maraaram Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Iduće će godine biti usvojena Strategija o energetskoj efikasnosti, a i revidiraće se već postojeća Strategija o energetici. Prema proceni stručnjaka, ukoliko se odluči izgradnja , nuklearka bi u Srbiji mogla da nikne za desetak godina.Nuklearka U Srbiji je najavljena mogućnost da se ukine moratorijum na izgradnju nuklerane elektrane koji je donet pre dve decenije. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da će, tokom naredne godine, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, biti usvojena Strategija o energetskoj efikasnosti, kao i da će se revidirati već postojeća Strategija o energetici. - Vlada Bugarske je, uprkos problemima koje ima sa nuklearnom elektranom "Kozloduj", već donela odluku o izgradnji još jednog sličnog postrojenja - podvlači Đelić. - Kod nas je, međutim, još na snazi moratorijum o izgradnji nuklearnih elektrana koji je, nakon nesreće u Černobilju, usvojila tadašnja vlada SFRJ. Stoga, budući da je, kada su u pitanju ovakva postrojenja, reč o najjeftnijem i najčistijem načinu proizvodnje električne energije, smatram da bi, kroz otvaranje široke javne rasprave, tu odluku trebalo preispitati. Ukoliko budemo planirali korišćenje nuklearne energije, o tome ćemo odlučivati referendumom - rekao je Božidar Đelić. Prve reakcije na Đelićevu izjavu , bar stručne javnosti, u Srbiji su podeljene. Dok pojedini smatraju da je nepotreban strah od nuklerane elektrane u Srbiji jer na 100 kilometara oko Srbije radi 10, a u krugu od 400 kilometara još dvadeset takvih elektrana, drugi su mišljenja da je to još uvek političko pitanje. Prema proceni stručnjaka, ukoliko se odluči izgradnja , nuklearka bi u Srbiji mogla da nikne za desetak godina. Očekuje se da će ovo pitanje izazvati brojne reakcije I političke I stručne javnosti u Srbiji, koja sve više postaje uvozna ovisna zemlja o električnoj energiji. Naime, već skoro dve decenije nijedno novo postrojenje za proizvodnju struje nije sagrađeno, a potrošnja raste neprekidno. LINK Quote ٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 bash bi voleo da vidim gde ce to da sagrade a da ne bude mass protesta:) bugarska je pustinja, njima se moze. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 mi ni postojetje potencijale ne iskorishtjavamo 100% zbog toga shto nisu remontovani, odrzhavani i sl. sa takvim odnosom prema sushtini mislim da nema potrebe da razmishljamo o nuklearnoj elektrani josh uvek. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 as i kao vec su planirali da grade 2 termoelektrane tako da ono. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Pun kurac Homera a nigde nuklearke, nepravda I kako gde ce da je sagrade ? Pa u Pančevu, pobogu... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Da sve trche u Pancevu da je naprave :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 negde u vojvodini , cisto zbog boljeg prinosa :P Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 ja sam za zalihe uglja nisu neograničene, a nuklearka, ako je dobro održavaš, zaista daje najčistiju struju. od otpada napravimo municiju, pa kad se zarati da imamo šta da bacamo na hrvate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 stvar matematike, kontam da je izgraditi nuklearku vishestruko skuplje od termo, hidro je tu negde u sredini, a ne govorimo o 1000000 dolara:) mada svidja mis e ovaj ammo aspekt;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 od otpada napravimo municiju, pa kad se zarati da imamo šta da bacamo na hrvate. haha, bash me nasmeja ovaj ivan :) btw, koliko sam video u vestima, albanci su nesto potpisali neki dil sa nekim amerima da naprave u albaniji nuklearnu elektranu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Ja sam za izgradnju. Sto bi ulagali pare u remontovanje stare tehnologije koja je i skuplja i manje daje, a da ne pominjem termoelektrane kolko zagadjuju, kad mogu jednom da naprave nuklearnu elektranu i da je otplate za neki relativno smesan period kad su takve stvari u pitanju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Da je bilo pameti da se nuklearno postrojenje napravilo dole na Kosovu dok je bilo prilike,pa sad da se preti shpicima da ce se pustiti radijacija ako ne budu mirni :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Zato sto bi "spici" u tom slucaju danas nama izvozili elektricnu energiju. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 I ja sam za izgradnju, ionako umiremo od kardiovaskularnih oboljenja i sve nas je manje, nije da će sad biti neki mnogo veći rizik od katastfrofe ako se izgradi nuklearka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Jupiiiiiii, eto posla za moju nadarenu seku Salu na stranu, a sta bi sa onim projektom zatvaranja svih nuklearnih elektrana u evropi i izgradnje nekog reaktora u francuskoj cija bi eksplozija odnela cetiri planete Zemlje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 mislish na onaj akceerator;) to bi trebalo da puste u rad sad tokom sledece dine valjda, ali samo u nauchno istrazivachke svrhe. a po legendi to bi trebalo da nas odvede u sasvim novu epohu upotrebe energije:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 problem sa izgradjivanjem nukELarne elektrane "u Srbiji" je sto ne znash da li ce za 5 godina ista zaista biti "u srbiji" ili u nekoj frishko odcepljenoj drzhavi...a u beogradu praviti nuklearku je zaista pricha za simpsonove =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 problem sa izgradjivanjem nukELarne elektrane "u Srbiji" je sto ne znash da li ce za 5 godina ista zaista biti "u srbiji" ili u nekoj frishko odcepljenoj drzhavi...a u beogradu praviti nuklearku je zaista pricha za simpsonove =o) Svidja mi se sto neki ljudi to odcepljivanje shvataju kao komadanje pogache ... Kosovo je bilo u najavi josh odavno, mi smo retardi jer smo to dozvolili i jer smo dozvolili slobi da uradi sta je uradio. Ako opet to uradimo zasluzhujemo da zavrshimo isto kao kurdi ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 zavrshitjemo ko trilobiti i realno zemlja bez nacionalne politike u kojoj se najbitnije stvari po drzhavu reshavaju kako najbolje odgovara likovima kojima je punjenje svojih dzhepova osnovna motivacija u zhivotu samo cheka da neko izvana i pokrene cepanje nekog drugog dela...i ona su nam krivi ti izvana sto koriste nashu slabost a ne mi iznutra koji smo dozovolili da zemlja oslabi =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 ... najjeftnijem i najčistijem načinu proizvodnje električne energije ... Ok, mozda sam lud ali zar nije vetar najjeftniji i najčistiji izvor struje ? Ajde da progutam ovo najjeftiniji ali najcistiji ?! To mora da mi se objasni jer sam podeljenog misljenja za sada. Na jednu stranu da potvrdim ono sto je MaudDib rekao o tome kako Srbija ne koristi ni priblizno struje sto proizvodi sto zbog necije gluposti a vise zbog pohlepe. A na drugu ako ljudi koji vrede i imaju znanje u toj oblasti sigurno nece da skodi ako, ponavljam, se to odradi na nivou. Lokacija ? Definitivno centralna Srbija. Bilo sta severnije i ima da se bune ekolozi, bilo sta juznije i gradimo ga za Albaniju. Moze i u KG-u taman da spojimo industrije koje imamo i mozete za 11 godina da ocekujete: - "Zastava 13 - Auto od kojih ce stvarno pozeleneti od zavisti kad vas vide u njemu, - "CZ Personal Nuklear Catapult 2000 - Kada reci prosto nemaju efekta" - "Nuka Krofne - Ustedite na sijalicama!! Osvetlite sami sebi put" :) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Dajte mi jedno 6 Nuka krofni, veceras je bash mracno...a i gladan sam... Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 S obzirom da je sve toplije, mozda je bolje resavati energetsku efikasnost sa vecim stepenom iskoriscenja solarne energije. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Mozda jesti pogacice sa cvarcima pa okretati pedale... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 S obzirom da je sve toplije, mozda je bolje resavati energetsku efikasnost sa vecim stepenom iskoriscenja solarne energije. Ti ocigledno ne izlazis iz kuce ovih dana. :) Osim ako mislis na globalno zagrevanje pod "toplije". I u tom slucaju gresis jer proces ide ovako. Temperatura poraste, polarne kape se otope i totalno uniste postojeci sistem toplih struja u morima, klima se promeni ali ne na toplije vec na hladnije jer toplih struja nema. Stanovnistvo planete se preseli u centralni pojas gde je zivot na povrsini moguc a ostali u zemlju. :) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Ja mislim da ce se buducnost energetike zasnivati na http://www.youtube.com/watch?v=YXRH50fvHWA... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts