Jump to content

DVDrips

Corey

Recommended Posts

realno ja skidam samo dvdrip jer ne mogu da cekam koji sat duze da mi skine dvd :D

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

a zasto ovi dobri divx filmici toliko loshe izgledaju na tft monitoru, kada ih pusitm preko tvouta na moj crt sony od 72 izgledaju gotovo savrseno?

bio sam danas u tehnomakretu i gledao one samsunge od 52"... na njima balavljenje uz FTV dobija sasvim novu dimenziju :)

fallout_table.gif

zato sto taj sony ima neku od pal rezolucija...a one su:

PAL (resolution 720 x 486)

D-1 PAL (resolution 720 x 576)

D-1 PAL Square Pix (resolution 768 x 576)

dok monitori imaju mnogo vetju pa imash onaj efekat koji se pojavljuje kad na hdtv pustish rts1 ;o)

Nema to veze, sve grafičke kartice od GeForcea 2 naovamo imaju kvalitetno hardversko reskaliranje i ako je algoritam kompresije kvalitetan, neće ti puno smetati ni da razvučeš i neku low-res sliku.

Problem je što su svi MPEG algoritmi pravljeni sa katodnim ekranima na umu, tj. tačno se zna šta oko na katodašu primeti a šta ne. I onda ubaciš neki DVD koji ti je na CRT-u izgledao perfektno, i vidiš neki bangav prelaz boja i JPEG štroke koji ranije nisi primećivao jer je crna na CRT-u bila crna a ne tamno siva + TN paneli koriste 6 bita po kolornoj RGB komponenti a ne 8... na plazmi recimo sve to izgleda mekše i toplije nego na LCD-u.

Edited by voodoo_

Novi LCD televizori su postali mnogo jaki - pogotovo ako gledash 720 i 1080p! Plazma je po meni neko prelazno reshenje, da danas kupujem tv nikada ne bih kupio plazmu!!! Dodushe vredi sachekati josh nekoliko godina, poshto je i HD prelazna stvar - ono shto ce biti "in" za jedno 5 godina je autostereoscopic multiview OLED televizor iliti 3D bez naochara na OLED ekranu [:D] E to ce da bude pravi bum!

А в чем сила, брат?

Novi LCD televizori su postali mnogo jaki - pogotovo ako gledash 720 i 1080p! Plazma je po meni neko prelazno reshenje, da danas kupujem tv nikada ne bih kupio plazmu!!! Dodushe vredi sachekati josh nekoliko godina, poshto je i HD prelazna stvar - ono shto ce biti "in" za jedno 5 godina je autostereoscopic multiview OLED televizor iliti 3D bez naochara na OLED ekranu [:D] E to ce da bude pravi bum!

samo josh da reshe vek trajanja oleda koji je kraci 3x od plazme, kolko procitah negde [:D] A da izgleda perverzija, izgleda, chak i ako pogledas samo OLED displeje na tabletima

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi