svetu volim da chujem od neke ribe kako mushko nije mushko ako ne sluzhi vojsku. da nisam dzentlmen, kao shto jesam, zavalio bi im shamarchinu da im ochi ispadnu... ovako samo krenem da ih prozivam dok ne odu kutji.

naravno da znam!

mada, mozhda militj baci neku prichu kako imam krizu identiteta zbog ovog lozhenja na teretanu, ali to bi samo ishlo u prilog mom stavu oko vojske! shta koji moj da idem tamo, nemam shta da dokazujem shto longli kazhe, a i malo shta imaju da me nauche :]

kad zapravo ostanes na nekom post rhh-u, a ne odes kuci da pajkish! :)

Valjda prvo treba da:

1. Dodje na RHH aka ne izvrshi statoraciju

2. Drale treba da dodje na RHH :)

A sto se astme tice, zar ne bi trebalo da si ti onda oslobodjen vojske na tu shemu?

Bio sam sarkastican. Ali samaraju me pederi, kakvo vadjenje iz konteksta :)

Mada opet, realno, jeste nas samarao, al to je zato sto nam je drugar i volimo ga. I bio je redovna vojnjicina, vodja bande i copora u kasarni. I srbenda je i mrzi zute i LDP ;)

ма иди бре, ја то само онако, мало те пецкам... [;)]

dobar si drasko, ali neki ljudi zaista nemaju vremena da gube 6 meseci izigravajuci junachinu u onoj instituciji koju smo nekada znali kao vojska a sada je finansijskim nemarom dovedena na nivo glorifikovanih boy-scouta....

i btw. ako zelim da budem na nepoznatom, sa nepoznatim ljudima uplaticu turisticki aranzman, a ne gubiti 6 meseci zivota umesto da gradim svoju buducnost i karijeru "na slobodi" u civilu

igzekli, ono sto sam imao da vidim na draskovoj zakletvi, deluje kao "shaka jada" odnosno kao nesto sto o chemu niko ne vodi brigu

брате, лепо је то кад неко ради, па направи "шему" да настави да ради, а да му се води да иде у "цивилку"...

имам брдо колега који то раде. то је нормално. али, кад имаш џабалебароша (нпр. вечитог студента коме куца 27 година), који би да "јури пичке по граду" уместо "што губи 6 месеци", стомак ми се окреће. која је то јебена квази рокенрол прича?!?!?!?

Кјооте, не ложим се ја на војску. нагледао сам се на служењу аутентично кафанских Токијских Срба (диви-како-ми-чучи-униформа), који су се скидали после 2-3 дана, јер нису могли да издрже дрил и дисциплину. само ми је мука од оних сисица који серу по војсци и траже милион глупих изговора да би се пред собом оправдали што су сисице. па су сви који иду у војску будале, а они су паметни. Е ПА КУРАЦ!!! они су сисице и тачка!

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Na prvoj regrutaciji jos kao klinac, kada su me prozvali, ustao sam i zauzao stav MIRNO i JASNO I GLASNO

odgovorio na pitanje koji rod zelim: RATNA MORNARICA! Na te moje reci se zacuo smeh 30 tostolobika koji

su sedeli iza mene u tim klupama tog doma vojske... Kapetan I klase M.B. me je bledo gledao jedno 20 sekundi,

sto je bio svojevrsni vremenski presedan tog dana i na kraju kratko porucio zapisnicaru sa njegove desne strane

koji je drzao moj karton i hemijsku u ruci: "pishi A.B.H.O.!" ABHO? E pa KURAC, NECU !!! Da godinu dana u obuchnom

centru u Krusevcu istrazujem limite izdrzljivosti ljudskog organizma na svakojake bojne otrove uz raspalu i neispravnu

zastitnu opremu (gas maske u kojima aktivni ugalj vise nije aktivan etc...), za tpo nisam bio raspolozen.

Ponovio sam zahtev da zelim u RATNU MORNARICU i da sam spreman da je sluzim godinu ipo, koliko se u tom trenutku

ista sluzila, zamisljajuci sebe u onoj finoj uniformi na nekom malom raketnom chamcu sa ostatkom 12-clane posade...

...ali JOK... Gosn Kapetan me posle dodele rodova buducim vojnicima povuce u stranu i kaze "vidis decko, niko vise iz

Srbije nece ici dole u CG da sluzi vojsku... da ti ne objasnjavam zasto i kako..." zao mi je sto ne mogu da ti ispunim zelju

ali sta je tu je...

Nakon nekoliko godina kada sam dobio poziv za sluzenje otisao sam u vojni odsek i rekao

"gospodo, el moze u mornaricu? jok? ok, fuck this, ocu u civilnu vojsku..."

Civilnu sam sluzio 13 meseci u neuropsihijatrijskoj bolnici u vrscu, u upravnoj zgradu tacnije racunovodstvu gde sam

izigravao IT maga na nekom pentiumu III... Ali pored te zajebancije cesto sam se smucao uokolo po bolnici i

spoznao NAJGORE UZASE koji se mogu dogoditi nekom coveku u mirnodobskim uslovima... Verujte ono je bilo

bash hevi ali veoma poucno i posle takvih scena covek se nekako promeni... Al dobro, posteno sam odsluzio i to je to.

PS: sto se tiche "tek u vojsci postanes covek" filozofije, ista je u mom slucaju suvishna, jer pre vojske

brojim pet godina samostalnog studentskog zivota u kojekakvim jazbinama, sto podrazumeva da sam morao

da perem sam sebi svoje gatje i charape, da kuham sebi, drzim stan urednim i cistim etc etc...

Znaci nisam nista propustio a najveci deo "postaces covek" priche jeste zapravo KUCNO VASPITANJE od malih nogu,

mislim da te upravo ono cini covekom kakav si posle tokom celog zivota...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Ja sam se sudbinom nasao u Vrshcu kad sam pozvan na regrutaciju. Kada sam usao u polumracni podrum poprilicno oronule komunisticki stil zgrade zatekao sam najveci skup kreatura sto sam u zivotu video. Goblini i trolovi im nisu bili ravni. Kvazimodo do Kvazimoda, sve iz okolni priseoka. Bilo je tu i par normalnih likova koji su sa pritajenim strahom u ocima cekali red da ih prozovu. Te price i shale koje sam slushao oko sebe su bile uvredljivo otupaste i generalno odbojne mom razmazenom gradskom uhu. Samo proces gledanja u slike sa slovima (nesto tipa ko oni brojevi sa rapida kad oces nesto da skines) je trajao celo jutro. Za rucak smo dobili svako po zemicku sa najsmrdljivijom salamom unutra koju sam video u zivotu mom i jogurt kome je isteko rok trajanja pre 2 meseca. Ljudi su se oko mene veselili i pricali kako je extra ova gratis klopa, jedan dobio napad srece jer sam mu dao moju zemicku. One testove inteligencije sam odradio za 10-15 minuta kolko je bilo jedno 3-4 papira sa glupim i zamarajucim pitanjima. I na kraju posle svih fizickih i psihickih pregleda sam dobio formular sta bih voleo da budem u vojsci, i naravno posto sam zaokruzio rad na racunarima ili radio veza dobio sam pesadiju. Znaci, njima je covek od 208 cm i 115 kila sa naocarima savrsen tip da jurisa sa puskom u prvoj liniji pesadije.

E pa necu. Ko vam jebe mater poganu izdeformisanu. Da se na meni izivljava neki bubuljicavko 5 godina mladji od mene, da radim tamo kojekavke fizikalije koje nisu nikom ni korisne (aj da gradimo nesto), da trpim smrad od 30 bilmeza sa sela u zajednickoj kasarni a niko se ne kupa jer je voda ledena. Nisam iz Donjeg Ugrinovca pa da mi vojska i druzenje sa nepoznatim likovima dodje kao provod, niti sam feget koji se lozi kako nam je zemlja mocna ujeee idem u vojsku najebacu se keve shiptarima, ustashama i amerima.

Tako da svi sto prozivate civilnu mozete kolektivno da mi se napasete muda.

Rekao sam.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

zamisljajuci sebe u onoj finoj uniformi na nekom malom raketnom chamcu sa ostatkom 12-clane posade..

[:0]

Prijavio sam civilnu vojsku (dobio PTT) i kupio sebi 3 godine, ali racunam na manje.Imam istu frku kao i Stator, ali ne zelim da sluzim civilno.Plan je da se "predomislim" pocetkom '09.A ona ako me saceka saceka.

evo sad jedno ozbiljno pitanje za ove koji su zavrshili vojsku, jel se nad nekom izivljavao taj bubuljichavi lik 5 godina mladji od vas ono kao 24/7 6 meseci, mislim, jer vam bash dupe pomerao?

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Moja regrutacija i nije bila toliko losa, doduse bilo je dosta olosa ali je bilo dosta ljudi koje ja poznajem, sva sreca kasarna koja se nalazi ovde je solidno opremljena i mogu vam reci da je u rangu studetnskog doma u BGu sto je sasvim pristojno gledajuci na uslove u kojima zivimo. Posle pregleda isli smo u neku menzu gde su nam dali one ratne pastete i hleb, ja sam moju prosledio nekom liku koji se odusevio. Posle kad smo birali sta bi bili u vojsci mene su stavili u vezu, polako kad zavrsim faks idem malo da odsluzim kao vezista ako do tada sluzenje bude postojalo uopste.

SCJP.png

Poenta vojske nije da nas obuce za slucaj da izbije rat vec im treba jeftina radna snaga da sljaka po kasarnama.

Najpametnije bi bilo da samo odes da odradis obuku ta 2 meseca koliko traje.

Ja sam sluzio vojsku 8 meseci i posle obuke sam zavrsio u logistici gde sam ladio jaja 6 meseci [:D]

Cak sam se sa staresinama napio ko svinja jednom, jedino sto su me posle poslali da trazim pivske flase po kasarni jer sam ih izlupao o pod onako pijan a morali su da ih vrate [:D]

A odnos staresina prema nama je bio bas cool, nisu se izdrkavali i mogao si sa njima da pricas kao covek.

Jednom je dosao kod mog pukovnika neki jadni porucnik iz pesadije, dosao ljakse da se zali na mene kako nisam hteo da cistim ispred kantine kada mi je naredio (mi sedeli ispred kantine a on dosao i poceo da se dere da cistimo a mi ga naravno odjebali jer nije iz logistike). Cak sam i bio dezurni kada je dosao kod pukovnika i kada me je video samo se nasmejao u fazonu

"ha ha sada si najebao"

Minut posle njegovog ulaska u kancelariju cuje se galama "KOJI SI TI KURAC DA NAREDJUJES MOJIM VOJNICIMA ?!?

HOCES KROZ PROZOR DA TE IZBACIM ?!?! MARS NAPOLJE !!!!" [:D]

A pukovnik je visok preko 2 metra i bas je bio car, isto tako je kada smo cekali na pisti da odemo na vikend, cekali smo glavnog kasarne da izbaljezga neki govor, pukovnik popizdi, prodere se "KOJI KURAC GA CEKAMO OVDE 2 SATA !" i odvede nas na kapiju dok su ostali vojnici iz drugih jedinica verovatno osedeli na pisti cekajuci budalu da dodje.

Kada saberem sve utiske meni je bilo do jaja u vojsci, naravno razlog je to sto nisam imao neizivljenu stoku za staresine vec veoma cool likove koji su te postovali i tretirali kao coveka.

Edited by Leeroy Jenkins

ма иди бре, ја то само онако, мало те пецкам... [;)]

брате, лепо је то кад неко ради, па направи "шему" да настави да ради, а да му се води да иде у "цивилку"...

имам брдо колега који то раде. то је нормално. али, кад имаш џабалебароша (нпр. вечитог студента коме куца 27 година), који би да "јури пичке по граду" уместо "што губи 6 месеци", стомак ми се окреће. која је то јебена квази рокенрол прича?!?!?!?

svaka ti chast ako ti je bila potrebna puska 6 meseci da bi se osecao kao i bio pravo musko. Pa ti bre mora da si sada ne samo musko nego Rambo. I to 3ci deo.Sta si jutros ubio za doruchak?

dobar si drale, dobar kao za na lebac.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

ето сад...

право мушко.

па можеш да будеш и право мушко и ако си сисица. имаш курац, имаш муда, јебеш жене, али си сисица.

права мушка сисица.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

u srbiji, u 21. veku, musko je onaj koji posteno radi i gradi karijeru da bi jednog dana mogao svojoj zheni i deci da obezbedi nesto vishe od proste egzistencije, a ne onaj koji je 6 meseci, u jednoj raspaloj instituciji prozivljavao klinacke fantazije kada se igrao kapislarama i plastichnim metkicima.

i samo nastavi da me prozivash za sisicu i ima da ne pustim suzu kada te eventualno budem jeo.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad