Jump to content

trcanje

Recommended Posts

previshe bajka utiche na potenciju

osim ako nisi neki profesionalni bajker koji svaki dan predje 50 km jer se sprema za Vueltu i Tour de France pa se kljuka konjskim hormonima rasta, ne znam zasto bi bicikl uticao na potenciju. Ja kad vozim bicikl, sto je priznajem otprilike jednom godisnje, moj kurac i muda su u toj prichi samo statiste.Pliz elaboriraj

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sta znam, kad god sam gledao neke maratonce, dugoprugashi su svi kao cackalice, noge included, a kratkoprugashi imaju butke ko konji. tako da malo preterujes sejnte, niko ovde ne trci na 100m.

pa ne pricham o maratoncima :) ako trchish svaki dan po 5 km recimo, sasvim je realno da imash stubove umesto nogu :) narochito kod zhena :) jebem li ga, nije da se bash razumem u to, al' nebitno :)

osim ako nisi neki profesionalni bajker koji svaki dan predje 50 km jer se sprema za Vueltu i Tour de France pa se kljuka konjskim hormonima rasta, ne znam zasto bi bicikl uticao na potenciju. Ja kad vozim bicikl, sto je priznajem otprilike jednom godisnje, moj kurac i muda su u toj prichi samo statiste.Pliz elaboriraj

edukuj se oka ti :) a i nisam mislio na tebe i mene koji sednemo na bajs samo u mislima :)

• 7 months later...

sprint nizbrdo? i jos sacekas da ti vetar duva u ledja?

trcanje ne moze bas da ti nabilduje noge, ali pridodaje tome. Pogotovo sprint...

a maratonci naravno ne mogu da imaju ogromne butine, za toliko dugo trcanje telo ce poceti i sam misic da koristi kao energiju...

ja sad nisam nesto ljubitelj samo bildovanja nogu, tj samo dizanja tegova. jest da ti naraste butina do jaja, al pokretljivost ode u kurac. Idealno je ja mislim kad bi uklopio covek i dizanje tegova i jos raznih vezbi kao sto su razni skokovi,stepovi...

Tipa:

postavis merdevine dugacke na pod i skaces u svaku ''rupu'', sa dve noge, sa jednom, sa okretom za 180 stepeni bocno (jbg ne znam kako drugacije da objasnim) i jos dosta vrsti takvih vezbi postoji, a kad dodjes na kraj merdevina iz doskoka u sprint 20 metara.

Tako nesto smo mi radili na rukometu i zaista je fantasticno za noge, ubzas ih mnogo, ojacas itd.

E da, sad se setih neceg. Posto jelte za trcanje su bitni i zglobovi, da ih ne izvrnes i slicno, ne do bog. Mnogo dobra stvar za jacanje zglobova je plivanje sa perajima, prvo malim a onda velikim i nema sanse da ti ispadne zglob. hint od fizioterapeuta prvog tima rk crvena zvezda, da ne bude da lupetam :D

Sperminator - zaštitnik materice

postavis merdevine dugacke na pod i skaces u svaku ''rupu'', sa dve noge, sa jednom, sa okretom za 180 stepeni bocno (jbg ne znam kako drugacije da objasnim) i jos dosta vrsti takvih vezbi postoji, a kad dodjes na kraj merdevina iz doskoka u sprint 20 metara.

Tako nesto smo mi radili na rukometu i zaista je fantasticno za noge, ubzas ih mnogo, ojacas itd.

E da, sad se setih neceg. Posto jelte za trcanje su bitni i zglobovi, da ih ne izvrnes i slicno, ne do bog. Mnogo dobra stvar za jacanje zglobova je plivanje sa perajima, prvo malim a onda velikim i nema sanse da ti ispadne zglob. hint od fizioterapeuta prvog tima rk crvena zvezda, da ne bude da lupetam :D

To sa merdevinama je super vezhba za razvijanje eksplozivne brzine i frekvencije nogu, to se bash u mnogim sportovima koristi za razvitak tih elemenata.

Da nizbrdo. Tokom trcanja nizbrdo, sva tezina ti ostaje na butinama i kolenima.

Nije dobro trchati nizbrdo, previshe problema nastaje u zglobu kolena, tako da to treba izbegavati :)