Jump to content

Omiljeni c-RPG

voodoo_

Omiljeni c-RPG  

102 members have voted

1. 1. Omiljeni c-RPG

• Baldur's Gate 1/2
      33
    • Icewind Dale 1/2
      10
    • Neverwinter Nights 1 sa ekspanzijama
      9
    • Neverwinter Nights 2 sa ekspanzijama
      6
    • Planescape: Torment
      11
    • Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
      17
    • The Elder Scrolls 3/4
      16
    • Gothic 1/2/3
      17
    • Fallout 1/2
      35
    • Vampire: The Masquerade - Bloodlines
      12
    • The Witcher
      9
    • Star Wars: Knights of the Old Republic
      11
    • Temple of Elemental Evil
      1
    • Divine Divinity/Beyond Divinity
      1
    • Arx Fatalis
      1
    • Nešto što nije ponuđeno
      14

Recommended Posts

znam sta je fable, odigrao sam ga, ono nije rpg niti sam skoro cuo da ga neko posmatra tako, moja devojka ga je odigrala i bila joj to prva igra ikada, odusevljena je bila... ono je prava akiciona igrica... naravno secam se prica sta je ta igra trebala da bude a nije isporuchila ni deseti deo toga...

ovde pricamo o cRPGu koji je postao pricha za sebe (nevezano za d&d) i odvojena od stone varijante pre mnogo mnogo godina... naravno mozesh imati i tezu da ako hocesh igru mozesh da igrash shah a ne cRPG ali to nema mnogo veze sa ovim delom foruma

Stoji da je to dosta diskutabilna teritorija, al opet Diablo serijali nije tu a Vampire The Masquarede jeste (koji dodje kao moje najvece razocharanje) i mozhesh praviti veliku disertaciju kome jeste mesto tu a kome nije...meni su Fallout, Baldurs i Neverwinter Nights pre Simulacije RPGa dok su mi igre tipa Diablo 2, Fable, Vampiri, Titan Quest itd ono shto je cRPG - priznatjesh da su to manje vishe 2 kompletno razlichita nivoa igara a opet svet ih stavlja sve u istu grupu zvanu cRPG.

Ja jedino ocu da kazhem da su mi te "ozbiljnije" igre malo vishe od obichnog cRPG, i da od cRPG ne ochekujem vishe od Diabla, Fable, Titan Questa, Vampira i sl - a da nemam potrebu sa simulaciju RPG tipa Baldurs, Neverwinter i Oblivion jer me uzhasno smaraju naspram pravom AD&D jer nekako suvishe su detaljni da bi mogao da ih igrash kao kompjutersku igricu al su suvishe pasivni da bi ti ta detaljnost bila zanimljiva kao u AD&D nego ti je taj faktor chak shta vishe naporan...

Jedini izuzetak od tih "ozbiljnijih" tu - je Fallout, on mi jedino godi (a tamo ode i moj glas sad)

P.S. Naravno ovo sve je moje mishljenje...

poz voz 2011

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pa dobro svako ima pravo da diablo posmatra kao rpg iako je opste prihvaceno da je to cista hns akciona igra... sada bi mogli razglabati pricu sta je crpg i sta ga cini onim sto jeste, ili sta je nekad bio crpg a sta danas konzolaski trendovi kazu da je crpg bla blabla a to je xyz puta razvlaceno po forumu dok si ti bi ona pauzi :)

jedno je sigurno a to je da i crpg ima svoje adute koje ne moze ni rpg uzivo da pruzi

mada ja imam utisak da tebe vise smara kompjuterski ad&d nego bilo sta drugo :)

i da bre stavljas vampire u isti kos sa diablom i tq o.O ako nista vampiri su imali na momente par sjajnih trenutaka i dosta opcija u dijalozima i dosta veliki replay value, jedino sto je borba totalan krsh... mada generalno i mene je razocharala igra sto se par stvari tiche

fallout_table.gif

definitivno moja prva ljubav NWN 1... igrala sam sve i svashta, instalirala, brisala, ali NWN uvek ostajao...

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

• 1 month later...

pa dobro svako ima pravo da diablo posmatra kao rpg iako je opste prihvaceno da je to cista hns akciona igra... sada bi mogli razglabati pricu sta je crpg i sta ga cini onim sto jeste, ili sta je nekad bio crpg a sta danas konzolaski trendovi kazu da je crpg bla blabla a to je xyz puta razvlaceno po forumu dok si ti bi ona pauzi :)

jedno je sigurno a to je da i crpg ima svoje adute koje ne moze ni rpg uzivo da pruzi

mada ja imam utisak da tebe vise smara kompjuterski ad&d nego bilo sta drugo :)

i da bre stavljas vampire u isti kos sa diablom i tq o.O ako nista vampiri su imali na momente par sjajnih trenutaka i dosta opcija u dijalozima i dosta veliki replay value, jedino sto je borba totalan krsh... mada generalno i mene je razocharala igra sto se par stvari tiche

Tek sad izvalih da nisam odgovorio :/

Al pogledaj realno, od ozbiljnijih igracha je to kategorizovano kao HNS...kao prvo nznju svi sa postajanje termina HNS - globalno Diablo je RPG :/ Sad shto smo mi se dublju upustili u prichu te rekle ne Diablo nije RPG nego je HNS je druga stvar:)

A ako je vetj bilo prezhvakana polemika o cRPG, RPG, FRP, Simulacija AD&D...kurac palac onda tju se mane jalova posla da ne davim josh i ja :)

A Vampiri i Diablo - pa zbog borbe, igrao sam ga i bio u gasu daj da ga predjem da bi ispratio celu prichu al me tolko igra sabila da sam stao na drugom chapteru :/ Al stoji da vampiri barem imaju conversation momente...

poz voz 2011

heh ja mislim da ljudi generalno diablo smatraju vishe kao akcionu igru, ili bar znaju vec sada da je to akcioni rpg, jer ipak se pojavilo par naslova posle njega koji su bili popularni a okarakterisani su svuda kao u fazonu "ajoj u toj igri ima da se cita text to mora da je rpg" :))

svaki novi oblik razglabanja je uvek dobro doshao i bilo bi glupo gushiti zelju za istim ;) pogotovo u ovak posna rpg vremena

sva sreca te nisi odigrao vampire do kraja jer bi onda josh vishe pljuvao po istoj, jer totalno postaje action orinetisana kako se kraj blizi...

fallout_table.gif

To je zbog onog nesrećnog unofficial patcha koji je forsirao akciono igranje... poslednji put sam igrao sa onim drugim "true patchom" sa Makijavelistom, i to stealth + hacking + seduce, i sasvim sam normalno prolazio do pred kraj igre (ne sećam se što sam prestao).

torment ima veliku sansu da se ne dopadne ljudima na prvi pogled, pa cak i na drugi. poceo sam ga 2 puta i jednostavno ne mogu. a preso i baldurs i icewind i sve takve igre po milion puta.

Zato što je Torment samo naizgled nalika na BG i ID, igra je jako hevi na priči i likovima. Lokacije, borba i ostalo su više obavezna pratnja za to nego standardni činioci jednog klasičnog RPG-a. Torment je lako mogao biti i pure p&c avantura i isto bi dobro funkcionisao, borba je tu gotovo nepotrebna (i u skladu sa time, odlično dozirana) i stiče se utisak da je tu samo da osveži gameplay kome je priča i interakcija između likova primarno u fokusu.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Šteta što je voodoo strpao kompletne serijale u isti koš. Ja na primer, nikada ne bih glasao za Gothic 3 ili Fallout 1. Fallout 1 jeste dobra igra ali je suviše kratka i danas kada je igram više mi liči na demo Fallouta 2, nego na samostalnu igru.

Screw You Guys, I'm Going Home!