dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 moja barem nema sina klosara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Dule tebra, ova rasprava je gluplja od one oko Fallouta, beži dok si još čitav. brate, ljudski mozak je cudo, moram da kazem sta imam pa to ti je:) al reko sam, tako da stvarno palim:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 btw. to sto govorim moze se videti kroz poglede i razmisljanja ljudi sa faxom i bez faxa, kojih sam, hvala Bogu, upoznao brdo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 i posto znash njih da kazemo 50 sa faxom, i 50 bez, zakljuchio si da eto, fax do smrti, ko nema fax, ne treba progovoriti rech sa njim jer je on budala i sl? Daj daki, ne lupaj leba ti Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zapravo nije burn, vec je i bilo rasprave po tom pitanju ovde. A siguran sam da mohi zna vise od de1-ja. U firmi gde radim postoje 2 jebena gurua, jedan za cisko jedan za mikrosoft. Ciskovac ima faks doduse, ali MS baja nema, ali zato jebe majke i drze ga kao malo vode na dlanu. Plus je neverovatan profesionalac. A iz nekih ovde caskanja zakljucio sam da Mohi ZNA o cemu prica, ne guzi se svugde dok ti i de1 drzite cak i te "hakeraj" signature. Kompleks, sta li je. Doduse, ipak se de1 mnogo vise guzi znanjem od tebe. A osecam da je supalj kao svajcarski sir. Tvoja sigurnost je glupost, kao prvo mene i mohija ne mozes da poredis jer smo u potpuno drugoj branshi, Mohi je admin a ja se bavim programiranjem sto su svakako 2 potpuno razlicite stvari iako svaki admin zna nesto o programiranju kao sto i svaki programer zna nesto osnovno o mrezama, a to da sam supalj ko svajcarski sir necu da komentarisem, iza mene stoje brojni radovi koji saopstavaju suprotno, predavao sam u skolama, radio software za fakultet i tako dalje, ne znas me niti si ikada video sta sam ja radio i kako sam radio prema tome nemas prava da sudis o nekome i molim te da ne pricas napamet. Ako ti je toliko stalo da vidis koliko znam mozemo da se vidimo da popricamo cisto da se vidi koliko uzivo znam, da odemo do kafane popijemo 4-5 piva pa da vidimo u tom stanju ko koliko zna jer se tad najbolje vidi koliko covek zapravo stvarno intelektualno vredi kao i sa svojim znanjem, mohi je jos uvek u godini 2000. kad sam tek poceo da se bavim programiranjem i normalno da sam prosao kroz tu lame hax0r fazu ali ko nije, ali sad je 8 godina kasnije i covek je jos uvek u misljenju da sam ja na istom nivou kao 2000. sto svakako nije slucaj. Ja priznajem tad nisam ni bio svestan koliko ne znam ali sam se godinama izgradio, radio sam za mnoge firme a trenutno radim za Sezamhosting i jos par firmi odrzavam, ne stizem vise zbog faks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ahaha odlicno, uspeli ste da nalupate dve strane za dva sata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Nasi fakulteti i sada cvetaju u bojama KLIMA UREDJAJA ... matori, sad si se prosrao kao da si zgutao litar ricinusa. ukoliko nisi znao na univerzitetima u Srbiji postoje fakulteti koji imaju velike godisnje izdatke. necu navoditi moj, ali evo ga najbolji primer - stomatoloski. kada bi studenti poput novootcepljenih crnogoraca zaista imali status stranih drzavljana (sto je kapiram i bio cilj njihovog otcepljenja) onda bi oni placali svoje studije po drugoj tarifi. fakulteti poput tog moraju da imaju velike skolarine jer i mnogo trose da bi studenti imali adekvatnu nastavu. koliko vidim ti nisi na studijama pa predpostavljam da si zakljucke izvukao iz iskustva drugih. na mom faxu ima profesora koji dave sa nekim sranjima koja se ne koriste poslednjih 10 godina, ali isto tako ima i profesora koji su u toku sa aktuelnostima. i to je jedan od razloga sto sam ostao na studijama, zbog te (na veliku nasu zalost) profesorske manjine. poenta price: sistem obrazovanja i nastave se vec uveliko menja, medjutim sta ce raditi naredne generacije srpskih studenata koje ce morati da plate punu skolarinu samo zato sto otcepljeni crnogorci i dalje imaju prava na besplatno skolovanje u sada njima stranoj zemlji na beogradskom univerzitetu. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 i posto znash njih da kazemo 50 sa faxom, i 50 bez, zakljuchio si da eto, fax do smrti, ko nema fax, ne treba progovoriti rech sa njim jer je on budala i sl? Daj daki, ne lupaj leba ti ne, rekao sam da vecina (nikako svi) koji imaju faxeve razmisljaju zrelije, shire, na drugom nivou i izrazavaju se "akademskije" najbolji primer koji ja mogu da dam je sledeci: recimo, prethodne 3-4 godine sam radio sa caletovim majstorima u radionici (10ak njih, prosek 45 dina), isao sa njima na terene, doruckovao rucao. deca u telima odraslih ljudi, bukvalno.. a ove godine sam radio u kancelariji sa 2 inzinjera. diplomac i magistar i ne mogu se porediti ni nacin pricanja, saljenja, razgovora, razmisljanja i sl kao sa majstorima. sto je opet moj licni utisak, i naravno, ne mora da znaci da je tacan, ali mislim da vazi u vecini slucajeva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 brate, ti poredis babe i zabe, ko da sad odes na neku planinu, i nadjes nekog brdjanina, i posle toga odes u zenevu, i nadjes intelektualca..mislim brate ja ti samo kazem da nema veze ko ovde u beogradu ili novom sadu da se ne uvredis odmah, ima fax ili ne, a to ces saznati i sam kad krenes da radis, jer je to posle faxa jedna skroz nova dimenzija, gde provalis da si mozda mogao i bez faxa i da sebi tako ustedis dosta vremena, a da to isto vreme potrosis na neke stvari koje bi ti posle znacile Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 shvatam, zato i ne generalizujem. moja poenta je da na *normalnom* faxu dobijas/stices/naucis nesto iz zivota sto bez istog nikad ne bi mogao. sta je to, mrzi me da drvim a verovatno i ne bih uspeo da opisem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 to je situacija kad si vec zaposlen, ili angazovan (u mojoj bransi), ali na dosta konkursa imas 'faks only' trip. pa ti sad idi i pricaj im kako ti u stvari jebes ne pitas kako dobro radis, a da je taj sa faksom platio ili sta vec. pogotovo u mojoj struci je to zajebano, posto ako ti treba da uradis ilustraciju, sliku, sta god, neupuceni klijent ce angazovati nekog sa faksom, a posle nema sanse da proveri da li je dobro prosao, mislim, lik ima sranje ilustrovanu knjigu ili ima govno okaceno na zidu, ali nije svestan. u drugim poslovima jos i nekako, moze da se vidi ko dobro radi, a ko ne. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 ne, rekao sam da vecina (nikako svi) koji imaju faxeve razmisljaju zrelije, shire, na drugom nivou i izrazavaju se "akademskije" Lupash, moj matori je mashinski inzenjer a i dalje se povremeno frlja s padezi... Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) ^to je i meni bila chudna izjava. Highl1 chuo sam da se otvara neki smer "menadzhment u e-Gamingu" :) To valjda u Koreji postoji vec neko vreme a sada ce biti valjda u Nemachkoj/Italiji nisam siguran E to je faks koji bih ja voleo da vidim u Srbiji :) Edited January 28, 2008 by VoOdoO... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Lupash, moj matori je mashinski inzenjer a i dalje se povremeno frlja s padezi... ... vecina (nikako svi) ... rece daki.. btw, to sto sam mislio, ne ogleda se samo kroz padeze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 matori, sad si se prosrao kao da si zgutao litar ricinusa. ukoliko nisi znao na univerzitetima u Srbiji postoje fakulteti koji imaju velike godisnje izdatke. necu navoditi moj, ali evo ga najbolji primer - stomatoloski. kada bi studenti poput novootcepljenih crnogoraca zaista imali status stranih drzavljana (sto je kapiram i bio cilj njihovog otcepljenja) onda bi oni placali svoje studije po drugoj tarifi. fakulteti poput tog moraju da imaju velike skolarine jer i mnogo trose da bi studenti imali adekvatnu nastavu. koliko vidim ti nisi na studijama pa predpostavljam da si zakljucke izvukao iz iskustva drugih. na mom faxu ima profesora koji dave sa nekim sranjima koja se ne koriste poslednjih 10 godina, ali isto tako ima i profesora koji su u toku sa aktuelnostima. i to je jedan od razloga sto sam ostao na studijama, zbog te (na veliku nasu zalost) profesorske manjine. poenta price: sistem obrazovanja i nastave se vec uveliko menja, medjutim sta ce raditi naredne generacije srpskih studenata koje ce morati da plate punu skolarinu samo zato sto otcepljeni crnogorci i dalje imaju prava na besplatno skolovanje u sada njima stranoj zemlji na beogradskom univerzitetu. Kao prvo to sto sad ne studiram ne znaci da sam o studijama cuo sa tv-a samo ... pobogu. Studirao sam, dao sam prvu godinu, drugu godinu se nisam pojavio na faxu jel mi se smucilo. Inace u pitanju je fon, sa svojim o popularnim informacionim sistemima smerom il kako se vec zvao. Ako budete u prilici da prolazite bulevarom jna bacite pogled na DUAL KLIMA SISTEM po jednoj uchionici i sl ... i sistem video nadzora vidjen u americkim filmovima, ali zato u noc-u stoji sun sparc mashina ugashena jer niko od studenata/asistenata/profesora informacionih sistema ne ume da upali istu a kamoli sta drugo, a web se servira sa windows servera ... do skoro se i dalje na ovom falkutetu predavao cobol dok konacno profesor koji isti predaje, a ne zna nista drugo da predaje nije otisao u penziju i to ne dobrovoljno vetj je valjda morao sa kolko vec godina to biva. Kolega i ja ispravljamo assistente iz programiranja, ti isti asistenti ne kapiraju nase seminarske jer su u delphiju, a ne chistom paskalu i moramo im ih objasnjavati ... koleginice donose diskete sa seminarskim i guraju ih u stampach i naravno polazhu ispit sa 9 tkom. I ja onda pun entuzijazma za informatikom treba da sedim tamo 4-5 godina i gledam to? Neka hvala, zadovoljicu se sertifikatima, a diplomu fona mogu da zabiju u klima uredjaj. a to bi bio fakultet za sta? nije sarkazam, i nemoj samo da se vredjas, ozbiljno pitam, zanima me :) Unix sistem administracija, unix programiranje, administracija mrezha. To je bi u stvari bila dva/tri smera nekog falkuteta informacionih tehnologija Ako se neko nadje pametan da pomene etf i raf ... ako je nesto nalik ovome naziv nekog ispita na doticnim to ne znaci da se to zapravo na njima uchi jer znam od prijatelja u kojoj meri su ove gore oblasti zastupljene na tim falkutetima. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Za FON se slazem, znam ljude koji su upravo zavrsili to i mogu vam reci samo da je lik mene pitao kako da implementira tyniMCE u svoj kod, covek je pisao neki web portal u .NET-C# komplet, ja kad sam ono video nisam mogao da verujem uopste, on nije znao kako se koriste POST i GET metoda sto je najosnovnija stvar, al eto. Na faksu je covek ucio kako da projekture baze podataka, radili su sa mySQLom, to je mogao da nauci za 3 meseca sam i da zna 3 puta vise nego sto zna trenutno. On bi kao trebalo da vodi i projektuje projekat ili bolje receno da govori kako i sta, zadaje posao programerima i vodi ceo projekat, naravno on trenutno radi u jednoj firmi ovde kod nas koja je dno dna, jedino sto imaju vezu sa Londonom pa ih to vadi imaju 2 odlicna dizajnera 1 dobrog programera i ostalo je sve skart. Doduse za RAF sam cuo da je druga prica ali eto neko kaze i da je RAF sranje tako da ono... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Tvoja sigurnost je glupost, kao prvo mene i mohija ne mozes da poredis jer smo u potpuno drugoj branshi, Mohi je admin a ja se bavim programiranjem sto su svakako 2 potpuno razlicite stvari iako svaki admin zna nesto o programiranju kao sto i svaki programer zna nesto osnovno o mrezama, a to da sam supalj ko svajcarski sir necu da komentarisem, iza mene stoje brojni radovi koji saopstavaju suprotno, predavao sam u skolama, radio software za fakultet i tako dalje, ne znas me niti si ikada video sta sam ja radio i kako sam radio prema tome nemas prava da sudis o nekome i molim te da ne pricas napamet. Ako ti je toliko stalo da vidis koliko znam mozemo da se vidimo da popricamo cisto da se vidi koliko uzivo znam, da odemo do kafane popijemo 4-5 piva pa da vidimo u tom stanju ko koliko zna jer se tad najbolje vidi koliko covek zapravo stvarno intelektualno vredi kao i sa svojim znanjem, mohi je jos uvek u godini 2000. kad sam tek poceo da se bavim programiranjem i normalno da sam prosao kroz tu lame hax0r fazu ali ko nije, ali sad je 8 godina kasnije i covek je jos uvek u misljenju da sam ja na istom nivou kao 2000. sto svakako nije slucaj. Ja priznajem tad nisam ni bio svestan koliko ne znam ali sam se godinama izgradio, radio sam za mnoge firme a trenutno radim za Sezamhosting i jos par firmi odrzavam, ne stizem vise zbog faks. Linkovi momce. A sa tobom da pijem nije pametno. Moguce da nisi supalj, ali svojim stavovima i nadmenoscu ovde (ustvari ne nadmanost, nego "ja sve znam" stav) umes da ostavis takav utisak ;) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Linkovi momce. A sa tobom da pijem nije pametno. Moguce da nisi supalj, ali svojim stavovima i nadmenoscu ovde (ustvari ne nadmanost, nego "ja sve znam" stav) umes da ostavis takav utisak ;) Rado bih ti pokazao sezamtest.com ali je zasticen jbg i da hocu ne mogu, imam dosta softwarea, ali to je radjeno za privatne stvari samim tim nema toga na netu, ono sto trenutno mogu da se setim a da je na netu je http://nekretnine.infoposao.co.yu/ doduse sajt je jos u fazi izrade i startovace tek posle uvodjena co.rs domene, pogledaj i http://phearless.org/ imas i moj tekst u prvom broju. Pogledaj i sezamhosting sajt tu isto radim na razvoju. Ima jos gomila raznih stvari ali to su sve stvari za privatne korisnike koje ne mozes videti jer jednostavno nisu public, mogu da ti dam kod ako te bas toliko zanima. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Pa Mohi je Mohi, on je ovde da hejtuje i sere po svemu...a tvoja kontra je krajnje glupa. Kachio je i Joker slike kako spava na Exitu pijan i Satan kako kenja u kantu za smece u NSu pijan, pa nikom nishta...Gluplja ti je prozivka od njegovog vecinom bezrazloznog hejta... da da ali ja sam i kacio slike u odelu okruzen brojnim zhenama pa se to ponistava izmedju sebe :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Rado bih ti pokazao sezamtest.com ali je zasticen jbg i da hocu ne mogu, imam dosta softwarea, ali to je radjeno za privatne stvari samim tim nema toga na netu, ono sto trenutno mogu da se setim a da je na netu je http://nekretnine.infoposao.co.yu/ doduse sajt je jos u fazi izrade i startovace tek posle uvodjena co.rs domene, pogledaj i http://phearless.org/ imas i moj tekst u prvom broju. Pogledaj i sezamhosting sajt tu isto radim na razvoju. Ima jos gomila raznih stvari ali to su sve stvari za privatne korisnike koje ne mozes videti jer jednostavno nisu public, mogu da ti dam kod ako te bas toliko zanima. :) Ok super. Izvini ali phearless izgleda kao da je namenjen deci - cisto na prvu loptu Kod mi ne treba jer se razumem u kod ko marica u krivi kurac Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Kao prvo to sto sad ne studiram ne znaci da sam o studijama cuo sa tv-a samo ... pobogu. Studirao sam, dao sam prvu godinu, drugu godinu se nisam pojavio na faxu jel mi se smucilo. Inace u pitanju je fon, sa svojim o popularnim informacionim sistemima smerom il kako se vec zvao. Ako budete u prilici da prolazite bulevarom jna bacite pogled na DUAL KLIMA SISTEM po jednoj uchionici i sl ... i sistem video nadzora vidjen u americkim filmovima, ali zato u noc-u stoji sun sparc mashina ugashena jer niko od studenata/asistenata/profesora informacionih sistema ne ume da upali istu a kamoli sta drugo, a web se servira sa windows servera ... do skoro se i dalje na ovom falkutetu predavao cobol dok konacno profesor koji isti predaje, a ne zna nista drugo da predaje nije otisao u penziju i to ne dobrovoljno vetj je valjda morao sa kolko vec godina to biva. Kolega i ja ispravljamo assistente iz programiranja, ti isti asistenti ne kapiraju nase seminarske jer su u delphiju, a ne chistom paskalu i moramo im ih objasnjavati ... koleginice donose diskete sa seminarskim i guraju ih u stampach i naravno polazhu ispit sa 9 tkom. I ja onda pun entuzijazma za informatikom treba da sedim tamo 4-5 godina i gledam to? Neka hvala, zadovoljicu se sertifikatima, a diplomu fona mogu da zabiju u klima uredjaj. Unix sistem administracija, unix programiranje, administracija mrezha. To je bi u stvari bila dva/tri smera nekog falkuteta informacionih tehnologija Ako se neko nadje pametan da pomene etf i raf ... ako je nesto nalik ovome naziv nekog ispita na doticnim to ne znaci da se to zapravo na njima uchi jer znam od prijatelja u kojoj meri su ove gore oblasti zastupljene na tim falkutetima. kod nas se radi java 1.5 i 1.6, c++, asembler, c i sl :D mafija. a tek zavrsih 3. semestar a znam da je taj fon raspad. ko te jebe kad upisujes sranje fax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 samo sto fon realno nije faks za programiranje.... prvo sto ti kazu kad dodjes na faks iz bilo kog infomatickog predmeta je "Ako ste mislili da cete da ucite programiranje, zajebali ste se". Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ok super. Izvini ali phearless izgleda kao da je namenjen deci - cisto na prvu loptu Kod mi ne treba jer se razumem u kod ko marica u krivi kurac Pa izgleda ali phearless je jedini security casopis na ovim prostorima, ja sam jedan od pokretaca cele te teme, inace pogledaj imas jako advanced tutoriale sto se tice viri programiranja kao i crackovanja, exploitovanja i tako dalje, pokupili smo najbolje ljude i taj casopis drzi neki nivo, ima par tutoriala koji su malo krsh al jbg ne mozes od svih ocekivati da su na visem nivou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ja ne vidim u cemu je nivo ako nekog ucis da crackuje i exploituje Viri programiranje ne znam sta je, i hvala, ne zelim ni da znam. Al ok ako nekom uspete da maznete wow nalog, trud vam nije bio uzalud. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ja ne vidim u cemu je nivo ako nekog ucis da crackuje i exploituje Viri programiranje ne znam sta je, i hvala, ne zelim ni da znam. Al ok ako nekom uspete da maznete wow nalog, trud vam nije bio uzalud. Heh ako mislis da je to tako jednostavno kao sto pricas, uzmi da procitas po neki tutorial odatle i kladim se da 90% neces razumeti. Nije to na nivou "maznes wow nalog" vec na mnogo visem nivou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts