dzontra.volta Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 http://www.turkeyforyou.com/turkey_turkish_flag_origin pominje se zekijev mit, ali to nije to.. ^_^ izvor: http://www.turkeyodyssey.com/articles/ottoman-flag.html The flag has a ancient and complex origin. The color red is a prominent color in Turkish history. The crescent and star, while being Islamic symbols have long been used by the Turks even before the advent of Islam. The flag was originally simply a crescent on a green field, but this was changed in 1793 when Sultan Selim III officially changed the background to red. In 1844, the star was added. Some say the star symbol dates back to the time of Constantine and it was considered a symbol of Mary in his time, but rather it was an important part of the Turkish folklore, just like the crescent. kad su nas tukli, nosili su zeleni barjak, verujte mi ^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 koliko ja znam , otomani su koristili zelenu zastavu mnogo pre nego sto su napali srbiju, a crvena zastava je nastala tek tamo u 18 - 19 v Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 barem da si procitao moj post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 turci ko turci ko ih jebe i njih i njihovu zastavu :P Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 U najmanju ruku je naivno poverovati u ovo, a tek okachiti topik da se o tome diskutuje :| Jest se mozda dino previse zaleteo ali ni ti zeki nisi dva puta razmislio pre nego si okachio topik, a pravo da ti kazhem ja sam tokom vremena postao alergican na ta srbovanja :| Pritom nisi napisao "hihi fani/interesting stori" nego si napisao "Kako je nastala turska zastava..., da li znate ?" Shto kanda implicira tvoju tvrdnju da je gorenavedeni tekst istina. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 (edited) Bash taj rad , sto se mene tice dalja diskusija je ne potrebna . PS: jedino ako hocete da velicate nesto onda ok :D Edited January 18, 2008 by Dino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sexy_bg Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 turci ko turci ko ih jebe i njih i njihovu zastavu :P Slazem se :D Quote Ima li neko lepsi i jaci od mene!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 "To je bila poruka koja je jasno ukazala da je tad bio kraj Turskog carstva." wtf!? Daj da se Srbija sada prostire preko pola evrope i da nam se ukaze poruka da ce za 500 godina biti kraj Srpskog carstva. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sexy_bg Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Daj da se Srbija sada prostire preko pola evrope i da nam se ukaze poruka da ce za 500 godina biti kraj Srpskog carstva. Bolelo bi nas uvo za evropsku uniju!:D Quote Ima li neko lepsi i jaci od mene!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 Ja bash mislim da nije! Video sam ga da nosi bele charape u crnim patikama! Brus Li mi je uzor... ma braaate,vidi se da Zeki nece glasati za Velju Ilica i da ga nista sem Beograda ne interesuje.... :)) ali Krusevac city ftw ! ! ! Nadam se da se salis, a i ne vidim gde osim Beograda mene nista ne interesuje... sta vise u Krusevcu bas imam dobre drugare U najmanju ruku je naivno poverovati u ovo, a tek okachiti topik da se o tome diskutuje :| Jest se mozda dino previse zaleteo ali ni ti zeki nisi dva puta razmislio pre nego si okachio topik, a pravo da ti kazhem ja sam tokom vremena postao alergican na ta srbovanja :| Pritom nisi napisao "hihi fani/interesting stori" nego si napisao "Kako je nastala turska zastava..., da li znate ?" Shto kanda implicira tvoju tvrdnju da je gorenavedeni tekst istina. Ok matori, onda cu ja tebi sledeci put da posaljem na pm neki topic koji bi zeleo da otvorim i da vidim dal se ti slazes sa tim. Posto ocigledno ovde postoje ljudi koji ce za ako ne svaki ali svaki drugi topic reci da je sranje, da smara, da nije cool kao sto smo mi cool. Ne znam, jebite vise, mnogo ste nervozni. Mohi manje duvaj matori, a vise karaj... I cekaj malo zasto je naivno poverovati u to, otqd ti znas da li se kroz vreme pricala ta prica pa je Sultan tada promenio u crveno iz zelene i dodao jednu zvezdu. Ma da u pravu si, koja glupa prica... pff "To je bila poruka koja je jasno ukazala da je tad bio kraj Turskog carstva." wtf!? Daj da se Srbija sada prostire preko pola evrope i da nam se ukaze poruka da ce za 500 godina biti kraj Srpskog carstva. Ne lozi se... Btw, vi kad ste bili deca, jel ste vi nekad mastali ili ste oduvek bili realni ?!?! Nevezano pitanje za ovo sa Turskom zastavom... Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Ja i dalje mastam, ali mi je jasno da je to moja mashta i odvajam je od realnosti. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Tako je! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 kenjate bre, ajde sad ga lincujte sto je otvorio topic na zablama... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Ma dosadno im na poslu i kod kuce! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 A ovamo kukaju na kapitalizam i zatrpavanje radnika poslom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Ja i dalje mastam, ali mi je jasno da je to moja mashta i odvajam je od realnosti. zar ne rece ti da forum sluzi da bi diskutovali? razmenjivali misljenja ? ili to vazi za topike koje ti smatras dostojnim diskusije ?:D meni je bas super sta i da to njegovo nije tacno ovde sam procitao jos par nacina legendi kako je nastala turska zastava :D tako da je topik poucan :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Fora je sto Mohi zna kako je nastala turska zastava jer on vidi kroz vreme i dimenzije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 A ovamo kukaju na kapitalizam i zatrpavanje radnika poslom! tako je!!1‚ kapitalizam mogu hvaliti samo oni koji u njemu nikad nisu morali da rade! kao mohi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 (edited) Fora je sto Mohi zna kako je nastala turska zastava jer on vidi kroz vreme i dimenzije. Reko ti burazer koji je potomak ajnstajna? Edited January 18, 2008 by ste Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Reko ti burazer koji je potomak ajnstajna? Jeste kako znas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barabesku Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Rumunska zastava je nešto najleše što oči mogu da vide. Quote Ne lupaj. Vratima. Ti si jebeni moron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Jel to ona gde žuta smeta između plave i crvene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Reko ti burazer koji je potomak ajnstajna? doista smarate sa tim de1-rodjak forama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 da,vise nisu zanimljive,prvo mi je bilo jako smesno,sad je smor. Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barabesku Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Jel to ona gde žuta smeta između plave i crvene? Ništa tu ne smeta. To je ovo: Quote Ne lupaj. Vratima. Ti si jebeni moron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts