ch1zra Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 mali intro : znam izvesnog lika koji drzi stampariju u zr-u. i koji je stalno u fazonu "ima posla, samo nece narod da radi" blabla, klasicna prica onih koji imaju posao (pri tome ne kazem da posla nema). e sad, tog lika znam prvenstveno sa foruma krstarice (subforum zrenjanin, koji ja moderisem), i tu smo se par puta kacili oko nekih stavova, ali smo vremenom naucili da zivimo u odredjenoj harmoniji, uz poprilicnu dozu tolerancije, i necesto suzdrzavanje hejta. tek kad je nas "odnos" stigao do te tacke, ja sam saznao da on ima neku stampariju u kojoj cepa veliki format, radi buseve, blabla... i tu je bila neka prica kako on trazi radnika, i eto, bice toliko dobar da prvo otvori konkurs na forumu, cisto da da tu neku malu prednost forumasima koji kukaju kako nema posla. ja se prijavim prvi put, i kazem najboljem ortaku (tom koji me je vozio kuci veceras). i sad taj ortak ima nekog buraza koji kao zna ljude po gradu, i zna tog lika koji drzi stampariju, i nesto je kao malo pogurao za tog mog ortaka da upadne on. ok, ja sam malo odlepio sto nisam dobio posao, ali sam manje vise bio sretan sto je moj ortak dobio posao, ako nista, makar neko iz drustva. e sad, tog dana kad sam isao na razgovor za posao (znaci prvo live vidjanje sa likom kog znam sa neta, pa jos razgovor za posao), imao sam naravno poprilicnu frku, em sto mi je to bio prvi razgovor za posao, em sto imam istoriju opasnog neslaganja sa tim likom. enivejz, frka me drma, razgovor zakazan bese za nekih 11 sati cini mi se. ja sam bio budan u 7 ustao, pranje kose, tusiranje, sredjivanje brade, glancanje patika i slicne pizdarije, cisto da ostavim dobar utisak. otisao tamo, upoznao lika, seli, ispricali se lepo, kroz pricu proslo par tema sa foruma, moje znanje odredjenih programa, zelja za napredovanjem, sve u svemu neka skroz kul prica u donekle hladnom tonu sa njegove strane, ali nije bilo nista zlokobno. zavrsilo se na tome da ce mi javiti od nedelje, a bese petak. elem, ja sam otisao obucen u tamnoplave farke, patike, neka rolka (siva ili crna, jebati ga ne secam se), rokerica i kosa naravno uredno vezana u rep. ortak je u to vreme sluzio civilnu, pa je on otisao na razgovor tek oko 14h, kad je uspeo da pobegne. dalje, samo nas dvojica smo se pojavili na tom razgovoru, niko vise. cekam ja, cekam ko ozeb'o sunce da mi se lik javi, nista... prosao ponedeljak, ja se video sa ortakom, i cujem od njega da pali na posao od sledece nedelje, ili srede, tako nesto. prva ispala, lik mi se nije javio da i kaze da nisam dobio posao, niti je bacio mail/pm na forumu, znaci nista. ok ja tu malo flipnem, al reko necu da ga flejmujem preko 4uma, cisto da ne pravim sranja ortaku. i ortak ovih dana daje otkaz, ne odgovara mu radno vreme, hoce da zavrsi fax konacno, blabla... da bi ja cuo sledecu pricu tek veceras (rekonstrukcija) : ti i ch1zra ste jedini bili na razgovoru za posao, a njega nisam primio zato sto se kad je dosao osecao na alkohol, od ranog jutra. znaci ajde prva laz, zato sto kao sto rekoh bio sam überhype posto sam konacno dobio sansu da radim negde za dobar kesh, ustvari uopste da radim negde, tako da ne, sigurno nisam popio pivo pre razgovora jebeno. drugo, sto je lik to ispricao svima redom, jer kaze ortak kad sam dao poslednji ispit, i svratio kod njega na posao da se pohvalim, da je kad sam otisao gazda sacekao da ortak nesto izadje iz kancelarije, pa rekao svima ostalima koji su bili prisutni nesto tipa "to je onaj lik sto nije dobio posao zato sto se osecao na alkohol". e sad, ajde.. skontao sam ja da je lik koji drzi to lep, fin i pristojan decko, uvek obrijan i podsisan po PS-u, i sve to, ali se postavlja kao neko kome je najbitnije ono sto neko zna, i "nosi u sebi", a ne kako izgleda. znao sam ja da ce meni duga kosa i rokerica biti problem do odredjenog stepena u nekim stvarima (posao), ali nisam ocekivao da ce se to desiti kad je u pitanju neko koga izvesno vreme poznajes preko neta, i ko ti je u neku ruku postao onako, arch enemy, ali definitivno uz dozu postovanja. ali da mu jebem mater, da nekog pljujes bez razloga samo zato sto ima dugu kosu je meni potpuno besmisleno. to je ko da ja dam sansu nekim likovima, pa kad mi dodje neki obrijan lik kratke kose u utegnutoj majici, da mu ne dam posao i posle pricam da sam ga odbio "zato sto se imao tragove belog praska oko nosa" ili slicno. i da, znam da je topic poprilicno pointless, cisto eto neki moj /rant ali jbg, negde sam morao da se opljunem. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) Realno treba da te boli paja za to. A ako te vetj ne boli paja,uvek je tu net,tj taj forum,kao motjno oruzije za kvalitetnu i elegantnu osvetu. :) A ako tjemo da idemo radikalno,mozesh i da mu saletish zenu i da joj kazesh da je tvoja duznost da je obavestish kako se njen muz vetj duze vreme kreshe sa tvojom tetkom/komshinicom/... Uvek je tu i neka druga kreativna opcija naravno :))) Edited November 26, 2007 by Savkeeeeeee...e! Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 vengeance shall be mine. al cu sacekati da ortak zavrsi sa tom firmom skroz. i onda jos malo... al necu mu ostati duzan nikako Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) Realno Čizro, nevezano konkretno za ovu temu, mislim da bi trebalo da se obriješ i batališ rokerku u svakodnevnim prilikama. Razumem ja to "hevi metal je moj život", ali brate, i najgori blek metalci uveče kad dođu s koncerta skinu spajkove oko ruku i operu korps pejnt, pa sutra izgledaju ko ljudi. Ili što bi se reklo, družba je družba, služba je služba. edit: E da, nevezano za temu 2, ima li nešto jeftinije od tih aparata za brijanje? Mrzi me više da se zajebavam ručno... Edited November 26, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 dileje jbga...mene razredna izbacila sa chasa kad sam imao dugu kosu:D,i rekla mi ako se ne oshisham mogu lagano da odem iz shkole:S,jbga,naravno da nije ista situacija al opet poenta je da ima debila...:S Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Shalu na stranu, kod nas nazalost ne prolaze ljudi koji ne odgovaraju nekim "standardima". Sad ce da se javi Mohi i kazhe kako postoje po svetu menadzeri u odelima sa dredovima, i u pravu je, ali su se oni pokazali znanjem i umecem, pa mogu i da budu tetovirani. Kad ides na tako te "rad u pekari" sheme, tu zavisi sve od toga dal' se dopadnes po izgledu gazdi ili ne. A ako si u tvom fazonu brada, kosa, roker i to, tu onda nemas veliku prodju osim ako eto gazda mozhda nije stari roker ;) a mozda bi ti cak i taj rekao "e brate, daj ono, sredi tu kosu". edit: E da, nevezano za temu 2, ima li nešto jeftinije od tih aparata za brijanje? Mrzi me više da se zajebavam ručno... Pa 'de ces jeftinije od ovih 2000 sto je Stija linkovao? Imas one mashinice sa pijace za tipa 500-600 dinara, ali je pitanje dal' rade, bruje kao traktor i chupaju a ne seku kosu ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ma dobro, ne mislim baš toliki krš, nego ima li nešto oko iljadu ipo recimo? Doduše već nas je trojica u kući koji se brijemo, šta se štekam, nek uđu i oni s kešom u nešto jednom u životu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Brate, gledas oko 1500 a ovo linkovano je 2300 :) Mis'im, bolja/skuplja mashinica se stvarno isplati, bolje te sredi i sve, ne moras posle da se "doradjujes" ili jos da ono ides sto puta po istom delu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 chizro, tuzi ga za klevetu i kaljanje ugleda Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 A znao sam i da ce ovde da se javi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 postajem predvidiv :( Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) Ne mozesh da ochekujesh da ce te neko uzeti na posao ako izgledash kao metalac... Imao sam par ljudi koji su radili kao dizajneri kod mene, ali je bilo ono - pre nego shto te pokazem generalnom da odesh da se oshishash i obrijesh ili no deal. Veoma malo ljudi ce te uzeti na posao ako ne odgovarsh nekom srednje statistichkom izgledu zaposlenog lica. I to nema veze s tim da li je gazda bio metalac ili ne, poshto njegovi klijenti ocenjuju kompaniju po izgledu ljudi koji rade za njega. Edited November 26, 2007 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ne mozesh da ochekujesh da ce te neko uzeti na posao ako izgledash kao metalac... Imao sam par ljudi koji su radili kao dizajneri kod mene, ali je bilo ono - pre nego shto te pokazem generalnom da odesh da se oshishash i obrijesh ili no deal. Veoma malo ljudi ce te uzeti na posao ako ne odgovarsh nekom srednje statistichkom izgledu zaposlenog lica. I to nema veze s tim da li je gazda bio metalac ili ne, poshto njegovi klijenti ocenjuju kompaniju po izgledu ljudi koji rade za njega. Ali ne razumem shta fali ako se pojavi neko u odelu,sa urednom(dakle ne obrijanom) bradicom i dugom kosom vezanom u konjski rep? Meni to izlgeda i vishe nego ozbiljno?! Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 tacno, ali koliko sam ja shvatio, nije poenta u tome nego sto je ovaj kenjao drugima da je cizra smrdeo na kohol... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 To su vetj interne zachkoljice,tako da je ovde vishe problem do starih nesuglasica nego do same Chizrine pojave :) Ali i dalje stoji da je lik tenKre najvetji,kad je mogao tako da kenja nekom iza ledja,i zato zasluzuje neku od navedenih mera koje sam gore naveo :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ali ne razumem shta fali ako se pojavi neko u odelu,sa urednom(dakle ne obrijanom) bradicom i dugom kosom vezanom u konjski rep? Meni to izlgeda i vishe nego ozbiljno?! ne bih rekao da izgleda ozbiljno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ali ne razumem shta fali ako se pojavi neko u odelu,sa urednom(dakle ne obrijanom) bradicom i dugom kosom vezanom u konjski rep? Meni to izlgeda i vishe nego ozbiljno?! Chizra je bio u rokerici, patikama, farmerkama i rolci Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 on jednostavno nije hteo da te primi shto je njegovo pravo jel je njegova firma. koji je razlog to ne bi trebalo da te brine sem sa aspekta da (ako ti mislish da je legitiman) poradish na njemu. za seoske priche te boli qrac. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Chizra je bio u rokerici, patikama, farmerkama i rolci Pa dorbo, nije se bash prijavljivao za tip posla koji od njega zahteva da dodje skockan u odelu. Sve jedno se radi o klasichnom primeru diskriminacije i klevete. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Kakva crna diskriminacija. E sad to sto mu je odvalio iza ledja jer se osetio na alkohol - jbg, narocito jer su poslodavci obicno isuvise otvoreni ako zele da te otpisu (tipa u cemu si dosao, da li se osetis i sl.). Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 chizro, internet je tvoj prijatelj po pitanju posla.... tu mozesh da budesh i klimakterichna elfica i da nadjesh shljaku. a sledeci put kada budesh isao na job interview irl, razmisli barem o parnom broju obrva Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 @ izgled i sve to u pitanju je dronovski posao coveka koji na 15-ak minuta proverava masine, menja rolne papira i na kraju radnog dana cisti glavu masine. dakle, moj susret sa musterijama je manje vise redukovan na nulu. @ neo jedno je cirkanje besposlicara. na razgovor za posao, narocito prvi, ne bi dosao posle piva. @ starbak iam jednu, i drzim bradu na duzini 6-9mm, zavisno od raspolozenja @ maud nije zajebi seoske price, posto lik radi sa 95% firmi u zr-u. i opet, nisam ni upola odlepio zbog odbijanja, koliko zbog tih prica. i za sve ostale price na racun duge kose i neurednosti... jbg, ja na ljude sa dugom kosom vise gledam kao na ljude koji imaju odredjenu dozu posvecenosti necemu. al to je zato sto ja znam sta je duga kosa. lik koji se sisa 6/9 ne zna sta znaci prati dugu kosu 2-3 puta nedeljno zimi... punchline, necu dozvoliti da neki tamo gazda koji se oblaci u butiku koji se snabdeva u pancevu prica o meni kao o klosaru, samo zato sto imam dugu kosu. jebeno moja garderoba u kojoj blejim svaki dan kosta bar 5x vise od njegove paradne. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Onda ti je jedino resenje da otvoris svoju firmu. Mada te ja kapiram jer nije trazio projekt menadzera nego radnika na masini u stampariji. Obrni okreni ukoliko zelis bolji posao moraces da se osisas, obuces, ne u odelo, ali kosuljica, pantalone, cipele. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 a sta ako ti se kosa uvuce u rolnu koja provlacu papir? on je mislio na povrede na radu kad te nije zaposlio! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 e daki aj ne seri :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts